X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze mówisz kitty, będzie juz szprycha to raz, a dwa jako doświadczona mama będzie udzielac Nam cennych wskazówek :)

kittykate, Qrczak lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz dobijam do 58.5 i jestem ciekawa ile w sumie mi przybędzie

Dzisiaj byliśmy na festynie i mąż mi kupił watę cukrową. Jak ja dawno jej nie jadłam ;)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wywołałaś ślinotok... Wataaaaaaa!!!!! ja stałam ostatnio w tłumie dzieci sięgających mi do łokcia, po co? po duuużą watę :P

4dbc34fc83.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Jeszcze myślimy. Na tapecie jest inflancka i św Zofia, bo do obu mam tylko krótki spacerek.
    A masz jakiś szpital do polecenia/odradzenia?

Odradzam Madalińskiego !!! Szerokim łukiem omijać!!!

tb736iyeli5hckvm.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy to już szczupłe jesteście....ja nawet nie piszę ile ważę bo mnie samą to przerażą.
    Jedyne co mnie pociesza to fakt,że już teraz mam determinację do tego żeby wrócić do formy po ciąży:-)

Jadę dzisiaj do koleżanki i jej lipcowej córci Lenki:-) A wieczorem na 20 wizyta. Mam nadzieję,że czas szybko mi zleci.

Marimiko lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja dzis mam usg 4d wkoncu się doczekalam;)
    Ciekawe jaki Kubuś już jest duży? :)

Dziewczyny z Gdańska gdzie zamierzacie rodzić?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, zwazylam sie dzis i mam 60,5, startowałam z 55,5 wiec udało mi sie 5 kg. Świętuje 6 z przodu, w zeszłym tylg jeszcze było 5 :) w pierwszej ciazy na tym etapie miałam juz Wiecej przybranej, muszę zajrzeć w kartę ciazy ile dokładnie.
    Ewelinka, jak juz kiedyś pisałam zamierzam rodzic na Zaspie. Tam mam lekarza i dobre doświadczenia z porodu Zosi.
    Karola, w brzuchu Marcelek tez nie miał ciszy - głosy z zewnątrz przytlumionego, za to ciagle szumy z twojego organizmu: bicie serca, jelita, kroki jak małe trzęsienia ziemi :) myśle za taki szum całej tej maszynerii moze działać wręcz uspokajajaco. Noworodki nie lubią ciszy, czesto ludzie usypiają maluszki suszarka czy nawet odkurzaczem. A jak pięknie śpią w samochodzie przy szumie silnika :) jak mały czuje sie po transfuzji?

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ważyłam 59. W zależności od tego jak stanę na wadze jest 65 albo 65,5 hihi :) No nie mogę, jestem taka skrupulatna. Cały czas sobie powtarzam, że to tylko liczby! Nie wiem skąd w mojej głowie przekonanie, że mogę przytyć tylko tyle i tyle, a potem to ... ech. Może dlatego, że moja Mama zawsze mówiła, że tyła książkowo. Z racji wzrostu (176cm) myślałam, że dzieciaczek jakoś tak będzie mieścił mi się niezauważenie w długim tułowiu, ale gdzie tam! Mam dużą kulkę pod pępkiem. W ciągu kilku dni kilka osób powiedziało mi, że mam nisko ten brzuszek.

Chyba zaczynam czuć się ociężale. Zauważyłam, że łatwiej tracę równowagę i zaczynam chodzić jak ciężarna - odchylona do tyłu. Zabawne są te zmiany :)

eforts lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc kochane :)

ja jeszcze napewno kilka dni zostane w szpitalu bo przedluzyli mi pobyt, dostaje jeszcze zelazo...ale lekarz jasno dal do zrozumienia, ze mam myslec co dalej i boje sie . trudno bede musiala walczyc dalej o miejsce w szpitalu...

a maly ma sie dobrze, i po tym przetaczaniu wczoraj byl bardzo pobudzony, musial dostac leki uciszajace...teraz caly czas spi, wiem ze takie maluszki potrzebuja duzo snu wiec niech sobie odsypia...

mezu tez juz dzisiaj wraca do Elku, zajechal na chwilke do nas pozegnac sie z maluchem bo zobaczy go dopiero w piatek, on jak go bedzie widywal raz w tygodniu to napewno zauwazy, ze rosnie...ja sie boje, ze tego nie dostrzege...

Daisy lubi tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, najważniejsze, że Mały walczy tak dzielnie. A te kilka dni w szpitalu pozwoli ogarnąć kwestie mieszkaniowe po wyjściu, żeby być blisko dziecka, bo inaczej sobie nie wyobrażam. Niestety nie znam nikogo w Olsztynie :(
    Jesteście bardzo dzielni i silni, więc poradzicie sobie, a Mały daje Wam najlepszą motywację:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • NaamaH6669 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola dużo siły Ci życzę! <3

Ja przytyłam 2 kg narazie o_0
    Dziś mnie brzuch ciągnie i wogóle jakoś niefajnie się czuje :/

• kittykate Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny! Karolcia ciesze sie ze Twoj Okruszek jest taki dzielny i coraz silniejszy! na pewno kazdego dnia bedzie dodawal sil takze Tobie wszystko sie jakos ulozy, nawet z tym noclegiem. Nie znam nikogo w Olsztynie, ale nie ma rzeczy niemozliwych i wiem ze poruszysz niebo i ziemie by byc blisko swojego synka!
    Milego dnia !! Ja dzis odbieram zasłonki do pokoiku małej :D wczoraj kupilam kilka drobiazgow do dekoracji, pokoik juz calkiem wyglada jak malej ksiezniczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 10:26

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm to dziwne, że każą ci sie zbierać, ale skoro tamta dziewczyna mogla zostać to zawsze mas zjakiś argument, że można więc niech wytłumaczy z jakich powodów się zostaje...

ja mam 172 cm wzrostu i też nisko brzuch, największe wypuklenie jest pod pępkiem

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak to z tym brzuchem jest bo ja mam wysoko nawet, niekiedy wyglada jakbym byla w 8 miesiacu ;)
    a moze przesadzam, jestem szczupla nie nabralam tluszczyku na rekach, nogach czy boczkach i moze dlatego kazdemu sie wydaje ze ten brzuch jest duzy bo w zasadzie tylko on rosnie nic wiecej i mam taka wystajaca kulke :P
    dla innych pewnie wlasnie dlatego wydaje sie byc "duzy" ale ja po ciuchach i wadze widze,ze rozmiaru nie zmienilam, szukam tylko zeby ubrania na gorze byly bardziej luzne na brzuch a spodnie wygodne pod brzuchem i tyle :)
    jak to jest u Was z brzuszkami ?

Kate

np55zzc.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NaamaH6669 wrote:
    karola dużo siły Ci życzę! <3

Ja przytyłam 2 kg narazie o_0
    Dziś mnie brzuch ciągnie i wogóle jakoś niefajnie się czuje :/
    Rekordzistka :) jestes lepsza ode mnie :)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dobry początek III trymestru podsumowanie: waga z 54kg skoczyła do 62. I tylko trochę źle się z tym czuję :D
    My, kobiety to mamy przerąbane... całe życie na dietach, uważające na swoją wagę... dla mnie to straszny szok, że ważę o 8kg więcej o.O

Na początku cieszyłam się z każdego cm więcej w brzuszku a teraz gdy mam już problemy z dojrzeniem stóp to chciałabym żeby się to zatrzymało...
    Niby znajomi czy ludzie z pracy to zachwycają się jaki malutki mam brzuszek, ale w ich szczerość jakoś nie wierzę :D
    Mąż i siostra, którzy raczej "krępacji" nie odczuwają jeśli chodzi o walenie prawdy prosto z mostu zawsze komentują "ooo.. ale wielki brzuchol!" a ostatnie "ty wiesz jak to śmiesznie wygląda jak ci brzuch przed cycki wystaje" 11icon_devil.gif

kaarolaa, kittykate, HANA lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jest tak, że uda, boczki i tyłek trochę urosły no i biust, ogólnie przez to ze mam brzuch nisko mam problem ze spodniami bo muszę je nisko opuszczać, noszenie spodni bez gumki czy ciążowych nie wchodzi w grę, czuję wtedy jak mnie gniecie, w 6 miesiącu po wadze widzę, że szybko przybrałam i doszłam do 8 kg, no ale cóż pewnie drugie tyle jeszcze wejdzie, oby nie więcej ;)

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co piszecie o tych brzuszkach i wagach i zazdroszcze Wam tego bo ja juz tego nie doswiadcze...o matko znow mam malego dola :(

• zokeia Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KittyKate - ja noszę ciuchy sprzed ciąży i też czuję zmianę tylko w brzuchu. Chociaż musiałam się cała zaokrąglić, przecież sam brzuch tych 6 kg nie waży! ;)Ale jakoś jeszcze po mnie za bardzo nie widać.

Julianna - to chyba rzeczywiście jest kwestia długości tułowia. A wczoraj mały się przekręcał, bo jak leżałam, to miałam stożek zamiast brzucha i śmialiśmy się z mężem, że mały uczyć się stawać :)

A my postanowiliśmy nie urządzać jednak pokoiku. Oboje potrzebujemy biura w domu i nie oddamy na razie małemu przestrzeni ;) Będzie miał przy nas tą dostawkę chicco next to me, gdzieś wcisnę przewijak i wsio. Aż mi ulżyło, bo lista wyprawkowa skróciła się o połowę :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola teraz z dnia na dzień będzie lepiej:-) Walcz o miejsce w szpitalu.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ