X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam wiklinowy kosz i granatową budę... widziałam kilka takich na allegro... ale kiedys to kupowało sie to co było, bez kręcenia nosem ;)

4dbc34fc83.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest taki wybor wszystkiego ze glowa boli! Sama stwierdzam, ze za duzo tego az... Nie mozna sie zdecydowac na nic...
    34bw43r836g6ojbx.png

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka ja już po 9 latach przywykłam do kamienicy. Ale fakt, że nocą mam czasami lekkie schizy, czy coś się gdzieś nie czai :P
    Nie mamy aż tak bardzo wysokiego mieszkania, bywają wyższe. U nas np nie ma możliwości zamontowania antresoli, bo jest za nisko, a TŻa kuzyn ma wyższe mieszkanie i super antresolę do spania :)
    Natomiast z zostawianiem wózka na parterze, to też troche kiepsko, bo u nas jest tak, że na każdym piętrze mieszka w zasadzie jedna rodzina i mimo, że na parterze jest jeszcze najwięcej miejsca, to jednak głupio b mi było stawiać wózek sąsiadom pod drzwiami. A niżej tuż przy wejściu do kamienicy bym się bała zostawić, żeby nie zginął. Także pozostaje mi chyba jedynie opcja z komórką na dworze.

Ja nadal się upieram, że fiolet dla dziewczynki :D :P

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha patrzcie co znalazlam http://allegro.pl/test-na-plec-dziecka-z-moczu-super-nowosc-i4369038849.html
    normalnie jestem w szoku... i jeszcze sa osoby, ktore to kupuja... wg mnie to strata kasy...
    34bw43r836g6ojbx.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 21:07

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarabura mój A. przejrzał Twoje propozycje laptopów i hmmmm...
    Dał swoje:
    ten: http://allegro.pl/laptop-lenovo-g510-i3-4000m-8gb-1000gb-hdmi-220zl-i4402150381.html
    albo ten: http://allegro.pl/laptop-lenovo-b590-i3-3110m-4gb-500gb-matowy-80zl-i4403972545.html

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga.k wrote:
    Hahaha patrzcie co znalazlam http://allegro.pl/test-na-plec-dziecka-z-moczu-super-nowosc-i4369038849.html
    normalnie jestem w szoku... i jeszcze sa osoby, ktore to kupuja... wg mnie to strata kasy...
    34bw43r836g6ojbx.png
    Kinga niektórzy cierpią chyba na nadmiar kasy.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musicie to obejrzeć :D Mój A. na to trafił i kazałam mu wysłać link, żebym mogła się z Wami podzielić ;D
    https://www.youtube.com/watch?v=gw-hUqfqGM8

eforts, kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Szarabura mój A. przejrzał Twoje propozycje laptopów i hmmmm...
    Dał swoje:
    ten: http://allegro.pl/laptop-lenovo-g510-i3-4000m-8gb-1000gb-hdmi-220zl-i4402150381.html
    albo ten: http://allegro.pl/laptop-lenovo-b590-i3-3110m-4gb-500gb-matowy-80zl-i4403972545.html

Dziękuję Qrczaku :*
    A możesz napisać co dyskwalifikuje tamte? Szczególnie ten http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/hp-255-g2-a4-5000-4gb-1tb-hd8570-w8-1.bhtml ? On mi się wizualnie spodobał, dlatego ciekawa jestem :) Lenovo niespecjalnie do mnie przemawiają pod względem wyglądu, no ale wygląd to nie wszystko przecież :)

• eforts Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi te nowe wózki (niektóre stare też) retro się podobają :) tylko one są już takie stylizowane, to i mama musi się prezentować a myślę że mi zdarzy się wyjść w dresie na spacer :) a tak serio to myślę że one są dosyć duże gabarytowo no i w wersji spacerowej nie przemawiają do mnie :)

Co do ruchów dzieciaczków to proszę paniuśki nie narzekać że za mało i tak dosyć szybko czujecie :) mój synuś coraz częściej uaktywnia się wizualnue na brzuchu, tak że ktoś inny może przyuważyć :) właśnie się rozchulał <3 teraz z dnia na dzień widzę, że młody coraz silniejszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 21:35

kaarolaa, HANA lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Dziękuję Qrczaku :*
    A możesz napisać co dyskwalifikuje tamte? Szczególnie ten http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/hp-255-g2-a4-5000-4gb-1tb-hd8570-w8-1.bhtml ? On mi się wizualnie spodobał, dlatego ciekawa jestem :) Lenovo niespecjalnie do mnie przemawiają pod względem wyglądu, no ale wygląd to nie wszystko przecież :)
    Cytuję słowa TŻa: "HPki sypią się jak chinka!". Faktycznie masę HPków A. miał u siebie na serwisie, wszystkie padają. Poza tym procesor ma taki, jak w telefonach, czyli słabiuuuutko. I A. zaleca matową martycę, żeby Ci się światło nie odbijało.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts masz rację, żeby tak nie narzekać na słabe ruchy dzieciaczków, ale ja wciąż mam obawy, że coś może być nie tak. Od dwóch dni Mały mniej się rusza, i teraz już żyję tylko piątkową wizytą, żeby sprawdzić co u niego i czy pessar dobrze leży i mu nie przeszkadza czasem.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moj maluch tez dzisiaj od rana daje czadu...caly dzien puka, a juz dawno tak nie mial i czasami widac jak sie brzuch rusza :)

HANA lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczaku rozumiem :) wszystkie jesteśmy takie same :) na pewno wszystko jest ok, na tym etapie kilkudniowa ciesza jest jak najbardziej w porządku także się nie denerwuj, a podatek tuż, tuż :)

Qrczak, kaarolaa lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki eforts :)

Zmykam na film. Dobrej nocy mamusie :D

eforts lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski ja po pogrzebie juz w domu.

upal straszny nogi spuchly mi niesamowicie i na dodatek nerwa zalapalam, bo bylam najwieksza sensacja... zenada, kuzynki mojego T, ktore wlasnie dzis poznalam to kuzwa prostaczki i idiotki jedne.
    ale od poczatku. siedze sobie na lawce z jakimis ciotkami dwoma i zaraz poschodzily sie T kuzynki i jeszcze jakas ciotka, ktorych nigdzy na oczy nie widzialam, bo nie skorzystaly z zaproszenia na nasze wesele (zreszta z T strony razem z jego rodzicami bylo az 7 osob, a rodzina co najmniej z 50 liczy!) i tak siedza gadaja, ja sie nie odzywam bo nie znam i podchodzi do mnie T po kluczyki do auta i idzie dalej, a ja sie patrze w druga strone i nagle slusze za plecami "a ty to kto jestes?" to grzecznie odpowiadam, ze Paulina zona TT i sie zapowietrzyly wszystkie i slysze szept bardzo cichy, ktory gluchy by uslyszal ruda kuzynka do blond kuzynki " a myslalam, ze monika" (jestem druga zona mojego T) i zaraz ze one o niczym nie wiedzialay, ze sa w szoku, ze najblizsza rodzina i nic nie wiedza! no zesz kur*a az ledwie w jezyk sie ugryzlm, bo chcialam jasnie panie oswiecic, ze zaproszenia na slub (2 lata temu) dostaly i nie raczyly przyjsc to by teraz w szoku nie byly. przychodzi T i mowie do niego chodzmy blizej kapliczki, bo juz nie mialam ochoty sluchac jakie to one zaskoczone i wogole i jak wstalam to dopiero je kuzwa zamurowalo jak zobaczyly, ze z brzuchem hehhe uslyszalam jedynie jak blondi do rudej mowi "jestem w szoku".

mialy przynajmniej o czym plotkowac tepe sztuki, a poza tym wszystko ok :)

goto4 lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• szurabura Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Cytuję słowa TŻa: "HPki sypią się jak chinka!". Faktycznie masę HPków A. miał u siebie na serwisie, wszystkie padają. Poza tym procesor ma taki, jak w telefonach, czyli słabiuuuutko. I A. zaleca matową martycę, żeby Ci się światło nie odbijało.
    Jeszcze raz dziękuję :)

Qrczak lubi tę wiadomość

• Bajka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura z tych lapków które podałaś jest bardzo ciężko wybrać bo jak w 1 jest lepszy procesor a gorsza grafika to w drugim gorszy procesor lepsza pamięć ale najbardziej poleca della. Ja osobiście pracuję na Dellu tylko inny model i chwalę sobie go za duzy wyświetlacz i szybki procesor, mnie dużo nie trzeba.

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie ruchów to wyczytałam w jednej z moich mądrych książek że dziecko na tym etapie przesypia 20 godzin :)na dobę więc się nie dziwię, ze cały dzień nie puka bo to by było niepokojące :) także spokojnie doczekamy się mocnych kopniaczków :)

HANA, Bursztynka, Qrczak, zuza_3 lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, ja w sumie też wymagająca nie jestem, tak sobie myślę... :)

Teraz dalej będę mieć problem, bo każdy z Waszych TŻów pewnie powie coś innego heheh ;)

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, podziwiam silę Twojego spokoju hehe ;) masz rację tępe guły... chociaz by nie komentowały za plecami, widocznie bardzo chciały żebys uslyszała, ale cotam, jak słoma z butow wystaje to nic ie poradzisz :P

Idę spac bo jutro rano mam wizytę. Jadę z kuzynką, bo u niej od 3 m-cy brak okresu... i testy negatywne więc musi sprawdzic o co chodzi....

4dbc34fc83.png
‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ