X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    tusze polecam Helena Rubinstein Extravaganza oraz Helena Rubinstein Lash Queen Fatal Blacks sa swietne :)

Tez ich uzywalam! sa boskie! a ostatnio Diorshow mi tez podszedl ale od dzis nie uzywam bo mam rzeski zrobione ;)
    wlasnie bylam w kinie na Sin City :) super polecam wam !
    padam normalnie !!

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Ech muszę sie oderwać od szpitalnych problemów ...
    Dziewczyny, polecicie naprawdę świetny tusz do rzęs? Zdziczalam na tym l4 od kilku m-cy nie miałam pełnego makijażu... No a dzis przykra niespodzianka mój tuszyk zaschniety :( od lat używam clinique moze czas na jakiś nowy?
    ja tez jestem na l4 ale make up mam prawie codziennie :) bo codziennie gdzies wychodze a poza tym nie chce wyjsc z wprawy! ;)

Kate

np55zzc.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się wywołana do tablicy :D
    Owszem risercz to zrobiłam taki, że nie wiem od czego zacząć.

Najbardziej polecane chusty dla początkujących to bawełniane, tkane skośno krzyżowo pasiaki (przy chustach w paski łatwiej się zorientować w dociąganiu).

Z firm na poczatek - natibaby, little frog, lenny lamb.

Chusta używana to świetny pomysł. Im więcej była motana, prana i prasowana tym bardziej jest miękka i tym łatwiej ją zawiązać. Ja mam już 3chusty i jedna to nówka - jest b. sztywna w porównaniu z używanymi.

Ceny są najrozniejsze, ale dobra chuste mozna kupić za mniej niz 200zl (nowa) a używane na allegro chodzą nawet za ok.100 zł.

Tak, dziecko mozna źle zamotać. Raczej nie wypadnie z chusty, ale można mu zaszkodzić np. złym rozstawem nóżek.

Ojejciu, o chustach i pieluchach wielorazowych mogłabym pisać godzinami.

Jutro jeszcze postaram się coś sensownego napisac i dorzucić linki.
    Dla wytrwałych czytających polecam forum chusty.info
    Jest tam też bazarek na którym mozna kupic używaną chustę.

HANA, Marimiko lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przygotowuję do noszenia dzieciuna zimą. Nie jestvto nierealne tylko trochę bardziej skomplikowane niż wiosną, ze względów pogodowo-ubraniowych.
    Jeżeli zdecydujesz sie chustowac na początku tylko w domu albo w ogóle zacząć dopiero w kwietniu czy maju to też powinno być ok.
    Z jednej strony łatwiej nosic malucha bo lżejszy a z drugiej takie większe dziecko trzyma już główkę więc jest wygodne "w obsłudze".
    Dziewczyny, które poznałam na tym drugim forum nosza dzieciaki, ktore mają nawet ponad rok czyli ważące ok. 12kg

atdck6nlmznf5qze.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, do pamietnika wrzucilam kilka fotek pokoiku malej ktory w zasadzie jest juz skonczony
    i prezentuje sie calkiem ładnie <3 jestem z tego pokoju i z siebie bardzo dumna! \oczywiscie z mojego S. takze bo praktycznie On malowal, kładł tapete, wieszał karnisz, wiercił, gipsował etc :)
    Ja za to skrecilam lozeczko i komode :D no i oczywiscie prasowalam zaslony pralam z nim dywan hm i mylam okna :D
    to tez w sumie sporo! ale czlowiekowi sil przybywa jak sie stara dla tej malej istoty w brzuszku :))))

PS. w tej szafie wnekowej po lewej stronie swoja "bude" ma nasz pies york ;D tam w srodku ma swoj koc, zabawki i hustke arafatke z egiptu (omg)
    takze bedzie dzielil pokoj z Nadia - swoja droga jemu chyba tez sie podoba :P

Ita, Niespodzianek:), HANA, Marimiko lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello ja po wizycie. Z Kondziem wszystko ok...ale w porównaniu do zeszłego badania szyjka się skróciła i brzuch mi się stawiał przy badaniu. Jak mnie na samolocie gin badał to chciał mnie do szpitala wysłać ale zrobił usg i szyjka ma 5 cm i zaczął mnie uspokajać.

Zalecenia: leżeć plackiem, nospa 3 razy dziennie i aspargin.

HANA lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Hello ja po wizycie. Z Kondziem wszystko ok...ale w porównaniu do zeszłego badania szyjka się skróciła i brzuch mi się stawiał przy badaniu. Jak mnie na samolocie gin badał to chciał mnie do szpitala wysłać ale zrobił usg i szyjka ma 5 cm i zaczął mnie uspokajać.

Zalecenia: leżeć plackiem, nospa 3 razy dziennie i aspargin.

kurde ja mialam ostatnio szyjke 3 cm i tez mowila ze ok ! to mam nadzieje ze ok a Ty piszesz ze 5 cm OMG
    zapytam sie mojej gin od czego to zalezy :)

Kate

np55zzc.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze się ten brzuch stawiał przy badaniu. Twardy był.

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia cudo!!!!!!:))

Co do tuszu, był boooom jakiś czas temu na Essence - Lash Mania Reloated!!
    Po prostu to co robi z rzęsami to masakra! Jakbym miała doczepiane, dzisiaj kupiłam kolejny. A cena 10 zł. UWIELBIAM I POLECAM!!

ess_LashManiaReloaded_Mascara_Opened.jpg

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Panika w moich oczach zniknęła. Brzuch już dzisiaj miekki. Będę odpoczywaći obserwować czy nie twardnieje. :-)

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittykate, pokoik śliczny :) chyba zainwestuje w tusz HR bo akurat tusze lubię te z najwyższej polki. Chociaż ten essence za dyszke, moze warto wypróbować :) ja sie w ogóle mało maluje, nawet do pracy czy na wyjście tylko krem tonujacy, błyszczyki i tusz do rzęs. Na duże wyjście jeszcze puder mineralny i jakiś rozświetlający cień. I wsio, nie lubię wiecej :)Kate ale te rzęsy to masz zabójcze!!!

Doris to ile miała Twoja szyjka zanim sie skróciła???

Ita, Eforts ja mam chustę Moby Wrap. Dostałam w prezencie. Zosia jej nie polubiła niestety, ale takiej samej używały 2 kuzynki ( od jednej z nich dostałam) i były zachwycone. Przy Helence zrobię drugie podejście, moze ona polubi.

Karola, Marcelek jest śliczny taki bezbronny i kochany... Aż sie łezka w oku kręci. Czy nie urósł troszkę na długość? Tak mi sie wydaje ze zdjec. I ze ciałka troszkę zgubił - moze idzie wszystko co zje w długość :) Marcelku, ciagle modlimy sie za Ciebie maleńki!

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do dlugosci to nie wiem, wydaje mi sie ze stoi w miejscu a cialka napewno zgubil bo widac to po nim, te kosci i ta skora zwisajaca, zwlaszcza dzisiaj sie mu przyjrzalam...spytam sie o wazenie, ale jak nic zgubil kilka gram...

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla jeszcze z Marcelka będzie pulpecik:-)

Lithe nie wiem ile miała ta moja szyjka. Lekarz przy badaniu się. Wystraszył, a jak zrobił usg to wyszła ok czyli te 5 cm.

Pogoda u mnie nastraja do leżenia :-) Co chwile pada deszcz.

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nowinke, zostaje narazie w szpitalu, byl zastepca ordynatora i moge zostac...mam traktowac lozko szpitalne jako lozko hotelowe, bo oni mnie nie wirzuca, chociaz zasugerowal, ze lepiej by mi bylo u rodziny...ale mam za daleko z dojazdami i poki sie da zostane na oddziale...czyli mysle, ze do konca wrzesnia spokojnie, a pozniej juz maly bedzie mial sie lepiej to pomysle moze o dojazdach, ale jest super...taki kamien z serca normalnie mi spadl...ufff

Milcia, Doris-83, Bea_tina, zokeia, Paula84, Dotty84, kanapa, Ita, Eve, Niespodzianek:), eforts, anka418, Blanka85, przedszkolanka:), Mamadomina, julianna, HANA, NaamaH6669, Marimiko, Effcia28 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też boję się o szyjkę. Wizyta za tydzień.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola super wieści!

Milcia jak w badaniu na samolocie będzie ok to się nie martw. Ja już się uspokoiłam. Chyba za bardzo sobie pozwoliłam na aktywność.

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba już o tym wspominałam, ale skoro powrócił temat chust... Wybrałam rozwiązanie pośrednie (między chustą a nosidełkiem). Zobaczcie Babasling. Zakładanie jest bajecznie wygodne, nosidło ma 2 klamry bezpieczeństwa, poduszeczkę na ramieniu, regulację wielkości. Dziecko może w tym leżeć lub siedzieć. Sprawdza się także, gdybym chciała dyskretnie nakarmić małego. Włożę to też na grubsze ciuchy zimowe, a przede wszystkim nie będę tracić czasu na wiązanie, przewieszam przez ramię i już. A mały jest tak blisko jak chcę.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia całkiem sprytna ta niby chusta.
    Ja w tym miesiącu już mam zaplanowane zakupy. Ale pomyślę.

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa bardzo się cieszę z dobrych wiadomości :)

Doris, 5cm 2wow2.gif To ja mam 3cm (skrócone z 4!) i lekarz nie kazał panikować tylko się oszczędzać.

Milcia, będzie dobrze. Teraz to już mamy bliżej niż dalej i niebawem będziemy się modliły o to żeby w końcu ta szyjka zaczęła się skracać :D

zokeia, wygląda fajnie. Ale ja jednak stałam się chustowyznawczynią 0recourse.gif. Zresztą mam coś podobnego do twojego chusto-nosidła. Chustę kółkową - też wystarczy przewiesić przez ramię i wsadzić dzieciuna. hm... tylko coś mi się obiło o uszy, że ona lepsza dla paromiesięczniaków (przez to, że maja sztywniejszą główkę?)

Lithe, a ta moby wrap to elastyczna czy tkana?

kaarolaa lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to wspaniale, lekarze tez maja serca ;) cieszę sie ze nie będziesz musiała sie tulac gdzieś.

Ita- elastyczna, taka jak bardzo gruby podkoszulek. Ma chyba z kilka metrów długości, na początku sie mega męczyliśmy zeby zawiązać ale jak sie poćwiczyć to nie jest trudne :) kupiona przez kuzynke z USA, tam to podobno popularny model. Wszystkie jej koleżanki tez takie miały :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ