Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Juudi gratulacje 🥰 cieszę się z bezbolowego porodu zawsze mi się taki marzył 😊 pochwal się dzidziusiem😍Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
juudi wrote:Dziewczyny urodziłam dzisiaj w nocy! 03:27
3620 gr, 51 cm
Poród SN, 41+2
0 bólu dzięki znieczuleniu, wywoływany oksytocyną. Parcie jedyne 15minut. 0 nacięcia.
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Kamcia, nie pamietam juz szczegolow, niemniej poziom tsh moze wahac sie i jednorazowy wynik nie jest miarodajny oraz nie wskazuje na przyczyne niedoczynnosci. Z Twojego opisu ogolnie pasowaloby, tym bardziej, ze w sumie tsh powinno byc ok 2,0. Jesli bedziesz miala okazje mozesz pomyslec o tych dodatkowych badaniach albo zapytac o nie lekarza. Samo tsh zlecja, poniewaz jest najtanszym badaniem.Coreczka 11.2019
-
Limonka
Ja mam wszystkie inne objawy niedoczynnosci
Dysze dysze dysze
Czy ubieram buty czy wchodzę na 3.piętro
Przytylam 20-30kg w ciagu roku
Sucha mega skóra
Stany depresyjne
U tej lekarki bylam w ciąży i z Patrykiem i z Małgosia. Wtedy badalam tsh oraz ft4. Ale ft4 (i te inne) bywaly w normie. Stad teraz wyszło "tylko " tsh.
Mam wpisane nie tylko wysokie tsh ale i wywias. Mialam niedoczynność w ciąży ale pierwszy raz tak jest ze mną źle . Tzn objawy niedoczynnosci -
Judi gratulacje! Zazdroszcze super porodu, mój drugi był w cholerę ciężki choć szybki.
Maxi moja córka stawiała stopy tak w łuki że mega szpara pomiędzy, jak taka pokraka... No tragedia. Wylapalam to na zdjęciach grupowych z przedszkola. Robi też przeprosty kolana. Bylam u oropedy, powiedział że jest w normie i jak będzie tak stawiać nogi w wieku 7-8 lat to będziemy się martwić.. Myślę sobie tak będę czekac aż to się utrwali... Poszlam więc na badanie komputerowe stóp (sklep Panda w Markach, polecam!) no i wyszło że Krzywo stawia stopę, że przeprosty robi patologiczne. Zalecili wkładkę ortopedyczna do butów, buty do przedszkola Aurelki,korekta. No i że zajęcia z baletu odpadają bo pogłębia przeprosty. Tak więc kupiła te wkładki i buty, zapisał anna gimnastykę korekcyjna i akrobatyke, tyle że nie do nich od tej pandy tylko do szkoły tańca. Od tego czasu jest taka różnica że szok! Bardzo bardzo poprawilo jej się, do tego porozciagana jest jak slime i kontroluje swoją postawę, zwraca uwagę czy idzie prosto, jak siedzi, tego się na akrobatyce nauczyła.
U nas to się zrobiło od noszenia crocksow... Wiadomo wygodne więc i po przedszkolu tak chodziła, a mówiła mi kiedyś pani w sklepie z butami jak zobaczyła crocksy że krzywdę robie, oczywiście mówiłam że przesądza... Wysłałam po kilku miesiącach na stronie jej sklepu fotki przed "rehabilitacja" I po żeby takim glupim matkom jak ja pokazała jakby nie wierzyly. Tak więc przestrzegam przed crocksami, dorośli też nie powinno często w tym chodzić.Maxi lubi tę wiadomość
-
Judii gratuluję ❤️ fantastyczna wiadomość. Dużo zdrowia dla ciebie i maleństwa. Może jakaś fotka 😊 jak dzidziuś ma na imię?
Magda super, dziękuję za cenne informacje!
Ja właśnie zobaczyłam na jasełkach ze nogi ida krzywo, kiedy to przez 30 min piękny aniołek ubrany w sukienkę nie poprawił nóg ani razu🤔. Ale nic nie mówiłam, myślę może dlatego że buty nowe... Ale mój mało drobiazgowy mąż też na to zwrócił uwagę i wtedy pomyślałam jak on to widzi to czyli nie do końca jest dobrze... Zaczęłam obserwować chód, bieg, jak stoi, jak siedzi, obadalam podeszwy butów. Jeden but ściera. Siedzi prosto jakby kij połknęła i nogi na kokardke. Nie nosi i nie nosiła croksow. Uwielbia bose podróże jak ja:) no ale skąds nagle to się musiało wziąść... Mąż mówi od gry w piłkę ale. Od października gra, a zresztą nogi piłkarza inaczej się krzywią. Właśnie też nie chce czekać. Mój mąż ma straszne wady stóp, może dziedziczne może nie... Ale chcę to obadać aby skorygować jak coś jest źle. Mam już ortopedę umówionego, fajnie że napisałaś gdzie mogę zrobić badanie komputerowe stóp. Oczywiście że to zrobię i tam pójdę. Jaki to koszt?
Idę spać 😬 zawsze za długo przy tv a później ciężko wstać z rana🤪
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
U nas syn mial buty ortopodetyczne jakos po roku bo juz zaczęło się dziać chodził dziwnie do środka jedna noga na szczęście sie sie wyrównało ma tez koslawosc kolan ale fizjologiczna i jest w normie jak byl młodszy to była większa i dziwnie nogi wyglądały. Za to u szwagierki syn ma 8 lat i koslawosc chodzi na cwiczenia itd wiec na prawdę lepiej 2 razy sprawdzić niż pozniej żałować.
Ja dziś tez nie pospalam córce sie nos zatkał i nie spala od 2 do 5 🤦♀️ maz spal jak zabity bo pojechal na badania do pracy a ja siedzę nie przytomna.
Kończymy poddasze w sumie czekamy na drzwi i powiem wam ze tak mi się nie chce ani tam po sprzątać ani przenosić rzeczy 🤣🤷♀️
Wczoraj maz wziął dzieci do siostry swojej a ja caly dzien leżałam haha zrobilam sobie domowe spa super sprawa posiedzieć w ciszy 😄Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Juudi gratulacje!!! Wszystkiego dobrego! ❤
U nas dalej gorączka ponad 39 stopni po szczepieniu...Podaję na zmianę paracetamol i ibuprofen, od 13:40 mamy telemedycynę. Noc kiepska, dzień kiepski, do tego dalej zębowy katar, ząbek oczywiście nie wyszedł, od miesiaca jest tuż pod dziąsłem -
Nicky może naszła trzydniówka tak jak u nas bo to za długo i za wysoko po szczepieniu.. która to doba?
Mój syn ma koślawość i płaskostopie byliśmy u kilku ortopedów i każdy mówi to samo ze wkładki suplinujace i tyle. Chodzimy na kontrole co rok. I nic się nie zmienia. Powiedział ze to genetyczne a mój mąż lekko koslawi wiec wszystko jasne -
Zaczęła się czwarta doba a tu po drzemce gorączka 40,1. Teraz kolej na paracetamol, zaraz mam nadzieję zadziała, cały czas robię okłady, Ania poszła znowu spać, nie chce jeść, po prostu cień dziecka a ja umieram ze stresu. Tyle dobrego że pije. Za godzinę telewizyta. Może się coś nałożyło
-
Na razie gorączka zbita do 37,3. Dostaliśmy skierowanie na badanie moczu do zrobienia jutro, pediatra też przyznała, że to trochę długo i za duża gorączka jak na objaw po szczepionce i mogło się coś nałożyć. A ja się zaczęłam zastanawiać, czy jednak nie zęby bo dzisiaj pojawiła się dodatkowo biegunka a to chyba też może być od ząbkowania. Ale dobrze, że mam badania, sprawdzę co i jak