X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymam kciuki i jestem z Wami....myślę, że przynajmniej połowa tego portalu trzyma kciuki więc nie może być inaczej jak tylko dobrze!!!

kaarolaa lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola bardzo się cieszę, że możesz zostać:) Dobrze, że powiedzieli Ci wprost na czym stoisz:)
    Kity pokoik śliczny, mam nadzieje, że współlokatorzy się dogadają:p
    Doris ważne, że z Kondziem wszystko ok. A u Ciebie to chyba bardziej chodziło własnie o to stawianie się brzuszka bo może ono doprowadzic do skracania szyjki. Ale jak na razie 5 cm to bardzo ładnie więc grzecznie odpoczywaj coby się nic nie zadziało:)

kittykate, kaarolaa lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe, wygląda fajnie. Tyle, że w elastyku za długo się nie ponosi, bo przy cięższym dziecku zacznie się rozciągać. Choć podobno łatwiej wiązać niż tkaną.
    Ja zdecydowałam się na tkane, bo to jednak inwestycja sporej kasy i chcę żeby dłużej posłużyły maluchowi.

atdck6nlmznf5qze.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poczytałam wczoraj trochę o chustach i te na ramię polecane są dla najmniejszych dzieci albo na krótkie wyjścia ze względu na obciążenie tylko jednego ramienia. Ja jednak chciałabym typową na dwa ramiona i tak jak Ita mówisz tkaną bo o elastycznej czytałam ze przy cięższym dziecku zaczyna sprężynować. Chociaż podobno jak się w to wejdzie to na jednej chuście się nie kończy.

Karola bardzo dobre wieści, nie ma co na wyrost się martwić. Wpadnę do Ciebie któregoś dnia, teraz nie bardzo mam jak bo teść przyjeżdża i chyba pojedziemy do mojej mamusi :) ale jak coś to będę się odzywać :)

kaarolaa, Ita lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Kittykate, pokoik śliczny :) chyba zainwestuje w tusz HR bo akurat tusze lubię te z najwyższej polki. Chociaż ten essence za dyszke, moze warto wypróbować :) ja sie w ogóle mało maluje, nawet do pracy czy na wyjście tylko krem tonujacy, błyszczyki i tusz do rzęs. Na duże wyjście jeszcze puder mineralny i jakiś rozświetlający cień. I wsio, nie lubię wiecej :)Kate ale te rzęsy to masz zabójcze!!!

Lithe dziekuje bardzo :) co do tuszu to bardzo Ci polecam bo przede wszystkim dlugo sie trzyma W OPAKOWANIU!!! nie wysycha tak szybko i naprawde jesli umiejetnie pomalujesz rzesy to troche tak jakbys miala doczepiane !!!! :D
    ja zrobilam swoje rzesy bo chodze co 4 tyg na uzupelnianie tylko i juz mialam dluga przerwe a poza tym do porodu beda jak znalazl ;d co by nie wygladac jak zmora :D

zokeia to nosidelko/chusta super tez musze o tym pomyslec ! bo wlasnie jak pomysle sobie ze do marca bedzie zima u nas i trzeba bedzie mala ubrac w te ciuchy zimowe zawiazac chuste sama siebie ubrac to mi troche slabo ;)
    a to moze byc fajne rozwiazanie !

kaarola widzisz jak wszystko sie fajnie zlozylo!!!! te nasze modlitwy, Wasza wiara wszystkie sily z calej PL dzialaja !!! i beda dzialac !!! i juz prosze sie nie zamartwiac ! wszystko bedzie dobrze !!!

dziewczyny ale mi sie spalo dzis dobrze :P wstalam chyba 9;30 :D

kaarolaa, zokeia lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. za 2 dni bedzie 100 dni do porodu !!!!! AAAAAAAA !!!!!! czas sie kurczy !

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam dylemat, mierzyłam wczoraj takie botki !
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/196502a45007.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4544dd8cea98.jpg

sa boskie, sa mega wygodne stabilne po prostu cudowne!! bo maja koturne schowana i ten obcas jest szeroki
    mam buty plaskie jakby co a te mnie po prostu rozwalily i mam dylemat czy je kupic ...?
    zakochalam sie i mysle o nich od wczoraj...

Kate

np55zzc.png

Wysłany: 9 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia miałam Ci napisać jaki lek teraz biorę - to jest macmiror.
    Kity butki śliczne, nawet jeśli teraz ich nie założysz to posłużą Ci na przyszły sezeon więc kupuj:) Ja o obcasach w ciąży mogę niestety zapomnieć bo nie jestem w stanie chodzić w takich butach:(

kittykate lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    PS. za 2 dni bedzie 100 dni do porodu !!!!! AAAAAAAA !!!!!! czas sie kurczy !

Ty nic mi nie mów! Niedawno czekałam na studnióweczkę a dziś z paniką odkryłam, że juz tylko 89 dni zostało!
    a ja jeszcze w proszku... chyba mocniej przysiądę nad kwestią łóżeczka. I może zakupy apteczne bym powoli zaczęła ogarniać żeby mieć co do torby szpitalnej wpakować.

Na razie dostałam tylko w spadku po koleżankach wkładki laktacyjne i wielgaaachne podpaski :D

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny i normalnie dzisiaj pierwszy poranek bez łzy...az jestem z siebie dumna :)

dziekuje Wam i wszystkim ktorzy tak mocno nam kibicuja, podpowiadaja, modla sie, wspieraja, daja sile do walki i wiele wiele innych :) jutro juz moj Okruszek skonczy tydzien...a pozniej to juz powinno jakos minac...

HANA, Marimiko, Bogusiar80, eforts, Qrczak lubią tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupilam nosidelko maxicosi easia :) Ma wklad niemowleci i raz dwa jest zalozone :)

Ja chora jestem na te buty http://wrzucaj.net/images/2014/09/09/5104301040111.jpg

ale w ciazy maz nie da sie namowic na ich kupno :/

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts to zapraszam do nas w odwiedzinki :) bedzie nam bardzo milo :)

eforts lubi tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Ja zakupilam nosidelko maxicosi easia :) Ma wklad niemowleci i raz dwa jest zalozone :)

Ja chora jestem na te buty http://wrzucaj.net/images/2014/09/09/5104301040111.jpg

ale w ciazy maz nie da sie namowic na ich kupno :/

Kurde ale wysokasne !!!!!! ale super :D
    no to moje znacznie nizsze wiec chyba sie skusze! jestem zdania ze w ciazy mozna wygladac pieknie ! i nawet trzeba!!!
    stay fit be cool mamitas !!! je

Kate

np55zzc.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Karola jak miło słyszec że bez łez się budzisz :) pisałam do tej koleżanki z Olsztyna czy mogłaby popytac wśród znajomych czy ktoś coś o jakims pokoju słyszał i powiedziała że się rozezna. W razie gdybys musiała jednak "oddac" łżko szpitalne to będziemy zorientowane, chociaz ta moja aktoreczka zakręcona jest to pewnie jeszcze z 10 razy jej się przypomne ;)

A Marceli taaaki duży się wydaje na zdjęciu:) wszystkie dzieci są kochane, ale On to będzie mój ulubieniec :)

4dbc34fc83.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie karola bedzie juz tylko lepiej!! MArcelek jest dzielny zobaczysz jak szybko nabierze tluszczyku i bedziesz mogla go przytulac - to bedzie najcudowniejsza chwila!!!
    jade dzis na 16 do szpitala na "pogaduchy do brzucha" :P z polozna nt Laktacji - fizjologia karmienia piersia, lubie te spotkania :)
    a potem do mojej gin po recepte na antybiotyk - bedziemy walczyc z tym powiekszajacym sie gruczolem ;/
    ale mam sie na razie nie martwic, czyscic mi tego nie bedzie bo to ostatecznosc w ciazy, zabieg jest pod calkowita narkoza ...

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka dzieki...juz wiesci po olsztynie puszczone, ze szukam kąta gdyby cos...tutaj sasiadka z lozka tez mi pomaga z szukaniem pokoju, dala cynk do swoich znajomych i zobaczymy co wyjdzie

Rubi lubi tę wiadomość

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek a na co bierzesz ten macmiror? ja go dostałam ostatnio na infekcję i czekam na posiew. Tylko ja już go wczoraj odstawiłam bo dzisiaj robiłam badanie moczu a jutro mam wizytę i tak sobie pomyślałam, że odstawię je na chwilę, żeby pani doktor mogła obejrzeć pochwę i szyjkę na "czysto" bo po tym leku strasznie żółta wydzielina wypływa. Brałam go póki co tylko 6 dni i nie wiem czy nie za krótko... Lek dostałam na IP także nic mi nie powiedzieli więcej, kazali za tydzień zgłosić się do swojego lekarza i tyle...

860ianliz3s2rxlo.png

Wysłany: 9 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja w ulotce czytałam, że kuracja ma trwać minimum 7 dni. A ja biorę go na infekcję pochwy bo od tych wszyskich rzeczy, które się tam ładuje ( pessar i tablety ) dostałam jakiegoś grzyba :/ właśnie dzisiaj zaczynam go brać i mam 20 tabletek na 10 dni dwa razy po jednej.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Dziewczyny poczytałam wczoraj trochę o chustach i te na ramię polecane są dla najmniejszych dzieci albo na krótkie wyjścia ze względu na obciążenie tylko jednego ramienia. Ja jednak chciałabym typową na dwa ramiona i tak jak Ita mówisz tkaną bo o elastycznej czytałam ze przy cięższym dziecku zaczyna sprężynować. Chociaż podobno jak się w to wejdzie to na jednej chuście się nie kończy.

Eforts, też tak mi się wydaje, że chusta przenosi ciężar na kręgosłup mamy (co jest łątwiejsze do udźwignięcia), a moje nosidło na ramię. Dlatego trzeba zmieniać ramię co jakiś czas (chyba 40 minut?) Także rozumiem 'chustowyznawczynie' i nie przekonuję na siłę. Ja pozostanę z wielu powodów babyslingwyznawczynią (?) ;P

Ita, eforts lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia piękne słowotwórstwo :D

A tu dowód a to, że chusty uzależniają:

20a99up.jpg

dxbrqx.jpg

Patrzę i patrzę na te zdjęcia i dochodzę do wniosku, że nie oddają wcale a wcale urody tych chust i ich mięciuśności. Jak już pierwsza wpadła w moje ręce to przepadłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 13:02

kittykate, eforts, kaarolaa lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ