X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 23:54

21 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Jagodka17 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podczytuje Was, ale jakoś odwagi nie miałam, żeby pisać, czekałam na dzisiejszą wizytę, ostatni raz u gina byłam 5 tygodni temu, więc ciągnął mi się ten czas strasznie i denerwowalam się czy wszystko będzie ok.
    Dzisiaj miałam prenatalne ( wg @ to 12+6, wg ostatniego USG 11+6), wszystkie pomiary ok, kosc nosowa jest, maleństwo ma 6cm, serduszko bije 159, maluch podgonil wymiarami i wg dzisiejszego USG termin porodu z 1 grudnia zmienil sie na 26 listopada i gin powiedziała, że tym terminem będziemy się kierować. Jutro podjadę do laboratorium, muszę zrobić badanie krwi na Pappe. Maluch pieknie współpracował, machal nóżkami i rączkami- piękny widok. No i prawdopodobnie chlopak, w sumie od początku ciąży mam takie przeczucie, więc może się sprawdzi :)
    Co po objawów to mdłości przeszły, senność jeszcze została, zachcianki czasami są, piersi mniej bolą, ale urosły i powoli wraca energia do życia.

olka_sz, Muki85, Nurkowanie, Malamia, mmalibu, hamadriada, Meggi89, Meggs, LadyS, anna23, Limonka, Miodunka, Ewe90, Malgonia, Mali84, Madera2000, Nulka lubią tę wiadomość

f6c5777f09.png
  • Nurkowanie Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, chociaż w Gdańsku na nfz to jest cięzko cokolwiek.
    Jagodka super, tez bym chciala byc po z takimi wiadomisciami. Ale na razie 8 tc konczymy.

OM 27.03.2019
    Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
    Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
    Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Jagodka 😉 Moje mdłości nie przeszły, zbieraly siłę na wieczór..

relg6iyem5hi69f7.png
  • martaszymi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nurkowanie wiem że na NFZ na pewno można prenatalne robić w invicie ale nie wiem jak z terminami i ile mają miejsc na miesiąc na NFZ, moja koleżanka miała skierowanie na NFZ i jechała do nowego dworu Gdańskiego bo w Gdańsku nie zmiescilaby się w czasie. A jeśli chcesz prywatnie to w invicie termin nawet w ciągu 3 dni Ci znajdą :)

Nurkowanie lubi tę wiadomość

29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
    17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
    30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
    I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
    II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Kamcia no proszę cię ,ty ? Żadnych objawów? A te twoje niezliczone zachcianki? A przez kogo ja się ze szparagami próbowałam zaprzyjaźniać? Mdłości to nie jest jedyny możliwy objaw.
    ja tak jadam i bez ciazy :D :D
    juz jako dziecko bylam jak królik-szynki na wielkanoc nie cieszyły ale sałata i pomidor tak
    od zawsze moge jesc monogamicznie -jedno i do znudzenia XD
    w tej ciazy nawet pryszczy nie mam-a to juz u mnie "dziwne"

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Pozazdrościłam Wam tych detektorów tętna i poluje na olx :) mąż będzie na wyjeździe służbowym we wtorek, jak mam prenatalne, to pomyślałam, że mu zrobię niespodziankę, żeby w domu mógł posłuchać serduszka ❤️🙂

pola89, Malgonia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam taki dzień, że cały czas albo chciało mi się jeść albo jadłam.. Ale potem miałam kaca żywnościowego, bo nawet o chipsy zachaczyłam i drożdżowke, a żołądek źle to przyjął. Dzisiaj wstałam z postanowieniem, że zdrowiej już jem 🙂

• magda sz Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi mój był sceptycznie nastawiony na ten detektor że po pierwsze wcale może nie wykryć że to bubel i ściema a dwa że będę panikować. No ale oczywiście zamówiłam i tak. Teraz codziennie chce posłuchać :D

A co do jedzenia to myślę że nie ma znaczenia co się je ale ilości i mix różności, testuje codziennie i czasem po pizzy z umiarem jest ok, za to po sałatce jest masakra, wzdyma mnie tak że mam wrażenie że pekne, przelewa mi się w brzuchu, a jak usiądę na wc to mam wrażenie że... Wystrzele w kosmos jak rakieta :D

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Nurkowanie Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. W tygodniu podzwonie i najwyzej prywatnie to załatwię.
    Od rana nie mogę nic jeść tylko piję. Cały czas mam szkliste oczy i chodzę prawie nieprzytomna. Też tak macie?
    Od chipsów ulubionych mnie odrzuciło, może lepiej je sobie darować.

OM 27.03.2019
    Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
    Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
    Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jedynie chipsy pomagają wieczorem nie rzygać 😂 dieta dramat :o
    Poza tym wciąż niewiele mi wchodzi ;/

Nurkowanie, na pewno lekarz Ci powie gdzie się zapisać, mnie skierował i powiedział gdzie iść :)

2Rp2p1.png
  • LadyS Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Na prenatalne gin musi Ci wystawić skierowanie z uzasadnieniem dlaczego na NFZ i wtedy dzwonisz tam gdzie robią na NFZ :)
    Ahhh dobrze wiedzieć, też się zastanawiałam.
    Ja na razie nie mam co myśleć o pappa i prenatalnym, doktor powiedział że mam leżeć plackiem. I nawet z badaniami krwi muszę poczekać aż się trochę krwiak wchłonie i sytacja polepszy :(
    Ps. Czy wiecie gdzie w Katowicach można zrobić i jak wcześnie trzeba się zapisać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 10:30

c55fdqk3n0x5gje7.png
    36 lat, INV kwiecień 2019, długi protokół.
    06.04 transfer dwóch zarodków
    13dpt - beta 174 17dpt - beta 989
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja tak jadam i bez ciazy :D :D
    juz jako dziecko bylam jak królik-szynki na wielkanoc nie cieszyły ale sałata i pomidor tak
    od zawsze moge jesc monogamicznie -jedno i do znudzenia XD
    w tej ciazy nawet pryszczy nie mam-a to juz u mnie "dziwne"
    Ja mam pryszcze jak chcesz mogę ci oddać . W poprzednich ciążach raczej nie miałam kłopotu z cerą.

Co do diety to ja mieszam takie rzeczy że powinnam z toalety nie wychodzić i nic ,za to odrzuciło mnie od śledzi a zawsze lubiłam. Za to owoce kilogramami obojętnie jakie

Co do badań to za 3(prawie) tygodnie mam u mojego gin wizytę i będzie robił takie dokładniejsze USG z pomiarami ,ponieważ mam powyżej 35 lat pewnie wyślę na przesiewowe w kierunku ZD ale u nas w mieście nie robią musiałabym jechać 50 km więc sobie odpuszczam . Nie tylko dlatego że to logistycznie dla mnie trudne ale też że takie badania nic mi nie dadzą . Określa tylko prawdopodobieństwo a nie diagnozę pozatym nawet jeśli dziecko by mialo być z ZD to lekarz to zobaczy na USG

cf409fc7e7.png
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, oczywiście bez urazy i zrobisz jak chcesz, ale nie koniecznie zobaczy. Poczytaj u mamyginekolog, poruszała ten temat jakoś na początku roku bodajże. Nie pamiętam dokładnie, ale coś około 20% dzieci chorych wygląda na usg całkiem zdrowo. Wiadomo że pappa i usg nie dadzą diagnozy, ale dlatego jest to badanie przesiewowe do dalszej diagnostyki ;)
    Nie wspominając o milionie dodatkowych rzeczy jakie odpowiednio wyszkolony ginekolog sprawdza przy takim genetycznym usg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 12:27

2Rp2p1.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma, lat 26 urodziła córeczkę z ZD. Na usg chodzila do lekarza z super sprzętem. Wszystko wyglądało ok, ona młoda. Nie zdecydowali się na prenatalne. I po porodzie sam ginekolog prowadzący nie chciał uwierzyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 12:03

relg6iyem5hi69f7.png
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie zniechęcajcie się tym, że jak prenatalne na nfz to będzie kiepska jakość. Niektóre prywatne placówki mają podpisaną umowę z nfz na usg+pappa. Ja idę właśnie do takiej kliniki. Jak byłam tam ze skierowaniem, to w poczekalni były takie skórzane kanapy i wszystko tak ociekało luksusem, że jestem spokojna o jakość usg. A nie płacę za to ani grosza.

Aha, jeżeli macie wskazania, to skierowanie na nfz może wystawić KAŻDY lekarz, także prywatny. Ja mam skierowanie od mojej prywatnej lekarki.

Malgonia, Nurkowanie lubią tę wiadomość

w9sdp1.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak dzwonilam do poradni gwnetycznej to nawet pytalam, czy moge miec skierowanie od prywatnego lekarza. Dla nich nie ma to znaczenia. Jedno co mnie zastanawia, to czemu mam przyniesc usg na wizyte. Poradnie mam w IMiD. Nie wiem dokladnie jak caly ten proces bedzie przebiegal, pewnie jutro sie dowiem.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi robili usg po którym od razu szlam na oddział oddać krew na pappe(poradnia badań prenatalnych w szpitalu wojewodzkim)
    Cały wynik po tygodniu
    A potem"rób co chcesz" i dlatego tam już nie wrócę tzn w tej ciąży

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w przypadku testu podwojnego jest wiecej wyników falszywie dodatnich niż przy samym usg
    Jestem pewna że niejedna naje się strachu...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od prywatnego ginekologa skierowanie. Zapisałam się do super doktora na prenatalne i jak dzwoniłam do rejestracji to Pani się mnie spytała czy mam skierowanie, bo doktor też w ramach nfz robi. Byłam w szoku, ale ile zaoszczędzę. Dla mnie to najlepszy gin ma świecie 😁 Tydzień wcześniej mam przyjechać do pobrania krwi, tak, że na wizytę z usg już doktor będzie miał wyniki.

relg6iyem5hi69f7.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ