X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam wiklinowy kosz i granatową budę... widziałam kilka takich na allegro... ale kiedys to kupowało sie to co było, bez kręcenia nosem ;)

4dbc34fc83.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest taki wybor wszystkiego ze glowa boli! Sama stwierdzam, ze za duzo tego az... Nie mozna sie zdecydowac na nic...
    34bw43r836g6ojbx.png

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka ja już po 9 latach przywykłam do kamienicy. Ale fakt, że nocą mam czasami lekkie schizy, czy coś się gdzieś nie czai :P
    Nie mamy aż tak bardzo wysokiego mieszkania, bywają wyższe. U nas np nie ma możliwości zamontowania antresoli, bo jest za nisko, a TŻa kuzyn ma wyższe mieszkanie i super antresolę do spania :)
    Natomiast z zostawianiem wózka na parterze, to też troche kiepsko, bo u nas jest tak, że na każdym piętrze mieszka w zasadzie jedna rodzina i mimo, że na parterze jest jeszcze najwięcej miejsca, to jednak głupio b mi było stawiać wózek sąsiadom pod drzwiami. A niżej tuż przy wejściu do kamienicy bym się bała zostawić, żeby nie zginął. Także pozostaje mi chyba jedynie opcja z komórką na dworze.

Ja nadal się upieram, że fiolet dla dziewczynki :D :P

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha patrzcie co znalazlam http://allegro.pl/test-na-plec-dziecka-z-moczu-super-nowosc-i4369038849.html
    normalnie jestem w szoku... i jeszcze sa osoby, ktore to kupuja... wg mnie to strata kasy...
    34bw43r836g6ojbx.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 21:07

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarabura mój A. przejrzał Twoje propozycje laptopów i hmmmm...
    Dał swoje:
    ten: http://allegro.pl/laptop-lenovo-g510-i3-4000m-8gb-1000gb-hdmi-220zl-i4402150381.html
    albo ten: http://allegro.pl/laptop-lenovo-b590-i3-3110m-4gb-500gb-matowy-80zl-i4403972545.html

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga.k wrote:
    Hahaha patrzcie co znalazlam http://allegro.pl/test-na-plec-dziecka-z-moczu-super-nowosc-i4369038849.html
    normalnie jestem w szoku... i jeszcze sa osoby, ktore to kupuja... wg mnie to strata kasy...
    34bw43r836g6ojbx.png
    Kinga niektórzy cierpią chyba na nadmiar kasy.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musicie to obejrzeć :D Mój A. na to trafił i kazałam mu wysłać link, żebym mogła się z Wami podzielić ;D
    https://www.youtube.com/watch?v=gw-hUqfqGM8

eforts, kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Szarabura mój A. przejrzał Twoje propozycje laptopów i hmmmm...
    Dał swoje:
    ten: http://allegro.pl/laptop-lenovo-g510-i3-4000m-8gb-1000gb-hdmi-220zl-i4402150381.html
    albo ten: http://allegro.pl/laptop-lenovo-b590-i3-3110m-4gb-500gb-matowy-80zl-i4403972545.html

Dziękuję Qrczaku :*
    A możesz napisać co dyskwalifikuje tamte? Szczególnie ten http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/hp-255-g2-a4-5000-4gb-1tb-hd8570-w8-1.bhtml ? On mi się wizualnie spodobał, dlatego ciekawa jestem :) Lenovo niespecjalnie do mnie przemawiają pod względem wyglądu, no ale wygląd to nie wszystko przecież :)

• eforts Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi te nowe wózki (niektóre stare też) retro się podobają :) tylko one są już takie stylizowane, to i mama musi się prezentować a myślę że mi zdarzy się wyjść w dresie na spacer :) a tak serio to myślę że one są dosyć duże gabarytowo no i w wersji spacerowej nie przemawiają do mnie :)

Co do ruchów dzieciaczków to proszę paniuśki nie narzekać że za mało i tak dosyć szybko czujecie :) mój synuś coraz częściej uaktywnia się wizualnue na brzuchu, tak że ktoś inny może przyuważyć :) właśnie się rozchulał <3 teraz z dnia na dzień widzę, że młody coraz silniejszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 21:35

kaarolaa, HANA lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Dziękuję Qrczaku :*
    A możesz napisać co dyskwalifikuje tamte? Szczególnie ten http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/hp-255-g2-a4-5000-4gb-1tb-hd8570-w8-1.bhtml ? On mi się wizualnie spodobał, dlatego ciekawa jestem :) Lenovo niespecjalnie do mnie przemawiają pod względem wyglądu, no ale wygląd to nie wszystko przecież :)
    Cytuję słowa TŻa: "HPki sypią się jak chinka!". Faktycznie masę HPków A. miał u siebie na serwisie, wszystkie padają. Poza tym procesor ma taki, jak w telefonach, czyli słabiuuuutko. I A. zaleca matową martycę, żeby Ci się światło nie odbijało.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts masz rację, żeby tak nie narzekać na słabe ruchy dzieciaczków, ale ja wciąż mam obawy, że coś może być nie tak. Od dwóch dni Mały mniej się rusza, i teraz już żyję tylko piątkową wizytą, żeby sprawdzić co u niego i czy pessar dobrze leży i mu nie przeszkadza czasem.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moj maluch tez dzisiaj od rana daje czadu...caly dzien puka, a juz dawno tak nie mial i czasami widac jak sie brzuch rusza :)

HANA lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczaku rozumiem :) wszystkie jesteśmy takie same :) na pewno wszystko jest ok, na tym etapie kilkudniowa ciesza jest jak najbardziej w porządku także się nie denerwuj, a podatek tuż, tuż :)

Qrczak, kaarolaa lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki eforts :)

Zmykam na film. Dobrej nocy mamusie :D

eforts lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski ja po pogrzebie juz w domu.

upal straszny nogi spuchly mi niesamowicie i na dodatek nerwa zalapalam, bo bylam najwieksza sensacja... zenada, kuzynki mojego T, ktore wlasnie dzis poznalam to kuzwa prostaczki i idiotki jedne.
    ale od poczatku. siedze sobie na lawce z jakimis ciotkami dwoma i zaraz poschodzily sie T kuzynki i jeszcze jakas ciotka, ktorych nigdzy na oczy nie widzialam, bo nie skorzystaly z zaproszenia na nasze wesele (zreszta z T strony razem z jego rodzicami bylo az 7 osob, a rodzina co najmniej z 50 liczy!) i tak siedza gadaja, ja sie nie odzywam bo nie znam i podchodzi do mnie T po kluczyki do auta i idzie dalej, a ja sie patrze w druga strone i nagle slusze za plecami "a ty to kto jestes?" to grzecznie odpowiadam, ze Paulina zona TT i sie zapowietrzyly wszystkie i slysze szept bardzo cichy, ktory gluchy by uslyszal ruda kuzynka do blond kuzynki " a myslalam, ze monika" (jestem druga zona mojego T) i zaraz ze one o niczym nie wiedzialay, ze sa w szoku, ze najblizsza rodzina i nic nie wiedza! no zesz kur*a az ledwie w jezyk sie ugryzlm, bo chcialam jasnie panie oswiecic, ze zaproszenia na slub (2 lata temu) dostaly i nie raczyly przyjsc to by teraz w szoku nie byly. przychodzi T i mowie do niego chodzmy blizej kapliczki, bo juz nie mialam ochoty sluchac jakie to one zaskoczone i wogole i jak wstalam to dopiero je kuzwa zamurowalo jak zobaczyly, ze z brzuchem hehhe uslyszalam jedynie jak blondi do rudej mowi "jestem w szoku".

mialy przynajmniej o czym plotkowac tepe sztuki, a poza tym wszystko ok :)

goto4 lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• szurabura Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Cytuję słowa TŻa: "HPki sypią się jak chinka!". Faktycznie masę HPków A. miał u siebie na serwisie, wszystkie padają. Poza tym procesor ma taki, jak w telefonach, czyli słabiuuuutko. I A. zaleca matową martycę, żeby Ci się światło nie odbijało.
    Jeszcze raz dziękuję :)

Qrczak lubi tę wiadomość

• Bajka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura z tych lapków które podałaś jest bardzo ciężko wybrać bo jak w 1 jest lepszy procesor a gorsza grafika to w drugim gorszy procesor lepsza pamięć ale najbardziej poleca della. Ja osobiście pracuję na Dellu tylko inny model i chwalę sobie go za duzy wyświetlacz i szybki procesor, mnie dużo nie trzeba.

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie ruchów to wyczytałam w jednej z moich mądrych książek że dziecko na tym etapie przesypia 20 godzin :)na dobę więc się nie dziwię, ze cały dzień nie puka bo to by było niepokojące :) także spokojnie doczekamy się mocnych kopniaczków :)

HANA, Bursztynka, Qrczak, zuza_3 lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, ja w sumie też wymagająca nie jestem, tak sobie myślę... :)

Teraz dalej będę mieć problem, bo każdy z Waszych TŻów pewnie powie coś innego heheh ;)

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, podziwiam silę Twojego spokoju hehe ;) masz rację tępe guły... chociaz by nie komentowały za plecami, widocznie bardzo chciały żebys uslyszała, ale cotam, jak słoma z butow wystaje to nic ie poradzisz :P

Idę spac bo jutro rano mam wizytę. Jadę z kuzynką, bo u niej od 3 m-cy brak okresu... i testy negatywne więc musi sprawdzic o co chodzi....

4dbc34fc83.png
‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ