X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura syn w czerwcu rozpoczął 12 rok żywota (2003 rocznik) :) Urodzilam go mając nieskonczone jeszcze 19 lat (Kadencja pierwszego męża) :P
    Córcia w pazdzierniku skonczy 3 latka :) (kadencja drugiego - obecnego męża :P )

No własnie te wózki wydają sie kwadratowe i to juz jest kwestia gustu. Jednym wpadają w oko za pierwszym razem albo chowają gusta do kieszeni, bo jakas opcja jest niezastąpiona a inni jak ja flaki se wyprują, a wybiorą bardziej w swoim guscie licząc, ze jednak przetrwa :)

Mam nadzieje, ze w BoboWozki mi doradzą jakis w moim typie i dobry. Jesli nie to wybiore kwadratowego x-landera na 99,9%. Ale jeszcze zyje nadzieją, ze bede miala wieksze pole manewru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 17:11

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż w google wklepałam: https://www.google.pl/search?q=w%C3%B3zki+dzieci%C4%99ce+lata+80&espv=2&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=TS7NU93lGe7G7Ab05YGgCg&ved=0CB4QsAQ&biw=1280&bih=699 :D

Qrczak, jeśli będzie mógł i zechce to bardzo proszę. Ja pewnie jutro popołudniu, albo w środę rano podjadę do sklepu :)

Ja już daję sobie spokój z szukaniem, gorsze to niż szukanie wózka idealnego, bo zbyt wielkiego pojęcia nie mam. Na ilość rdzeni już zaczęłam patrzeć, to chyba ma duże znaczenie, ogólnie wydaje mi się, że jeden z nich jest najlepszy, ale to moje widzimisię.

Qrczak lubi tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to były wózki...
    za to jeden z nich przykuł moją uwagę i chyba się w nim zakochała, i nie wygląda jak te z lat 80-tych :P
    O ten: http://www.google.pl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.bajka.net%2Fgalerie%2Fw%2Fwozek-gleboko-spacerowy_17074.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.bajka.net%2Findex.php%3Fp5262%2C22164-wozek-gleboko-spacerowy-camarelo-sevilla&h=324&w=394&tbnid=7p_gI9z2TOufoM%3A&zoom=1&docid=e61E8oQ0YOnagM&ei=VDDNU6qZBuWO7AburIH4CQ&tbm=isch&ved=0CEoQMyghMCE&iact=rc&uact=3&dur=625&page=2&start=19&ndsp=24

Poproszę na pewno, żeby zerknął na te laptopy i się wypowiedział. Tylko napisz proszę jeszcze, czy to głównie do netu ci potrzebny, bo chyba nie do gier? Będziesz na nim jakieś cięższe programy instalować?

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do takiego codziennego użytku potrzebuję, dokumenty, internet, w gry nie gram, a jeśli już to sporadycznie - kiedyś w jakieś tam simsy się grało, teraz od paru lat już nic ;) z programów tych najprostszych korzystam raczej,proste do edycji zdjęć, jakiś do nauki angielskiego, coś dla rozrywki typu stepmania i karaoke :D więc one raczej nie z ciężkich ;)

dlatego też poza tym, że budżet jaki jest taki jest, to też z tego względu patrzę na tą niższą półkę, bo przy droższym i dużo lepszym nie będzie sposobu na wykorzystanie wszystkich możliwości.

• inka84 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak ja na camarelo choruje, najbardiej na model carera ale z braku laku te sevilla tez ladne tylko, ze podobno są kiepskie i dosc czesto idą na gwarancje :(

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarabura no to już wiem co mojemu mówić i na co ma zwrócić uwagę, jak będzie przeglądał to, co zaproponowałaś.

Inka ja nadal twierdzę, że się nie znam i nie znam tez opinii, tylko wpadł mi on wizualnie w oko i do tego ten krzykliwy kolor :D Dla mnie bomba :) Choć jak spojrzałam na inne kolory, to w sumie wszystkie mają ciekawą kolorystykę. No ale ja wciąż o wyglądzie a nie o jakości tu mówię.
    A czy one faktycznie są takie tanie? Bo tam jest podana cena 1159 zł, więc jak za nowy to chyba tanio.

inka84 lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Szarabura no to już wiem co mojemu mówić i na co ma zwrócić uwagę, jak będzie przeglądał to, co zaproponowałaś.

Inka ja nadal twierdzę, że się nie znam i nie znam tez opinii, tylko wpadł mi on wizualnie w oko i do tego ten krzykliwy kolor :D Dla mnie bomba :) Choć jak spojrzałam na inne kolory, to w sumie wszystkie mają ciekawą kolorystykę. No ale ja wciąż o wyglądzie a nie o jakości tu mówię.
    A czy one faktycznie są takie tanie? Bo tam jest podana cena 1159 zł, więc jak za nowy to chyba tanio.

A no własnie są dośc tanie, ale jakościowo podobno dupne :( Szkoda bo z taką kolorystyką zrobiłyby furore. I tak schodzą, ale potem sie czyta, ze to "ładny szajs". Niestety pozytywne opinie są w 95% tylko w kwestii gondoli i to w pierwszych tygodniach uzytkowania. Ale jak sie znajdzie opinie w troche pozniejszym okresie spacerowania to sie kończą dobre oceny :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 17:48

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    A no własnie są dośc tanie, ale jakościowo podobno dupne :( Szkoda bo z taką kolorystyką zrobiłyby furore. I tak schodzą, ale potem sie czyta, ze to "ładny szajs". Niestety pozytywne opinie są w 95% tylko w kwestii gondoli i to w pierwszych tygodniach uzytkowania. Ale jak sie znajdzie opinie w troche pozniejszym okresie spacerowania to sie kończą dobre oceny :(
    Buuu :( No to wielka szkoda, bo wpadł mi w oko.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu mam coś dla naszej Zuzy i jej trojaczków :D
    http://olx.pl/oferta/wozek-dla-trojaczkow-CID88-ID5l2Ip.html#c4200566b6
    135032807_1_644x461_-wozek-dla-trojaczkow-strzegom.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 17:55

eforts, Ewka89, kaarolaa, Bursztynka, zuza_3, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o x-landery to ja ciągle trafiam na te XQ (w używkach) i w nich mi się nie podobają te małe koła i to, że są piankowe.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale piankowe koła wpływają chyba na wagę wózka, bo są lżejsze.

Piękne i żywe kolory mają też wózki Tako Alive i Tako City Move. Może inne modele od nich też, ale ja skupiłam się na tych 2, więc wiem.

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarabura a jak z opiniami tych wózków?

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    całkiem niezłe są :)

Ja na pewno zamierzam obejrzeć je na żywo, a mam szczęście bo są w moim mieście.

Na ich stronie można sobie sprawdzić gdzie są dostępne:
    http://tako-poland.eu/partnerzy/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 18:14

• inka84 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura TAKO ma dobre opinie, ale niestety wagowo do wciągania po schodach u mnie odpada. Nie dam rady takiego taszczyc. Bardzo mi sie tako podobają i wizualnie i kolorystycznie, ale cięzkie :(

Wracajac do camarelo to pozytywy slyszalam w 100% co do gondoli, co do spacerówki to średnio ocena byla na 3. Jesli zaden wozek mi w pelni nie podpasuje i jak zobacze x-landera na zywo i moga mi sie cofnac rece i nogi (jesli bedzie bardziej kwadratowy niz "na obrazku") to kto wie, moze i sie zdecyduje ale juz z nastawieniem, ze i tak pojdzie na sprzedaz. U mnie przewaza nad Riko własnie kwestią niskiej wagi. Riko fajny i kto wie, moze jak na zywo zobacze to wlasnie jemu nie odpuszcze :)
    Wizualnych i praktycznych faworytow mam 2 wlasnie: camarelo i riko, a co do trwalosci i pewnego bezpieczenstwa to x-landera, ktor mi sie nie podoba :P

Mam cichą nadzieje, ze sprzedawca jednak tego camarelo az tak nie zbura :P
    Oj mam wahania straszne. Tez ciekawa jestem jak córka bedzie w spacerowce riko wyglądac z tym niskim oparciem. Mysle, ze w ciagu miesiaca w koncu zapadnie upragniony wybór, bo mąz już nie daje ze mną rady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 18:19

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale w sumie Tako to waga 15kg, a Riko 14,2 kg. Oba to kolumbryny już i przy takiej wadze nie wiem czy te 0,8 kg robi mi wielką różnicę :P

No ale ja jakbym miała brać Tako, to zakochana jestem w fiolecie. O ile teraz prawdopodobnie będzie córka, o tyle później dla ewentualnego potomka płci przeciwnej ten fiolet nie pasuje, jest zbyt niewieści :( A z uniwersalnych kolorów mają takie nijakie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 18:26

inka84 lubi tę wiadomość

• inka84 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    ale w sumie Tako to waga 15kg, a Riko 14,2 kg. Oba to kolumbryny już i przy takiej wadze nie wiem czy te 0,8 kg robi mi wielką różnicę :P

No ale ja jakbym miała brać Tako, to zakochana jestem w fiolecie. O ile teraz prawdopodobnie będzie córka, o tyle później dla ewentualnego potomka płci przeciwnej ten fiolet nie pasuje, jest zbyt niewieści :( A z uniwersalnych kolorów mają takie nijakie :(

No własnie i tu wychodzi moja zryta głowa :P Jak sie w czyms zakocham to język sobie przydepcze a wleze z tym chocby na samą górę Pałacu Kultury i Nauki :D

Ech...być kobietą ciężka sprawa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 18:32

Qrczak lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy mieszkanie na 3 piętrze kamienicy w starym budownictwie, więc jest dość wysoko i nie wiem, czy dam radę wtaszczyć tam wózek. I drzwi z samodomykaczem tak ciężkie, że mam sama trudności z ich otworzeniem, a co dopiero wchodząc z wózkiem. Do tego klatka schodowa dość wąska, a pod drzwiami też ciągle coś ustawiamy i już nam sąsiad z góry kilkukrotnie uwagę zwracał, że ma trudności z przejściem :P
    Do piwnicy nie zejdę, bo tam mnóstwo pająków i ich szkieletów zwisa i jak tylko stamtąd wychodzę, to się trzepię cała, bo mam schizę, że coś po mnie łazi :/ Mamy za to małą komórkę od podwórka i ewentualnie tam bym mogła trzymać wózek, bo poza podjazdem pod górkę w celu wyjścia z podwórka to innych uniedogodnień nie ma. Tylko TŻ musiałby ją ogarnąć i motor sprzedać, bo i tak stoi od 6 lat nieruszany, więc po co go trzymać. Ostatecznie jeszcze garaż, ale tam też pajęczyny straszą, zresztą samochód i wózek nie wejdą do niego na raz.

Dziecko jeszcze nienarodzone, a tu już takie rozkminy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 18:39

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak nie wiem dlaczego, ale mnie takie stare budownictwo strasznie napawa jakims lękiem :P Serio, do piwnicy zeby mnie zaciągnąć to chyba za nogi, gdzie po drodze paznokciami pozrywam z podloza co sie da. I bardzo, ale to bardzo źle czuje sie w mieszkaniach z wysokim sufitem. Jakies stany lękowe mnie łapią :/ Dziwna jestem.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja uwielbiam stare kamiennice mają swój urok :D są mega co prawda nigdy wtakiej nie mieszkałam ale kuzynka mieszka i zakochana byłam w takich wysokich sufitach i wielkich drzwiach :)

Dziś od południa mam strasznego lenia... a dzidziuch głodny ciągle, no nic idę robic pizzę :D

eforts lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to w koncu jest z tym fioletem? Wg mego małza to kolor chlopcow, a dla mnie fiolet pasuje do obu plci :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ