X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zmykam spac.
    Ewka trzymam kciuki za wizyte. 3miesiace to troche dlugo to sie nie skapnela ze cos nie tak?

Co do wozkow bo widze ze znow temat powrocil, my wybralismy tutek grander alu. Gondola i fotelik maja super opinie, gorzej idzie juz ze spacerowka i ze rama sie lamie ale widzialam i dotykalam, nawet jezdzilam i to chyba to. Widze na ulicach ze duzo tego jezdzi wiec cos w tym musi byc.
    Do juterka a ja chwilke jeszcze poczekam na ema bo pozmywal zrobil na jutro obiadek i wlasnie konczy pranie wieszac wiec jeszcze z 10min wytrzymam zeby miec gdzie nozke zarzucic

eforts, Ita lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    a ja chwilke jeszcze poczekam na ema bo pozmywal zrobil na jutro obiadek i wlasnie konczy pranie wieszac wiec jeszcze z 10min wytrzymam zeby miec gdzie nozke zarzucic

karola powiedz no mi...co Ty mu robisz albo co mu podajesz? Na czczo, rano, popoludniu, po posilku? :D

Bursztynka, Qrczak, Ita, Furia lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona zawsze miała tak nieregularne cykle, później zaczeła przyklejac plastry i wszystko było normalnie, a teraz kiedy chcą starac się o dziecko, zrezygnowała z antykoncepcji i przez 2 miechy nie miała okresu, zaczeła brac luteine i znowu było ok, jak przestała to znowu zanikł... a wszystkie wyniki badan ma prawidłowe podobno....

4dbc34fc83.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    Odnośnie ruchów to wyczytałam w jednej z moich mądrych książek że dziecko na tym etapie przesypia 20 godzin :)na dobę więc się nie dziwię, ze cały dzień nie puka bo to by było niepokojące :) także spokojnie doczekamy się mocnych kopniaczków :)

tak same powiedział mi lekarz, że marze dzieciaczki typ na razie głównie śpią :)
    I widzę bo młodym ze jak zaczęłam czuć ruchy to tylko wieczorem a teraz już regularnie przez cały dzień od czasu do czasu się odezwie:)

Miłego dnia!!

Bajka, Qrczak, kaarolaa lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka....mnie to wygląda na PCOS. Czy przytyła po odstawieniu plastrów? Ma lekki wąsik i problemy z cerą?

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, z rodziną to wiesz gdzie najlepiej się wychodzi?

Co do ruchów to ja nie czuję nic w ciągu dnia. Natomiast od tygodnia wieczorem jak jud leżę do snu mam kilka delikatnych puknięć. Ale nie widać ich okiem :-) wczoraj udało się po raz pierwszy mojemu M przyłożyć rękę i poczuł jedno pukniecie. Dziś rano przed wyjściem do pracy mówił już do brzucha halo halo dziendobry. Faceci chyba muszą poczuć albo zobaczyć żeby do nich doszło :-)

Aaa i mimo że mój brzucho dużo wcześniej był duży to teraz zrobił się taki bardziej piłkowaty i już ludzie zauważają. W niedzielę jedna kobieta ustąpiła mi miejsca w kościele. A w rossmanie jak wybierałam antyperspirant to babka obok: przepraszam, jeśli mogę coś podpowiedzieć to moja córka w ciąży używała taki.

Jadę dziś do szpitala po wpis. Brrrrrr już mówiłam mojemu M żeby mnie tam pilnował żeby nie chcieli przypadkiem znowu mnie porwać i zostawić tam :-)

HANA, Doris-83, Ita lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka nie daj się:-)

Bursztynka, Ita lubią tę wiadomość

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

u mnie znów gorąco i pewnie leniwy dzień będzie:)
    ale dziś ma być kurier z butelkami :D i się doczekać nie mogę

eforts lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w nocy była potężna burza. Tak jeszcze chwilę temu było przyjemnie na zewnątrz, a teraz znowu zaczyna sie duchota. Ja dzisiaj zmykam na zakupy bo lodówka pustkmi świeci:-)

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadszedł cudowny dzień USG! :D
    o ja cie! a myślałam, że nie doczekam - ale z drugiej strony to niech w pracy nie liczą, że będę dziś w stanie się na czymkolwiek skupić! :D

Oby tylko dzieć pokazał ryjka a nie wyłącznie dupeczkę. (tym razem płace za USG więc mi tym bardziej zależy :D )

Doris-83, Furia, eforts, Marimiko, kaarolaa lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam się w 19 tc a zarazem 5 m-cu wg innych źródeł niż belly ;)

Bajka wrote:
    Odnośnie ruchów to wyczytałam w jednej z moich mądrych książek że dziecko na tym etapie przesypia 20 godzin :)na dobę więc się nie dziwię, ze cały dzień nie puka bo to by było niepokojące :) także spokojnie doczekamy się mocnych kopniaczków :)
    Bajka uspokoiłaś mnie kochana :D A powiedz, co to za mądra książka? Może i ja sobie poczytam.
    Eforts twojego lekarza też już lubię ;)

Ja w ciągu dnia czuję takie wiercenie w brzuchu, wiem że Mały się wtedy przekręca. A wieczorami puknięcia. Ale wczoraj i przedwczoraj dużo słabiej go czułam przez cały dzień i zaczęłam się martwić. No ale skoro piszecie, że w większości nasze Maluchy teraz śpią, to już jestem spokojniejsza. Byle do piątkowej kontroli ;)

Paula nie ma co się takimi prostaczkami przejmować. Czasem trafią się takie nieokrzesane gwiazdy i nic na to nie poradzisz.

Bursztynka nie daj się im tam w szpitalu. Bierz wypis i uciekaj :P
    Podziel się, jaki antyperspirant Ci tamta pani poleciła?

Ita trzymam kciuki za wizytę i niech Maluch pokaże wszystko, co chcesz ;D

Ja potem wrzucę zdjęcie mojego dzisiejszego brzucha. Już nie jest taki mały ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 09:08

Paula84, Ita, eforts lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki
    Doczytam was później.
    Wróciliśmy wieczorem z wyprawy do Pragi (z odpoczynkiem w górach po naszej stronie). Praga piękna, ale upał był niemiłosierny i przez całe popołudnie musiałam siedzieć w hotelu. Trochę się martwiłam, ze i tak się przeforsuję

Od początku ciąży przytyłam 8 kg. A przez ostatnie 3 tyg przytulam 3 kg. Trochę się załamałam, bo nie wiem od czego i gdzie to. Słodyczy jem bardzo mało i wydaje mi się, że ogólnie nie jem aż tak dużo. Nie chciałabym przytyć 30 kg

A wg belly dziś zaczęłam 6 miesiąc

Ita lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Miałam dzisiaj okropną noc od 3 nie śpię bo Kacper chciał jeść, później nie mogłam zasnąć a jak już zachciało mi się spać to nie miałam jak oddychać bo zatkał mi się nie wiadomo czym nos.. O 6 jakoś udało mi się zasnąć, ale miałam wrażenie, że serce mi wyskoczy a o 7.30 już słyszałam jak moje dziecie tupta do sypialni i woła mama. Któraś z was ma problem z nosem? Czytałam gdzieś, że w ciąży może się tak dziać a mnie od kilku dni trzyma oczywiście w nocy:( Jestem nieprzytomna:(
    Ale przynajmniej jak się tak męczyłam to moje maleństwo kopało mamusie więc miałam uciechę:)
    Ita powodzenia na usg, niech dzidiza się ujawni:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak ja obecnie mam fazę na rosmanowskie kosmetyki alterra i babydream :)

Nie chcę w ciąży pakować na siebie sztucznych składników i szukam wszędzie gdzie się da jak najbardziej naturalnych kosmetyków na wszystkie partie ciała od włosów po stópki :D

http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=42644

Za dobrych opinii to on nie ma. Ja jak na razie mimo że są upały stwierdzam że nie śmierdzę po nim, ale też nie miałam wcześniej problemu jakiejś nadmiernej potliwości. Jedyne co mi przeszkadza to że to kulka i trzeba chwilę odczekać zanim wyschnie, no i nie nałożyć za dużo, bo się zacznie wałkować. Akurat był w rossmanie w cenie na dowidzenia bodajże za 8zł.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-D
    Ita niech malenstwo pokazuje ;-)
    Paula, ale Ty spokojna. Ja bym nie wyttzymala - skorpion jestem ;-)
    Wczoraj sprzatalam w korytarzu przy kotlowni po malowaniu. Podloge dalam rade. Ale czworka drzwi to masakra. Umylam prawie trzy i zaczal mnie brzuchol bolec. Musialam odpoczac. A przed 23- a dokonczylam. Dzis sasiadka umyje mi okno. Mama mi kategorycznie zakazala. Chociaz to okno jest akurat male ;-)
    Dzis wychodzi tata. Mamie kazalam isc z wypisem do pzu po kase za pobyt w szpitalu. Nalezy sie jak sie jest ubezpieczonym. Dziewczyny, ktore bywaly dluzej w szpitalu niech smigaja z wypisami do pzu ;-)
    No i trzeba teraz zalatwic barierki do toalety i lazienki. A pozniej proteze.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:

Witam się w 19 tc a zarazem 5 m-cu wg innych źródeł niż belly ;)

Bajka uspokoiłaś mnie kochana :D A powiedz, co to za mądra książka? Może i ja sobie poczytam.
    Eforts twojego lekarza też już lubię ;)

Ja w ciągu dnia czuję takie wiercenie w brzuchu, wiem że Mały się wtedy przekręca. A wieczorami puknięcia. Ale wczoraj i przedwczoraj dużo słabiej go czułam przez cały dzień i zaczęłam się martwić. No ale skoro piszecie, że w większości nasze Maluchy teraz śpią, to już jestem spokojniejsza. Byle do piątkowej kontroli ;)

Paula nie ma co się takimi prostaczkami przejmować. Czasem trafią się takie nieokrzesane gwiazdy i nic na to nie poradzisz.

Bursztynka nie daj się im tam w szpitalu. Bierz wypis i uciekaj :P
    Podziel się, jaki antyperspirant Ci tamta pani poleciła?

Ita trzymam kciuki za wizytę i niech Maluch pokaże wszystko, co chcesz ;D

Ja potem wrzucę zdjęcie mojego dzisiejszego brzucha. Już nie jest taki mały ;)

"zdrowa ciąża" Marie Claude Delahaye

Qrczak lubi tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita kciuki zaciśnięte :)

Qrczak mój też w dzień mało się uaktywnia pod wieczór najbardziej, myślę, ze jak będziemy czuć takie solidne kopniaki to będziemy spokojniejsze:)

Ita, Qrczak lubią tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie racje z rodzina najlepiej na zdjeciach, datego moj T nie utrzymuje z nimi zadnych kontaktow, widza sie jedynie w takich oto niemilych okolicznosciach. mi tak cisnienie podniosly,ze hoho i ledwie sie powstrzymalam, az sama sie sobie dziwie, bo gebe mam niewyparzonaa :) ale i sytuacja tez nie odpowiednia.

ja po ostatniej bezsennej nocy dzis spalam jak zabita, a maluch od rana dokazuje budzi mnie kopaniem, pozniej w ciagu dnia jest spokojniej i wieczorek gdzies do 1 daje popis :)
    za tydzien wizyta juz nie moge sie doczekac :)
    3mam kciuki za dzisiejsze wizytujace :) co do przybranych kg to juz bedzie +7 ;/ a wcale wiecej nie jem ehhh i juz widze je w nogach, bo zaczynaja wygladac jak kolki szit

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• karola88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloo

Inka ja mu nic nie podaje kochana. To co sobie zrobi do jedzenia to ma. Obiegal troche z Marysia na boisku bo mala uczy sie jezdzic na 2 kolkach pozniej wrocilismy to ja mala wykapalam em uspil (zawsze ja usypia i czyta na dobranoc) pozniej zrobil mi kolacyjke i obiadek na dzisiaj, posprzatal kuchnie i powiesil pranie. On zawsze tak robi a ja mam tylko lezec i dbac o siebie

Ita i inne wizytujace czekamy na wiesci

Jak sie filmik tu dodaje bo na fb dodalam ale tu nie umiem

Ita, Qrczak lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    Heloo

Inka ja mu nic nie podaje kochana. To co sobie zrobi do jedzenia to ma. Obiegal troche z Marysia na boisku bo mala uczy sie jezdzic na 2 kolkach pozniej wrocilismy to ja mala wykapalam em uspil (zawsze ja usypia i czyta na dobranoc) pozniej zrobil mi kolacyjke i obiadek na dzisiaj, posprzatal kuchnie i powiesil pranie. On zawsze tak robi a ja mam tylko lezec i dbac o siebie

Ita i inne wizytujace czekamy na wiesci

Jak sie filmik tu dodaje bo na fb dodalam ale tu nie umiem

Ja źle nie mam i jakbym narzekala to bym zgrzeszyla, ale niestety mój mąż pracuje od rana do wieczora :/

Wszystkim wizytującym zycze powodzenia :)

Ita lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ