Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Furia wrote:tusze polecam Helena Rubinstein Extravaganza oraz Helena Rubinstein Lash Queen Fatal Blacks sa swietne
Tez ich uzywalam! sa boskie! a ostatnio Diorshow mi tez podszedl ale od dzis nie uzywam bo mam rzeski zrobione
wlasnie bylam w kinie na Sin Citysuper polecam wam !
padam normalnie !!
-
lithe123 wrote:Ech muszę sie oderwać od szpitalnych problemów ...
Dziewczyny, polecicie naprawdę świetny tusz do rzęs? Zdziczalam na tym l4 od kilku m-cy nie miałam pełnego makijażu... No a dzis przykra niespodzianka mój tuszyk zaschnietyod lat używam clinique moze czas na jakiś nowy?
bo codziennie gdzies wychodze a poza tym nie chce wyjsc z wprawy!
-
Czuję się wywołana do tablicy
Owszem risercz to zrobiłam taki, że nie wiem od czego zacząć.
Najbardziej polecane chusty dla początkujących to bawełniane, tkane skośno krzyżowo pasiaki (przy chustach w paski łatwiej się zorientować w dociąganiu).
Z firm na poczatek - natibaby, little frog, lenny lamb.
Chusta używana to świetny pomysł. Im więcej była motana, prana i prasowana tym bardziej jest miękka i tym łatwiej ją zawiązać. Ja mam już 3chusty i jedna to nówka - jest b. sztywna w porównaniu z używanymi.
Ceny są najrozniejsze, ale dobra chuste mozna kupić za mniej niz 200zl (nowa) a używane na allegro chodzą nawet za ok.100 zł.
Tak, dziecko mozna źle zamotać. Raczej nie wypadnie z chusty, ale można mu zaszkodzić np. złym rozstawem nóżek.
Ojejciu, o chustach i pieluchach wielorazowych mogłabym pisać godzinami.
Jutro jeszcze postaram się coś sensownego napisac i dorzucić linki.
Dla wytrwałych czytających polecam forum chusty.info
Jest tam też bazarek na którym mozna kupic używaną chustę.HANA, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Ja się przygotowuję do noszenia dzieciuna zimą. Nie jestvto nierealne tylko trochę bardziej skomplikowane niż wiosną, ze względów pogodowo-ubraniowych.
Jeżeli zdecydujesz sie chustowac na początku tylko w domu albo w ogóle zacząć dopiero w kwietniu czy maju to też powinno być ok.
Z jednej strony łatwiej nosic malucha bo lżejszy a z drugiej takie większe dziecko trzyma już główkę więc jest wygodne "w obsłudze".
Dziewczyny, które poznałam na tym drugim forum nosza dzieciaki, ktore mają nawet ponad rok czyli ważące ok. 12kg -
Kochane, do pamietnika wrzucilam kilka fotek pokoiku malej ktory w zasadzie jest juz skonczony
i prezentuje sie calkiem ładniejestem z tego pokoju i z siebie bardzo dumna! \oczywiscie z mojego S. takze bo praktycznie On malowal, kładł tapete, wieszał karnisz, wiercił, gipsował etc
Ja za to skrecilam lozeczko i komodeno i oczywiscie prasowalam zaslony pralam z nim dywan hm i mylam okna
to tez w sumie sporo! ale czlowiekowi sil przybywa jak sie stara dla tej malej istoty w brzuszku)))
PS. w tej szafie wnekowej po lewej stronie swoja "bude" ma nasz pies yorktam w srodku ma swoj koc, zabawki i hustke arafatke z egiptu (omg)
takze bedzie dzielil pokoj z Nadia - swoja droga jemu chyba tez sie podobaIta, Niespodzianek:), HANA, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Hello ja po wizycie. Z Kondziem wszystko ok...ale w porównaniu do zeszłego badania szyjka się skróciła i brzuch mi się stawiał przy badaniu. Jak mnie na samolocie gin badał to chciał mnie do szpitala wysłać ale zrobił usg i szyjka ma 5 cm i zaczął mnie uspokajać.
Zalecenia: leżeć plackiem, nospa 3 razy dziennie i aspargin.HANA lubi tę wiadomość
-
Doris-83 wrote:Hello ja po wizycie. Z Kondziem wszystko ok...ale w porównaniu do zeszłego badania szyjka się skróciła i brzuch mi się stawiał przy badaniu. Jak mnie na samolocie gin badał to chciał mnie do szpitala wysłać ale zrobił usg i szyjka ma 5 cm i zaczął mnie uspokajać.
Zalecenia: leżeć plackiem, nospa 3 razy dziennie i aspargin.
kurde ja mialam ostatnio szyjke 3 cm i tez mowila ze ok ! to mam nadzieje ze ok a Ty piszesz ze 5 cm OMG
zapytam sie mojej gin od czego to zalezy
-
Kittykate, pokoik śliczny
chyba zainwestuje w tusz HR bo akurat tusze lubię te z najwyższej polki. Chociaż ten essence za dyszke, moze warto wypróbować
ja sie w ogóle mało maluje, nawet do pracy czy na wyjście tylko krem tonujacy, błyszczyki i tusz do rzęs. Na duże wyjście jeszcze puder mineralny i jakiś rozświetlający cień. I wsio, nie lubię wiecej :)Kate ale te rzęsy to masz zabójcze!!!
Doris to ile miała Twoja szyjka zanim sie skróciła???
Ita, Eforts ja mam chustę Moby Wrap. Dostałam w prezencie. Zosia jej nie polubiła niestety, ale takiej samej używały 2 kuzynki ( od jednej z nich dostałam) i były zachwycone. Przy Helence zrobię drugie podejście, moze ona polubi.
Karola, Marcelek jest śliczny taki bezbronny i kochany... Aż sie łezka w oku kręci. Czy nie urósł troszkę na długość? Tak mi sie wydaje ze zdjec. I ze ciałka troszkę zgubił - moze idzie wszystko co zje w długośćMarcelku, ciagle modlimy sie za Ciebie maleńki!
-
nick nieaktualny
-
Karolla jeszcze z Marcelka będzie pulpecik:-)
Lithe nie wiem ile miała ta moja szyjka. Lekarz przy badaniu się. Wystraszył, a jak zrobił usg to wyszła ok czyli te 5 cm.
Pogoda u mnie nastraja do leżeniaCo chwile pada deszcz.
-
nick nieaktualnymam nowinke, zostaje narazie w szpitalu, byl zastepca ordynatora i moge zostac...mam traktowac lozko szpitalne jako lozko hotelowe, bo oni mnie nie wirzuca, chociaz zasugerowal, ze lepiej by mi bylo u rodziny...ale mam za daleko z dojazdami i poki sie da zostane na oddziale...czyli mysle, ze do konca wrzesnia spokojnie, a pozniej juz maly bedzie mial sie lepiej to pomysle moze o dojazdach, ale jest super...taki kamien z serca normalnie mi spadl...ufff
Milcia, Doris-83, Bea_tina, zokeia, Paula84, Dotty84, kanapa, Ita, Eve, Niespodzianek:), eforts, anka418, Blanka85, przedszkolanka:), Mamadomina, julianna, HANA, NaamaH6669, Marimiko, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
Chyba już o tym wspominałam, ale skoro powrócił temat chust... Wybrałam rozwiązanie pośrednie (między chustą a nosidełkiem). Zobaczcie Babasling. Zakładanie jest bajecznie wygodne, nosidło ma 2 klamry bezpieczeństwa, poduszeczkę na ramieniu, regulację wielkości. Dziecko może w tym leżeć lub siedzieć. Sprawdza się także, gdybym chciała dyskretnie nakarmić małego. Włożę to też na grubsze ciuchy zimowe, a przede wszystkim nie będę tracić czasu na wiązanie, przewieszam przez ramię i już. A mały jest tak blisko jak chcę.
-
Kaarolaa bardzo się cieszę z dobrych wiadomości
Doris, 5cmTo ja mam 3cm (skrócone z 4!) i lekarz nie kazał panikować tylko się oszczędzać.
Milcia, będzie dobrze. Teraz to już mamy bliżej niż dalej i niebawem będziemy się modliły o to żeby w końcu ta szyjka zaczęła się skracać
zokeia, wygląda fajnie. Ale ja jednak stałam się chustowyznawczynią. Zresztą mam coś podobnego do twojego chusto-nosidła. Chustę kółkową - też wystarczy przewiesić przez ramię i wsadzić dzieciuna. hm... tylko coś mi się obiło o uszy, że ona lepsza dla paromiesięczniaków (przez to, że maja sztywniejszą główkę?)
Lithe, a ta moby wrap to elastyczna czy tkana?kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Karola to wspaniale, lekarze tez maja serca
cieszę sie ze nie będziesz musiała sie tulac gdzieś.
Ita- elastyczna, taka jak bardzo gruby podkoszulek. Ma chyba z kilka metrów długości, na początku sie mega męczyliśmy zeby zawiązać ale jak sie poćwiczyć to nie jest trudnekupiona przez kuzynke z USA, tam to podobno popularny model. Wszystkie jej koleżanki tez takie miały
kaarolaa lubi tę wiadomość