Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
szurabura syn w czerwcu rozpoczął 12 rok żywota (2003 rocznik)
Urodzilam go mając nieskonczone jeszcze 19 lat (Kadencja pierwszego męża)
Córcia w pazdzierniku skonczy 3 latka(kadencja drugiego - obecnego męża
)
No własnie te wózki wydają sie kwadratowe i to juz jest kwestia gustu. Jednym wpadają w oko za pierwszym razem albo chowają gusta do kieszeni, bo jakas opcja jest niezastąpiona a inni jak ja flaki se wyprują, a wybiorą bardziej w swoim guscie licząc, ze jednak przetrwa
Mam nadzieje, ze w BoboWozki mi doradzą jakis w moim typie i dobry. Jesli nie to wybiore kwadratowego x-landera na 99,9%. Ale jeszcze zyje nadzieją, ze bede miala wieksze pole manewru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 17:11
-
aż w google wklepałam: https://www.google.pl/search?q=w%C3%B3zki+dzieci%C4%99ce+lata+80&espv=2&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=TS7NU93lGe7G7Ab05YGgCg&ved=0CB4QsAQ&biw=1280&bih=699
Qrczak, jeśli będzie mógł i zechce to bardzo proszę. Ja pewnie jutro popołudniu, albo w środę rano podjadę do sklepu
Ja już daję sobie spokój z szukaniem, gorsze to niż szukanie wózka idealnego, bo zbyt wielkiego pojęcia nie mam. Na ilość rdzeni już zaczęłam patrzeć, to chyba ma duże znaczenie, ogólnie wydaje mi się, że jeden z nich jest najlepszy, ale to moje widzimisię.Qrczak lubi tę wiadomość
-
Haha to były wózki...
za to jeden z nich przykuł moją uwagę i chyba się w nim zakochała, i nie wygląda jak te z lat 80-tych
O ten: http://www.google.pl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.bajka.net%2Fgalerie%2Fw%2Fwozek-gleboko-spacerowy_17074.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.bajka.net%2Findex.php%3Fp5262%2C22164-wozek-gleboko-spacerowy-camarelo-sevilla&h=324&w=394&tbnid=7p_gI9z2TOufoM%3A&zoom=1&docid=e61E8oQ0YOnagM&ei=VDDNU6qZBuWO7AburIH4CQ&tbm=isch&ved=0CEoQMyghMCE&iact=rc&uact=3&dur=625&page=2&start=19&ndsp=24
Poproszę na pewno, żeby zerknął na te laptopy i się wypowiedział. Tylko napisz proszę jeszcze, czy to głównie do netu ci potrzebny, bo chyba nie do gier? Będziesz na nim jakieś cięższe programy instalować? -
do takiego codziennego użytku potrzebuję, dokumenty, internet, w gry nie gram, a jeśli już to sporadycznie - kiedyś w jakieś tam simsy się grało, teraz od paru lat już nic
z programów tych najprostszych korzystam raczej,proste do edycji zdjęć, jakiś do nauki angielskiego, coś dla rozrywki typu stepmania i karaoke
więc one raczej nie z ciężkich
dlatego też poza tym, że budżet jaki jest taki jest, to też z tego względu patrzę na tą niższą półkę, bo przy droższym i dużo lepszym nie będzie sposobu na wykorzystanie wszystkich możliwości.
-
Szarabura no to już wiem co mojemu mówić i na co ma zwrócić uwagę, jak będzie przeglądał to, co zaproponowałaś.
Inka ja nadal twierdzę, że się nie znam i nie znam tez opinii, tylko wpadł mi on wizualnie w oko i do tego ten krzykliwy kolorDla mnie bomba
Choć jak spojrzałam na inne kolory, to w sumie wszystkie mają ciekawą kolorystykę. No ale ja wciąż o wyglądzie a nie o jakości tu mówię.
A czy one faktycznie są takie tanie? Bo tam jest podana cena 1159 zł, więc jak za nowy to chyba tanio.inka84 lubi tę wiadomość
-
Qrczak wrote:Szarabura no to już wiem co mojemu mówić i na co ma zwrócić uwagę, jak będzie przeglądał to, co zaproponowałaś.
Inka ja nadal twierdzę, że się nie znam i nie znam tez opinii, tylko wpadł mi on wizualnie w oko i do tego ten krzykliwy kolorDla mnie bomba
Choć jak spojrzałam na inne kolory, to w sumie wszystkie mają ciekawą kolorystykę. No ale ja wciąż o wyglądzie a nie o jakości tu mówię.
A czy one faktycznie są takie tanie? Bo tam jest podana cena 1159 zł, więc jak za nowy to chyba tanio.
A no własnie są dośc tanie, ale jakościowo podobno dupneSzkoda bo z taką kolorystyką zrobiłyby furore. I tak schodzą, ale potem sie czyta, ze to "ładny szajs". Niestety pozytywne opinie są w 95% tylko w kwestii gondoli i to w pierwszych tygodniach uzytkowania. Ale jak sie znajdzie opinie w troche pozniejszym okresie spacerowania to sie kończą dobre oceny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 17:48
-
inka84 wrote:A no własnie są dośc tanie, ale jakościowo podobno dupne
Szkoda bo z taką kolorystyką zrobiłyby furore. I tak schodzą, ale potem sie czyta, ze to "ładny szajs". Niestety pozytywne opinie są w 95% tylko w kwestii gondoli i to w pierwszych tygodniach uzytkowania. Ale jak sie znajdzie opinie w troche pozniejszym okresie spacerowania to sie kończą dobre oceny
No to wielka szkoda, bo wpadł mi w oko.
-
A tu mam coś dla naszej Zuzy i jej trojaczków
http://olx.pl/oferta/wozek-dla-trojaczkow-CID88-ID5l2Ip.html#c4200566b6
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 17:55
eforts, Ewka89, kaarolaa, Bursztynka, zuza_3, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość
-
szurabura TAKO ma dobre opinie, ale niestety wagowo do wciągania po schodach u mnie odpada. Nie dam rady takiego taszczyc. Bardzo mi sie tako podobają i wizualnie i kolorystycznie, ale cięzkie
Wracajac do camarelo to pozytywy slyszalam w 100% co do gondoli, co do spacerówki to średnio ocena byla na 3. Jesli zaden wozek mi w pelni nie podpasuje i jak zobacze x-landera na zywo i moga mi sie cofnac rece i nogi (jesli bedzie bardziej kwadratowy niz "na obrazku") to kto wie, moze i sie zdecyduje ale juz z nastawieniem, ze i tak pojdzie na sprzedaz. U mnie przewaza nad Riko własnie kwestią niskiej wagi. Riko fajny i kto wie, moze jak na zywo zobacze to wlasnie jemu nie odpuszcze
Wizualnych i praktycznych faworytow mam 2 wlasnie: camarelo i riko, a co do trwalosci i pewnego bezpieczenstwa to x-landera, ktor mi sie nie podoba
Mam cichą nadzieje, ze sprzedawca jednak tego camarelo az tak nie zbura
Oj mam wahania straszne. Tez ciekawa jestem jak córka bedzie w spacerowce riko wyglądac z tym niskim oparciem. Mysle, ze w ciagu miesiaca w koncu zapadnie upragniony wybór, bo mąz już nie daje ze mną rady.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 18:19
-
ale w sumie Tako to waga 15kg, a Riko 14,2 kg. Oba to kolumbryny już i przy takiej wadze nie wiem czy te 0,8 kg robi mi wielką różnicę
No ale ja jakbym miała brać Tako, to zakochana jestem w fiolecie. O ile teraz prawdopodobnie będzie córka, o tyle później dla ewentualnego potomka płci przeciwnej ten fiolet nie pasuje, jest zbyt niewieściA z uniwersalnych kolorów mają takie nijakie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 18:26
inka84 lubi tę wiadomość
-
szurabura wrote:ale w sumie Tako to waga 15kg, a Riko 14,2 kg. Oba to kolumbryny już i przy takiej wadze nie wiem czy te 0,8 kg robi mi wielką różnicę
No ale ja jakbym miała brać Tako, to zakochana jestem w fiolecie. O ile teraz prawdopodobnie będzie córka, o tyle później dla ewentualnego potomka płci przeciwnej ten fiolet nie pasuje, jest zbyt niewieściA z uniwersalnych kolorów mają takie nijakie
No własnie i tu wychodzi moja zryta głowaJak sie w czyms zakocham to język sobie przydepcze a wleze z tym chocby na samą górę Pałacu Kultury i Nauki
Ech...być kobietą ciężka sprawa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 18:32
Qrczak lubi tę wiadomość
-
My mamy mieszkanie na 3 piętrze kamienicy w starym budownictwie, więc jest dość wysoko i nie wiem, czy dam radę wtaszczyć tam wózek. I drzwi z samodomykaczem tak ciężkie, że mam sama trudności z ich otworzeniem, a co dopiero wchodząc z wózkiem. Do tego klatka schodowa dość wąska, a pod drzwiami też ciągle coś ustawiamy i już nam sąsiad z góry kilkukrotnie uwagę zwracał, że ma trudności z przejściem
Do piwnicy nie zejdę, bo tam mnóstwo pająków i ich szkieletów zwisa i jak tylko stamtąd wychodzę, to się trzepię cała, bo mam schizę, że coś po mnie łaziMamy za to małą komórkę od podwórka i ewentualnie tam bym mogła trzymać wózek, bo poza podjazdem pod górkę w celu wyjścia z podwórka to innych uniedogodnień nie ma. Tylko TŻ musiałby ją ogarnąć i motor sprzedać, bo i tak stoi od 6 lat nieruszany, więc po co go trzymać. Ostatecznie jeszcze garaż, ale tam też pajęczyny straszą, zresztą samochód i wózek nie wejdą do niego na raz.
Dziecko jeszcze nienarodzone, a tu już takie rozkminy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 18:39
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Qrczak nie wiem dlaczego, ale mnie takie stare budownictwo strasznie napawa jakims lękiem
Serio, do piwnicy zeby mnie zaciągnąć to chyba za nogi, gdzie po drodze paznokciami pozrywam z podloza co sie da. I bardzo, ale to bardzo źle czuje sie w mieszkaniach z wysokim sufitem. Jakies stany lękowe mnie łapią
Dziwna jestem.
-
a ja uwielbiam stare kamiennice mają swój urok
są mega co prawda nigdy wtakiej nie mieszkałam ale kuzynka mieszka i zakochana byłam w takich wysokich sufitach i wielkich drzwiach
Dziś od południa mam strasznego lenia... a dzidziuch głodny ciągle, no nic idę robic pizzęeforts lubi tę wiadomość