Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Milcia a miałaś gorąco w nocy?
Gratuluję takiej ,,starej'' ciąży
U mnie dzisiaj póki co 20 st wiec jest miło
Chyba zbieram się na basen, bo wyjeżdżamy na weekend do mamusi, obiecałam że odbierzymy jutro jej koleżankę z lotniska w Kownie. A teraz chce mi się tam jechać jak psu wisieć
a na tym nowym forum to jeszcze nie ma żadnych postów?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 08:09
-
eforts wrote:Milcia a miałaś gorąco w nocy?
Gratuluję takiej ,,starej'' ciąży
U mnie dzisiaj póki co 20 st wiec jest miło
Chyba zbieram się na basen, bo wyjeżdżamy na weekend do mamusi, obiecałam że odbierzymy jutro jej koleżankę z lotniska w Kownie. A teraz chce mi się tam jechać jak psu wisieć
a na tym nowym forum to jeszcze nie ma żadnych postów?
No właśnie nie było gorąco w nocy. -
czy ktoras z was miala taka sytuacje ze musiala powtarzac badania z obciazeniem glukoza?? zalamalam sie co to ma byc??!! dzwonie do przychodni a polozna mnie informuje ze pomimo iz wyniki wyszly ok na kartce napisane jest z laboratorium-badanie do powtorzenia z powodu awarii sprzetu !!!!!!
nie no zaczelam normalnie beczec!!pol nocy przed tymi badaniami nie spalam bo sie denerwowalam samo wypicie meczylo mnie niesamowicie i przy kazdym lyku powstrzymywalam sie zeby tego nie zwrocic a ta mi teraz ze to wszystko jeszcze raz z nie mojego powodu normalnie plakac mi sie chce i komu ja teraz dzieci zostawie wtedy ich nie bylo bo byli z ojcem w gorach ...lecialamn do przychodni w te upaly Zastanawiam sie czy moge najzwczajniej sie nie zgodzic juz na te badania Prosze o porade
maria.sm -
nick nieaktualnyja tak samo : ))Milcia wrote:Rozpoczynam 23 tydzień
i kalendarzowy 6 miesiąc 
Też mam kłopot z obrzękami
nogi robię sobie tak, jak Ty, ale ręce u mnie puchną raz, że przez ciąże, a dwa - alergia (są dodatkowe między palcami i na kostkach czerwone, z wysypką. 
maria - współczuję!
a chociaż badanie jest na nfz czy płacisz? Jak płatne, to ja bym walczyła o to, aby oni za nie zapłacili (i za glukozę), skoro powtórka jest z ich winy, tj. z powodu awarii sprzętu.
ale uważam, że badanie skoro tak powinnaś powtórzyć.. ten wynik jest baaardzo istotny w ciąży.
Eforts - to miłego pływania! Ale zazdroszczę! Woda jest cudowna, szczególnie w ciąży
Mały mi nie dał spać w nocy. Najpierw mnie po północy zaczął boksować gdziieś w podbrzusze, a później jeszcze nogami mocno kopał bardzo wysoko, aż się zdziwiłam i zmierzyłam - 3 palce poniżej prawego żebra! Tłukł, tłukł, w końcu chyba się zmęczył i poszedł spać. Ale dziś rano tradycyjnie jak TŻ wstawał, to Junior też... no i znowu matce się oberwało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 09:07
eforts lubi tę wiadomość
-
dzień dobry:)
Ja wczoraj miałam problem z zarejestrowaniem się na nowe forum, ale dzisiaj się udało. Później to ogarnę bo za chwilę zmykam na wizytę do lekarza więc prosze kciuki trzymać
A mój maluszek kochany tak mnie wczoraj wieczorem raz za razem kopał po pęcherzu, że co 2 minuty byłam w toalecie i w nocy chyba 20 razy.. Mój mąż miał ubaw a dziecie w brzuchu nie słuchało próśb mamusi o zaprzestanie kopania w pęcherz:) -
Hejka, ja już zarejestrowana ale ciężko mi nadążyć za Wami
a na dwóch forach to już kompletnie...
Dziś rano mała tak mnie obija od środą, ze nadziwić się nie mogę
a taka spokojna była... ale tatuś przed wyjściem do pracy zrobił jej pierdzioszka na dzień dobry to się rozhulała
-
Bo jak sie tu bedziemy udzielac kiedy tam sie nic nie dzieje, to sie to nigdy nie uporządkuje
Albo jednoglosnie przenosimy sie tam albo dalej gadamy, ze tam jest fajnie, a udzielamy sie tu 
Jedno proste rozwiązanie, zostawic widoczny komunikat tutaj z adresem tam i przestac sie udzielac tu, a w ciagu najblizszych dni sie sprawa rozwiąze. Na tamtym forum zarejestrowalo sie juz 20 dziewczyn i wiekszosc (o ile nie wszystkie bo nie widzialam opinii "przeciw") czuje sie tam lepiej. Dla mnie nie ma powodu rezygnowac z dodatkowych funkcji, bo w imie czego tak na prawde?
szurabura lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, witam się dziś i ja
wiem ze rzadko bywam ale poki co pracowałam i jakos tak jedynie wystarczalo czasu żeby od czasu do czasu Was podczytac ale oto od dziś zaczynam swoje L4 i zamierzam się bardziej uaktywnić na forum 
Czy ktoras z Was tez tak ma ze dzidziuś jest większy niż powinien? mnie z usg we wtorek wyszlo ze dziecko jest jakiś tydzień większe i choć lekarz twierdzi ze nie ma powodu do zmartwien ja zaczelam się zastanawiać... bo do tej pory raczej zawsze był odrobine mniejszy... A tu 19 tydzień i waga 330g to jak tu czytam to wasze dzieciaczki waza tyle ale gdzies 2 tygodnie później
No i potwierdzone po raz kolejny ze chłopak wiec raczej u mnie się już nic nie zmieni..
i jeszcze jedno pytanie: umowilam się na 8 sierpnia na polowkowe, to będzie 20tyg, 3 dni, nie za wcześnie to???? bo się tak zaczelam zastanawiać...
eforts lubi tę wiadomość