X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradźcie mi proszę.

Co 15 minut chce mi się siku nie zależnie ile piję, nie jest to parę kropli tylko normalnie że tak powiem bez pieczenia ani nic. I przepraszam za dosłowność ale jak już skończę to jeszcze parę kropli dolatuje i muszę tak chwilę jeszcze poczekać bo jak od razu wstanę to te krople niestety spadają w bieliznę... Czy mam się martwić? Nic mnie nie boli, nie piecze. I nie jest to cały dzień ale np. 4 godziny a potem już jest normalnie co dłuższy czas wizyta w WC...

relgh371rphwpz6l.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola - cieszę się, że zostajesz przynajmniej kilkanaście dni - zawsze to trochę czasu na ewentualny plan B. Dobrze wiedzieć, że jednak nie wszyscy w szpitalach mają znieczulicę ;)

kittykate - piękny pokoik ;) dla królewny ;) słodki ale nie przesłodzony! Bardzo mi się podoba ;)

doris - współczuje tego stawiania się brzucha - nie wiem jak to wygląda - nigdy chyba nie miałam (bo chyba bym zauważyła?) ale faktycznie lepiej dmuchać na zimne i się przyoszczędzić trochę ;) zwłaszcza jak tak niewiele zostało;)

a ja byłam wczoraj na zajęciach ruchowych dla ciężarnych :D nawet się spociłam :D fajnie się poruszać trochę ;) a jutro aquafitness na basenie :D Nie wiem czy to przez ten ruch czy lekki spadek apetytu (już nie jem co 2-3h a co 4-5h!) ale od 1,5 tyg waga stoi w miejscu :) Mam nadzieję, że na jutrzejszej wizycie lekarz będzie zadowolony ;)

kittykate, kaarolaa lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja potrafię zrobić siku i nadal mieć parcie na pęcherz i tez skan ciągle :) jak się martwisz zrób wyniki moczu będziesz spokojniejsza.

Zokeia ja narazie nie jestem niczego wyznawczynią :) narazie powtarzam co wyczytałam a jeszcze chce pogadać z babką na wykładzie i mieć już konkretne pytania.

Ita mi tam się podobają :)

Marimiko zazdroszczę ćwiczeń mi tylko zostaje basen ale Kocham go więc jest spoko :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta - ja też tak często mam, że mi się bardzo chce, idę - a tam parę kropel a nawet jak zrobię to i tak czuję, że pęcherz pełny. Pieczenia ani swędzenia nie odczuwam, i tzw "nietrzymanie moczu" również mnie dotyczy. Nawet nie mam nad tym kontroli. Często zmieniam wkładki bo robią się szybko mokre, mimo, że tylko od paru kropel. Ale co zrobić. Nie trzymanie moczu w ciąży też się zdarza. Myślę, że póki nie swędzi i nie piecze, a badania wychodzą ok - to nie ma się czym martwić.

W nocy czasem wstaję, idę siku, idę do kuchni coś chapnąć i znowu siku i dopiero spać. I w nocy wstaję nawet do 5-7 razy.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, wspolczuje Wam z tym sikaniem, ja jeszcze nie mam tego problemu przesypiam cala noc !!! w dzien normalnie co 4 h gdzies ...
    co do jedzenie to tez nie mam ostatnio apetytu, wiele rzeczy mi nie smakuje, i nie musze jesc czesto czasem wytrzymuje 5 h bez niczego widocznie tak jest ok :)

Marimiko- dziekuje ciesze sie że Wam tez sie podoba, staralam sie wlasnie go nie przeslodzic :):D i ciesze sie ze mi sie udalo :)

Lece po te buty!

Kate

np55zzc.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Eforts i Marimiko - już się martwiłam że tylko ja tak mam. Poczekam do jutra zobaczę czy się rozwinie czy przejdzie. Może Mały tam uciska i mało miejsca ma pęcherz

relgh371rphwpz6l.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam dzis w rossmanie rożek z kokosem, myslałam ze kokos nie jest wyjmowany.. błąd! ale ze mnie blondynka, wystarczyło dobrze spojrzec! :P

co do sikania to ja tez od paru dni cześciej chodze i tez musze chwile odczekac az wszystko skapnie, na szczesnie jeszcze nie podróżuje w nocy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 14:31

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane kolejna dobra wiadomosc dzisiejszego dnia :)

Marceli zostal odlaczony od respiratora i teraz oddycha prawie sam ale ma CPAP na nosie i jak cos w kazdej chwili wroca do respiratora...boje sie czy to nie za szybko, ale jednoczesnie sie ciesze, ze tak dobrze sobie radzi :)

NaamaH6669, zuza_3, Klif, MoniaP, eforts, Malenq, przedszkolanka:), kanapa, Madlen222, lithe123, Qrczak, Ita, Ewelcia, Martaaa, Niespodzianek:), Rybeńka, julianna, maaartinka, Eve, Wiki81, Furia, Dotty84, Bogusiar80, Marimiko, Kaja, Mamadomina, plemniczka, e_v_e, Gosiak, Milaszka, angelstw, Lara 82 lubią tę wiadomość

• Klif Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to wspaniala wiadomosc☺jestescie oboje bardzo dzielni.

kaarolaa lubi tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola cudowne wiadomości i nie martw sie lekarze wiedza co robią !!!!
    Ściskam Was!!! Jesteście bardzo dzielni!!! A Marcel jest bohaterem naszych grudniowych dzieciaków !!!

Kate

np55zzc.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, super wiadomości. Jak widać Marceli coraz lepiej sobie radzi, teraz to już tylko może być lepiej.
    Dobrze, że możesz zostać z małym, twoja obecność jest dla niego bezcenna. Podziwiam cię, że tak dobrze sobie radzisz... Przesyłam ogromne uściski i buziaki.

46aa9802c2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ten Twój młodzieniec to nieźle niecierpliwy jest :) no ale to dobrze, niech rośnie w siłę i rozwija się jak najlepiej !!

Ewa ale to lepiej ze jest wyjmowany?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate - tylko pozazdrościć, że masz już pokiok gotowy. Nam wczoraj lekarz na wizycie mówił, że lepiej jeszcze sie wstrzymać z 3tyg :(. Tak już bym chciała mieć wszystko gotowe, a tak tylko ciuszki powoli kupujemy.

46aa9802c2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza_3 wrote:
    kittykate - tylko pozazdrościć, że masz już pokiok gotowy. Nam wczoraj lekarz na wizycie mówił, że lepiej jeszcze sie wstrzymać z 3tyg :(. Tak już bym chciała mieć wszystko gotowe, a tak tylko ciuszki powoli kupujemy.

A dlaczego masz sie wstrzymać ??

Kate

np55zzc.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforst włąsnie muszę poczytac opinie, bo wydaje mi się że jak bede kłądła na poczatku małego spac w łóżeczku zawiniętego w rożek to czy bedzie mu wygodnie mając na pleckach taką wkładkę. Te rożki z kokosem wchodziły do sklepów z 5-6 lat temu dopiero a predzej były tylko zwykłe nieusztywniane.. także jak macie jakies zdanie na ten temat to chętnie posłucham, byc moze się mylę;)

4dbc34fc83.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    zokeia piękne słowotwórstwo :D

A tu dowód a to, że chusty uzależniają:

20a99up.jpg

dxbrqx.jpg

Patrzę i patrzę na te zdjęcia i dochodzę do wniosku, że nie oddają wcale a wcale urody tych chust i ich mięciuśności. Jak już pierwsza wpadła w moje ręce to przepadłam.

Jejku, jakie piękne! Sama bym się w takiej zachustowała :)

Ewka89 - jeśli chodzi o rożki, to mnie przekonuje wersja bez wkładu. Wydaje mi się, że lepiej będę czułą dziecko. Może też ono nie będzie lubiło mieć niczego pod pleckami? Ale w większości modeli ta wkałdka jest wyjmowana, więc można pokombinować.
    Oglądałam dzisiaj rożki i najchętniej brałabym wszystkie:
    https://babymama.pl/?do_search=true&search_query=ro%C5%BCek

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    Eforst włąsnie muszę poczytac opinie, bo wydaje mi się że jak bede kłądła na poczatku małego spac w łóżeczku zawiniętego w rożek to czy bedzie mu wygodnie mając na pleckach taką wkładkę. Te rożki z kokosem wchodziły do sklepów z 5-6 lat temu dopiero a predzej były tylko zwykłe nieusztywniane.. także jak macie jakies zdanie na ten temat to chętnie posłucham, byc moze się mylę;)
    Ja tam wole nieusztywniony. Mam jeden z wkładka ale ja wyjmuje. Ale nie martw sie nie bedzie uciskać, maleństwo całe sie zmieści na tej wkładce najwyżej nóżki bedą troszkę wystawac ( pamiętaj ze zawsze maja na początku podkurxzone nóżki)

Kate, ty to zakupoholiczka chyba jestes co rusz jakiś ciuszek, buty ;) ja tez tak mam ale teraz jestem uziemiona a aż mnie swierzbi zeby na jakies zakupy polecieć. Dla nie to najlepszy relaks. Trochę żałuje ze cała wyprawkę mam po córci bo tez malutkich ciuszków i tych wszystkich duperelek juz nie kupuje :( no dobra, jakies pojedyncze kupuje ;)

Karola, Ty jako matka sie masz wątpliwości i to zrozumiałe ale wg mnie to kamień milowy dla Marcelka. On samodzielnie oddycha!!! Niektóre wcześniaki nie robią tego dluuuugo... Mozesz byc dumna mamuśka :)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    A dlaczego masz sie wstrzymać ??

Dlatego, że jest jeszcze wczesny tydzień i lepiej łóżeczka... kupować jak będzie wieksza pewność, że wszystkie szczęśliwe wrócą do domu. Strasznie takie rzeczy się słyszy, ale od początku ciąży lekarze zawsze wzbudzają we mnie niepewność, lęk i strach . Nawet i teraz po zmianie lekarza jak jest to 24+3 tc i wszystko ok i szyjka i maluszki... Takie słowa zawsze mnie gaszą :(.

46aa9802c2.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam wizytę i dokładne pomiary dziewczynek, rozwijają się prawidłowo.Waga moich skarbów w TC 24+2 dni:756 g682 g672 gGinekolog zdziwiła się że szyjka cały czas jest długa, ma 38 mm.A mi z dnia na dzień coraz ciężej się poruszać i leżeć. Każda pozycja mnie już męczy.

Marimiko, Ita lubią tę wiadomość

46aa9802c2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka właśnie miałam pisać że co kobieta to opinia dlatego wg mnie dla pierworódek (zabawne jest to słowo :) ) wyjmowany wkład to najlepsze rozwiązanie bo będzie okazja się przekonać :)

Zuza to Twoje dzieciaczki rosną jak w pojedynczej ciąży :) super że wszystko jest w porządku, jesteście już bardzo daleko :)

zuza_3 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 902 903 904 905 906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ