Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zozo wrote:Nulka możesz coś wiecej powiedzieć o tej galaretce? Gdzie ja kupujesz? Nie słyszałam nigdy o tym
Zozo, ja mam ten https://www.hebe.pl/produkty/koreanski-zel-aloesowy-99-300-g-skin79-aloe-aqua kupilam w promocji za 19, 90 PLNZozo lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Chcialabym do Was dołączyć. Jestem mamą 15 miesięcznej Wiktorii i aktualnie w 8+3tc.
Karmelova23, Meggi89, Limonka, mmalibu, Muki85, martaszymi, pola89, Zozo, magda sz, juudi, Hazzel, Miodunka, Maxi, pawojoszka, AnitaK, anna23, olka_sz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malineeczkaa, witaj
Dziewczyny czy macie juz ustalony termin usg prenatalnego? Bardziej pewnie Dziewczyny z poczatku grudnia, choc moze i pozniejsze juz maja porezerwowane terminy. U mnie wstepnie 20 maja i oczywiscie stresuje sie wizyta.Coreczka 11.2019 -
Może któraś wie... Jak to jest dokładnie z badaniami, które muszę zrobić np. rano i nie mogę wtedy dotrzeć do pracy? W poprzedniej ciąży brałam wolny dzień, a chyba mogłam to zrobić w godzinach pracy, tak? I jak to się ma do tego, że sam dojazd do laboratorium zajmuje mi jakieś 45 min., ale mój lekarz ma tylko z nimi podpisaną umowę i muszę te badania zrobić akurat tam?Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Madera2000 wrote:A jaki olejek najlepiej wcierac? Kolezanka chyba uzywala ze slodkich migdalow. Bedzie dobry?
-
Hej jak dobrze pójdzie za tydzień 8.05 wizyta to prenatalne mam 21.05 w Krakowie straszne terminy więc polowkowe też już zaklepane na początek lipca. Ja dalej nie przyswoilam myśli że to się dzieje i że już serduszko jest dlatego moja przyjaciółka mnie terroryzuje i każe wszystko umawiać wcześniej
Limonka, magda sz lubią tę wiadomość
marzec 2018 - puste jajo
-
Pola z tego co wiem - chyba się nie zmieniło to kobieta w ciąży może w godzinach pracy chodzić do lekarza i robić badaniach. Ja mówię będę jutro później bo mam badania i tyle, jak robiłam te badania co pobieraja kilka próbek krwi to szef kazał mi jechać ze swoją asystentka żeby mi się nic nie stało jak będę wracać.
https://www.infor.pl/prawo/praca/pracownik/289618,Kiedy-pracownica-w-ciazy-moze-zwolnic-sie-na-badania-lekarskie-w-czasie-pracy.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 20:30
pola89, Hazzel lubią tę wiadomość
-
Hej ja mam wstępnie termin zarezerwowany na NFZ na 5.06, ale zastanawiam się czy dodatkowo nie zrobić prywatnie tak z tydzień wcześniej w invicie i od razu z Pappą.
Limonka lubi tę wiadomość
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Martaszymi, chyba tez umowie sie jeszcze dodatkowo prywatnie na komplet badan
Pola, tez tak kojarze jak napisala Magda_sz, choc nie jestem na biezaco.
Magda_sz, fajny szef i asystentkaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 20:50
martaszymi, magda sz lubią tę wiadomość
Coreczka 11.2019 -
magda sz wrote:Pola z tego co wiem - chyba się nie zmieniło to kobieta w ciąży może w godzinach pracy chodzić do lekarza i robić badaniach. Ja mówię będę jutro później bo mam badania i tyle, jak robiłam te badania co pobieraja kilka próbek krwi to szef kazał mi jechać ze swoją asystentka żeby mi się nic nie stało jak będę wracać.
https://www.infor.pl/prawo/praca/pracownik/289618,Kiedy-pracownica-w-ciazy-moze-zwolnic-sie-na-badania-lekarskie-w-czasie-pracy.htmlAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Z tego co się orientuję to żeby mieć wszystkie przywileje które przysługują kobiecie w ciąży wystarczy do kadr dostarczyć zaświadczenie o ciąży od lekarza, na pewno tak jest u mnie a pracuje w ogólnopolskiej sieciówce
pola89 lubi tę wiadomość
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
A jak to jest z częstotliwością badan usg i ich bezpieczenstwem? W sumie jestem w 8 tyg a miałam już dwa usg, prawdopodobnie jutro bede miała trzecie. Co o tym myślicie? Czytałam, ze nie powinno to mieć wpływu, ale jakoś tak niepewnie się z tym czuje 😏 co do rozstępów to używam olejek musteli, zobaczymy jak się sprawdzi😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 22:02
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Drzemka wrote:A jak to jest z częstotliwością badan usg i ich bezpieczenstwem? W sumie jestem w 8 tyg a miałam już dwa usg, prawdopodobnie jutro bede miała trzecie. Co o tym myślicie? Czytałam, ze nie powinno to mieć wpływu, ale jakoś tak niepewnie się z tym czuje 😏 co do rozstępów to używam olejek musteli, zobaczymy jak się sprawdzi😊
Nie za często to USG ? -
Pola możesz wziąć od lekarza zaświadczenie że jesteś w ciąży i dać do kadr, nawet powinnaś. Mimo że moja firma nie jest jakaś wielka to kadrowa doradziła mi to samo.
Szef jest na bieżąco bo w grudniu sam został ojcem i jest podjarany tym tematem, wie co i jak więc dobrze mi się to zgrało czasowopola89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLimonka wrote:Malineeczkaa, witaj
Dziewczyny czy macie juz ustalony termin usg prenatalnego? Bardziej pewnie Dziewczyny z poczatku grudnia, choc moze i pozniejsze juz maja porezerwowane terminy. U mnie wstepnie 20 maja i oczywiscie stresuje sie wizyta.
U mnie prenatalne na 21 maja, lekarz polecił w tym tygodniu, a w następnym, z wynikami do niego.
Postaraj się nie stresować, choć wiem, że łatwo powiedzieć...Limonka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny