Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Delilah, u nas też na początku zdarzały się zakrztuszenia, teraz czasem jak weźmie do buzi za duży kawałek to też ale na szczęście sama sobie z tym radzi więc bardzo nie panikuję. Wodą też zdarza jej się zakrztusić. Jeśli czujesz, że jeszcze nie jest gotowy na kawałki to odpuść, szkoda nerwów Za jakiś czas spróbuj na spokojnie.
Widzę, że córeczka coraz lepiej sobie radzi, opanowała chwyt pęsetowy przy jedzeniu borówek. Super widzieć jak się rozwija. Trochę martwi mnie tylko, że częściej wybiera lewą rączką do chwytania, odpycha się przy pełzaniu też tylko lewą nóżką. Liczę, że z czasem jej się to wyrówna.
delilah11 lubi tę wiadomość
-
Kasik
Jak ma być leworeczna to bedzie leworeczna
Dowiesz się za (wrecz)kilka lat
i tylko się cieszyć że zdominuje lewą nogą (nie ma zaburzen lateralizacji)
Najwiecej naprzemiannosci wymaga czworakowanie i tu sobie pocwiczy (dwie polkule mozgu wspolpracuja stąd czworakowanie jest wartościowe)Kasik lubi tę wiadomość
-
Masz rację Kamcia, czas pokaże. Pamiętam, że Małgosia na jakimś filmiku piła z takiego zielonego bidonu, jesteś z niego zadowolona? Czy żeby się napić trzeba ścisnąć słomkę? My mamy bboxa i mała średnio go ogarnia, bardziej bawi się słomką niż pije więc szukam jakiegoś innego.
Chyba, że polecacie jakieś jeszcze inne? -
ja tylko te z canpola kupuje (od kilku lat bo i chłopaki z nich pija), Małgosia dla odmiany ma mniejszej pojemnosci, oni większej (mam z 10 szt bo ciagle coś-w zmywarce, w aucie, pod kanapą )
jestem zadowolona, jest taki zwykły a mozna kupić dodatkowe rurki, ta wewnątrz jest sztywna, nie ma obciążnika, na zewnatrz silikonowa
ciagnie sie i pije
przy turlaniu po podłodze uleje sie kropla zawarta w rurce, łatwo się czyści (ja to zbyt wygodna i wrzucam do zmywarki), tani, najprostszyKasik lubi tę wiadomość
-
Heeej!
Ja tu rzadko piszę, ale Was czytam 🙂
Też mam bidon z canpola i jestem z niego zadowolona 🙂
Franek już całkiem dużo raczkuje, ale wciąż lubi swoje "czyszczenie podłogi", więc robi to zamiennie 😀 Wstaje przy wszystkim, dosłownie 🤦 Niezdarnie próbuje się przemieszczać stojąc, ale zalicza jeszcze częste wypadki... Je wszystko 🙈 Już mu daje swoje z talerza, bo inaczej nie mogę zjeść przy nim 🤦 Smkuje mu wszystko 😂
kamciaelcia, aganieszkam, michaga82, AdelaX, delilah11, taka_mama, Muki85, Malamia lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
zanes89 wrote:Pola siłacz z tego Franka 😁 moja zaczela najgorsze czyli wspinanie się na łóżka i schody 🤦♀️Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Ona tez tak szuka byle wejść 😅 a nie moglam sie zalogowac ale juz wróciłam 😅Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Hej ja tak na szybko w sprawie czegoś na zbyt duże odczyny po ukąszenia komarów. Odkryłam skuteczny żel firmy Flos-lek pielęgnacyjny żel łagodzący STOP. Mój starszy syn ma zawsze duże odczyny do tego drapie więc jak to kiedyś 4 ugryzly w nogę to wyglądał jakby co ktoś bejsbolem pobił. Fenistil gel nie działa zupelnie. Gdy robiłam zakupy w Gemini sprawdziłam sobie stronkę z rankingiem leków na ukąszenia i na 2 miejscu był tam Flos-lek a na 4 Amol więc kupiłam oba. Ostatnio młody wpadł do domu ,że go kolano boli i wyglądało to jak uzadlenie - duża czerwona opuchlizna z kropką w środku. Posmarowałam tym żelem i po 30 min nie tyle nie bolało ale poza kropką nie było nic. Dziś młodego ugryzł w szyję komar i wyglądało jakby miał czerwone jajko sadzone na szyi posmarowal maz tym żelem i po 30 min nie było śladu aż mnie zamurowalo bo nie spodziewałam się takiego dobrego efektu.
Polecam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2020, 22:48
delilah11, taka_mama lubią tę wiadomość
-
Pola no super! Mój tez garnie się do wstawanie, jak chce go posadzić to sztywnieje i nie chce usiąść najgorzej jak wkładam do fotelika do karmienia🙈 z siadu już ładnie raczkuje, gdy ma ciężej to sobie zmienia na pełzanie 🤣
Teraz to wszystko idzie tak szybko, krzyczy w bujaczku w foteliku na kolanach posadziłam na podłodze i spokój bo urządza sobie wędrówki 😆
My tez mamy z csnpola ale taki mały z obciążnikiem ale nie chce pic z niczego. Pare razy upadł i się trochę sączy wiec nie wiem czy zda egzaminVella83, pola89 lubią tę wiadomość
-
Zmamówiłam z canpola, zobaczymy jak się sprawdzi. W bboxie widzę, że połyka dużo powietrza, może tutaj będzie inaczej.
U nas kolejna ciężka noc, będę próbować odstawić smoczek, używa go tylko do zasypiania i spania więc gdy w nocy wypadnie to się budzi. Może to zmniejszy ilość nocnych pobudek.
-
Michaga na pewno wypróbuje bo syna ma odczyn po komarach jak po pszczole szkoda.zw juz zamowienie zrobilam w apteceSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Moja śpi różnie... Na brzuchu, plecach, boczku, z pupą w górze, z nogami na mnie...styl dowolny 😂😂 wierci się jak owsik
A do picia mamy chyba 4 różne kubki/bidony, z żadnego nie chce pić 🙄
Papek też ostatnio nie chce jeść... Więc próbuje blw... Jak na razie więcej zabawy niż jedzenia.
Nocki znowu kiepskie... Myślałam, że będzie spokój jak górne jedynki wyjdą, ale teraz dolne dwójki idą.
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻