Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Anita, kciuki za Was!!
Witam nowe Mamy.
Pola ja miałam mdłości w zeszłej ciąży w nocy, leżałam przewieszona przez łóżko nad miską tak mnie napinało. Potrafiłam się np o 2 obudzić i dwie godziny takiej jazdy plus okropny ból żołądka. Współczuję, nie miałam i nie mam na to rady, ja przeczekałam.
Martaszymi, cudownie że już lepiej. -
Na szczęście było to jednorazowe krwawienie tylko na papierze toaletowym, potem co godzinę szłam siku i było już czysto i jest nadal. Brzuch mnie nic nie bolał. Muszę małą zostawić u dziadków i jadę z M do szpitala. Mam nadzieję, że z fasolką wszystko dobrzeStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Fermina
Mało to pocieszające... 😜😭 Trudno...jakoś muszę to przeżyć... Spróbuję jeść bardziej obfitą kolację, bo myślę, że to może też być z głodu, ale jeśli to nie pomoże, to będzie niedobrzeAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
pola89 wrote:Dziewczyny
Co robić, jeśli bardzo dokuczają mi mdłości w nocy? Nie wymiotuje, ale czuję się okropnie... Nie wiem czy to z głodu czy o co chodzi...☹️Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 10:18
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczki ciąża samoistna- my siami -
Witam dziewczyny
Jestem Lila i chciałabym do Was dołączyć. Termin wg usg najprawdopodobniej 4.12, pierwsza ciąża.
Jestem z Gdańska.
Pozdrawiam i życzę nam wszystkim bezproblemowych ciążpawojoszka, magda sz, martaszymi, Miodunka, marian_the_baby, Meggi89, Muki85, Zozo, anna23 lubią tę wiadomość
-
Pola, jeżeli Cię to pocieszy, to przeszło jak pojawiły się wymioty. I szczerze mówiąc, wolałam je, niż te okropne mdłości.
Witaj Lila.
Anita, daj znać co powiedzą w szpitalu.pawojoszka lubi tę wiadomość
-
Fermina polubiłam przez przypadek.
Witam nowe mamy.
Pola spróbuj położyć sobie koło łóżka jakaś przekąskę soloną np krakersy może colę. Myślę że najedzenie się na noc żołądkowi nie pomoże raczej,może bardziej małe a częste przekąski. To co ci pomaga z mdłościami w ciągu dnia będzie dobre i w nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 10:31
-
Anita daj znać jak po wizycie. Trzymam kciuki 😘
U mnie właśnie była lekarka, krwawienia zero jeśli do jutra nic się nie zmieni to kontrolne usg i będę mogła iść do domku 😊😊😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 10:36
AnitaK, magda sz, Fermina, pola89 lubią tę wiadomość
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Czesc i czolem nowym mamom !
U mnei znowu brak objawow, totalny. ZNowu wkreciłam się niepotrzebnie w internety.
Jutro idę do lekarza, nie mam siły na taki stres, chce wiedzieć co i jak. Jak wszystko będzie dobrze to przysięgam że odłączam internet w domuLadyS lubi tę wiadomość
-
Pola ja odkryłam że pomagaja mi bułeczki śmietankowe z Biedry - takie pakowane po 10, brioszki czy coś takiego. Mam koło lozka, początkowo mam ochotę zwymiotowac ale przechodzi i czuję się lepiej. A jak na gloda leżę to mogę tak cały dzień bez sił leżeć.
Anita jak to jednorazowe to myślę że nic się nie stało ale jedz i sprawdź.
Witam nowe mamusie
Dziś kończę 10 TC jak to poważnie brzmi, jeszcze tylko 30... Mam wrażenie że do grudnia cała wieczność, chyba przez to że jest ostatnim miesiącem w roku.Fermina lubi tę wiadomość
-
Dodzwonilam się do mojego lekarza i kazał mi odpoczywać i jutro na 19 przyjechać. Powiedział że do zakończonego 3 miesiąca takie plamienia się zdarzają. Jeśli oczywiście znowu zacznę krwawic jadę od razu do szpitala.Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Ja miałam jak Poziomka - nie pomagało NIC. Ale przeżyłam.
Mi się wydaje, że grudzień już za rogiem, że będzie ZARAZ. To chyba kwestia tego, że zaszłam w ciąże i urodzę w tym samym roku. Ostatnio wiedziałam, że poród "dopiero w przyszłym roku" i wydawało się jakoś dalej.
Kornelia, chyba tak będzie dla Ciebie najlepiej, skoro tak się stresujesz. Powodzenia. -
Pola ja nie pomoge raczej bo jeszcze póki co nie mam żadnych mdłości ale pamietam ze w pierwszej ciąży lekarz przepisał mi witaminę b6 i potem gdzieś wyczytałam ze ona hamuje mdłości ale nie wiem. Wiem ze w pierwszej ciąży miałam tylko kilka dni rano małe mdłości.
-
A mi doszedł ból krzyża 😂 czuje się jak staruszka
-
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady. Spróbuję wypróbować może pomogą, oby 😁 Już w nocy wolałam zwymiotować, ale co z tego, jak nie mogłam. Teraz jest mi trochę lepiej, ale wciąż bez szału...Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Fermina wrote:Ja miałam jak Poziomka - nie pomagało NIC. Ale przeżyłam.
Mi się wydaje, że grudzień już za rogiem, że będzie ZARAZ. To chyba kwestia tego, że zaszłam w ciąże i urodzę w tym samym roku. Ostatnio wiedziałam, że poród "dopiero w przyszłym roku" i wydawało się jakoś dalej.
Kornelia, chyba tak będzie dla Ciebie najlepiej, skoro tak się stresujesz. Powodzenia.
Ja wczoraj mówiłam do męża, że już połowa roku minęła prawie... minie lato i zaczną się wszystkie święta łącznie z Bożym Narodzeniem -
nick nieaktualny