X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Hej :)

Ja dzis mam usg 4d wkoncu się doczekalam;)
    Ciekawe jaki Kubuś już jest duży? :)

Dziewczyny z Gdańska gdzie zamierzacie rodzić?

Hej, ja rodziłam na Zaspie i mogę polecić, ale było to 7 lat temu :)
    Na pewno odradzam szpital Wojewódzki na wizyty z maluchem, ja tam kiedyś zostalam skierowana przez lekarza z 6 tyg córką i wsadzili nam do pokoju dziecko z rotawirusem! Chyba wiecie, jak to się skończyło..dodatkowe 1.5 tg w szpitalu!

Karola a moze napisz podanie do zarzadu szpitala i tyle :) Lekarz to sobie moze, wiadomo, ze najlepiej jak nikt im nie zaglada przez ramie itp. Ja na Twoim miejscu zrobilabym wszystko, dziecko jest tak male, a Tobie przysluguje pobyt przy dziecku. Jedno dziecko-jedno łożko, nie ma znaczenia czy to kilkulatek czy wczesniak!
    Trzymam kciuki, caly czas o Was mysle! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 12:01

• Milcia Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj od rana była oddać krew, bo jutro wizyta u endokrynologa. Laska chyba się uczyła dopiero, bo wbiła mi igłę pod skórę, a nie w żyłę i potem jak widziała, że nic nie leci, to wierciła tą igłą w środku aż trafiła w końcu, ale prawie nie leciało i stwierdziła: "ale zrobiłam pani siniaka".... po czym poprosiła koleżankę, żeby pobrała krew. A ta z drugiej ręki pobrała tak, że nawet śladu nie mam.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa Ty sie tu nie poddawaj cala Polska Ci kibicuje ;) dopier dzis potrafie cos napisac przez te kilka dni tylko sledzilam co u was i modlilam sie o kazdy dzien... Ale ja doskonale wiem co znaczy starac sie tak dlugo o dzieciatko :( dlatego tak bardzo wam kibicuje a kazdy dzien to znak ze bedzie coraz lepiej z malym :) od kiedy napisalas ze juz urodzilas to tego dnia bylam na wielu watkach i wyobraz sobie wszyscy o was pisali ;) wszyscy trzymaja kciuki. Maly dostal z calego kraju tyle kochajacych ciotek ;) i tyle kciukow ze musi byc dobrze. A w grudniu na swieta juz bedziecie w domu :) dziewczyny dopiero beda rodzic a Ty juz nie bedziesz pamietac tego ;) tylko cieszyc sie maluszkiem. Gdy my tak dlugo sie staralismy ktos mi kiedys powiedzial ze dostalejmy taki krzyz jaki damy rade udzwignac ... Musisz byc bardzo silna kobieta i ta sila Twojemu synkowi w genach przekazala ze ma walczyc o to zycie ;) a w szpitalu niech ta sila tez pozwoli Ci walczyc o maluszka ;) zebys mogla byc przy nim przez ten caly czas... Walcz o to i nie zwracaj uwagi co wypada a co nie... To Twoje dziecko i jestes mu potrzebna tam na miejscu... Inaczej niech Cie sila zabiora!!

kittykate, eforts, julianna, kaarolaa, Doris-83, HANA, Martynika lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85

AMEN !!!!!!!!!

KAROLA CZYTAJ I CHŁOŃ KOBIETO!!! TWÓJ SYNEK WYROŚNIE NA SILNEGO CHŁOPCZYKA!!! PROSZE SIE NIE ŁAMAĆ !!!
    buziak

Blanka85, kaarolaa, HANA lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • NaamaH6669 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Rekordzistka :) jestes lepsza ode mnie :)

Troche się martwię, czy nie za mało. No ale jakoś nie mogę przytyć...

Ja też z Trójmiasta i nie wiem gdzie rodzić :( najbliżej mam do Redłowa, ale rozważam Zaspę i Swissmed. Orientujecie się czy w Redłowie może być mąż przy mnie cały czas? Bo wiem że na Zaspie nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 13:43

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa czasu juz sie nie cofnie. Do brzucha Ci go nie wsadza juz ;) nie zyj przeszloscia. Tylko terazniejszoscia. Maly zyje i to jest najwazniejsze a sytuacje trzeba zaakceptowac i zyc w tym scenariuszi i Bogu dziekowac ze Twoj synek jest z nami :) i juz z nami zostanie bo wszyscy bardzo mocno wam kibicuja ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

nie pochwaliłam się ostatnio zdjęciami z USG + USG 4d na bezpłatnych warsztatach. Także przedstawiam wam mojego synka (imienia nam jeszcze nie zdradził :P)

http://wrzucaj.net/images/2014/09/08/kolaz_usg.jpg

Zdjęcia robione 30.08. Wówczas mały ważył około 755 g. Pojutrze wizyta u gina ;)

Ponadto: pozostało 100 dni ;)

http://wrzucaj.net/images/2014/09/08/POZOSTAŁO_100.jpg

julianna, eforts, zuza_3, Niespodzianek:), kaarolaa, Ita, kittykate, HANA, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie z butami zgapiłam ( nie pamiętam teraz od kogo ) - przepraszam za zgapienie z góry - ale sama nie miałam pomysłu ;)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam juz 11 kg i w zasadzie poszło mi wszędzie po trochu no i w brzuch i cycki dużo, dużo :)
    ale nie wiele sobie z tego robię :) tzn miałam taki ciężki moment akceptacji ale juz jest lepiej :)

Cos mi młody cicho siedzi i juz zaczynam się na niego gniewać :) od rana chodziłam, teraz poleżę to może się odezwie!!

Zamówiliśmy dzisiaj wózek rico nano, miał być szary ale mojemu mężowi podobał się niebieski wiec wzięliśmy niebieski, mi to było bez znaczenia także niech chłopak ma :)

Z tą górką na brzuchu to chyba jest tak, że mięśnie rozchodzą się na boki i przy np wstawaniu powstaje górką na środku brzucha.

Karola łobuzie teraz żyjemy zdrowiem Marcelka ale jak już młody będzie biegającym rozrabiaką to przyjdzie czas na rodzeństwo także proszę póki co wracać do figurki bo jeszcze kiedyś na pewno rozciągniesz sobie brzuszek!!

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko super zdjęcia, z butami pomysł Ity ale szczerze to tez je zgapię, tylko zbieram się ... :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NaamaH6669 wrote:
    Troche się martwię, czy nie za mało. No ale jakoś nie mogę przytyć...

Ja też z Trójmiasta i nie wiem gdzie rodzić :( najbliżej mam do Redłowa, ale rozważam Zaspę i Swissmed. Orientujecie się czy w Redłowie może być mąż przy mnie cały czas? Bo wiem że na Zaspie nie.
    W grudniu to czesto i Kliniczna i ogólnie położnictwa zamykają na odwiedzających, bo sezon grypowy. Na Zaspie oddział zamknięty, przy oddziale jest pokój odwiedzin. Mi to bardzo odpowiada- maz oczywiście przy porodzie jest cały czas i pozniej kilka godzin w sali rodzinnej. Ale pozniej jak juz czas wietrzyć krocze u cały dzien leżeć z maleństwem przy cycku to bym otwartego odzialu nie zniosła. Pamiętaj ze sale zazwyczaj sa 2-3 osobowe i do pozostałych tez mogą przychodzić tabuny gości- ty chcesz w spokoju powietrzyc krocze czy choćby zmienić zakrwawiony podkład - a tu u współlokatorki maz siedzi :) wierz mi to rozwiazanie z zamkniętym oddziałem nie jest głupie.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Marimiko super zdjęcia, z butami pomysł Ity ale szczerze to tez je zgapię, tylko zbieram się ... :)
    To z butami to juz od lat krąży po necie, ja mam takie z pierwszej ciazy :)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    To z butami to juz od lat krąży po necie, ja mam takie z pierwszej ciazy :)

Tak tak wiem z tym, że u nas Ita pierwsza wrzuciła :)

Ogólnie widziałam to już wiele razy :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • NaamaH6669 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    W grudniu to czesto i Kliniczna i ogólnie położnictwa zamykają na odwiedzających, bo sezon grypowy. Na Zaspie oddział zamknięty, przy oddziale jest pokój odwiedzin. Mi to bardzo odpowiada- maz oczywiście przy porodzie jest cały czas i pozniej kilka godzin w sali rodzinnej. Ale pozniej jak juz czas wietrzyć krocze u cały dzien leżeć z maleństwem przy cycku to bym otwartego odzialu nie zniosła. Pamiętaj ze sale zazwyczaj sa 2-3 osobowe i do pozostałych tez mogą przychodzić tabuny gości- ty chcesz w spokoju powietrzyc krocze czy choćby zmienić zakrwawiony podkład - a tu u współlokatorki maz siedzi :) wierz mi to rozwiazanie z zamkniętym oddziałem nie jest głupie.

Z jednej strony to rozumiem, po prostu najchętniej chciałabym pokój jednoosobowy, żeby nikt mi d nie zawracał, a mąż był cały czas - jesteśmy bardzo ze sobą związani i się nie rozstajemy, dlatego nie wyobrażam sobie żeby nie mógł być wtedy kiedy go potrzebuję. Dlatego rozważam też swissmed, tylko trochę szkoda pieniędzy...

• zokeia Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts, ale właśnie teraz to tylko leżałam Fakt, w inne dni przy wstawaniu jest taka górka. Teraz odpoczywałam na kanapie, a brzuchol przybrał taką formę.

Myślałam, że brzuch będzie rósł ot tak po prostu, a tu widzę pewną regularność. A mianowicie co tydzień, czasami 1,5 napina się, powiększa, skóra jest naciągnięta. No mówię Wam, czuję jakby nagle urósł. To uczucie trwa jeden dzień (chyba skóra przystosowuje się przez ten czas). Oczywiście codziennie smaruję kremami, do tego robię masaż skóry (szczypanie, mocne skręcanie, jak masaż na blizny, aż do poprawienia ukrwienia). Jak skóra jest napięta, to robię ten masaż 2 razy dziennie i nazajutrz jest luźniutki. Polecam :) Oczywiście bez miętolenia wnętrzności!

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szpitali w Trójmieście ja chyba wybiorę wojewódzki. Moja siostra dwa razy tam rodziła i ja byłam przy obu porodach i jak dla mnie wszystko w porządku. Z zaspy mnie odrzuca pokój odwiedzin - obawiam się, że ludzie będą mnie odwiedzali a ja z tym biednym malutkim dzieciaczkiem do zarazków będę musiała wyłazić...chociaż żałuję, że mąż nie będzie miał potem dostępu do nas..

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NaamaH6669 wrote:
    Z jednej strony to rozumiem, po prostu najchętniej chciałabym pokój jednoosobowy, żeby nikt mi d nie zawracał, a mąż był cały czas - jesteśmy bardzo ze sobą związani i się nie rozstajemy, dlatego nie wyobrażam sobie żeby nie mógł być wtedy kiedy go potrzebuję. Dlatego rozważam też swissmed, tylko trochę szkoda pieniędzy...
    No jakby ten Swissmed był za 2-3 tys to by jeszcze uszło... Ale te 6 to juz dla mnie trochę za dużo. W Wejherowie sa ponoć jakies luksusy ale to tak tylko ze słyszeliśmy wiem, nie znam nikogo kto tam rodził.

Na Zaspie sa super lekarze, ja mam tam swojego, poród wspominam wspaniale. Niby tez cieżko mi sie rozstaje z mężem, od ślubu to byli na max jedna noc... A tu aż 3 doby. Ale kompletnie o tym wtedy nie myślałam. To były moje chwile z córka, nasze powitanie :) fakt ze miałam lekki poród i bardzo szybko doszłam do siebie, moze jakbym była w gorszej formie byłoby inaczej..... W każdym razie dokładnie pamietam szczególnie noce , byłam sama w pokoju dwuosobowym... Zamiast spać gapilam sie cała zakochana w Zosienke. W szpitalu cisza, ciemno czasem sie tylko odezwał jakiś inny Maluszek z sal obok. Cudowne chwile :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 15:43

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Co do szpitali w Trójmieście ja chyba wybiorę wojewódzki. Moja siostra dwa razy tam rodziła i ja byłam przy obu porodach i jak dla mnie wszystko w porządku. Z zaspy mnie odrzuca pokój odwiedzin - obawiam się, że ludzie będą mnie odwiedzali a ja z tym biednym malutkim dzieciaczkiem do zarazków będę musiała wyłazić...chociaż żałuję, że mąż nie będzie miał potem dostępu do nas..
    To jasno mówisz ze odwiedziny to po powrocie do domu. Ja tak postawiłam sprawę, byli tylko dziadkowie ale umówiliśmy sie w godzinach kiedy nie ma ludzi. A maz i tak siedział u mnie w sali bo byłam sama w deuosobowej, położne pozwoliły. Potem dostały kwiatki i czekoladki :)
    W jakimkolwiek szpitalu w salach 2-3 osobowych jesli mozna odwiedzać to mozesz trafić na towarzyska współlokatorki do której ciagle ktoś bedzie przylazil. Dlatego najlepsza opcja to Ala jednoosobowa na oddziale otwartym :) tylko to pewnie trzeba mieć szczęście, albo mozna gdzieś odpłatnie?

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko też bym chciała usg 3/4d za darmo. Niestety na płatne się nie zdecydujemy.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmika ja rodziłam w Wojewódzkim ,a dodam że ciążę prowadził zastepca ordynatora i bez układów wylądowałam na Patologi doba i obsługa położnych mega super zadowolona na porodówce tez tak samo wszytsko na plus ,a ja jeszcze cc miałam wiec tam położne pomocne strasznie wszytsko pomogły i zrobiły ,a nad nami czuwał Odrynator bo nie było wesoło ,a mój pojawił się pogadal i poszedł nie chciał mnie straszyć Ordynator też dobry fachowiec ,a cc robił mi inny gin taki wesoły gin w tej całej ciężkiej sytuacji ,którą nam zafundowalo nam łożysko ,które rozrywalo sie w różnych miejscach to mogę powiedzieć ,że Szpital jak Dla Nas obu był Super !!!!! A te dziwne opowieści innych kobiet trochę przekolorowane haha zemna też leżała kobieta, która myślała, że jest w hotelu ××××× i paradowala w atlasowej koszuli wyglądała kosmicznie bo pośladki widać , a pomijając fakt tych grubej i długiej podpaski , która jej była widać i wyraziła z stringów!!!!! Komedia i jak tu sie smiac jak brzuch po cc bolał :-)

Pozdrawiam Mamuśki i Nudnej ciąży do końca !!!!

Marimiko lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

‹‹ 898 899 900 901 902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ