X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    tutaj w szpitalu ciezko o rybke wiec suplementuje sie dha...
    przepraszam że się wtrącę ale uważaj na ryby u nas od ryby zaczęły się problemy najprawdopodobniej to na rybę miała moja córka alergię, bo ryby to silny alergen, u mojej koleżanki też był ten problem że dziecko robiło kupki z krwią (tak jak moja Ewelina) po tym jak ona rybę zjadła, a jeśli chodzi o dha to najlepsze jest to omega med bo jest to dha pozyskiwane z alg morskich a nie z ryb więc znika ryzyko alergii

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze Wam o ospie napiszę bo jak byłam na tym etapie ciąży co Wy to była i ospa i półpasiec w rodzinie, więc tak jeżeli miałyście ospę w dzieciństwie to już się nie zarazicie nią od osoby która ospę przechodzi, ewentualnie możecie przy osłabieniu organizmu zachorować na półpasiec i to też w przypadku jeśli go nie miałyście nigdy wcześniej, półpasiec nie przenika przez łożysko więc jest niegroźny dla dziecka, natomiast jeżeli ktoś w rodzinie zachorował na półpasiec to można się od niego zarazić ale tylko jeżeli się na ospę nie chorowało i dostać ospy właśnie, jeżeli ospę miałyście to osoba z półpaścem jest niegroźna, zagmatwane to trochę ale mam nadzieję że zrozumiecie :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/video.php?v=585387944843205

dla kaaroli tego Wam życzę :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dużo wytrwałości na ostatnie chwile :-*
    Kaarolaa trzymaj się dzielnie! Obiecuję modlitwę.

Któraś z Was Kochane rodzi w Wawie?

tb736iyeli5hckvm.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi wrote:

Ja :)

Ewelcia lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi wrote:

I ja też

Ita lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Milej niedzieli zycze

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi ale słodziaczek na zdjęciu :) gratulacje :)

4dbc34fc83.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jest ktoś kto bedzie rodzil w Krakowie ??
    witam sie z rana i zycze miłego dnia !

Karolciu czekamy kolejnych dobrych wiadomosci od Ciebie :)

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejna nocka za nami...maly jest w stanie stabilnym, dobrze sobie radzi tylko musieli zwiekszyc wilgotnosc w inkubatorze i prawie go nie widac tak zaparowaly szybki...widac, ze traci mase, ale mam nadzieje ze niedlugo zacznie nabierac na siebie bo teraz wyglada gorzej niz po porodzie,

mam dola dzisiaj bo jutro Piotrek wraca do pracy i ja zostaje tu sama az do piatku i tak zostanie do wypisu Okruszka...jest mi zle bo to wszystko mialo wygladac inaczej...mielismy po wakacjach wrocic razem i cieszyc sie soba i ciaza i czekac do grudnia w spokoju na naszego maluszka...wszystko sie zagmatwalo i jest tak jak byc nie powinno...zamiast witac sie w lozku kazdego ranka z usmiechem, bedziemy sie budzili osobno ze lzami w oczach...dlaczego nas takie cos spotyka??? dalej Bog nas probuje??? Ale czemu, chyba przez 3 lata wystarczajaco sie nacierpielismy...

boje sie tez, ze mnie nie zostawia w szpitalu, ze bede musiala wyjsc i co ja wtedy zrobie???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 11:29

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a co lekarze mówią na tą utratę wagi przez Marcelka? to normalne? Kochana tak bardzo chciałabym Ci pomóc! Znajdz w sobie, proszę, jeszcze choć trochę siły i wiary a zobaczysz, że w przyszłości, jak maluszek będzie już w domku z Wami, to Pan Bóg wynagrodzi Ci te wszystkie cierpienia!

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to normalne u dzieci, kazde po urodzeniutraci troche wagi, wiec i Marcela to spotkalo, ale skoro je i nic sie nie dzieje to powinien szybko nadrobic te stracone gramy i jeszcze zaczac odkladac na siebie :)

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no to super, w końcu jak wsuwa po 4 cm to szybciutko nadrobi stracone kilogramy i będzie rósł jak na drożdżach! :) Marcelek jest po prostu świetny i jak sama widzisz - pupilek nas wszystkich z ovu i belly :D Myślę, że nasze wspólne modlitwy zdziałają prawdziwe cuda! I Ty Kochana nie poddawaj się choć wiem, że jest Ci strasznie ciężko... Pamiętaj, że masz Męża i Synka, którzy Cię bardzo potrzebują. MASZ DLA KOGO ŻYĆ! :-*

kaarolaa lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a przy szpitalu nie ma hotelu?
    Będzie ci łatwiej jak już będziesz mogła kangurować Marcelka. Bo będziesz spędzać z nim więcej czasu, będziesz go dotykała i na pewno czas będzie leciał szybkie niż teraz kiedy możesz tylko popatrzeć przez szybkę.
    Zobaczysz szybko zleci ten czas i będziecie w domu z małym

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie nie ma hotelu, jest schronisko mlodziezowe, ale przyjmuja na pokoje dopiero od pazdziernika i studenci maja pierwszenstwo...jak cos to bede szukala pokoju do wynajecia w mieszkaniu, ale mam nadzieje, ze bede mogla zostac. przeciez jedzenie moge sobie kupowac a za lozko chetnie zaplace szpitalowi...

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    to normalne u dzieci, kazde po urodzeniutraci troche wagi, wiec i Marcela to spotkalo, ale skoro je i nic sie nie dzieje to powinien szybko nadrobic te stracone gramy i jeszcze zaczac odkladac na siebie :)
    To normalne ze po urodzeniu dzieciątko traci do ok 10% wagi, wydała smolke i inne pozostałości po życiu płodowym, poza tym musi sie przestawić na przyjmowanie pokarmów przez układ pokarmowy. Pewnie u takich kruszynek jest tak samo albo i gorzej bo przecież maja jeszcze trudniej.
    A jak to u Marcelka wyglądało, zrobił juz smolke? Robi normalnie kupki? Bo ze siusia to wiemy, niedługo bedzie puszczał fontanny na mamę i tatę nie na lekarza :) jak to chłopakom przystoi :)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola lipa z tym mieszkaniem, moze warto przejrzeć oferty pokojów i mieszkań dla studentów? Jeszcze nie pozjezdzali na stancję, moze cos w tym kierunku? Kurczę w Gda cos by sie wykombinowali, tutaj akademiki mozna wynajmować całe lato a w Olsztynie to nie mam pojęcia niestety :( moze Eforts cos podpowie?

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że we wrześniu nie będzie problemu z pokojem czy to na stancji czy w akademiku. Od szpitala rzut beretem jest akademik. Gorzej w październiku bo każdy bazie wolał studenta a wakademiku musiałby ostać się pokój. Ale ja bym walczyła o łóżko w szpitalu. Mojej siostry mala ostatnio trafiła do szpitala to bez problemu ona dostała łóżko, fakt że płatne.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, ja mam w Olsztynie koleżankę, uczyła się w szkole aktorskiej a teraz gra tam w teatrze... podpytaj w szpitalu czy będziesz mogła zostac z Marcelim. jesli nie to npisze do Niej czy wie coś moze czy ktoś ma jakiś pokój wolny, jakos sobie poradzimy:) Nie zostawimy Cię samej :)

Effcia28 lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola tak jak eforts pisze ja tez walczylabym o lozko w szpitalu, nie sadze by tak Ci kazali wyjechac bo oprocz aparatury i lekarzy jestes najwazniejsza osoba dla swojego synka w procesie dalszego leczenia, prosze Cie nie zalamuj sie masz dla kogo zyc !! wyjdziecie z tego i bedziecie sie cieszyc Waszym synkiem w domu, zobaczysz !!!! cala Polska w to wierzy!!!! prosze mi sie nie poddawac !!!!

Kate

np55zzc.png
‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ