Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w pierwszej ciazy pierwsze ruchy poczulam w 17-18tyg wiec jakby nie bylo od 10tyg to jest troche czasu. Nie wiem czy w kolejnych ciazach sie je czuje szybciej bo nie doszlam do takich tygodni zeby sie przekonac.
Żona_truckera wrote:Ja w pierwszej ciazy nie mialam detektora i teraz tez nie kupie, kolezankom powodowal wiecej stresu niz to warte jak nie potrafily w dany dzien znalezc tętna...
Poza tym od 10 tc on dziala a chwile pozniej czuje sie pierwsze ruchy dziecka, wiec ja osobiscie nie widze wiekszego sensu
Ja wizytuje w srode, tez mam stresa bo mdlosci ustapily...Olza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Madera2000 wrote:Slyszalam ze detektor mozna miec juz od 10 tygodnia i tez sie nad nim zastanawiam. Tylko tez sie boje ze bede swirowac jak np nie bede mogla odszukac bo zle przyloze 🤷🏼♀️A jakiej firmy polecacie?
Madera2000 lubi tę wiadomość
-
Ja też mam detektor z AngelSounds kupiony z allegro za bodajże 100 zł i dobrze mi się sprawuje. Jakoś 9+4 wykryłam tętno. Ale kilka razy zdarzyło mi się że kropek schował się gdzieś w głąb i z tętna nici. Wiedziałam jednak po usg że wszystko jest oki, więc nie stresowałam się tym. Mnie uspokaja więc polecam 😊
magda sz lubi tę wiadomość
-
Ja poczułam 19/20 pierwsze ruchy, nie wiem jak teraz ale wolę spróbować, jak będzie mnie stresował to sprzedam. Monitor oddechu chyba też kupię. Ja jestem gadzeciara, słowo promocja też na mnie działa co zrobić, kupiłam kiedyś orbitreka wierząc że będę ćwiczyc w domu, zajmował pół pokoju i byl najlepszym wieszakiem na ubrania kupiłam mikser planetarny, miał być taki super, leży na strychu a ja używam zelemrka 11 letniego bo jest lekki i zajmuje mało miejsca...oj dużo by wymieniać, boję się starości i tych pokazów dla emerytów...wpadnę jak sliwka
hamadriada, AnitaK, Meggi89, mmalibu, Mali84, Poziomka64, Czykoty lubią tę wiadomość
-
Mnie mąż po zakupach namówił na kebaba zjadłam 4 gryzy i juz byłam pełna za to całą droge było mi nie dobrze.
Ja z takich gadżetów nie miałam nic teraz na pewno kupie bujaczek miałam zamiar kupic przy synu ale juz byl za duzy. Jezeli zostaniemy na tym metrazu to zadnej nani nie bede kupowala chyba ze zmienimy miejsce zamieszkania na wieksze to wtedy bede musiala pomyslec mi duzo rzeczy rodzina kupila ja z ubranek i tych rzeczy malo kupowalam teraz chce wiecej sama w swoj gust10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Ale wam zazdroszczę dziewczyny że już mniej więcej wiecie co wam się przyda, z czego korzystałyście a co było zbędne ja totalnie nie wiem nic 😂 z jednej strony już bym chciała coś oglądać ale cały czas tak naprawdę się boję że coś kupię a ciąże stracę gdzieś po drodze... Szczególnie że coraz smutnej się u nas na grupie robi...to straszne że tak dużą część z nas to spotkało... Zawsze myślałam że najtrudniej jest zajść w ciążę, że jak już zajdziesz to jakoś to pójdzie.29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Ja też nie szalalam z wyprawka, chustę i nosidlo kupiłam używane więc jak będę sprzedawać to praktycznie nie stracę. Detektor tętna mnie osobiście bardzo uspokajal i dla mnie ten wydatek to najlepsze co mogłam dla siebie zrobić po 2 stratach jednak ten stres był mega duży. Mi się nie zdarzyło nie znaleźć tętna. Szumisia też kupiłam używanego ale u nas się nie sprawdził więc puscilam to w świat dalej. Ogólnie wszystko mam jeśli będzie dziewczynka. Tylko wózek bym musiała chyba blizniaczy-rok po roku kupić.
Chusta bardzo mi się przydała na pierwsze 5-6miesiecy córka praktycznie odrazu w niej usypiala. Na pół roczku kupiliśmy nosidlo i też używamy na zakupy czy jak Mała nie chce w wózku usiedziec.
Z rzeczy zbędnych uważam koszulki dla rozmiarów 50-74 wcale nie użyłam, tylko body. I wszelkie piękne sukieneczki jeansowe i w falbany. Zakładane tylko na 2min bo jak widziałam jak córka się męczy to sciagalismy. Niektórzy mówią że przewijak im się nie sprawdził A u nas jest na topie do teraz
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp [*] 03.2017 [*] -
Rzeczywiście się smutniej zrobilo... Ja poprzednia ciążę miałam bardzo stresującą i kupowałam wszystko na koniec. Teraz obiecałam sobie, że będę mniej "świrować". Moja siostra miała ciążę idealną, poród cud, miód 2h i po wszystkim i wiecie co? Okazało się, że mały ma rdzeniowy zanik mięśni więc ten stres o dziecko nie mija chyba nigdy... No, ale trzeba wziąć to sobie na spokojnie i tyle. Ja z gadżetów na pewno kupię bujak, ale elektryczny bp pamiętam bujanie nogą podczas robienia obiadu i nie, dziękuję 😂
-
nick nieaktualnyA ja tak z innej beczki, właśnie jadę na pierwsze w życiu baby shower do koleżanki. Miałyście może takie imprezy? 🙂
Mi nawet go głowy nie przyszło coś takiego zrobić, ale jestem ciekawa tej dzisiejszej imprezki. Była składka na zdrowe przekąski i prezent dla przyszłej mamy. I mamy przynieść też jakieś danie.
Koleżanka ma termin na czerwiec, więc juz bliżej jak dalej 🙂 -
Nie byłam i nie wiem jak by się to odebrało w moim otoczeniu ludzi z dziwnym świato poglądem choć jakby ktos mi zrobił taka niespodzianke to bym się bardzo ucieszyła...
Ja nie kupie przewijaka w rodzinie mi mówili kup sobie to jest świetna sprawa jak po porodzie nie możesz siedzieć i przewijać dziecka na łóżku , a ja znów nie lubiłam tego przewijaka bo na goły dziecko sie przyklejało jak na golaska a znów w ubranku lub na czymś jeździło po nim chyba że udało by mi się kupić takie specjalne prześcieradełko z gumka na przewijak ( kuzynka męza miała) to jest z tym inaczej już tak maleństwo nie lata po nim choć u mnie pewnie przewijak będzie bo ja nowy użyty ze 4 razy dałam mamie siostrze ( dla mnie lepiej to brzmi niż ciocia bo jest starsza o 7 lat i ma syna rok młodszego od mojego ) i chce mi dać za niego pieniądze a ja nie chce więc penwie jak się dowie o dziecku to odkupi, przy synu miałam baldachim dla mnie super sprawa bo mialam z takiej drobnej siateczki i latem jak mielismy duzo much jemu nie dokuczaly z szumisia nie mielismy potrzeby korzystać podgrzewacz mam po synu lozeczko tez tylko nowa posciel bede musiala kupic i poduszke bo po malym jest juz nie bardzo i ma ja do swojego lozka polozona bo duza poduszka jest jeszcze za mala na lozko i ta malutka oslaniam mu boki przed udezeniem glowka bo ma lozko samochod i tam wystaje kilka elementow. Becik malo uzywalam przy synu bo byl urodzony w lipcu i go nie przegrzewalam tylko meza starsza siostra brala go w beciku bo sie bala bez10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Meggi ja miałam suprise, wszystko super ale było ze 40 stopni i każdy sobie zimne piwko pił, a ja musiałam się cieszyć bavarią która nie przypominała piwa w żadnym stopniu dostałam bujaczek, krzesełko do karmienia keter - mega fajny, no i ciuszki. W listopadzie byłam u koleżanki na baby shower, moja córka miała najlepszą frajdę bo tyle cioci w 1 miejscu że szalała z nimi do północy.
Kupiliśmy przyszłej mamie bujak, szumisia, pieluszki, pudełko na pamiątki.
Pomalowałyśmy mamuśce brzuszek szminką było bardzo fajnie.
Teraz pewnie sama zrobię o ile mnie nie wyprzedzą z niespodzianką. Miałam robić huczne 30 urodziny no ale chyba zrobię huczne 33 bo co mi teraz po imprezie. -
Mi również przewijak się bardzo sprawdził, taki nakładany na łóżeczko, do 6 mc używałam non stop, tym bardziej że córka na cycu robiła kupę raz na tydzień i to taką że śpichy nożyczkami i do kosza bo zawsze po szyję.. a ten przewijak łatwo umyć
Nurkowanie lubi tę wiadomość
-
Od ktorego tyg go stosowalas? Kupie raczej uzywany na Olx albo na lokalnej grupie fb dla mam. Zawsze jak bedzie mnie denerwowal moge odsprzedac dalej.
mmalibu wrote:Ja stosowałam trochę później raczej,ale mam ten https://allegro.pl/oferta/detektor-tetna-plodu-jpd100s-angelsounds-zel-usg-6929811516?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_pla_dziecko_zdrowie&ev_adgr=urz%C4%85dzenia+medyczne&gclid=CjwKCAjwiN_mBRBBEiwA9N-e_i5zLvY_PBpqEjj1UVqpHZNLi_16cnYl7NKepX6P65eaOkMX4NB_JRoCVjkQAvD_BwE Zawsze mi wykrył tętno, można zgrać sobie na płykę bicie serca -
Witam dziewczyny. Rozpoczęłam 8 tc. Bardzo współczuję strat, w zeszłym roku sama przez to przeszłam. Tym razem udało mi się zobaczyć bijące serduszko. Żyję od wizyty do wizyty. Jestem spod Gdańska. To moja 2 ciąża.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 14:17
olka_sz, mmalibu, Muki85, Poziomka64, pawojoszka, Limonka, Meggi89, Madera2000, Czykoty, pola89, AnitaK, michaga82, magda sz lubią tę wiadomość
OM 27.03.2019
Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]