Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula84 no widzisz, a księgowa mojego męża powiedziała ze szczerego serca, żebym się w to nie pakowała, bo jak już jestem w ciąży to więcej złego może z tego wyjść niż dobrego... Ja się boję takiego ryzyka więc zdygałam i przyjdzie mi żyć za nędzne pieniądze na macierzyńskim, bo podstawa bez dodatków to jałmużna niemalże ;/
-
szurabura wrote:Paula84 no widzisz, a księgowa mojego męża powiedziała ze szczerego serca, żebym się w to nie pakowała, bo jak już jestem w ciąży to więcej złego może z tego wyjść niż dobrego... Ja się boję takiego ryzyka więc zdygałam i przyjdzie mi żyć za nędzne pieniądze na macierzyńskim, bo podstawa bez dodatków to jałmużna niemalże ;/
no tak to jest nerwów i stresu też to może kosztować, jedna na to pojdzie inna nie. ja sama tez bym cię cykała zeby w ciąży zakładac firmę, bo taka już jestem boidupaale tak naprawdę póki ta luka jest to nikt niczego ci odmówić czy zabrać nie może.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDoris-83 wrote:Kaarolaa na zrowie! Na wsi wszystko lepiej smakuje. Świerze powietrze robi swoje:-)
Ja nawet nie pisze ile przytyłam....mleczko od mućki i to powietrze
tylko szkoda ze pogoda nie dopisuje...
-
Moje Drogie a ja proszę Was o pomoc. Po ostatnim USG gin stwierdziła, że w zasadzie luteiny nie muszę już brać (brałam 2 razy po 1 tab dopochwowo), że to na tyle mała dawka że można ostawić od razu i obserwować się a na wszelki wypadek dała receptę na następne opakowanie.
I zmniejszyłam na razie dawkę i biorę 1 tab dziennie... Jak myślicie brać tak dalej czy odstawić?
Jakoś obawiam się zupełnie odstawić... -
Paula poprawiałam 3 paluchy matowe i zrobiłam jak pisałaś clener-żel-2xlakier-clener-żel-clener i na 3 paluchy 3 są ok
Mam nadzieję, że następnym razem też będzie 100% sukcesu
Marta jak masz lutkę to bierz. Nadmiar nie zaszkodzi. Też bałam się odtawić dupka i łykam nadalChoć ponoć teraz to już działa bardziej leczniczo na głowę mamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 22:14
Martaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a ja na kolacje zjadłam zupkę chińska, którą dziś zakupiłam
mąż nie był tym faktem zadowolony - e tam;)
za to spać mi się chce niemiłosiernie - ziewam jakbym chciała połknąć hambugsa w całości - więc chyba pójdę spać.
Rano na 10 mam masażykcieszę się, bo trochę nadwyrężyłam co nie co podczas przechadzek po Pradze.
Dobranoc mamuśki - dobrej nocy i fajnych snów;)
P.S. Ostatnio mi się śniło (po raz pierwszy moje dzieciątko), że miało pisiolka, ale on w czasie pobytu w brzuszku wysechł - jak zwiędły kwiat i odpadł bobaskowi i koniec końców urodziła się dziewczynkaale głupoty:P
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Eforts to trzymam już kciuki
Marimiko ja też mam tak dziwne sny że po prostu aż wstyd opisywać i realistyczne na maxaciągle jakieś afery mafijne eh to pewnie przez te ostatnie kryminały które czytam
Dzień dobry dziewczynki
pogoda dziś u mnie super zaraz bięgnę do galerii jakies spodnie kupić bo wszystkie zapinane już się nie dopinająeforts, Ita, Marimiko lubią tę wiadomość
-
A dziś zaczynamy 5 MIESIĄC to brzmi dumnie
Powodzenia za wizyty i wstawiac kobiety zdjecia małych bąbli
Edit: a w opisie jest ze ruchy odczuwac, a ja nic nie czuje, nawet jelit zeby pomylic. Któraś juz czuje ruchy wyrazne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 08:30
-
HANA jestem tuż za Tobą (16+2) i jeszcze nic nie czuję. To moja pierwsza ciąża, jestem dość szczupła.
U mnie nadal niechciej na całego, więc tylko was podczytuję
W zeszłym tygodniu kupiłam pierwsze spodnie ciążówki i jestem prze szczęśliwa bo nareszcie nie wyglądam jak w workuWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 09:02
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
dobrnęłam do końca, tyle wątków, już nie wiem co miałam napisać
od końca ja bym luteinę odstawiła całkiem skoro było takie zalecenie, ja też brałam duphaston i bałam się odstawić, ale było wszystko w porządku;
mój nastrój lepszy w drugim trymestrze, mam więcej siły, choć to nie to co było przed ciążą, senna jestem, ale już nie tak, poza tym mam już apetyt, obecnie 2kg na plusie;
kolejna wizyta 16 lipca, mam nadzieję, że usłyszymy potwierdzenie płci,
ja tak się na wózkeim zastanawiam, ale kompletnie nie wiem jakiej marki, na pewno stelaż metalowy, z amortyzacją, na dużych kółkach mieszkam na wsi wiec tereny wyboiste, a dodatkowo dzidzia zimowa więc śnieg trzeba będzie pewnie nie raz pokonać, poza tym godnola głęboka i jak najdłuższa czytałam że najwięcej to 80cm, no i wielofunkcyjny ze spacerówką, i też będziemy szukać jak najdłuższej na nóżki, coby ja jak najdłużej wykorzystywać;
Nie wiem czy będę chodzić do szkoły rodzenia, nic o tym nie wiem, nie wiem jakie są, moja kumpela nie była, miała tylko instruktaż 5 minutowy jak już rodziłai jest duże prawdopodobieństwo, że i ja tak skończę
-
a apropo skóry ja mam na plecach wysyp wulkaniczny, na ramionach trochę i czasem na twarzy, paznokcie mam duże lepsze, twardsze, włosy chyba też i nawet się mniej przetłuszczają, ale już mam tak wypłowiałe, że marzę o ich pofarbowaniu, ale staram się wstrzymać jeszcze z miesiąc, może dwa
-
Bajka, Karola dzieki
Już tak się jaram wizytą, że jeszcze nie ma miejsca na stresnormalnie sprawdziłabym serduszko coby być spokojniejsza ale jedyne czym się teraz ew sresuje to czy zdrowo rośnie!
Hana okazuje się, że 5 msc zaczyna się w 19 tc belly podaje o tydz za wcześnie.
Co do ruchów to już sama nie wiem, wczoraj postanowiłam, że to co czuje to na pewno ruchyale zobacze jeszcze co mi lekarz powie, może mam tak ułożone łożysko że nie mam szans już czuć
A czuje to jak takie muskanie brzucha od środka, mogą to być równie dobrze bąbelki powietrza?!kaarolaa, Bajka lubią tę wiadomość
-
Moja gondola ma 83cm
No i wlasnie, nie chce was namawiac na taki wozek jaki mam bo wiadomo kazdy ma inny gust ale chce wam polecic gondole platikowe
Maja tez wywietrzniki ale sa mocne, solidne, trzymaja cieplo, maja miekki materacyk, podnoszone oparcie do pozycji pollezacej co jest fajne dla dzieci juz ok 4 miesiecznych ktore chca cos widziec
Te gondole maja dodatkowo do zestawu dodane pasy bezpieczenstwa dzieki ktorym dopuszczone jest wpinanie ich do samochodu zamiast fotelika. Nie twierdze ze to jest super rozwiazanie bo wiadomo ze fotelik bezpieczniejszy ale czasem z maluchem musimy np kilka h jechac i jest to dla niego duzy komfort bo ma pozycje lezaca
I jeszcze bardzo fajne jest kiedy mamy na raczce hamulec recznyzwlaszcza w zime przydatny
http://wrzucaj.net/images/2014/06/24/DSCI0173.jpg
DobryJa zasnac nie moglam bo maz byl na noc w pracy i sie balam
Marimiko lubi tę wiadomość