Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
My mamy dmuchana krowę na razie jest rzucana w kąt starszy na niej jezdzi😅ale na gwiazdkę chcemy jezdzik traktor z przyczepa. Tez sobie oglądam zabawki które tutaj proponujecie. Ja myślałam żeby tez na gwiazdkę kupic takie bardziej klocki sensoryczne do nakładania wkładania
Cecylia lubi tę wiadomość
-
Zanes
Tak jak pisalam-boje się że coś komuś się stanie i nikogo nie ma do nagłej pomocy. To przez to nie śpię po nocach. A reszta-ogarnąć trójkę- to już pikus 😉
Inaczej jest z jednym, inaczej z dwójką, inaczej z trójką 🤣
Możesz zawsze sprawdzić 😉 -
U nas nic tekturowego się nie sprawdza
Starszy syn wszystko bral do buzi
I nadal gryzie 🙈
Więc nawet puzzle są obcmokane
Mlodszy syn nic nie gryzl
A Małgosia-istny najstarszy brat
Wrecz bierze do buzi te same rzeczy 🙃
Ulubiona zabawka starszego
Ma już 2 lata (?)
Z czystym sumieniem polecam, niedroga, malo miejsca zajmuje, no i wieża do ukladania (Małgosia też się interesuje ale widzi jak chlopaki szaleja jej ukladam 3 poziomy wieży)
https://www.smyk.com/p/smily-play-wieza-z-pileczkami-i6013013?gclid=CjwKCAiAv4n9BRA9EiwA30WND3cOzygPqqZE9R07GB-7n_-IveT5rwI_eVJhqiCJUrvguhbxRi62DhoC6C4QAvD_BwE
I co ważne
Nie gra muzyczka, nic nie świeciCecylia lubi tę wiadomość
-
O nie ! Na razie nie ma mowy o 3 haha.
Kamcia u mnie syn nic nie gryzł nic nie jadl z ziemi corka wciaga jak odkurzacz kazdy paproszek zabawki kazda najpierw w buzi puzzle jak dorwala to jednego zjadla 😁 chusteczki tez je, duzo rzeczy pochowałam dopiero dam synowi do pokoju jak skończymy bo tak wszystko corka psuje.Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Piotruś biegał z chusteczka w buzi, Małgosia też jak piesek te chusteczki nosi
Piotrek ma nawet zdjecie jak trzyma w buzi takie kolko co jest w drzwiach od lazienki (ta wentylacja)
Dziś nie zdążyłam z aparatem jak Małgosia z tym się przemieszcza 🙈
Piotruś lizal wozek
Małgosia dziś z wózkiem w buzi zasnęła 🤣🤣
Gorzej jak zjada papier toaletowy
Paproszki, karma kota to już norma
A trzęsie się na widok nakretek od tubek (Piotruś do dziś z nimi łazi i wiecznie siostrze zabiera)
A Patryk nigdy nic nie gryzl -
Nakrętki to najgorsze co może być moja jak zobaczg butelkę z wodą to się drze o nakrętkę nie mowie juz od tych z tubek 🤣Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
U nas na horyzoncie już 8 ząbków i narazie więcej się nie wykluwa.
Coś mi się wydaje że w połowie miesiąca pozamykają żłobki i przedszkola i znowu będzie hardcore.
Moje dzieciaki jak siedzą razem to non stop się zaczepiają, jakaś masakra...
Ulubioną zabawką młodego jest piekarnik, już nie wiem jak mam go zabezpieczyć. Mam takie specjalne uchwyty żeby sam go nie otworzył, ale on łapie za rączkę i z całej siły skacze i ciągnie ją i wyrywa z panelu...
Kupiłam pierwsze buty, zdecydowałam się na bobuxy(starszy też je miał i są super).
Wydaje mi się że czeka nas nie długo pierwszy spacer bo młody zaczyna mi biegać(chodzić już umie), a nie ma jeszcze 11 miesięcy.
Za szybko to zleciało.
Kamcia ja pamiętam jak mój tata jeździł na misję, moja mama bardzo to przeżywała.
Skutki w postaci koszmarów nocnych ma do tej pory. Ale wiadomo każdy jest inny.
Ale jak trzeba to trzeba taka prawda, dzięki temu moi rodzice byli w stanie sfinansować mi studia. -
Olza moja robi to samo, wczoraj otwarła szafke syna i wywaliła wszystkie ubrania 🤦♀️ do tego włazi na rtv i stoi na niej zaraz tu wrzucę fote. Moja corka syna bije jak co jej zabierze i wrzask taki ze szkoda gadać. Na razie kasy im brak na zamknięcie przedszkoli ale to kwestia czasu.
juudi, Maxi lubią tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Zanes, ale agentka😁
Mój ostatnio biegł właśnie do rtv-ki i chciał się jej złapać tylko chyba nie wyczuł odległości i uderzył się prosto w nos.
Był krzyk, krew, 5 dni później musiałam iść z nim do lekarza na osłuchanie. I pani doktor tak patrzy i się pyta czy dać skierowanie na prześwietlenie nosa...a ja wiem że to dopiero początek. Bo następnego dnia starszy założył czapkę zimową na oczy i biegł przed siebie i walnął prosto w kant szafki.ten to ma dopiero guza...
A codziennie się pchają, gryzą i ciągną za włosy...Zanes lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny wiem ze temat na pewno był ale muszę kupic butelkę Doradzcie proszę jakaś dobra. Mój syn zrobił sobie z mojego cycka smoczka w nocy już mam tak poranione ze zaciskam zeby jak karmie ale i tak chciałam karmić do końca roku. Ze starszym synem miałam duży problem z butelka nie chciał w ogóle zaciągnąć. Smoczki mamy lovi pierwsza butelkę tez Lovi miałam. Może ta aventa smoczek w kształcie sutka?ps jakoś ciezko mi się z cyckowaniem rozstac🙃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 10:19
-
Olza
Mój mąż już był w Syrii oraz w Afganistanie(wzielismy ślub 2 tyg przrd wylotem) , daje radę, a misja w Rumunii jest bardziej poligonem niż misja (nie ma np dodatku stazu do emerytury)
za czasów mojego ojca byly inne dzialania, w tym wojenne mój ojciec się bał, nie wyjechal A sąsiad np zginal w Kosowie
Finansowac chcemy bieżące zycie, taka prawda, na wychowawczym odpadnie mój dochód A tak zarobi na czas bez dochodu (żeby nie myśleć że z Rumunii są duże pieniadze, to poligon)
Kwestia pozostania samej z dziecmi w sytuacji jaka właśnie mamy i w sytuacji że nikt nam w niczym nie pomoże moi rodzice nie zyja, teście 600km od nas, szwagierki w Holandii
I tyle w temacie rodziny -
Małgosia znów przespala noc bez pobudki, obudzilam się o 5:30 Bo mlodszy wstal (takie wybicie że snu że myślałam że to środek nocy)
Małgosia wstała o 6:30 I napisze tak-jak na złość w nocy nie jadła 🤣 bo miałam w planach jechać do pracy...ale pojechalam z mlodszym i Malgonia
Uff dali radę, byli grzeczni (tubki mialam w kieszeni)
I w sumie NIC NIE ZALATWILAM ale w sensie pozytywnym
Zadzialamy na bieżąco
Tzn czekamy na decyzje rzadku odnośnie przedszkoli bo będzie lepiej dla mnie najpierw wziąć opiekuńczy A potem zalegly urlop
Powiedziałam że boję się że ktoś zrobi pod gorke w nowym roku (on jest w zastepstwie za naszą dyr)
To jego odp też mnie uspokpila
No i kwestia pieniedzy-ja mam wynagrodzenie nie zmienione od 2014 roku, wrecz jest teraz pon. Najniższej krajowej, ciekawe do ilu mi wyrownaja (bo i tak muszą)choć dodam że nowi dostają więcej niż najnizsza A starzy praciwnicy już mają o 1tys wiecej (od tego 2014) -
Mali84 wrote:Kamcia ja nie wiem jak Ty dajesz radę z trójką. Jak Ci mąż wyjeżdża na kilka miesięcy to masz gorzej niż ja samotna matka jednego ")
Samotna ma więcej praw niż ja...
No i narazie bylo prawie 3 tyg bez męża
Mi dzieci żal stąd moje zdecydowane Nie dla 9 miesięcy (choć wraca wersja że 6 miesięcy-nie ma co się dziwić ludzie by zrezygnowali)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 10:31
-
Kamcia a może masz jakieś grupy wsparcia matek lokalne? Nie wiem w jak dużej miejscowości mieszkasz, ale może miałabyś możliwość znaleźć mamę dzieci w podobnym wieku, spotkać się od czasu do czasu i żebyście były dla siebie wzajemnie takim awaryjnym wsparciem?
Zanes ale masz zdolną córkę 😆
Ania też pcha wszystko do buzi, hitem są chusteczki i nasze kapcie, regularnie podjada też kawałki żwirku, które czasem znajdzie w przedpokoju (biodegradowalnego więc nic jej nie jest). Raz udało jej się oderwać mały kawałek tapicerki od krzesła takiej ekoskórzanej i zjadła, na szczęście widziałam potem że wyszedł dołem bez problemu 🤣
Ostatnio ma fazę na pakowanie nam smoczka do buzi, wyjmuje sobie z buzi i usiłuje włożyć nam, jest przekochana 😆Zanes, juudi lubią tę wiadomość
-
Olza u mnie starszy robi podobnie juz milion razy wlecial w ścianę 😅
Mali a Ty jak tam? Sama juz zostalas dajesz rade ? 🤗
Kamcia wiadomo ze jak sytuacja ciężka to trzeba dorobić ale ja np bym na taki układ nie poszla. Byle Ci ten czas szybko zleciał bez żadnych niespodzianek i chorob 🙂Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️