X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Furia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna chicco s3 http://www.maxartkids.pl/_var/gfx/3b9807e3a3cf083663aa2871da1d5a2d.jpg

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rano wymiotowałam na sucho, tzn miałam straszne odruchy wymiotne, ale z żołądka nic nie szło. A wszystko przez zapach perfum.

I miałam dziś ze cztery sny erotyczne (już dawno mnie nie męczyły) i za każdym razem budziłam się ze skurczem macicy wrrr

Trzymam kciuki za dziś wizytujące. Ja mam 1 lipca, nie mogę się doczekać

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • julianna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Juliana ten fotelik w zestawach to zazwyczaj fotelik samochodowy, niezbedny przy aucie.

Paula ja nigdy nie bylam za lekami, jak jestem przeziebiona to pije hektolitrami herbate z miodem i cytryna i smaruje klatke piersiowa mascia rozgrzewajaca (ni e wiem jak to się ma do ciąży ale w aptece Ci powiedzą).

Mojego byłego tato był lekarzem i jak u nich chorowałam to nigdy nie dostałam od niego nic ponad herbatę :) oczywiście to nie były poważne choroby
    tak wiem, że do samochodu, tyle, że czytałam, że lepeij nie kupować w zestawie tylko osobno, i nie wiem czemu, co za różnica razem, osobno...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie znane mi dzieciate kobiety mówią żeby jako tako korzystać z zachcianek w ciąży bo przy karmieniu to już nie ma zmiłuj :)

ja za słodyczami przepadam całe życie i jak ok 5-7 tc nie miałam na nie w ogóle ochoty to aż nie mogłam w to uwierzyć! :) no i teraz też sobie nie żałuję ale czekolada mnie uszczęśliwia :D

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam fotelika z zestawu 3w1 i nie zauważyłam, żeby był on na krótką metę do jazdy lub tylko do przenoszenia. Poza tym taki fotelik trzeba mieć do samochdu, żeby bezpiecznie przewozić malucha.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • malutka8316 Znajoma

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczyny :) wczoraj byłam u dentysty jakaś masakra ale dało sie wytrzymać bez znieczulenia ale po zatruciu zęba cały dzień mnie mdliło ;/
    a co do zachcianek to na frytki mam takie cisnienie że oj :P
    mój mężczyznawraca w połowie lipca już nie możemy się doczekać :)

malutka8316
  • julianna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze mega drogi ten wózek chico

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa no to prawda powiedzmy kupisz zesstaw firmy X gdzie fotelik w crash testach oceniany jest slabo wiec kupujesz 2w1 i dokupujesz fotelik powiedzmy maxi-cosi eypadający bardzo dobrze w testach bezpieczeństwa.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak....słodycze <3 uwielbiam! :D

co do kaszanki...jak mój tata przywiezie taką swojską...dopiero co zrobioną...to mmmmm :D to samo z pasztetową :D

no ja jestem przekonana do wózka jedo fyn (już pisałam). :) Właśnie jestem w trakcie szukania używanego :) Ja kupuję 2w1. Fotelik kupuję maxi cosi, taki że i do wózka go przyczepię :)

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• Furia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    o kurcze mega drogi ten wózek chico
    No ale uzywane mozna tanio dostac :)

CO do fotelikow z zestawow 3in 1 no to to zalezy jaki zestaw, bo chodzi o to zeby fotelik mial atesty :)

No i racja z tym fotelikiem dobranym do samochodu bo np nie kazdy samochod jest dostosowany do systemu isofix i tez te pozniejsze foteliki od 9kg np w stylu cybex pallas wymagaja by samochod mial w miare dlugie pasy :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no my tez chcemy 2w1 i fotelik osobno, a jak wyjdzie czy nowy czy uzywany.. to się okaze jak już kupimy na co natrafimy

f2w3tqywlcgkfgv6.png

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na testy bezpieczeństwa na pewno trzeba zwrócić uwagę, ja polecam foteliki maxi cosi mam teraz dla małego od 9 do 18 kg i jestem zadowolona. Generalnie one mają wysokie oceny w testach bezpieczeństwa. Cena oczywiście nie jest mała, ale bezpieczeństwo malucha bezcenne:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam od rana problemy z żołądkiem. Chyba wirus, bo Mama też miała biegunkę, a nie jadłyśmy tego samego wczoraj.

Przepraszam za szczegóły, ale w zasadzie to nie typowa biegunka, trochę na rzadko, a później już twardziej, ale boleści jakie przeszłam są nie do opisania. Myślałam, że zemdleję, tak mnie "rżnęło" po żołądku, zagazowana byłam. Aż się boję, żeby mnie znów nie dopadło...

Jest coś co można na biegunkę brać w razie czego? W czwartek zapytam lekarza, ale może teraz Wy jakieś rady dacie. Boję się, że się powtórzy, a w sobotę wyjeżdżam na urlop...

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura a próbowałaś napić się wygazowanej coli? Mnie to pomaga czasami jak mam ból żołądka i biegunkę.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    kicham na potęgę, katar po kolana, łzawiące oczy, gardło daje o sobie znać i czasami gorączka i ogólne osłabienie

Ja 2 tyg temu miałam mega katar i ból gardła i trochę ucha. Poszłam do doktor rodzinnej to pozwoliła mi tantum verde, syrop prenalen, jakieś krople do ucha i nasivin ( doraźnie). Jeszcze tego samego dnia byłam na USG genetycznym i lekarz zabronił mi brać to co ona mi przepisała kazał wziąć rutinoscorbin i calcium oraz zrobić na cito badanie CRP. Badanie CRP obrazuje czy jest infekcja bakteryjna czy wirusowa. Zgłosiłam się do niego z wynikiem który wskazywał na infekcję bakteryjną. Dostałam antybiotyk ( na 3 dni) bezpieczny dla kobiet w ciąży. Już po pierwszej dawce czułam się lepiej, a po trzech dniach byłam zdrowa.
    Pani lekarz rodzinna już przy wcześniejszych moich problemach wykazała się brakiem podstawowych wiadomości ( przy półpaścu na podnieboienu nie wiedziała czy wyslać mnie do dentysty czy laryngologa a powinna mnie wysłać do zakaźnego) Ponadto później poczytałam że nasivin powoduje zaburzenia przepływów w łożysku. Masakra..

Życzę zdrowia.

kGAop1.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    na testy bezpieczeństwa na pewno trzeba zwrócić uwagę, ja polecam foteliki maxi cosi mam teraz dla małego od 9 do 18 kg i jestem zadowolona. Generalnie one mają wysokie oceny w testach bezpieczeństwa. Cena oczywiście nie jest mała, ale bezpieczeństwo malucha bezcenne:)
    czy dla noworodka można kupić fotelik już od 9kg?? czy jest on za duży

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla noworodka ten od 0-9 kg ;)

eikt43r83lbyfg23.png

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaga z tymi lekarzami konowałami masakra jakas może po prostu zadzwonię do swojego gin i zapytam.

właśnie mojego okruszka podsłuchiwałam przez detektor, serducho wali głośno i już bardziej wyraźnie, niech rośnie zdrów, a do wizyty jeszcze tyle czasu. 8.07 odległy termin :(

co do wózków to zastanawiam się nad mutsy igo albo evo, podoba mi się też quinny, najpierw musiałabym na żywo zobaczyć

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• julianna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .joanna wrote:
    dla noworodka ten od 0-9 kg ;)
    znalazłam na szybko też takie od 0 do 13kg maxi cosi, to chyba na dość długi okres czasu starcza?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj...sorry za pomyłkę julianna ;) tak tak...do 13 kg. Myślę, że to jest dla dzieci od 0 do 1 r.ż :)

eikt43r83lbyfg23.png

‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ