Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
julianna tak dla malucha od 0do 13 aczkolwiek moje dziecko szybko przestało się mieścić w ten pierwszy fotelik bo już przy 10 - 11 kg i musiałam wymienić, żeby było mu wygodnie. Tylko że ja pierwszy fotelik miałam z innej firmy a te maxi cosi z tego co mówiła nam babka w sklepie wystarczają spokojnie do takiego przedziału wagowego do jakiego są stworzone.
-
julianna - ja np będę kupować używane
zarówno wózek jak i fotelik. Myślę, że da się znaleźć obie te rzeczy w naprawdę dobrym stanie...jeśli oczywiście rodzice dbają
A jak mam zapłacić za wózek zamiast 1900 zł - 800 zł....to daje mi to dużą różnicę. Tym bardziej, że od lipca będę miała dużo niższą wypłatę
[/url]
-
.joanna wrote:julianna - ja np będę kupować używane
zarówno wózek jak i fotelik. Myślę, że da się znaleźć obie te rzeczy w naprawdę dobrym stanie...jeśli oczywiście rodzice dbają
A jak mam zapłacić za wózek zamiast 1900 zł - 800 zł....to daje mi to dużą różnicę. Tym bardziej, że od lipca będę miała dużo niższą wypłatę
-
Witam dziewczynki
JEstem szczesliwa, bo dzisiaj wychodzi moj Norbert ze szpitala i bedzie z Nami w domku:-) juuhuu!!
Co do luteiny, ja musze ciągle brać, bo mam jakieś tam ścianki. Jakie?, nie wiem.
Myślalam i miałam nadzieje, że wchodząc w 2 trymestr ciąży pojawi się u mnie energia a tu dupa, nie ma nic takiego. Najchętniej to w łóżku, nic nie robic i leżeć jak maciora. Staram się do czegoś zabrać, to 10 minut i już królewnie się nie chce. No masakra jakaś. Najwygodniej to mi się śpi samej, gdzie mogę się rozwalić po całym łóżku.
Co do szkoły rodzenia, to chciałabym się zapisać. Ja co do dzieci jestem zielona w tym temacie, nawet u mnie w rodzinie jakoś nie ma malutkich dzieci. Nie mam pojęcia jak złapać maleństwo, jak je trzymać przy kąpaniu, więc dla takich zieleniaków jak ja to chyba mus.
Ruchów nadal nie czuje, pewnie dzidzia chciałaby żeby mamusia poczuła, ale trudno jej sie przebić przez wartwę tłuszczu.
Od wczoraj mam meeeeeega ochotę na papryczki czereśniowe faszerowane serkiem z Biedry, mmm...!
Aaa i jeeszcze sprawa wózka, myślałam o Quinny Buzz 4 -z czterema kółkami. 3w1 z fotelikiem maxi cosi z bobo wózki, bo w Gdańsku jest niedaleko mnie.
-
pierwszy wózek miałam używany i teraz też za takim się rozejrze bo już wiem, czego chce:)
Olcia ja też mam mega lenia aczkolwiek dzisiaj jestem bohaterem w swoim domu bo zmieniłam pościel, robię obiad i jeszcze mam zamiar prasowaćnie pamiętam kiedy tyle rzeczy na raz zrobiłam:))
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Na nierownych terenach tylko duze i skretne kola, do tej pory bierzemy chicco na wypady w gory czy do lasu bo male kolka w spacerowce owszem daja rade ale zupelnie inny komfort jazdy
Jak by porownac mercedesa z maluchem haha
-
hey kobitki witam sie w kolejnym dniu zlego humoru ale dzis jest troszke gorzej bo jestem z Marysia sama i mam nadzieje ze dam rade
z plusow to to ze moje malenstwo w brzuszku daje nizzle do wiwatu tzn nie sa to wielkie mocne kopniaki ale to juz nie smyranie:)kaarolaa lubi tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Furia wrote:Na nierownych terenach tylko duze i skretne kola, do tej pory bierzemy chicco na wypady w gory czy do lasu bo male kolka w spacerowce owszem daja rade ale zupelnie inny komfort jazdy
Jak by porownac mercedesa z maluchem haha
-
Julianna a bys sie zdziwila jak bys ten moj poprowadzila
Bardziej stabilnego wozka chyba nie ma
Ja jak spacerowki szukalam to pierw chcialam quinny zapp xtra ale z 4 kolami bo ten z 3 to faktycznie jakos tak zbudowany jest ze nie jest stabilny, ale jak wsadzilam do takiego moje dziecko... strasznie malo mial miejsca, musialam szukac czekos co ma wysokie oparcie i jest do wiekszej wagi.
U was tez jest taka meczaca pogoda ? najchetniej walnela bym sie spacjulianna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitam kochane
kurcze ja nie jestem pewna, ale mozliwe ze wczoraj lezac na prawym boku czulam lekkie łaskotanie w brzuchu, to było moze tak z 5 minut i ustalo, pozniej chcialam poczuc to samo ale juz nie laskotalo...mozliwe, ze to maluch??? chyba troche za szybko??? chociaz takie delikatne laskotanie...
a co do tematu wozkow i fotelikow ja sie nie znam, nie znam marek, a i ogolnie jeszcze sie nie rozgladam, wiem tylko ze jak trafi sie okazja kupie uzywany bo szkoda mi wydawac kupe kasy na nowy... -
a mnie się z wózków takie podobają :)i nie są drogie nowe kosztują 1400zł za gondole i spacerówkę
http://jedo.pl/pl/#/fyn/memo/
Julianna kaszanka jest polecana przy niedoborze żelaza ma go bardzo bardzo dużo więc można powiedzieć że zdrowo:)julianna lubi tę wiadomość
-
karolaa w 1 ciazy to troche za wczesnie raczej ale wszystko jest mozliwe:)
ja od 14 tc dluzej ni 5 min nie moge na prawym boku lezec bo jak sie poloze to juz malenstwo sie odzywa to moja 2 ciaza
pamietam jak bylo w 1 ciazy ale to duuuzo duuuzo pozniej jak juz nie mialam miejsca w brzuchu na maluszka to bylo na takiej zasadzie ze na prawym boku lezec nie moglam bo mnie mala kopala, na lewym boku tez nie moglam bo raczkami mnie bila, lezec na plecach nie moglam bo ciezko bylo oddychac pozostalo mi tylko stac bo siedziec tez nie moglam:P czulam jak siedzialm jej na glowce a pod piersiami mialam wielka kule to myla pupka malej:)
aaa nie wiem czy wam pisalam od przedwczoraj czuje kopniaki i po malych przytulaskam em przytulil sie do brzusia i trzymal reke w okolicach mojego lona:P troszke wyzej i wtym samym czasie poczulismy malego kopniaczka:)kaarolaa, Marimiko, Qrczak lubią tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm