X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 no widzisz, a księgowa mojego męża powiedziała ze szczerego serca, żebym się w to nie pakowała, bo jak już jestem w ciąży to więcej złego może z tego wyjść niż dobrego... Ja się boję takiego ryzyka więc zdygałam i przyjdzie mi żyć za nędzne pieniądze na macierzyńskim, bo podstawa bez dodatków to jałmużna niemalże ;/

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Paula84 no widzisz, a księgowa mojego męża powiedziała ze szczerego serca, żebym się w to nie pakowała, bo jak już jestem w ciąży to więcej złego może z tego wyjść niż dobrego... Ja się boję takiego ryzyka więc zdygałam i przyjdzie mi żyć za nędzne pieniądze na macierzyńskim, bo podstawa bez dodatków to jałmużna niemalże ;/

no tak to jest nerwów i stresu też to może kosztować, jedna na to pojdzie inna nie. ja sama tez bym cię cykała zeby w ciąży zakładac firmę, bo taka już jestem boidupa :) ale tak naprawdę póki ta luka jest to nikt niczego ci odmówić czy zabrać nie może.

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• eforts Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dobrze mowi!! Takie jest prawo i zezwala na zalozenie dzialalnosci w ciazy!

Kiara moze jutro sie okaze co tam moje dziecie miedzy nogami chowa :)

Furia dlatego do czasu pelnego wyksztalcenia narzadow to zgadywanka!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem dzisiaj ciagle glodna, jem i jem i jem i tak jest juz w sumie od kilku dobrych dni...jak za tydzien wroce od rodzicow do domu i stane na wage to napewno sie wystrasze...

Doris-83, eforts, HANA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts to kciuki za wizyte i udane podgladanko :)

ja licze, ze za tydzien dowiem sie kto mieszka pod sercem :) a jak nie to poczekam kolejne 4 tyg

eforts lubi tę wiadomość

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa na zrowie! Na wsi wszystko lepiej smakuje. Świerze powietrze robi swoje:-)
    Ja nawet nie pisze ile przytyłam....

kaarolaa lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Kaarolaa na zrowie! Na wsi wszystko lepiej smakuje. Świerze powietrze robi swoje:-)
    Ja nawet nie pisze ile przytyłam....
    o tak, mlodziutkie ziemniaczki prosto spod krzaczka :) mleczko od mućki i to powietrze :) tylko szkoda ze pogoda nie dopisuje...

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie a ja proszę Was o pomoc. Po ostatnim USG gin stwierdziła, że w zasadzie luteiny nie muszę już brać (brałam 2 razy po 1 tab dopochwowo), że to na tyle mała dawka że można ostawić od razu i obserwować się a na wszelki wypadek dała receptę na następne opakowanie.
    I zmniejszyłam na razie dawkę i biorę 1 tab dziennie... Jak myślicie brać tak dalej czy odstawić?

Jakoś obawiam się zupełnie odstawić...

relgh371rphwpz6l.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula poprawiałam 3 paluchy matowe i zrobiłam jak pisałaś clener-żel-2xlakier-clener-żel-clener i na 3 paluchy 3 są ok :)
    Mam nadzieję, że następnym razem też będzie 100% sukcesu :)

Marta jak masz lutkę to bierz. Nadmiar nie zaszkodzi. Też bałam się odtawić dupka i łykam nadal :) Choć ponoć teraz to już działa bardziej leczniczo na głowę mamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 22:14

Martaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bierz do konca opakowania...i moze tak po 1 tabletce tylko...

• eforts Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta jutro Ci napisze co mi gin na ten temat powie,

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na kolacje zjadłam zupkę chińska, którą dziś zakupiłam ;) mąż nie był tym faktem zadowolony - e tam;)

za to spać mi się chce niemiłosiernie - ziewam jakbym chciała połknąć hambugsa w całości - więc chyba pójdę spać.

Rano na 10 mam masażyk ;) cieszę się, bo trochę nadwyrężyłam co nie co podczas przechadzek po Pradze.

Dobranoc mamuśki - dobrej nocy i fajnych snów;)

P.S. Ostatnio mi się śniło (po raz pierwszy moje dzieciątko), że miało pisiolka, ale on w czasie pobytu w brzuszku wysechł - jak zwiędły kwiat i odpadł bobaskowi i koniec końców urodziła się dziewczynka :P ale głupoty:P

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts to trzymam już kciuki :)

Marimiko ja też mam tak dziwne sny że po prostu aż wstyd opisywać i realistyczne na maxa :) ciągle jakieś afery mafijne eh to pewnie przez te ostatnie kryminały które czytam :)

Dzień dobry dziewczynki
    pogoda dziś u mnie super zaraz bięgnę do galerii jakies spodnie kupić bo wszystkie zapinane już się nie dopinają :)

eforts, Ita, Marimiko lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • HANA Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś zaczynamy 5 MIESIĄC to brzmi dumnie :D

Powodzenia za wizyty i wstawiac kobiety zdjecia małych bąbli :D

Edit: a w opisie jest ze ruchy odczuwac, a ja nic nie czuje, nawet jelit zeby pomylic. Któraś juz czuje ruchy wyrazne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 08:30

• Ita Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HANA jestem tuż za Tobą (16+2) i jeszcze nic nie czuję. To moja pierwsza ciąża, jestem dość szczupła.

U mnie nadal niechciej na całego, więc tylko was podczytuję :)
    W zeszłym tygodniu kupiłam pierwsze spodnie ciążówki i jestem prze szczęśliwa bo nareszcie nie wyglądam jak w worku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 09:02

kaarolaa lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrnęłam do końca, tyle wątków, już nie wiem co miałam napisać:)
    od końca ja bym luteinę odstawiła całkiem skoro było takie zalecenie, ja też brałam duphaston i bałam się odstawić, ale było wszystko w porządku;
    mój nastrój lepszy w drugim trymestrze, mam więcej siły, choć to nie to co było przed ciążą, senna jestem, ale już nie tak, poza tym mam już apetyt, obecnie 2kg na plusie;
    kolejna wizyta 16 lipca, mam nadzieję, że usłyszymy potwierdzenie płci :),
    ja tak się na wózkeim zastanawiam, ale kompletnie nie wiem jakiej marki, na pewno stelaż metalowy, z amortyzacją, na dużych kółkach mieszkam na wsi wiec tereny wyboiste, a dodatkowo dzidzia zimowa więc śnieg trzeba będzie pewnie nie raz pokonać, poza tym godnola głęboka i jak najdłuższa czytałam że najwięcej to 80cm, no i wielofunkcyjny ze spacerówką, i też będziemy szukać jak najdłuższej na nóżki, coby ja jak najdłużej wykorzystywać;
    Nie wiem czy będę chodzić do szkoły rodzenia, nic o tym nie wiem, nie wiem jakie są, moja kumpela nie była, miała tylko instruktaż 5 minutowy jak już rodziła :) i jest duże prawdopodobieństwo, że i ja tak skończę :D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a apropo skóry ja mam na plecach wysyp wulkaniczny, na ramionach trochę i czasem na twarzy, paznokcie mam duże lepsze, twardsze, włosy chyba też i nawet się mniej przetłuszczają, ale już mam tak wypłowiałe, że marzę o ich pofarbowaniu, ale staram się wstrzymać jeszcze z miesiąc, może dwa

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, Karola dzieki :)

Już tak się jaram wizytą, że jeszcze nie ma miejsca na stres :) normalnie sprawdziłabym serduszko coby być spokojniejsza ale jedyne czym się teraz ew sresuje to czy zdrowo rośnie!

Hana okazuje się, że 5 msc zaczyna się w 19 tc belly podaje o tydz za wcześnie.

Co do ruchów to już sama nie wiem, wczoraj postanowiłam, że to co czuje to na pewno ruchy :) ale zobacze jeszcze co mi lekarz powie, może mam tak ułożone łożysko że nie mam szans już czuć :)
    A czuje to jak takie muskanie brzucha od środka, mogą to być równie dobrze bąbelki powietrza?! :)

kaarolaa, Bajka lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliana ja już zbieram się do drugiego farbowania.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gondola ma 83cm :) No i wlasnie, nie chce was namawiac na taki wozek jaki mam bo wiadomo kazdy ma inny gust ale chce wam polecic gondole platikowe :) Maja tez wywietrzniki ale sa mocne, solidne, trzymaja cieplo, maja miekki materacyk, podnoszone oparcie do pozycji pollezacej co jest fajne dla dzieci juz ok 4 miesiecznych ktore chca cos widziec :) Te gondole maja dodatkowo do zestawu dodane pasy bezpieczenstwa dzieki ktorym dopuszczone jest wpinanie ich do samochodu zamiast fotelika. Nie twierdze ze to jest super rozwiazanie bo wiadomo ze fotelik bezpieczniejszy ale czasem z maluchem musimy np kilka h jechac i jest to dla niego duzy komfort bo ma pozycje lezaca :)

I jeszcze bardzo fajne jest kiedy mamy na raczce hamulec reczny :) zwlaszcza w zime przydatny :)
    http://wrzucaj.net/images/2014/06/24/DSCI0173.jpg

Dobry :) Ja zasnac nie moglam bo maz byl na noc w pracy i sie balam :/

Marimiko lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ