Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny poradźcie mi proszę.
Co 15 minut chce mi się siku nie zależnie ile piję, nie jest to parę kropli tylko normalnie że tak powiem bez pieczenia ani nic. I przepraszam za dosłowność ale jak już skończę to jeszcze parę kropli dolatuje i muszę tak chwilę jeszcze poczekać bo jak od razu wstanę to te krople niestety spadają w bieliznę... Czy mam się martwić? Nic mnie nie boli, nie piecze. I nie jest to cały dzień ale np. 4 godziny a potem już jest normalnie co dłuższy czas wizyta w WC... -
karola - cieszę się, że zostajesz przynajmniej kilkanaście dni - zawsze to trochę czasu na ewentualny plan B. Dobrze wiedzieć, że jednak nie wszyscy w szpitalach mają znieczulicę
kittykate - piękny pokoikdla królewny
słodki ale nie przesłodzony! Bardzo mi się podoba
doris - współczuje tego stawiania się brzucha - nie wiem jak to wygląda - nigdy chyba nie miałam (bo chyba bym zauważyła?) ale faktycznie lepiej dmuchać na zimne i się przyoszczędzić trochęzwłaszcza jak tak niewiele zostało;)
a ja byłam wczoraj na zajęciach ruchowych dla ciężarnychnawet się spociłam
fajnie się poruszać trochę
a jutro aquafitness na basenie
Nie wiem czy to przez ten ruch czy lekki spadek apetytu (już nie jem co 2-3h a co 4-5h!) ale od 1,5 tyg waga stoi w miejscu
Mam nadzieję, że na jutrzejszej wizycie lekarz będzie zadowolony
kittykate, kaarolaa lubią tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Marta ja potrafię zrobić siku i nadal mieć parcie na pęcherz i tez skan ciągle
jak się martwisz zrób wyniki moczu będziesz spokojniejsza.
Zokeia ja narazie nie jestem niczego wyznawczyniąnarazie powtarzam co wyczytałam a jeszcze chce pogadać z babką na wykładzie i mieć już konkretne pytania.
Ita mi tam się podobają
Marimiko zazdroszczę ćwiczeń mi tylko zostaje basen ale Kocham go więc jest spoko -
Marta - ja też tak często mam, że mi się bardzo chce, idę - a tam parę kropel a nawet jak zrobię to i tak czuję, że pęcherz pełny. Pieczenia ani swędzenia nie odczuwam, i tzw "nietrzymanie moczu" również mnie dotyczy. Nawet nie mam nad tym kontroli. Często zmieniam wkładki bo robią się szybko mokre, mimo, że tylko od paru kropel. Ale co zrobić. Nie trzymanie moczu w ciąży też się zdarza. Myślę, że póki nie swędzi i nie piecze, a badania wychodzą ok - to nie ma się czym martwić.
W nocy czasem wstaję, idę siku, idę do kuchni coś chapnąć i znowu siku i dopiero spać. I w nocy wstaję nawet do 5-7 razy.
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Kurde dziewczyny, wspolczuje Wam z tym sikaniem, ja jeszcze nie mam tego problemu przesypiam cala noc !!! w dzien normalnie co 4 h gdzies ...
co do jedzenie to tez nie mam ostatnio apetytu, wiele rzeczy mi nie smakuje, i nie musze jesc czesto czasem wytrzymuje 5 h bez niczego widocznie tak jest ok
Marimiko- dziekuje ciesze sie że Wam tez sie podoba, staralam sie wlasnie go nie przeslodzici ciesze sie ze mi sie udalo
Lece po te buty! -
kupiłam dzis w rossmanie rożek z kokosem, myslałam ze kokos nie jest wyjmowany.. błąd! ale ze mnie blondynka, wystarczyło dobrze spojrzec!
co do sikania to ja tez od paru dni cześciej chodze i tez musze chwile odczekac az wszystko skapnie, na szczesnie jeszcze nie podróżuje w nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 14:31
-
nick nieaktualnykochane kolejna dobra wiadomosc dzisiejszego dnia
Marceli zostal odlaczony od respiratora i teraz oddycha prawie sam ale ma CPAP na nosie i jak cos w kazdej chwili wroca do respiratora...boje sie czy to nie za szybko, ale jednoczesnie sie ciesze, ze tak dobrze sobie radziNaamaH6669, zuza_3, Klif, MoniaP, eforts, Malenq, przedszkolanka:), kanapa, Madlen222, lithe123, Qrczak, Ita, Ewelcia, Martaaa, Niespodzianek:), Rybeńka, julianna, maaartinka, Eve, Wiki81, Furia, Dotty84, Bogusiar80, Marimiko, Kaja, Mamadomina, plemniczka, e_v_e, Gosiak, Milaszka, angelstw, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Karola, super wiadomości. Jak widać Marceli coraz lepiej sobie radzi, teraz to już tylko może być lepiej.
Dobrze, że możesz zostać z małym, twoja obecność jest dla niego bezcenna. Podziwiam cię, że tak dobrze sobie radzisz... Przesyłam ogromne uściski i buziaki.kaarolaa lubi tę wiadomość
-
zuza_3 wrote:kittykate - tylko pozazdrościć, że masz już pokiok gotowy. Nam wczoraj lekarz na wizycie mówił, że lepiej jeszcze sie wstrzymać z 3tyg
. Tak już bym chciała mieć wszystko gotowe, a tak tylko ciuszki powoli kupujemy.
A dlaczego masz sie wstrzymać ?? -
Eforst włąsnie muszę poczytac opinie, bo wydaje mi się że jak bede kłądła na poczatku małego spac w łóżeczku zawiniętego w rożek to czy bedzie mu wygodnie mając na pleckach taką wkładkę. Te rożki z kokosem wchodziły do sklepów z 5-6 lat temu dopiero a predzej były tylko zwykłe nieusztywniane.. także jak macie jakies zdanie na ten temat to chętnie posłucham, byc moze się mylę
-
Ita wrote:zokeia piękne słowotwórstwo
A tu dowód a to, że chusty uzależniają:
Patrzę i patrzę na te zdjęcia i dochodzę do wniosku, że nie oddają wcale a wcale urody tych chust i ich mięciuśności. Jak już pierwsza wpadła w moje ręce to przepadłam.
Jejku, jakie piękne! Sama bym się w takiej zachustowała
Ewka89 - jeśli chodzi o rożki, to mnie przekonuje wersja bez wkładu. Wydaje mi się, że lepiej będę czułą dziecko. Może też ono nie będzie lubiło mieć niczego pod pleckami? Ale w większości modeli ta wkałdka jest wyjmowana, więc można pokombinować.
Oglądałam dzisiaj rożki i najchętniej brałabym wszystkie:
https://babymama.pl/?do_search=true&search_query=ro%C5%BCek
-
Ewka89 wrote:Eforst włąsnie muszę poczytac opinie, bo wydaje mi się że jak bede kłądła na poczatku małego spac w łóżeczku zawiniętego w rożek to czy bedzie mu wygodnie mając na pleckach taką wkładkę. Te rożki z kokosem wchodziły do sklepów z 5-6 lat temu dopiero a predzej były tylko zwykłe nieusztywniane.. także jak macie jakies zdanie na ten temat to chętnie posłucham, byc moze się mylę
Kate, ty to zakupoholiczka chyba jestes co rusz jakiś ciuszek, butyja tez tak mam ale teraz jestem uziemiona a aż mnie swierzbi zeby na jakies zakupy polecieć. Dla nie to najlepszy relaks. Trochę żałuje ze cała wyprawkę mam po córci bo tez malutkich ciuszków i tych wszystkich duperelek juz nie kupuje
no dobra, jakies pojedyncze kupuje
Karola, Ty jako matka sie masz wątpliwości i to zrozumiałe ale wg mnie to kamień milowy dla Marcelka. On samodzielnie oddycha!!! Niektóre wcześniaki nie robią tego dluuuugo... Mozesz byc dumna mamuśkakaarolaa lubi tę wiadomość
-
kittykate wrote:A dlaczego masz sie wstrzymać ??
Dlatego, że jest jeszcze wczesny tydzień i lepiej łóżeczka... kupować jak będzie wieksza pewność, że wszystkie szczęśliwe wrócą do domu. Strasznie takie rzeczy się słyszy, ale od początku ciąży lekarze zawsze wzbudzają we mnie niepewność, lęk i strach . Nawet i teraz po zmianie lekarza jak jest to 24+3 tc i wszystko ok i szyjka i maluszki... Takie słowa zawsze mnie gaszą.
-
Wczoraj miałam wizytę i dokładne pomiary dziewczynek, rozwijają się prawidłowo.Waga moich skarbów w TC 24+2 dni:756 g682 g672 gGinekolog zdziwiła się że szyjka cały czas jest długa, ma 38 mm.A mi z dnia na dzień coraz ciężej się poruszać i leżeć. Każda pozycja mnie już męczy.
Marimiko, Ita lubią tę wiadomość
-
Ewka właśnie miałam pisać że co kobieta to opinia dlatego wg mnie dla pierworódek (zabawne jest to słowo
) wyjmowany wkład to najlepsze rozwiązanie bo będzie okazja się przekonać
Zuza to Twoje dzieciaczki rosną jak w pojedynczej ciążysuper że wszystko jest w porządku, jesteście już bardzo daleko
zuza_3 lubi tę wiadomość