Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Im bliżej wizyty tym gorzej heheh. Najgorsze ze mam się oszczędzac i dużo leżeć. No to wiecie jak to jest jobla można dostać ciągle w domu. Ale czego się nie robi dla fasolki w takich chwilach żałuję że nie mam męża ginekologa heheh albo własnego usg 😂👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Hope&Baby wrote:Na czuje jakby jajniki i taki bol @ mam nadzieję ze nie zaczne plamic.
Zozo lubi tę wiadomość
-
Zozo wrote:Im bliżej wizyty tym gorzej heheh. Najgorsze ze mam się oszczędzac i dużo leżeć. No to wiecie jak to jest jobla można dostać ciągle w domu. Ale czego się nie robi dla fasolki w takich chwilach żałuję że nie mam męża ginekologa heheh albo własnego usg 😂
Zozo lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Zozo wrote:Im bliżej wizyty tym gorzej heheh. Najgorsze ze mam się oszczędzac i dużo leżeć. No to wiecie jak to jest jobla można dostać ciągle w domu. Ale czego się nie robi dla fasolki w takich chwilach żałuję że nie mam męża ginekologa heheh albo własnego usg 😂
Zozo lubi tę wiadomość
-
Nulka wrote:Pytanie na ile taki mąż byłby błogosławieństwem a na ile przekleństwem 😂
No właśnie hehe na czas ciąży na pewno błogosławieństwem👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Mnie w obu ciążach na początku brzuch bolał jak na okres do 7 tyg mniej więcej.
Czuję się dziś tragicznie, córka zaczęła wczoraj gorączkować, innych objawów brak, byłyśmy u lekarza i angina martwi mnie bo od stycznia miała kilka razy problemy z uszami, ciągle coś z gardłem i czy to nie jest 3 migdał do wyciecia, lekki niedosłuch przez to zapalenie. W poniedziałek mamy laryngologa to się dowiem.
-
Terminu porodu nie znam, bo gin nie podał. Ale z obliczen z neta wychodzi mi jakos na 8-9.12. 07 maja mam wizyte juz u swojego lekarza, wiec mam nadzieje, ze więcej sie dowiem i usłyszę serduszko. W pierwszej ciąży robiłam badania prenatalne i pappa, teraz chyba zrobie samo usg. Musze sie jakos umowic na koniec maja, ale cos sie zabrać nie mogę.
Co do bóli, to zaczyna coraz częściej pobolewac mnie podbrzusze jak na okres. Niestety jak to było w pierwszej ciąży, to nie pamiętam 😁
Jestem zdania, ze rozstępy jak mają wyjść, to wyjdą i żaden krem na to nie pomoże. Potem ewentualnie mozna stosowac cuda niewidy, żeby wyblakly i nie rzucały sie w oczy. Ja po pierwszej ciazy mam uda, posladki w rozstepach i są one moim kompleksem.. -
Zozo wrote:A jak wasze brzuchy dziewczyny? Pobolewaja was? Bo ja praktycznie cały czas czuje taki ból jak na okres. Za cholere nie pamiętam jak miałam w pierwszej ciąży. No mam nadzieje ze krew mi się nie pojawi a te plamienia nic nie znaczą Pola no już bym chciała żeby ta wizyta miała być w tą sobotę a nie za tydzień hehe.
Ja też tak mam. -
Dzień Dobry!
My dziś byliśmy z Synkiem na szczepieniu a to zawsze dla mnie ogromny stres, dodatkowo od wczoraj zaczęłam wymiotować i czuję się koszmarnie. Całe szczęście, że to długi weekend i Mąż w domu.
Nie smaruję się niczym, w poprzedniej ciąży się smarowałam, brzuch czyściutki ale na piersiach wyszło mi parę rozstępów. Nie przejęłam się tym zbytnio, jakieś takie niewidoczne są.
W poprzedniej ciąży miałam duużo usg bo zagrożona i wszystko ok, są przecież wypadki, że badania robi się często z różnych względów i dzieci rodzą się zdrowe. Nie demonizowałabym tak badania USG.
Brzuch mnie już nie boli od jakiegoś czasu, ale takie lekkie, okresowe bóle są zupełnie normalne. Nie przejmujcie się. -
Ja uzywalam w poprzedniej ciazy Elancyl praktycznie od poczatku do konca, mial bardzo pozytywne opinie. Tylko to byl
2013. Wlasnie sprawdzilam teraz jego cene na allegro i 125zl za opakowanie 500ml plus wysylka, strasznie drogi. I ma w opisie ze mozna stosowac dopiero od 4 miesiaca ciazy. -
Zozo wrote:A jak wasze brzuchy dziewczyny? Pobolewaja was? Bo ja praktycznie cały czas czuje taki ból jak na okres. Za cholere nie pamiętam jak miałam w pierwszej ciąży. No mam nadzieje ze krew mi się nie pojawi a te plamienia nic nie znaczą Pola no już bym chciała żeby ta wizyta miała być w tą sobotę a nie za tydzień hehe.
Zozo niechcacy mi się kliknęło ze lubie wiadomość, nie chce się odklkiac 😂 -
Heheh spoko AdelaX. Ja sobie wzięłam właśnie nospe bo leżę i się wsluchuje czy boli czy mocno a to tak a to srak i do tego mam ciągle uczucie że leci mi to plamienie. A są tego znikome ilości jak robię siku tak jakby że sluzem coś wylatywalo mikroskopijnych wielkości.. Cholera wie co to. Niech spada ode mnie.👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Zozo wrote:Heheh spoko AdelaX. Ja sobie wzięłam właśnie nospe bo leżę i się wsluchuje czy boli czy mocno a to tak a to srak i do tego mam ciągle uczucie że leci mi to plamienie. A są tego znikome ilości jak robię siku tak jakby że sluzem coś wylatywalo mikroskopijnych wielkości.. Cholera wie co to. Niech spada ode mnie.
-
Przyszłam z nowina dzidzia ma 1,5 cm i serduszko bije 158 razy / min, normalnie prawie się popłakałam 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 16:50
Fermina, juudi, Maxi, Zozo, martaszymi, pola89, Miodunka, Muki85, mmalibu, Malamia, magda sz, Malineeczkaa, justa8902, AnitaK, Kornelia88, AdelaX, Meggi89, Nulka, Limonka, Madera2000, olka_sz, anna23, marian_the_baby, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
Nie umiem wkleić zdjęcia 😂
Fermina lubi tę wiadomość
-
Niezaleznie od Twoich umiejetnosci edycji postow - ogromnie gratuluje! Wspaniale nowiny!