X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola buzia mi się śmieje po wiadomościach od Ciebie:) bardzo, bardzo się ciesze, dla Marcelka to spory suckes:)
    Zuza Twoje kobietki rosną jak na drożdżach:) Nie nastawiaj się negatywnie, urodzisz śliczne, zdrowe córeczki i wszystkie cztery wrócicie do domu:)

MoniaP, zuza_3, kaarolaa lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza super, dziewczyny rosna jak na drozdzach...
    moze teraz jak maly jest juz w lepszym stanie to bede tutaj czesciej zagladala i cos dodawala, tylko sie zastanawiam co. bo teraz wszystkie nowinki to Marceli, a ja Wam o brzuchach, wagach i ciuszkach narazie nie popisze...

• Eve Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pisz o Marcelim, wspaniełe wieści super się czyta, a na zmartwienia tez coś zawsze poradzimy. Zaglądam tu codziennie i śledzę postępy Waszego Okruszka:)

kaarolaa lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola pisz o Marcelku, my wszystkie codziennie czekamy na wiadomości od Ciebie i żyjemy tym co się u Was dzieje :) co do gadżetów dla malucha - my nie mamy jeszcze ani jednego, więc głowa do góry, ja też jeszcze nie wypowiadam się na ten temat :)

Zuza, ale masz duże pannice w brzuszku! :) o Tobie też myślimy i czekamy na wieści, trojaczki to jest coś pięknego!

Niespodzianek, a bierzesz coś zachowawczo, np. bakterie kwasu mlekowego? odebrałam dzisiaj posiew z szyjki i nic nie wyhodowano, dzięki Bogu, ale czasem czuję jakieś delikatne podrażnienie w pochwie i nie wiem czy to może nie jest podrażnienie od tego macmiroru? dzis zaaplikowałam sobie mucowagin - kwas hialuronowy, który ma na celu odbudowanie ścianek pochwy. Mam nadzieję, że wszystko tam w porządku będzie... Jutro mam wizytę o 14 i się okaże czy może od zbyt mocnego leku nic mi się tam nie przyplątało a to uczucie wynika jedynie z reakcji na lek.

A tak ogólnie to podpisaliśmy dzisiaj umowę przedwstępną kupna mieszkania :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia będzie co oblewac, trzeba sie zaopatrzyc w piccolo na parapetówkę:)

ZUZA zadziwiasz mnie, gdzie Ty mieścisz te królewny?

Furia lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewunia - Będzie, będzie :) jedyny minus, że mieszkania oddają na koniec grudnia, a trzeba będzie je jeszcze wykończyć... no ale zawsze to już coś swojego ;)
    A co do alkoholu - marzy mi się już wisky z colą :D

Co do Zuzy, też się zastanawialiśmy z mężem gdzie te 3 bąbelki się mieszczą i że szyjka jest taka dzielna i super trzyma ten ciężar :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pasie mam 112cm teraz, więc mają jeszcze duzo miejsca. Gin sie pytala skąd ja biorę tyle plynu owodniowego ;). Jeszcze sie przemieszczają teraz znowu były inaczej ułożone ↑↓↑ śmiesznie patrzeć na usg tyle tam rączek i nóżek. No i w brzuszku już się biją - jedna kopnie to druga odda... Nieraz cały brzuch mi az skacze lubię to uczucie, wtedy jestem szczęśliwa i choć na chwilę spokojna.

eforts, HANA, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

46aa9802c2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrocilam od lekarza (bylam po recepte)
    Lithe tak uwielbiam zakupy chyba jak kazda kobietka, uzupelniam garderobe na jesien i zime poki jeszcze mam sile i pogoda jest ok, potem moze byc roznie wiadomo wiekszy brzuch, bedzie zimno, ciezko za kierownica etc... no i chodzenie po sklepach wiadomo mega meczace chociaz staram sie caly czas jakos aktywnie spedzac czas i nie zalegac przed tv :D

Odnosnie lekarza dostalam znow leki na ten gruczol Bartholiego i walczymy, kolejna siata antybiotykow no super po prostu :/ juz sie gubie co na co! zaczelo wlasnie lac jakas godzine temu wiec glowa mnie napieprza na maksa! chyba zazyje jakis paracetamol :/

AsiaCh tez marzy mi sie wiskhy tyle ze ze spritem :D bosze w taki dzien jak dzis weszlaby idealnie !!!!

zuza jak mi tak lekarz powiedzial to bym go chyba zdzielila w pysk! bo niby co zlego ma sie dstac? wszystko jest ok i tak ma byc ! ja tam kupuje juz od 3 miesiaca !!! i nie zaluje bo pozytywne nastawienie to polowa sukcesu!!! a takie zakupy tylko radosc przynosza a nie dola! ! olej tego lekarza i dzialaj! zobaczysz jak Ci sie lepiej zrobi od razu i strach zniknie ! :) wiem co pisze !

Dziewczyny wlasnie pieke ciasto czekoladowe by oslodzic sobie ten dzien... a wlasciwie wieczor i jutrzejsze dopoludnie przy kawie... bo juz mam dosc łykania tych pigulek :/ zawsze cos !!!!
    A na poprawe humoru kupilam te buty!!!!! zabojczo wysokie i bosko wygladajace ;)

Kate

np55zzc.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak już teraz sie biją to co to będzie za pare lat... :P a juz masz metodę jaką bedziesz rozpoznawac dziewczynki?
    Mój Łobuziak odkrył, że mama ma łaskotki...

4dbc34fc83.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitty a bedziesz je teraz nosic czy po porodzie? kurde ja tez mam buty na wysokim obcasie, kupiłam je na wiosnę, ale ze od początku kwietnia wiem o ciąży to się za bardzo nie nachodziłam w nich, bo jakos bałąm się obcasów wysokich... ale widziałam jzu tyle ciężarnych na obcasach ze sama nie wiem... boje się ze moze to szkodzic w taki sposób jak unoszenie rąk do góry...

4dbc34fc83.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z serii pomysł na zakupy: Komoda kąpielowa Britton Bath&Change.
    Mam mikroskopijną łazienkę i mikroskopijny pokoik. Kurczę, no nie mam jak wymyślić niczego innego. Nie mam wanny, tylko prysznic ze spadem w podłodze (brak brodzika). Pomyślałam, że z taką komódką mogę krążyć między pokojem, a łazienką, w zależności od potrzeby. Poza tym chcę mieć przewijak przy dostępie do wody. Takie kombiwary nie bardzo mi się podobają, ale może praktyczny aspekt ważniejszy? Nie będę przecież kąłdła wanienki na podłodze. A wanienka na stelażu + przewijak na stelażu nie zmieści się w łazience. Macie jakieś alternatywne pomysły?

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    kitty a bedziesz je teraz nosic czy po porodzie? kurde ja tez mam buty na wysokim obcasie, kupiłam je na wiosnę, ale ze od początku kwietnia wiem o ciąży to się za bardzo nie nachodziłam w nich, bo jakos bałąm się obcasów wysokich... ale widziałam jzu tyle ciężarnych na obcasach ze sama nie wiem... boje się ze moze to szkodzic w taki sposób jak unoszenie rąk do góry...

ewka to mit o tych obcasach! ja caly czas chodze jak tylko mam ochote!!! oczywiscie tylko w tych wygodnych i stabilnych bo o cienkiej szpilce to wiadomo nie ma mowy, niewygodnie i nogi szybko sie mecza ale te buty akurat kupilam na teraz i mam zamiar w nich chodzic :D a ze uwielbiam wysokie obcasy to jakos nie moge ich sobie odmowic! dzis bylam wlasnie w wysokich butach w szpitalu i polozna tylko sie usmiechnela z blyskiem w oku ze ciaza mi najwyrazniej sluzy :) takze jak tylko jest wszystko ok to smialo mozesz chodzic ! wiadomo uwaznie ! ale na stabilnym slupku nic sie nie dzieje !!

tutaj wklejam zdjecie jak wygladaja na moich nogach
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0852987aa2b.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3673213895a7.jpg

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia jesli faktycznie masz malo miejsca w lazience i w pokoju to taka komoda powinna zdac egzamin, i wazne ze ma kolka to bedziesz mogla swobodnie sie z nia przemieszczac :)
    ja kupilam wanienke ze stelarzem, w lazience mam tylko wanne nie wyobrazam sobie schylac sie z dzieckiem 20 -30 min co wieczor bo mi plery wysiada! ;) a poza tym trzeba sobie ulatwiac zycie ! przewijak mam przenosny bo w lazience mam taki duzy blat i na nim bede kladla przewijak i dziecko po kapieli :) a w pokoju na lozeczku w ciagu dnia jak na zdjeciach ktore wrzucilam do pamietnika :) uwazam ze to tez fajna sprawa jak ktos ma wiecej miejsca

Kate

np55zzc.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitty normalnie bym Ci sie oświadczyła gdyby nie mąż, płec i orientacja:P
    ja uwielbiam szpilki, katorga dla mnie płaski obcas, ale cóż, wolałąm się męczyc :P od jutra ubieram moje buciki :) maja obcas taki jak Twoje więc stabilnie się w nich chodzi i przynajmniej dupsko optycznie pomniejszą :P

kittykate lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dobra jesteś :D smieje sie do monitora jak glupia do sera ;)
    Ale prawda jest taka ze w ciazy (jesli wszystko przebiega normalnie i bez wiekszych problemow ) nie trzeba rezygnowac ze wszystkiego!!! i tak musimy sie poswiecic wiadomo, zdrowo odzywiac, odstawiamy alkohol te z nas ktore palily papierosy, czy tam kawe, wiele z nas poczatki ciazy spedzalo nad kibelkiem :/
    cieszmy sie tym II i pocz III trym bo i mamy wiecej sily i wigoru i nie wygladamy jeszcze jak wieloryby!
    dbajmy tez o siebie w ciazy i o zdrowa diete bo pozniej bedzie nam latwiej i szybciej wrocic do dawnej figury sprzed ciazy i cieszyc sie tym macierzynstwem! ja np uwielbiam ciuchy i buty i nie wyobrazam sobie chodzic non stop w czarnych legginsach ciazowych i workowatych tunikach! bleee !!!:D

Kate

np55zzc.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez lubie cos fajnego ubrac, tym bardziej ze mam ładny okrąglutki brzuszek i fajnie go eksponowac :) w ciuchy przedciążowe niestety juz żadne nie pasują więc szukam większych odpowiedników, na szczesnie mam kuzynkę, młoda mamę ktora ratuje mi szafe:P prawda jest taka ze nie ogarnełabym zakupów nowych ubrań i to w dodatku drogich bo ciążowych, mając wiecznie coś do zaplacenia na budowie... oszalec mozna ile to kasy ciągnie, worek bez dna...

4dbc34fc83.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittykate - też planowałam tak jak u Ciebie przewijak nakładany na łóżeczko (swoją drogą gratuluję dokończonego dzieła!) ale względy praktyczne przemawiają za tą komodą na kółkach. Tak jak Ty nie wyobrażam sobie schylać się przez kilka miesięcy. A wanienka na stelażu ma odpływ, więc powinno być wygodnie. Jeśli żadna z Was nie napisze, że miałą taką i jej kółka poodpadały, to chyba się zdecyduję :)

A butów zazdroszczę! Moje platfusy tolerują tylko płaski obcas. Nawet na własnym ślubie :/

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka wiem wiem, my tez mamy kredyt na mieszkanie, samochod, rachunki + zycie w krakowie ktore do najtanszych nie nalezy... ja na szczescie nie kupuje w sklepach ciazowych, wszystko w normalnych, i takie ktore swobodnie zaloze po ciazy!! tak jak mowisz brzuszek mam fajny w zasadzie taka pileczka wiec latwiej mi sie zmiescic w normalne rozmiary:)

zokeia ja popieram ten przwijako-wanienke na kolkach i uwazam ze to nie beda zmarnowane pieniadze!
    a co do obcasow to rozumiem, nie kazda lubi i toleruje i ja tez mam czasem dni ze tylko plaskie nawet nie bedac w ciazy! :)

Kate

np55zzc.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuuuła życia w krakowie nie zazdroszczę pod względem finansowym... trochę więcej niz rok temu mieliśmy z męzem plan przenieśc się do krakowa... mielismy tam nawet załatwioną pracę na samym rynku w jakiejs knajpie, ale okazało się że mieszkanie które mielismy zajmowac jest ok 60 km od krakowa i nie dałoby rady z dojazdami.... kasa niezła, ale opłaty przytłaczające....

4dbc34fc83.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    uuuuła życia w krakowie nie zazdroszczę pod względem finansowym... trochę więcej niz rok temu mieliśmy z męzem plan przenieśc się do krakowa... mielismy tam nawet załatwioną pracę na samym rynku w jakiejs knajpie, ale okazało się że mieszkanie które mielismy zajmowac jest ok 60 km od krakowa i nie dałoby rady z dojazdami.... kasa niezła, ale opłaty przytłaczające....

Nie jest tak zle:) ja tu zostalam po studiach a moj wrocil bezposrednio z Anglii bo dostal prace:) w sumie niezla...
    ja tam kocham to miasto za klimat, ludzi, i mozliwosci :) na kase nie narzekam ani ja ani on wiec zle nie jest, tyle tylko ze mieszkania drogie...
    mieszkalam pol roku w warszawie ale kompletnie mnie to miasto nie przekonalo ... w krakowie zawsze bede sie czula jak w domu...mimo ze pochodze z miejscowosci 80 km polozonej od krakowa :)

Kate

np55zzc.png
‹‹ 903 904 905 906 907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ