Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś rano wymiotowałam na sucho, tzn miałam straszne odruchy wymiotne, ale z żołądka nic nie szło. A wszystko przez zapach perfum.
I miałam dziś ze cztery sny erotyczne (już dawno mnie nie męczyły) i za każdym razem budziłam się ze skurczem macicy wrrr
Trzymam kciuki za dziś wizytujące. Ja mam 1 lipca, nie mogę się doczekać -
eforts wrote:Juliana ten fotelik w zestawach to zazwyczaj fotelik samochodowy, niezbedny przy aucie.
Paula ja nigdy nie bylam za lekami, jak jestem przeziebiona to pije hektolitrami herbate z miodem i cytryna i smaruje klatke piersiowa mascia rozgrzewajaca (ni e wiem jak to się ma do ciąży ale w aptece Ci powiedzą).
Mojego byłego tato był lekarzem i jak u nich chorowałam to nigdy nie dostałam od niego nic ponad herbatęoczywiście to nie były poważne choroby
-
Wszystkie znane mi dzieciate kobiety mówią żeby jako tako korzystać z zachcianek w ciąży bo przy karmieniu to już nie ma zmiłuj
ja za słodyczami przepadam całe życie i jak ok 5-7 tc nie miałam na nie w ogóle ochoty to aż nie mogłam w to uwierzyć!no i teraz też sobie nie żałuję ale czekolada mnie uszczęśliwia
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
hey dziewczyny
wczoraj byłam u dentysty jakaś masakra ale dało sie wytrzymać bez znieczulenia ale po zatruciu zęba cały dzień mnie mdliło ;/
a co do zachcianek to na frytki mam takie cisnienie że oj
mój mężczyznawraca w połowie lipca już nie możemy się doczekać
malutka8316 -
oj tak....słodycze
uwielbiam!
co do kaszanki...jak mój tata przywiezie taką swojską...dopiero co zrobioną...to mmmmmto samo z pasztetową
no ja jestem przekonana do wózka jedo fyn (już pisałam).Właśnie jestem w trakcie szukania używanego
Ja kupuję 2w1. Fotelik kupuję maxi cosi, taki że i do wózka go przyczepię
[/url]
-
julianna wrote:o kurcze mega drogi ten wózek chico
CO do fotelikow z zestawow 3in 1 no to to zalezy jaki zestaw, bo chodzi o to zeby fotelik mial atesty
No i racja z tym fotelikiem dobranym do samochodu bo np nie kazdy samochod jest dostosowany do systemu isofix i tez te pozniejsze foteliki od 9kg np w stylu cybex pallas wymagaja by samochod mial w miare dlugie pasy -
na testy bezpieczeństwa na pewno trzeba zwrócić uwagę, ja polecam foteliki maxi cosi mam teraz dla małego od 9 do 18 kg i jestem zadowolona. Generalnie one mają wysokie oceny w testach bezpieczeństwa. Cena oczywiście nie jest mała, ale bezpieczeństwo malucha bezcenne:)
-
Mam od rana problemy z żołądkiem. Chyba wirus, bo Mama też miała biegunkę, a nie jadłyśmy tego samego wczoraj.
Przepraszam za szczegóły, ale w zasadzie to nie typowa biegunka, trochę na rzadko, a później już twardziej, ale boleści jakie przeszłam są nie do opisania. Myślałam, że zemdleję, tak mnie "rżnęło" po żołądku, zagazowana byłam. Aż się boję, żeby mnie znów nie dopadło...
Jest coś co można na biegunkę brać w razie czego? W czwartek zapytam lekarza, ale może teraz Wy jakieś rady dacie. Boję się, że się powtórzy, a w sobotę wyjeżdżam na urlop...
-
Paula84 wrote:kicham na potęgę, katar po kolana, łzawiące oczy, gardło daje o sobie znać i czasami gorączka i ogólne osłabienie
Ja 2 tyg temu miałam mega katar i ból gardła i trochę ucha. Poszłam do doktor rodzinnej to pozwoliła mi tantum verde, syrop prenalen, jakieś krople do ucha i nasivin ( doraźnie). Jeszcze tego samego dnia byłam na USG genetycznym i lekarz zabronił mi brać to co ona mi przepisała kazał wziąć rutinoscorbin i calcium oraz zrobić na cito badanie CRP. Badanie CRP obrazuje czy jest infekcja bakteryjna czy wirusowa. Zgłosiłam się do niego z wynikiem który wskazywał na infekcję bakteryjną. Dostałam antybiotyk ( na 3 dni) bezpieczny dla kobiet w ciąży. Już po pierwszej dawce czułam się lepiej, a po trzech dniach byłam zdrowa.
Pani lekarz rodzinna już przy wcześniejszych moich problemach wykazała się brakiem podstawowych wiadomości ( przy półpaścu na podnieboienu nie wiedziała czy wyslać mnie do dentysty czy laryngologa a powinna mnie wysłać do zakaźnego) Ponadto później poczytałam że nasivin powoduje zaburzenia przepływów w łożysku. Masakra..
Życzę zdrowia. -
Niespodzianek:) wrote:na testy bezpieczeństwa na pewno trzeba zwrócić uwagę, ja polecam foteliki maxi cosi mam teraz dla małego od 9 do 18 kg i jestem zadowolona. Generalnie one mają wysokie oceny w testach bezpieczeństwa. Cena oczywiście nie jest mała, ale bezpieczeństwo malucha bezcenne:)
-
michaga z tymi lekarzami konowałami masakra jakas może po prostu zadzwonię do swojego gin i zapytam.
właśnie mojego okruszka podsłuchiwałam przez detektor, serducho wali głośno i już bardziej wyraźnie, niech rośnie zdrów, a do wizyty jeszcze tyle czasu. 8.07 odległy termin
co do wózków to zastanawiam się nad mutsy igo albo evo, podoba mi się też quinny, najpierw musiałabym na żywo zobaczyć