X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozmawialam z mama tego maluszka co lezy z naszym...ona normalnie siedzi i juz probowali ja wypisac a ona sie nie zgadza i tak juz 3 tyg wiec i ja tak zrobie...jutro ostra klotnia ze zostaje i niech sie w tylek ugryza jak cos...ona mi bardzo pomogla, podpowiedziala co i jak...teraz mam juz lepszy humor i damy sobie rade :)

kittykate, Ewka89, eforts, Dotty84, anka418, Ita, Qrczak, Gosiak, Kaja, Ewelcia, Marimiko, julianna, Effcia28, Daisy lubią tę wiadomość

• NaamaH6669 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tylko melduję, że u nas w porządku, dziś zaczęłam 25 tydz, biorę tylko Nifuroksazyd bo mi się bieugunka przypałętała, ale jest już ok. 12 września idziemy na usg 4d zobaczyć jak Staś wygląda :)

Karola - mocno trzymam za Was kciuki, synek jest silny i napewno da radę <3

Ita lubi tę wiadomość

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze masz wsparcie na miejscu :) w razie co to pisz, będziemy myślec gdzie Cię ulokowac ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jakim szpitalu?

tb736iyeli5hckvm.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    Quendi ale słodziaczek na zdjęciu :) gratulacje :)

Dziękuję :-* kocham Go nad życie <3

tb736iyeli5hckvm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dasz rade. Wiem, ze jest Tobie ciezko. Nawet nie jestem w stanie sobie tego wyobrazic. Ale maly walczy o kazdy dzien. Wiec jest dobrze. A potem bedzie jeszcze lepiej :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa mam nadzieję, że lekarze znajdą rozsądnie rozwiązanie na przedłużenie Twojego pobytu. Najlepsze byłoby dodatkowe łóżko, może w pokoju rodzinnym, takim do porodów gdzie czasami tatusiowie mogą zostać? Albo w hotelu pielęgniarskim przy szpitalu. Ach jak byłoby dobrze, gdyby na oddziale dla dzieci istniał pokój dla mam! Jestem pewna, że nie chcą Ci utrudniać życia, ale pewnie łóżko jest potrzebne dla pacjentki szpitalnej, której muszą pomóc i nie wolno go blokować. Ale uważam, że skoro ich pacjentem jest teraz Twój Synek, a Ty jesteś niezwykle ważna w procesie jego pomyślnego rozwoju (nie tylko mleko, ale i bliskość, którą niedługo poczuje) to powinno znaleźć się rozwiązanie pośrednie. Trzymam kciuki :)

Daisy lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola w listopadówkach też myślimy o Was. Świetnie dajecie sobie rade i Marcelek i Wy rodzice. Jeszcze troszkę i te złe chwile odejdą w zapomnienie. 3mam mocno za was kciuki i wierze w to, że pokonacie to bez trudu.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam ci taką fundację Wcześniaki, Rodzice-Rodzicom. Wiem że to może nie na miejscu, ale ta strona poświęcona jest dzieciaczkom urodzonym przedwcześnie oraz ich rodzicom. Jest tu wiele ludzi mądrzejszych o doświadczenie, którzy na pewno rozwieją twoje wątpliwości jeśli takie masz. Znajdziesz artykuły jak radzić sobie z taką sytuacją. Oni już to przeszli i mogą dodać ci otuchy a kto bardziej cie zrozumie jak ludzie, którzy sami przez to przeszli.
    Naprawde polecam.

https://pl-pl.facebook.com/wczesniak
    http://www.wczesniak.pl/

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marceli ma dzisiaj przetaczane plytki krwi bo ma anemie, ale dzieki temu bedzie lepiej rosł...i tak jest dobrze i swietnie sobie radzi...

ale dostalismy z mezem maly opieprz od poloznej bo rozmawialismy przy nim a on zaczal sie denerwowac i alarm sie wlaczal...wiec poki co nie wolno nam przy nim rozmawiac bo sie denerwuje...dziwne bo zawsze powinno sie rozmawiac do dzieci a my nie mozemy do niego mowic...wkurzylam sie przez to i poplakalm...

• Ita Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi wrote:
    A w jakim szpitalu?
    Jeszcze myślimy. Na tapecie jest inflancka i św Zofia, bo do obu mam tylko krótki spacerek.
    A masz jakiś szpital do polecenia/odradzenia?

Kaarolaa jeszcze troszkę cierpliwości! Wkrótce maluch nabierze sił i będziecie mieli całe życie żeby do niego mówić :)
    (chociaż nie ukrywam, że nie mam bladego pojęcia jak jest Wam ciężko to pamiętajcie, że najważniejsze, ze Marcel jest z wami i z każdym dniem robi się silniejszy!)

atdck6nlmznf5qze.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądałąm tą stronkę "wczesniak" i powiem tylko, że medycyna jest dobrze rozwinięta... tam są dzieci urodzone w 22 tygodniu! to dopiero jest niewiarygodne.. Także Karola głowa do góry, rośnie Ci dzielny facet:)

4dbc34fc83.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, moze chodzi bardziej o takie zwykle rozmowy, a cichutko, szeptem mozna by było? Teoretycznie Marcelek powinien znac wasze głosy wiec moze chodzi o to, ze było po prostu za głośno... Moze skojarzył hałas z jakimś nieprzyjemnym zabiegiem, bólem i teraz sie denerwuje? Kochana wiem ze łatwo mowić ale na ochrzany sie nie denerwuj- brutalnie to brzmi ale dostaniecie jeszcze nie raz opieprz zanim młody dorośnie. Ja sama w piątek dostałam ochrzan od pediatry za butki z zapietkiem. Zosia wykrzywia troszkę stopke wiec myślałam, ze takie buciki jej pomogą... No ale sie myliłam, musiałam prZelknac to ze w dobrej wierze tylko szkodzilam jej na ta stopke :(
    Wg wszelkich kalkulatorów wagi w ciazy za mało przytyłam jak dotąd... Tylko 4 kg, a ja sie głupia cieszyłam ze tak mało.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe jak dziecko rośnie to się tym nie martw. Ja przytyłam za dużo i tez nic sobie z tego nie robię :)

Karola myślę, że to nadmiar bodźców może być. Z mojej siostry mala było podobnie mimo że ur w terminie, złapała zapalenie płuc i nie mogła siostra jej karmić, za dużo dotykać bo od razu spadała jej saturacja. Z dnia na dzień, z tygodnia na tydzień będzie coraz lepiej, stabilnej!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe nie przejmuj sie ja tez przytylam do tej pory (26 tydz) tylko 5-6 kg , w zaleznosci o ktorej sie waze... i tez sie ciesze ze malo :) nie stresuj sie widocznie nie musisz wiecej :) jesli odzywiasz sie dobrze i ruszasz sie to normalne ze malo :) reszte zabiera dzidzius :)pamietaj ze wiecej orzytyjemy w III trym jak maluszki zaczna nabierac tluszczyku :)

Kate

np55zzc.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitty to mnie nie pocieszyłaś :P u mnie "więcej" oznaczac będzie ZA DUŻO! :P

kittykate lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam od malego...patrzylam jak mierza mu cisnienie, czyszcza rurki i obmywaja wkucia po iglach...wiem maly jest bardzo czuly na wszystko i najmniejszy dotyk jest dla niego bardzo nieprzyjemny...zeby zmierzyc mu cisnienie, plozna musiala podac srodek uspokajajacy, malo nie wyrwal sobie rurki intubacyjnej...a co do rozmawiania przy nim to byla tylko troszke glosniejsza rozmowa, a jak cichutko mowie to mam wrazenie, ze on nas nie slyszy przez te burczenie apatarury i sciany inkubatora...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie wazylam dzisiaj po kolacji i mam 64,2kg...zaczynam akcje powrot do wagi sprzed ciazy...chce wrocic do moich kochanych 59 i zgubic ten brzuch, ktory jak narazie jest bardzo widoczny...

• kittykate Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    kitty to mnie nie pocieszyłaś :P u mnie "więcej" oznaczac będzie ZA DUŻO! :P
    Ewka zgubisz po ciazy! nie ma rzeczy niemozliwych! ;)

olenka_30 lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    a ja sie wazylam dzisiaj po kolacji i mam 64,2kg...zaczynam akcje powrot do wagi sprzed ciazy...chce wrocic do moich kochanych 59 i zgubic ten brzuch, ktory jak narazie jest bardzo widoczny...

tez wazylam przed ciaza 59 :) hehe spokojnie zgubisz zgubisz nawet z samego stresu a brzuch to normalne ze jeszcze jest widoczny, polog trwa 6 tyg, macica sie obkurcza etc jak Marcelka wypisza to juz bedziesz szprycha ! a my dopiero bedziemy sie zmierzac z naszymi tluszczykami pociazowymi!! omg! :D

kaarolaa, zokeia lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ