Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Martasz, super że jest lepiej👍jak Twoje samopoczucie teraz?
Chciałam podziękować Comie za rekomendacje knajpki w Barcy, świetnie się sprawdziła na lunch😊miałam wątpliwości, bo na myśl o jedzeniu mi było niedobrze, ale jak miałam już bułę w ręku, to ślinka mi poleciała. Warzywa super świeże, aż soczyste, nie to co w subweyu. Dzięki raz jeszcze😊Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczki ciąża samoistna- my siami -
Dzisiaj w nocy budziło mnie ciągle kłucie okolicy jajników, aż się przestraszyłem,że to wyrostek, ale druga strona też bolała. Mam nadzieję, że to te słynne rozciąganie więzadeł macicy,a nie coś złego...Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
Ja już też marzę o tym żeby te bóle się skończyły albo przynajmniej ze będę wiedzieć że serduszko bije tak jak trzeba to będę spokojona. Chociaż odpukać ostanio prawie wcale brzucha nie czuje.👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Adelax z tego co pamiętam to śluz cała ciążę jest, w 1 ciąży nie wiem czy to kwestia wakacji i temperatury i człowiek się pocił czy końcówki ciąży ale ostatnie 2mc ciąży myślałam że wody płodowe mi lecą, było mi tak mokro że lazilam we wkładkach. A tak to taki kremowy śluz cały czas..w ogóle zdziwiłam się ze w pewnym momencie w cyklu ciągle widzę ten śluz i się zastanawialam gdzie ja już to widziałam...
Z innej beczki dziś po obiedzie siedze i sapie a córka do mnie- mamo czemu masz taki duży brzuch? Ja że no najadłam się mocno,a co? ona - a może dzidzia tam jest? Pytam się -a chciałabyś? Ona- taak! Przytuliła się do brzucha i pocałowała łzy mi poleciały jeszcze 2 tyg i jej powiem na poważnie.
marian_the_baby, Muki85, Limonka, Meggi89, AdelaX, hamadriada, pola89, anna23 lubią tę wiadomość
-
Mnie brzuch w ogóle przestał bolec, z tydz temu czułam raz z prawej raz z lewej a teraz nic ale ponoć w 2 ciąży już wszystko porozciagane i boli mniej.
Marian a kiedy masz USG? To co opisujesz to dokładnie czułam takie samo rozciąganie, macica rosnieeeeeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 18:03
marian_the_baby lubi tę wiadomość
-
Magda! Jakie to słodkie ❤️ Sama się wzruszyłam
marian_the_baby, magda sz lubią tę wiadomość
-
W środę na 17.40. A w poniedziałek mam zrobić mnóstwo badań lab,czyli wirusologia, mocz, morfologia, cukier itp. Tyle, że lądujemy w Polsce ok.2 w nocy, myślicie że to będzie miało wpływ na wyniki?
magda sz lubi tę wiadomość
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
marian_the_baby wrote:W środę na 17.40. A w poniedziałek mam zrobić mnóstwo badań lab,czyli wirusologia, mocz, morfologia, cukier itp. Tyle, że lądujemy w Polsce ok.2 w nocy, myślicie że to będzie miało wpływ na wyniki?
NA CUKIER NA PEWNOmarian_the_baby lubi tę wiadomość
-
Może nie będę jadła od 20... lekarz kazał w poniedziałek, bo na środę już będą wyniki, chyba że w poniedziałek wirusologię, a we wtorek resztę...Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
wyspanie tez ma wpływ na cukier, mierze co rano i widze róznice po gorszej nocy
bo w sumie na czczo to 8-12h, w ciazy raczej 8h i jedzeniem nie tak bym sie martwiła-zdrowa trzustka i ze słodkim sobie poradzi
no i ten mocz nie bedzie taki "nocny"marian_the_baby lubi tę wiadomość
-
Jak trafisz w lab na "starą szkołę"to i usłyszysz że morfologia musi być na czczo
Czyli też trzeba być wypoczetym , bez stresu itd itp😉
A wiemy że czasami zapomnialo się po nocy wysikac do sloiczka i na nowo wyciskalo się krople 😂 badanie przeszło
Najważniejsze żeby później nie panikowac bo mocz slaby czy glukoza nie taka
Ja mialam wyniki tego samego dnia-oddawalam krew rano i o 15 wszystko było gotowe -
Martaszymi! Dawaj w miarę możliwości znać jak się czujesz! jesteś niesamowicie dzielna, mocno wierzę że i Ty i maleństwo to przetrwacie i wszystko będzie dobrze! Ściskam mocno!
U mnie trochę stres odpuścił, piersi nadal nie bolą ale po południu wróciły mdłości a przed chwilą nawet zaliczyłam dłuższy pobyt w toalecie ( jak wariatka, wymiotowałam i cieszyłam się na przemian ) także postaram się nie nakręcać, szczególnie że facet od rana mnie opieprza że panikuje. Ah i jeszcze zaliczyłam taką huśtawkę humorów- jechaliśmy do znajomych i popłakałam się w drodze że wcale do nich nie chce jechać i ze on mnie zmusza a potem zaczęłam się histerycznie śmiać jak zdałam sobie sprawę z tego co robie i tak płakałam i śmiałam się na przemian... ja temu mojemu to pomnik zbuduje jak ode mnie nie ucieknie po tych 9 miesiącach -
U mnie też wyniki tego samego dnia. Może zapytaj w labie czy będą po południu, jak zrobisz rano? Mi się zdarzało robić rano a na 15 np wizyta z kompletem badań. Jak nie zdążyłam, wysyłałam mmsem Ginowi i tez nie było tragedii.
-
Kornelia dobrze że już się tak nie stresujesz. Na tym etapie te dolegliwości są paskudne często i tak to już jest że ja są to chcemy żeby minęły jak ich nie ma to schizujemy że coś nie tak;))
Kornelia88 lubi tę wiadomość
Haschimoto.niedoczynność tarczycy
7cs szczesliwy
❤Hania 🧡 Franek
-
Mam pytanie do dziewczyn ktore biora steryd. W ktorym tygodniu lekarz chce Wam go odstawic? Moj chcialby juz to zrobic albo do 12tc ale boje sie tak szybko. Czytalam ze dziewczyny biora do 20tc nawet. Mam dodatnie Ana i przeciwciala tarczycowe i biore 5mg