Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nicky na zęby to nie za wysoko? Może jutro ja wysypie i będziecie wiedzieć ze to trzydniówka. Naszego wysypało w 4 dobie. Lekarz tez dzień wcześniej wtedy stwierdził ze powiększone węzły chłonne i lekko zaczerwienione gardło co jest charakterystyczne dla trzydniówki to mnie wtedy uspokoił bo umierałam ze stresu. My tez robilismy badania na cito. Ale wszystko wyszło ok. Daj znac jutro co i jak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 17:15
-
Kamcia też widzę, że macie nieciekawie Oby wszystko szybko przeszło...
U nas gorączka 3h po podaniu ibum skoczyła już do 38, zaraz podaję paracetamol, bo leci do 40 jak nic. Tak naprawdę to pasuje do trzydniówki bo ta gorączka skacząca pod 40 stopni jest dziwna...tak jakby piątek sobota jak się trzymało 38 to mogła być reakcja na szczepienie a w sobotę w nocy wywaliło w kosmos pod 40 stopni bo zaczęła się trzydniówka, byłby to spory pech szczepienie MMR i trzydniówka ale cóż...może się zdarzyć. Najgorsze, że nie bardzo jest co robić, poza zbijaniem i czekaniem, no i sprawdzę ten mocz jutro.
A jak wyjdzie wysypka to też nie będę wiedzieć czy po szczepionce odczyn czy 3dniówka...chyba że one są jakieś do rozróżnienia.
Dobrze że wzięłam te 3 miesiace wychowawczego, bo dziś byłby mój 1 dzień powrotu do pracy...to bym miała niezły falstart na dzień dobry zwolnienieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 19:27
-
Niccky
Po pierwsze
Trzydniowka równe 3 doby. Dobrze policz te godziny goraczki. Na czworo dzieci bylo i nas rowne 3 doby
Po drugie
Wygoogluj sobie wysypke trzydniowka i odrowa czy rozyczkowa
Są naprawde inne
Ta trzydniowkowa nawet nie doskwiera dziecku
Nie wierzę w zum (ale jako pierwsze bierze się pod uwagę u dziecka z niewyjasniona goraczka)
Kiedy Piotruś zaczął się drapac od razu mnie tchnelo
Ja z tych nawiedzonych czytających ulotki
No i stale haslo
Na penicylinae alergie ma?
Ulotka ma dwa podpunkty w skutkach ubocznych-obrzęk lub pokrzywka. Oba NATYCHMIAST LEKARZ LUB SZPITAL 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 19:47
-
Tak jak myślałam. Zastrzyk i nowa recepta. Ale jak to facet. Ma swój świat. Mąż zawrocil do apteki (U nas nie ma nocnych)
Normalnie zabije męża zanim wyleci
Czemu facet nie słucha od A do z?????
Pierwszy antybiotyk 3zl
Drugi 70 zlWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 21:29
-
Nicky no u nas się złożyło z trzydniówka akurat tez nie mogłam w to uwierzyć ze to się tak zbiegło. Ale Kamcia ma racje wysypka w 4 dobie rzadziej w 5 🤔 ja tej gorączki na początku w ogóle nie mogłam opanować tak skakała. Wysypka była typowo trzydniowkowa, mój starszy miał ale tez patrzyłam w necie 🙈 nie możesz jutro do jakiegoś lekarza prywatnie pojechać jak nie przestanie goraczkowac?
Kamcia to się macie 😞
-
Juudi, gratulacje 👣
Nickky, u nas wysypka po trzydniówce była w 5 dobie. Na zbicie gorączki pomagają okłady ale nie tylko na głowę, ja jeszcze daję na pachwiny.
Kamcia, Ty to masz przeboje. Dobrze ze mąż jeszcze jest z Tobą.
My mamy mały sukces, Szymek w końcu zaczął pić z butelki. Daję mu zwykle mleko krowie z kartonu 🙈08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Taka mama
Nie wiedzieć czemu moje dzieci krowiego nie lubią
Mleko to jedyny produkt przez który starszy ma odruch wymiotny. Czy kakao czy czyste
Ale zawsze to jakiś nabial
No Jeszcze jest mąż
Ale wkurzył mnie wczoraj jednym tekstem "nastepnym razem to sama pojedziesz "
Wrrrr
Syn dziś już lepiej. Dobrze to zdiagnozowalam że migdalki dość dobrze, gorzej język (lekarz na sor potwierdzil) ale boli to. Chce jednak pić. Gorączki nie mial od wczoraj. Bardzo zestresowal się tym zastrzykiem bo nawet dupki nie dawał dotknąć i przez sen wolal"nie". Rano już zapomnial
Dziś mąż ma wolne więc musimy maksymalnie wykorzystać czas np zakup nowych wycieraczek do auta
Montaż fotelika w drugim aucie (mogę do niego wsadzić Malgosie czy mlodszego syna)
Już wiem że raczej do garażu nie wjade. Tyłem nie umiem A przodem wiecej zachodu. Mąż musi dokończyć porządkowanie rzeczy przy scianach bo ni da rady wjechać co do centymetra doslownie. Ale akumulator pod prostownik podlacze 👍 Power bank wypróbowany na drugim aucie więc luzik
No właśnie mąż już w garażu dziala -
Kamcia, oboje z mężem zbieraliśmy szczękę z podłogi że on tak pije to mleko i to bez żadnego marudzenia od razu pociągnął. Za to odruch wymiotny ma na kaszę manną którą starsza córka uwielbia. Jest to chyba jedyne jedzenie na które tak reaguje 😂08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Moi to budyniu, manny itp nie tkna. Nie wiem jak w przedszkolu z platkami. Nawet Małgosia kaszki nie jadła od pół roku
Więc w sumie cieszylabym sie z krowiego
Starszy syn przestal pić mm jakoś po drugich urodzinach. Urodzil się brat i chyba nie chciał ciągnąć butli jak on 🤣
A mlodszy syn porzucil mm jakos teraz. Przez afty. Doslownie. Ale znalazl sobie zamiennik 🙈 ciagnie picie że smoczka zamiast szklanki czy bidonu. To tego stopnia że nawet w nocy wolą o picie (w butelce że smiczkiem) -
Moj 4 latek karton mleka by wypił ale musze mu ograniczać przez skaze bialkowa córce nie dawalam do picia jedynie jogurty czy budyn. My z mężem cala noc nie spaliśmy mloda ma katar cala noc sie darla nawet jak się jej odetkal takze znow panika ze bedzie kaszel i antybiotyk. Ja tez katar i gardlo boli takze super 😑
W czwartek mam lekarza z synem z siusiakiem bo napletek nadal nie schodzi i ciągle chodzi sikać nawet 4 razy w nocy mimo ze zapalenie mu juz przeszło do tego boi sie ciemności wiec noce bardzo ciężkie.
Z corka to dramat bo ona jak ma katar to w ogóle spac nie może ani odciagnac ani psikadla nic nie pomaga 🤨 synowi zakrapiałam nos i spal i ściągnąć dal a ta sie drze jakby ja ze skóry obierali
Widzę że znow wracają choroby a taki spokój byl byle do wiosny😊Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️