X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpoczynam 23 tydzień :) i kalendarzowy 6 miesiąc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 08:03

eforts, Qrczak, Niespodzianek:), Doris-83, Ita lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helloł! witam się przy kawce:)
    milcia- witaj w klubie 6 mc :D

lece ogarnąc nowe forum :D

eforts lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia a miałaś gorąco w nocy?

Gratuluję takiej ,,starej'' ciąży :)

U mnie dzisiaj póki co 20 st wiec jest miło :)

Chyba zbieram się na basen, bo wyjeżdżamy na weekend do mamusi, obiecałam że odbierzymy jutro jej koleżankę z lotniska w Kownie. A teraz chce mi się tam jechać jak psu wisieć :)

a na tym nowym forum to jeszcze nie ma żadnych postów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 08:09

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa posty, trzeba sie zarejestrowac :)

Dobry :) Ja spalam dzis wyjatkowo dobrze, i tylko 1 raz wstawalam na siku ! Niesamowite, zwlaszcza ze na noc zjadlam owocow i sporo wypilam :D

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Milcia a miałaś gorąco w nocy?

Gratuluję takiej ,,starej'' ciąży :)

U mnie dzisiaj póki co 20 st wiec jest miło :)

Chyba zbieram się na basen, bo wyjeżdżamy na weekend do mamusi, obiecałam że odbierzymy jutro jej koleżankę z lotniska w Kownie. A teraz chce mi się tam jechać jak psu wisieć :)

a na tym nowym forum to jeszcze nie ma żadnych postów?

No właśnie nie było gorąco w nocy.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    No właśnie nie było gorąco w nocy.

Milcia to ja się generalnie nie znam ale skoro rano Ci puchną ręce bez nadmiaru ciepła, to może jakieś zatrzymywanie się wody się zaczęło. Może zwróć uwagę na sól w diecie?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soli używam tylko rano na kanapki z pomidorem. Nogi po wieczornych masażach odpuściły, ale w dzień moczę je w zimnej wodzie kilka razy.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts no chodź na nowe forum, no nie daj sie prosic. Wszystkim sie podoba :)
    Milcia Ty tez :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 08:26

eforts lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprosze o link na nowe forum :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    eforts no chodź na nowe forum, no nie daj sie prosic. Wszystkim sie podoba :)
    Milcia Ty tez :D
    tak właśnie myślę-że powinyśmy się zdecydować-bo ogarnięcie tu i tam jest bez sensu.

Ja proszę - chodźcie tam :)

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Poprosze o link na nowe forum :)
    http://www.grudniowki2014.pun.pl/forums.php

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoras z was miala taka sytuacje ze musiala powtarzac badania z obciazeniem glukoza?? zalamalam sie co to ma byc??!! dzwonie do przychodni a polozna mnie informuje ze pomimo iz wyniki wyszly ok na kartce napisane jest z laboratorium-badanie do powtorzenia z powodu awarii sprzetu !!!!!! :-/ nie no zaczelam normalnie beczec!!pol nocy przed tymi badaniami nie spalam bo sie denerwowalam samo wypicie meczylo mnie niesamowicie i przy kazdym lyku powstrzymywalam sie zeby tego nie zwrocic a ta mi teraz ze to wszystko jeszcze raz z nie mojego powodu normalnie plakac mi sie chce i komu ja teraz dzieci zostawie wtedy ich nie bylo bo byli z ojcem w gorach ...lecialamn do przychodni w te upaly Zastanawiam sie czy moge najzwczajniej sie nie zgodzic juz na te badania Prosze o porade

maria.sm
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny rejstrować się na forum :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Rozpoczynam 23 tydzień :) i kalendarzowy 6 miesiąc :)
    ja tak samo : ))
    Też mam kłopot z obrzękami :/ nogi robię sobie tak, jak Ty, ale ręce u mnie puchną raz, że przez ciąże, a dwa - alergia (są dodatkowe między palcami i na kostkach czerwone, z wysypką. :/

maria - współczuję! :/ a chociaż badanie jest na nfz czy płacisz? Jak płatne, to ja bym walczyła o to, aby oni za nie zapłacili (i za glukozę), skoro powtórka jest z ich winy, tj. z powodu awarii sprzętu.
    ale uważam, że badanie skoro tak powinnaś powtórzyć.. ten wynik jest baaardzo istotny w ciąży.

Eforts - to miłego pływania! Ale zazdroszczę! Woda jest cudowna, szczególnie w ciąży :)

Mały mi nie dał spać w nocy. Najpierw mnie po północy zaczął boksować gdziieś w podbrzusze, a później jeszcze nogami mocno kopał bardzo wysoko, aż się zdziwiłam i zmierzyłam - 3 palce poniżej prawego żebra! Tłukł, tłukł, w końcu chyba się zmęczył i poszedł spać. Ale dziś rano tradycyjnie jak TŻ wstawał, to Junior też... no i znowu matce się oberwało. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 09:07

eforts lubi tę wiadomość

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:)
    Ja wczoraj miałam problem z zarejestrowaniem się na nowe forum, ale dzisiaj się udało. Później to ogarnę bo za chwilę zmykam na wizytę do lekarza więc prosze kciuki trzymać:)
    A mój maluszek kochany tak mnie wczoraj wieczorem raz za razem kopał po pęcherzu, że co 2 minuty byłam w toalecie i w nocy chyba 20 razy.. Mój mąż miał ubaw a dziecie w brzuchu nie słuchało próśb mamusi o zaprzestanie kopania w pęcherz:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja już zarejestrowana ale ciężko mi nadążyć za Wami :/ a na dwóch forach to już kompletnie...
    Dziś rano mała tak mnie obija od środą, ze nadziwić się nie mogę :D a taka spokojna była... ale tatuś przed wyjściem do pracy zrobił jej pierdzioszka na dzień dobry to się rozhulała :P

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *od środka ;)

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo jak sie tu bedziemy udzielac kiedy tam sie nic nie dzieje, to sie to nigdy nie uporządkuje :P Albo jednoglosnie przenosimy sie tam albo dalej gadamy, ze tam jest fajnie, a udzielamy sie tu :P
    Jedno proste rozwiązanie, zostawic widoczny komunikat tutaj z adresem tam i przestac sie udzielac tu, a w ciagu najblizszych dni sie sprawa rozwiąze. Na tamtym forum zarejestrowalo sie juz 20 dziewczyn i wiekszosc (o ile nie wszystkie bo nie widzialam opinii "przeciw") czuje sie tam lepiej. Dla mnie nie ma powodu rezygnowac z dodatkowych funkcji, bo w imie czego tak na prawde?

szurabura lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo ja jednego nie rozumiem - czemu chcecie się przenieść na inne forum? Coś mnie ominęło?
    Mi się na belly bardzo podoba więc raczej odpadnę jeśli stąd odejdziecie :(

aga.just lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się dziś i ja :) wiem ze rzadko bywam ale poki co pracowałam i jakos tak jedynie wystarczalo czasu żeby od czasu do czasu Was podczytac ale oto od dziś zaczynam swoje L4 i zamierzam się bardziej uaktywnić na forum :)
    Czy ktoras z Was tez tak ma ze dzidziuś jest większy niż powinien? mnie z usg we wtorek wyszlo ze dziecko jest jakiś tydzień większe i choć lekarz twierdzi ze nie ma powodu do zmartwien ja zaczelam się zastanawiać... bo do tej pory raczej zawsze był odrobine mniejszy... A tu 19 tydzień i waga 330g to jak tu czytam to wasze dzieciaczki waza tyle ale gdzies 2 tygodnie później :) No i potwierdzone po raz kolejny ze chłopak wiec raczej u mnie się już nic nie zmieni..
    i jeszcze jedno pytanie: umowilam się na 8 sierpnia na polowkowe, to będzie 20tyg, 3 dni, nie za wcześnie to???? bo się tak zaczelam zastanawiać...

eforts lubi tę wiadomość

17u9i09kaz7fg3pq.png
‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ