Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez zmykam spac.
Ewka trzymam kciuki za wizyte. 3miesiace to troche dlugo to sie nie skapnela ze cos nie tak?
Co do wozkow bo widze ze znow temat powrocil, my wybralismy tutek grander alu. Gondola i fotelik maja super opinie, gorzej idzie juz ze spacerowka i ze rama sie lamie ale widzialam i dotykalam, nawet jezdzilam i to chyba to. Widze na ulicach ze duzo tego jezdzi wiec cos w tym musi byc.
Do juterka a ja chwilke jeszcze poczekam na ema bo pozmywal zrobil na jutro obiadek i wlasnie konczy pranie wieszac wiec jeszcze z 10min wytrzymam zeby miec gdzie nozke zarzuciceforts, Ita lubią tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
karola88 wrote:a ja chwilke jeszcze poczekam na ema bo pozmywal zrobil na jutro obiadek i wlasnie konczy pranie wieszac wiec jeszcze z 10min wytrzymam zeby miec gdzie nozke zarzucic
karola powiedz no mi...co Ty mu robisz albo co mu podajesz? Na czczo, rano, popoludniu, po posilku?
Bursztynka, Qrczak, Ita, Furia lubią tę wiadomość
-
Ona zawsze miała tak nieregularne cykle, później zaczeła przyklejac plastry i wszystko było normalnie, a teraz kiedy chcą starac się o dziecko, zrezygnowała z antykoncepcji i przez 2 miechy nie miała okresu, zaczeła brac luteine i znowu było ok, jak przestała to znowu zanikł... a wszystkie wyniki badan ma prawidłowe podobno....
-
Bajka wrote:Odnośnie ruchów to wyczytałam w jednej z moich mądrych książek że dziecko na tym etapie przesypia 20 godzin :)na dobę więc się nie dziwię, ze cały dzień nie puka bo to by było niepokojące
także spokojnie doczekamy się mocnych kopniaczków
tak same powiedział mi lekarz, że marze dzieciaczki typ na razie głównie śpią
I widzę bo młodym ze jak zaczęłam czuć ruchy to tylko wieczorem a teraz już regularnie przez cały dzień od czasu do czasu się odezwie:)
Miłego dnia!!
Bajka, Qrczak, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Paula, z rodziną to wiesz gdzie najlepiej się wychodzi?
Co do ruchów to ja nie czuję nic w ciągu dnia. Natomiast od tygodnia wieczorem jak jud leżę do snu mam kilka delikatnych puknięć. Ale nie widać ich okiemwczoraj udało się po raz pierwszy mojemu M przyłożyć rękę i poczuł jedno pukniecie. Dziś rano przed wyjściem do pracy mówił już do brzucha halo halo dziendobry. Faceci chyba muszą poczuć albo zobaczyć żeby do nich doszło
Aaa i mimo że mój brzucho dużo wcześniej był duży to teraz zrobił się taki bardziej piłkowaty i już ludzie zauważają. W niedzielę jedna kobieta ustąpiła mi miejsca w kościele. A w rossmanie jak wybierałam antyperspirant to babka obok: przepraszam, jeśli mogę coś podpowiedzieć to moja córka w ciąży używała taki.
Jadę dziś do szpitala po wpis. Brrrrrr już mówiłam mojemu M żeby mnie tam pilnował żeby nie chcieli przypadkiem znowu mnie porwać i zostawić tamHANA, Doris-83, Ita lubią tę wiadomość
-
Nadszedł cudowny dzień USG!
o ja cie! a myślałam, że nie doczekam - ale z drugiej strony to niech w pracy nie liczą, że będę dziś w stanie się na czymkolwiek skupić!
Oby tylko dzieć pokazał ryjka a nie wyłącznie dupeczkę. (tym razem płace za USG więc mi tym bardziej zależy)
Doris-83, Furia, eforts, Marimiko, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Witam się w 19 tc a zarazem 5 m-cu wg innych źródeł niż belly
Bajka wrote:Odnośnie ruchów to wyczytałam w jednej z moich mądrych książek że dziecko na tym etapie przesypia 20 godzin :)na dobę więc się nie dziwię, ze cały dzień nie puka bo to by było niepokojącetakże spokojnie doczekamy się mocnych kopniaczków
A powiedz, co to za mądra książka? Może i ja sobie poczytam.
Eforts twojego lekarza też już lubię
Ja w ciągu dnia czuję takie wiercenie w brzuchu, wiem że Mały się wtedy przekręca. A wieczorami puknięcia. Ale wczoraj i przedwczoraj dużo słabiej go czułam przez cały dzień i zaczęłam się martwić. No ale skoro piszecie, że w większości nasze Maluchy teraz śpią, to już jestem spokojniejsza. Byle do piątkowej kontroli
Paula nie ma co się takimi prostaczkami przejmować. Czasem trafią się takie nieokrzesane gwiazdy i nic na to nie poradzisz.
Bursztynka nie daj się im tam w szpitalu. Bierz wypis i uciekaj
Podziel się, jaki antyperspirant Ci tamta pani poleciła?
Ita trzymam kciuki za wizytę i niech Maluch pokaże wszystko, co chcesz
Ja potem wrzucę zdjęcie mojego dzisiejszego brzucha. Już nie jest taki mały
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 09:08
Paula84, Ita, eforts lubią tę wiadomość
-
Cześć mamuśki
Doczytam was później.
Wróciliśmy wieczorem z wyprawy do Pragi (z odpoczynkiem w górach po naszej stronie). Praga piękna, ale upał był niemiłosierny i przez całe popołudnie musiałam siedzieć w hotelu. Trochę się martwiłam, ze i tak się przeforsuję
Od początku ciąży przytyłam 8 kg. A przez ostatnie 3 tyg przytulam 3 kg. Trochę się załamałam, bo nie wiem od czego i gdzie to. Słodyczy jem bardzo mało i wydaje mi się, że ogólnie nie jem aż tak dużo. Nie chciałabym przytyć 30 kg
A wg belly dziś zaczęłam 6 miesiącIta lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry. Miałam dzisiaj okropną noc od 3 nie śpię bo Kacper chciał jeść, później nie mogłam zasnąć a jak już zachciało mi się spać to nie miałam jak oddychać bo zatkał mi się nie wiadomo czym nos.. O 6 jakoś udało mi się zasnąć, ale miałam wrażenie, że serce mi wyskoczy a o 7.30 już słyszałam jak moje dziecie tupta do sypialni i woła mama. Któraś z was ma problem z nosem? Czytałam gdzieś, że w ciąży może się tak dziać a mnie od kilku dni trzyma oczywiście w nocy:( Jestem nieprzytomna:(
Ale przynajmniej jak się tak męczyłam to moje maleństwo kopało mamusie więc miałam uciechę
Ita powodzenia na usg, niech dzidiza się ujawni:) -
Qrczak ja obecnie mam fazę na rosmanowskie kosmetyki alterra i babydream
Nie chcę w ciąży pakować na siebie sztucznych składników i szukam wszędzie gdzie się da jak najbardziej naturalnych kosmetyków na wszystkie partie ciała od włosów po stópki
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=42644
Za dobrych opinii to on nie ma. Ja jak na razie mimo że są upały stwierdzam że nie śmierdzę po nim, ale też nie miałam wcześniej problemu jakiejś nadmiernej potliwości. Jedyne co mi przeszkadza to że to kulka i trzeba chwilę odczekać zanim wyschnie, no i nie nałożyć za dużo, bo się zacznie wałkować. Akurat był w rossmanie w cenie na dowidzenia bodajże za 8zł. -
Dzien dobry
Ita niech malenstwo pokazuje
Paula, ale Ty spokojna. Ja bym nie wyttzymala - skorpion jestem
Wczoraj sprzatalam w korytarzu przy kotlowni po malowaniu. Podloge dalam rade. Ale czworka drzwi to masakra. Umylam prawie trzy i zaczal mnie brzuchol bolec. Musialam odpoczac. A przed 23- a dokonczylam. Dzis sasiadka umyje mi okno. Mama mi kategorycznie zakazala. Chociaz to okno jest akurat male
Dzis wychodzi tata. Mamie kazalam isc z wypisem do pzu po kase za pobyt w szpitalu. Nalezy sie jak sie jest ubezpieczonym. Dziewczyny, ktore bywaly dluzej w szpitalu niech smigaja z wypisami do pzu
No i trzeba teraz zalatwic barierki do toalety i lazienki. A pozniej proteze. -
Qrczak wrote:Dzień dobry
Witam się w 19 tc a zarazem 5 m-cu wg innych źródeł niż belly
Bajka uspokoiłaś mnie kochanaA powiedz, co to za mądra książka? Może i ja sobie poczytam.
Eforts twojego lekarza też już lubię
Ja w ciągu dnia czuję takie wiercenie w brzuchu, wiem że Mały się wtedy przekręca. A wieczorami puknięcia. Ale wczoraj i przedwczoraj dużo słabiej go czułam przez cały dzień i zaczęłam się martwić. No ale skoro piszecie, że w większości nasze Maluchy teraz śpią, to już jestem spokojniejsza. Byle do piątkowej kontroli
Paula nie ma co się takimi prostaczkami przejmować. Czasem trafią się takie nieokrzesane gwiazdy i nic na to nie poradzisz.
Bursztynka nie daj się im tam w szpitalu. Bierz wypis i uciekaj
Podziel się, jaki antyperspirant Ci tamta pani poleciła?
Ita trzymam kciuki za wizytę i niech Maluch pokaże wszystko, co chcesz
Ja potem wrzucę zdjęcie mojego dzisiejszego brzucha. Już nie jest taki mały
"zdrowa ciąża" Marie Claude Delahaye
Qrczak lubi tę wiadomość
-
Ita kciuki zaciśnięte
Qrczak mój też w dzień mało się uaktywnia pod wieczór najbardziej, myślę, ze jak będziemy czuć takie solidne kopniaki to będziemy spokojniejsze:)Ita, Qrczak lubią tę wiadomość
-
macie racje z rodzina najlepiej na zdjeciach, datego moj T nie utrzymuje z nimi zadnych kontaktow, widza sie jedynie w takich oto niemilych okolicznosciach. mi tak cisnienie podniosly,ze hoho i ledwie sie powstrzymalam, az sama sie sobie dziwie, bo gebe mam niewyparzonaa
ale i sytuacja tez nie odpowiednia.
ja po ostatniej bezsennej nocy dzis spalam jak zabita, a maluch od rana dokazuje budzi mnie kopaniem, pozniej w ciagu dnia jest spokojniej i wieczorek gdzies do 1 daje popis
za tydzien wizyta juz nie moge sie doczekac
3mam kciuki za dzisiejsze wizytujaceco do przybranych kg to juz bedzie +7 ;/ a wcale wiecej nie jem ehhh i juz widze je w nogach, bo zaczynaja wygladac jak kolki szit
-
Heloo
Inka ja mu nic nie podaje kochana. To co sobie zrobi do jedzenia to ma. Obiegal troche z Marysia na boisku bo mala uczy sie jezdzic na 2 kolkach pozniej wrocilismy to ja mala wykapalam em uspil (zawsze ja usypia i czyta na dobranoc) pozniej zrobil mi kolacyjke i obiadek na dzisiaj, posprzatal kuchnie i powiesil pranie. On zawsze tak robi a ja mam tylko lezec i dbac o siebie
Ita i inne wizytujace czekamy na wiesci
Jak sie filmik tu dodaje bo na fb dodalam ale tu nie umiemIta, Qrczak lubią tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
karola88 wrote:Heloo
Inka ja mu nic nie podaje kochana. To co sobie zrobi do jedzenia to ma. Obiegal troche z Marysia na boisku bo mala uczy sie jezdzic na 2 kolkach pozniej wrocilismy to ja mala wykapalam em uspil (zawsze ja usypia i czyta na dobranoc) pozniej zrobil mi kolacyjke i obiadek na dzisiaj, posprzatal kuchnie i powiesil pranie. On zawsze tak robi a ja mam tylko lezec i dbac o siebie
Ita i inne wizytujace czekamy na wiesci
Jak sie filmik tu dodaje bo na fb dodalam ale tu nie umiem
Ja źle nie mam i jakbym narzekala to bym zgrzeszyla, ale niestety mój mąż pracuje od rana do wieczora
Wszystkim wizytującym zycze powodzenia
Ita lubi tę wiadomość