Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Adaś ma rok i dalej używamy przewijaka, bo na łóżku czy podłodze się Turla kombinuje a tam jest nauczony że ma się nie ruszać i spokojnie leży
Też zastanawiam się nad używanym z olx detektorem bo w pierwszej ciąży też miałam łożysko z przodu i pierwsze ruchy nie dość że poczułam bardzo późno to czuć je było też rzadko. Jak czasem dziewczyny pisały o jakimś wypychaniu itd to ja czegoś takiego kompletnie nie miałam -
Ja z racji, że to moja pierwsza ciąża to nie mam jeszcze nic dla dzieciaczka. Wiem, że parę rzeczy dostanę od rodziny, ale ogólnie czekam do badań prenatalnych i dopiero wtedy zacznę powoli coś kupować. Choć bać będę się pewnie przez całą ciąże.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 10:56
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Na pewno wozek kupie na kolach pompowanych dla mnie lepszy niz na gumach czy plastikach .
Teraz chcialabym kupic sobie czerwony rozek do dziecka nie wiem czemu mi sie takpodoba ten kolor moze ze wzgledu ze to swieta Bozego Narodzenia i ten kolor mi sie z tym kojarzy10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
justa8902 wrote:Ja też nie szalalam z wyprawka, chustę i nosidlo kupiłam używane więc jak będę sprzedawać to praktycznie nie stracę. Detektor tętna mnie osobiście bardzo uspokajal i dla mnie ten wydatek to najlepsze co mogłam dla siebie zrobić po 2 stratach jednak ten stres był mega duży. Mi się nie zdarzyło nie znaleźć tętna. Szumisia też kupiłam używanego ale u nas się nie sprawdził więc puscilam to w świat dalej. Ogólnie wszystko mam jeśli będzie dziewczynka. Tylko wózek bym musiała chyba blizniaczy-rok po roku kupić.
Chusta bardzo mi się przydała na pierwsze 5-6miesiecy córka praktycznie odrazu w niej usypiala. Na pół roczku kupiliśmy nosidlo i też używamy na zakupy czy jak Mała nie chce w wózku usiedziec.
Z rzeczy zbędnych uważam koszulki dla rozmiarów 50-74 wcale nie użyłam, tylko body. I wszelkie piękne sukieneczki jeansowe i w falbany. Zakładane tylko na 2min bo jak widziałam jak córka się męczy to sciagalismy. Niektórzy mówią że przewijak im się nie sprawdził A u nas jest na topie do teraz
Ja mam też pełno bluzeczek, których nie założyłam ani raz. Tak jak Wy, uzywalismy cały czas body, bo mały też urodził się zimą, więc bałam się pleców na wierzchu. Zresztą, po lecie też cały czas lecielismy na bodziakach - nie trzeba dziecku co 2 minuty poprawiać bluzki
My szumisia nie mieliśmy bo bałam się przyzwyczajenia (jak zresztą z większością rzeczy - moje dziecko ze mną nie spało, nie miało smoczka, bo bałam się przyzwyczajenia ). Zresztą puscilam mu kiedyś szumy z jakiejś aplikacji - totalnie na niego nie działały.
My mamy wolnostojący przewijak - jeden z lepszych zakupów. Młody ma teraz 15 miesięcy j używamy go do tej pory. Moja mama mówiła, że nam się nie przyda i będę na łóżku go przewijac bo najwygodniej, ale jak teraz sobie pomyślę ile razy musiałabym się schylac nad łóżkiem to chyba teraz bym bez kręgosłupa już byłaLimonka lubi tę wiadomość
-
Limonka wrote:Dziewczyny a jakie przewijakie polecacie?
Ja miałam przewijak nakładamy na łóżeczko firmy Klupś. Używałam półtora roku, pod koniec zaczął mi się rozklejać, ale spełnił swoje zadanie. Tym razem też się rozejrzę za podobnym.Limonka lubi tę wiadomość
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Meggi89 wrote:A ja tak z innej beczki, właśnie jadę na pierwsze w życiu baby shower do koleżanki. Miałyście może takie imprezy? 🙂
Mi nawet go głowy nie przyszło coś takiego zrobić, ale jestem ciekawa tej dzisiejszej imprezki. Była składka na zdrowe przekąski i prezent dla przyszłej mamy. I mamy przynieść też jakieś danie.
Koleżanka ma termin na czerwiec, więc juz bliżej jak dalej 🙂
Ja nie mialam i jakoś nie mam ciśnienia... wolę się ze swoimi dziewczynami po prostu spotkać i pogadać o glupotach a nie o dzieciach -
MamJuzSyna wrote:Nie byłam i nie wiem jak by się to odebrało w moim otoczeniu ludzi z dziwnym świato poglądem choć jakby ktos mi zrobił taka niespodzianke to bym się bardzo ucieszyła...
Ja nie kupie przewijaka w rodzinie mi mówili kup sobie to jest świetna sprawa jak po porodzie nie możesz siedzieć i przewijać dziecka na łóżku , a ja znów nie lubiłam tego przewijaka bo na goły dziecko sie przyklejało jak na golaska a znów w ubranku lub na czymś jeździło po nim chyba że udało by mi się kupić takie specjalne prześcieradełko z gumka na przewijak ( kuzynka męza miała) to jest z tym inaczej już tak maleństwo nie lata po nim choć u mnie pewnie przewijak będzie bo ja nowy użyty ze 4 razy dałam mamie siostrze ( dla mnie lepiej to brzmi niż ciocia bo jest starsza o 7 lat i ma syna rok młodszego od mojego ) i chce mi dać za niego pieniądze a ja nie chce więc penwie jak się dowie o dziecku to odkupi, przy synu miałam baldachim dla mnie super sprawa bo mialam z takiej drobnej siateczki i latem jak mielismy duzo much jemu nie dokuczaly z szumisia nie mielismy potrzeby korzystać podgrzewacz mam po synu lozeczko tez tylko nowa posciel bede musiala kupic i poduszke bo po malym jest juz nie bardzo i ma ja do swojego lozka polozona bo duza poduszka jest jeszcze za mala na lozko i ta malutka oslaniam mu boki przed udezeniem glowka bo ma lozko samochod i tam wystaje kilka elementow. Becik malo uzywalam przy synu bo byl urodzony w lipcu i go nie przegrzewalam tylko meza starsza siostra brala go w beciku bo sie bala bez
Ja mam przewijak wolnostojący z Ikei, na które są specjalne przewijaki (w sensie dostosowane do wielkości), a na nie są specjalne prześcieradła bawełniane więc dla mnie opcja super -
nick nieaktualnyJa do roku korzystałam z przewijaka na łóżeczku, bardzo mi się sprawdzał. Miałam prześcieradła na gumkę, dwa na zmianę. I kladlam ma nie pieluszke flanelowa, żeby prac pieluszki, a rzadziej prześcieradło ściągać. Albo podkłady jednorazowe, ale to trochę większy koszt wtedy.
Limonka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wlasnie przegladalam ogloszenia i masz racje, nie oplaca sie kupowac uzywanego okazalo sie jednak ze kolezanka ma i mi pozyczy a zel mozna kupic w aptekach
magda sz wrote:Ja właśnie zamówiłam, miałam brać używany ale kwestia 30 zł to tyle wydam na paliwo, we wtorek powinien przyjść. Wzięłam jakiś angel soud jumper z aplikacją -
Nie kupuje detektora dla mnie zbędny zakup choć końcem ostatniej ciąży zdarzało mi się shizowac i w tedy takie urządzonko by się przydało ale obeszło się bez.
Przewijak mi się przydaje ja kupuję łóżeczko turystyczne i przewijak zawsze jest w komplecie. Jak łóżeczko było z podwieszeniem to przewijak urzywalam często teraz kiedy używamy niższy poziom służy jako miejsce do składowania różnych rzeczy ,pieluszek,chusteczek itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 16:26
Limonka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyŻona_truckera wrote:Serio? Tzn ze ja mega szybko czulam ruchy albo moja corka byla tak ruchliwa. Pamietam jak dzis, ze byl to 12 tc.