X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna tak dla malucha od 0do 13 aczkolwiek moje dziecko szybko przestało się mieścić w ten pierwszy fotelik bo już przy 10 - 11 kg i musiałam wymienić, żeby było mu wygodnie. Tylko że ja pierwszy fotelik miałam z innej firmy a te maxi cosi z tego co mówiła nam babka w sklepie wystarczają spokojnie do takiego przedziału wagowego do jakiego są stworzone.

evr44nt.png

z9vvjl9.png

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój maluszek miał 9 miesięcy jak kupowaliśmy nowy fotelik..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to warto poszukać używki, taki fotelik kosztuje około 400zł maxi cosi

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna - ja np będę kupować używane ;) zarówno wózek jak i fotelik. Myślę, że da się znaleźć obie te rzeczy w naprawdę dobrym stanie...jeśli oczywiście rodzice dbają :) A jak mam zapłacić za wózek zamiast 1900 zł - 800 zł....to daje mi to dużą różnicę. Tym bardziej, że od lipca będę miała dużo niższą wypłatę :(

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• julianna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .joanna wrote:
    julianna - ja np będę kupować używane ;) zarówno wózek jak i fotelik. Myślę, że da się znaleźć obie te rzeczy w naprawdę dobrym stanie...jeśli oczywiście rodzice dbają :) A jak mam zapłacić za wózek zamiast 1900 zł - 800 zł....to daje mi to dużą różnicę. Tym bardziej, że od lipca będę miała dużo niższą wypłatę :(
    no my też myślimy o używanych, żeby zmieścić się do 1tys.zł, a jakie są opinie mam które kupiły nowe wózki po 1tys zł. bo ofert jest full i są ładne, ale co z resztą

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :) JEstem szczesliwa, bo dzisiaj wychodzi moj Norbert ze szpitala i bedzie z Nami w domku:-) juuhuu!!

Co do luteiny, ja musze ciągle brać, bo mam jakieś tam ścianki. Jakie?, nie wiem.

Myślalam i miałam nadzieje, że wchodząc w 2 trymestr ciąży pojawi się u mnie energia a tu dupa, nie ma nic takiego. Najchętniej to w łóżku, nic nie robic i leżeć jak maciora. Staram się do czegoś zabrać, to 10 minut i już królewnie się nie chce. No masakra jakaś. Najwygodniej to mi się śpi samej, gdzie mogę się rozwalić po całym łóżku. :)

Co do szkoły rodzenia, to chciałabym się zapisać. Ja co do dzieci jestem zielona w tym temacie, nawet u mnie w rodzinie jakoś nie ma malutkich dzieci. Nie mam pojęcia jak złapać maleństwo, jak je trzymać przy kąpaniu, więc dla takich zieleniaków jak ja to chyba mus.

Ruchów nadal nie czuje, pewnie dzidzia chciałaby żeby mamusia poczuła, ale trudno jej sie przebić przez wartwę tłuszczu. :P

Od wczoraj mam meeeeeega ochotę na papryczki czereśniowe faszerowane serkiem z Biedry, mmm...!

Aaa i jeeszcze sprawa wózka, myślałam o Quinny Buzz 4 -z czterema kółkami. 3w1 z fotelikiem maxi cosi z bobo wózki, bo w Gdańsku jest niedaleko mnie.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten quinny buzz jest boski <3

olcia23 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne są te wózki, ja cały czas myślę o takim 4 kołowym z dużymi kołami również na przodzie, czy te z mniejszymi są może wygodniejsze na terenach nierównych

f2w3tqywlcgkfgv6.png

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy wózek miałam używany i teraz też za takim się rozejrze bo już wiem, czego chce:)
    Olcia ja też mam mega lenia aczkolwiek dzisiaj jestem bohaterem w swoim domu bo zmieniłam pościel, robię obiad i jeszcze mam zamiar prasować:) nie pamiętam kiedy tyle rzeczy na raz zrobiłam:))

kaarolaa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nierownych terenach tylko duze i skretne kola, do tej pory bierzemy chicco na wypady w gory czy do lasu bo male kolka w spacerowce owszem daja rade ale zupelnie inny komfort jazdy :P Jak by porownac mercedesa z maluchem haha :D

tkzgeyx.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey kobitki witam sie w kolejnym dniu zlego humoru ale dzis jest troszke gorzej bo jestem z Marysia sama i mam nadzieje ze dam rade
    z plusow to to ze moje malenstwo w brzuszku daje nizzle do wiwatu tzn nie sa to wielkie mocne kopniaki ale to juz nie smyranie:)

kaarolaa lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • julianna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Na nierownych terenach tylko duze i skretne kola, do tej pory bierzemy chicco na wypady w gory czy do lasu bo male kolka w spacerowce owszem daja rade ale zupelnie inny komfort jazdy :P Jak by porownac mercedesa z maluchem haha :D
    rzeczywiście chico ma wszystkie 3 duze kola, to ja chce takie tyle, ze 4, mam wrażenie że bardziej stabilnie na 4

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małe skrętne kółka najlepiej spisują się na prostych terenach, ciężko takimi jeździć po wertepach.

f2w33e3kpfaf4vhi.png

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 to trzymam kciuki za udany dzień, ja na razie wykorzystuje męża bo ma urlop więc zajmuje się małym. Ale od lipca skończy się laba i znowu zostaje sama:(

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna a bys sie zdziwila jak bys ten moj poprowadzila :D Bardziej stabilnego wozka chyba nie ma :)

Ja jak spacerowki szukalam to pierw chcialam quinny zapp xtra ale z 4 kolami bo ten z 3 to faktycznie jakos tak zbudowany jest ze nie jest stabilny, ale jak wsadzilam do takiego moje dziecko... strasznie malo mial miejsca, musialam szukac czekos co ma wysokie oparcie i jest do wiekszej wagi.

U was tez jest taka meczaca pogoda ? najchetniej walnela bym sie spac :/

julianna lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane :)

kurcze ja nie jestem pewna, ale mozliwe ze wczoraj lezac na prawym boku czulam lekkie łaskotanie w brzuchu, to było moze tak z 5 minut i ustalo, pozniej chcialam poczuc to samo ale juz nie laskotalo...mozliwe, ze to maluch??? chyba troche za szybko??? chociaz takie delikatne laskotanie...

a co do tematu wozkow i fotelikow ja sie nie znam, nie znam marek, a i ogolnie jeszcze sie nie rozgladam, wiem tylko ze jak trafi sie okazja kupie uzywany bo szkoda mi wydawac kupe kasy na nowy...

• Bajka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie się z wózków takie podobają :)i nie są drogie nowe kosztują 1400zł za gondole i spacerówkę :)
    http://jedo.pl/pl/#/fyn/memo/

Julianna kaszanka jest polecana przy niedoborze żelaza ma go bardzo bardzo dużo więc można powiedzieć że zdrowo:)

julianna lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm...ten co ja wybrałam ma 4 koła...dwa przednie mniejsze od tylnych, ale i tak duże. Z tego co wiem to roan marita też mają duże koła.

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• karola88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolaa w 1 ciazy to troche za wczesnie raczej ale wszystko jest mozliwe:)
    ja od 14 tc dluzej ni 5 min nie moge na prawym boku lezec bo jak sie poloze to juz malenstwo sie odzywa to moja 2 ciaza

pamietam jak bylo w 1 ciazy ale to duuuzo duuuzo pozniej jak juz nie mialam miejsca w brzuchu na maluszka to bylo na takiej zasadzie ze na prawym boku lezec nie moglam bo mnie mala kopala, na lewym boku tez nie moglam bo raczkami mnie bila, lezec na plecach nie moglam bo ciezko bylo oddychac pozostalo mi tylko stac bo siedziec tez nie moglam:P czulam jak siedzialm jej na glowce a pod piersiami mialam wielka kule to myla pupka malej:)

aaa nie wiem czy wam pisalam od przedwczoraj czuje kopniaki i po malych przytulaskam em przytulil sie do brzusia i trzymal reke w okolicach mojego lona:P troszke wyzej i wtym samym czasie poczulismy malego kopniaczka:)

kaarolaa, Marimiko, Qrczak lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - bardzo fajny wózek ;)

Bajka lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ