Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Meggi89 wrote:Głupio mi się przyznać, a pół dnia się zastanawiałam jak ten suwaczek na dole wstawić
Zozo, owulacja zawsze mogła być wcześniej i beta teraz wystartuje w kosmos
Zozo, moja beta tez nie była zbyt wysoka, ale się podwajała podwajała aż w końcu zrobiła się pokaźna -
nick nieaktualny
-
Są wyniki
08.04 - 42,16
10.04 - 117,33
Przyrost 178,6 %
Jupiiiiiimonciara, Kindziukowa, martaszymi, aganieszkam, Madera2000, Meggi89, olka_sz lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Miłego dnia! Jaka u Was jest pogoda? U nas w Poznaniu zrobiło się zimno a na początku przyszłego tygodnia ma być nawet lekki przymrozek❄️❄️❄️ Ja juz marze o krotkim rekawku ☁️☀️
AnitaK lubi tę wiadomość
-
Hej hej super te Wasze bety wygladaja ja po wczorajszej wizycie odetchnelam, jest serduszko i bije 💗 zastanawiam sie tylko bo lekarz powiedzial zeby duzo lezec i sie oszczedzac, zero zblizen... nie mowil ze cos jest nie tak ale ja juz sie przejmuje bo w pierwszej ciazy nie mialam takich zakazow (inny lekarz)
Jeszcze troche sie pocielam z Mezem bo on uwaza ze powinnam lekarza zapytac czy moge pracowac (praca w biurze przy komputerze)jak to jest u Was? Idziecie odrazu na zwolnienie? Ja juz sama nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 07:23
AnitaK, aganieszkam, Zozo, Meggi89, martaszymi, Łyska, olka_sz, Madera2000 lubią tę wiadomość
-
aneta.be wrote:Hej hej super te Wasze bety wygladaja ja po wczorajszej wizycie odetchnelam, jest serduszko i bije 💗 zastanawiam sie tylko bo lekarz powiedzial zeby duzo lezec i sie oszczedzac, zero zblizen... nie mowil ze cos jest nie tak ale ja juz sie przejmuje bo w pierwszej ciazy nie mialam takich zakazow (inny lekarz)
Jeszcze troche sie pocielam z Mezem bo on uwaza ze powinnam lekarza zapytac czy moge pracowac (praca w biurze przy komputerze)jak to jest u Was? Idziecie odrazu na zwolnienie? Ja juz sama nie wiem
Też pracuje w biurze przy komputerze i jak będzie wszystko w porządku i dobrze się będę czuć to mam zamiar normalnie pracować jeśli nie przez całą, to przez większość ciąży.aneta.be lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Ja w pierwszej ciąży pracowałam do 7 miesiąca. Teraz idę od 29 kwietnia, bo tego dnia powinnam wrócić do pracy a w domu mam rocznego szkraba i ciężko z opiekąStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
nick nieaktualnyaneta.be wrote:Hej hej super te Wasze bety wygladaja ja po wczorajszej wizycie odetchnelam, jest serduszko i bije 💗 zastanawiam sie tylko bo lekarz powiedzial zeby duzo lezec i sie oszczedzac, zero zblizen... nie mowil ze cos jest nie tak ale ja juz sie przejmuje bo w pierwszej ciazy nie mialam takich zakazow (inny lekarz)
Jeszcze troche sie pocielam z Mezem bo on uwaza ze powinnam lekarza zapytac czy moge pracowac (praca w biurze przy komputerze)jak to jest u Was? Idziecie odrazu na zwolnienie? Ja juz sama nie wiem
Ja pracuje w biurze, przy komputerze, ale nie mam stresującej pracy. Przy pierwszej ciąży pracowałam do 28 tygodnia, tylko że od 20 tygodnia pracowałam 3 dni w tygodniu, a potem już dwa. Największym obciążeniem były dla mnie dojazdy, bo jadę godzinę do pracy i mam 3 przesiadki i to one mnie najbardziej męczyły. Po samej pracy jestem mniej zmęczona niż po weekendzie z synkiem, jak się za nim nalatam.
Ale wiadomo każda praca jest inna i jeśli masz dużo stresów w pracy, to warto pomyśleć o zwolnieniu..
Byłam dziś na pierwszych badaniach krwi i skorzystałam z pierwszeństwa w kolejce, chociaż jedna kobieta w średnim wieku, mnie dopytywala, czy ja aby na pewno jestem w ciąży... U niektórych życzliwość się zaczyna chyba dopiero jak ma się wielki brzuch.. -
aneta.be wrote:Hej hej super te Wasze bety wygladaja ja po wczorajszej wizycie odetchnelam, jest serduszko i bije 💗 zastanawiam sie tylko bo lekarz powiedzial zeby duzo lezec i sie oszczedzac, zero zblizen... nie mowil ze cos jest nie tak ale ja juz sie przejmuje bo w pierwszej ciazy nie mialam takich zakazow (inny lekarz)
Super że już masz serduszko
Ja dostałam zwolnienie od razu, ale to po z powodu plamien i faktu że pracuje w handlu, nawet się nie zastanawiałam jak mi lekarz zasugerował żebym poszła ba zwolnienie. W poprzednich dwóch nie chciałam brać i mam lekki żal do siebie choć pewnie to i tak by nic nie zmieniło.29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
nick nieaktualnyPierwsze serduszka
W pierwszej ciąży pracowałam do 7 miesiąca, potem były ferie i uzgodniłam z dyrekcją, że już nie wracam, ale mogłabym dłużej. Osobiście uważam, że jeśli nie ma wskazań medycznych kobieta powinna starać się funkcjonować jak najbardziej normalnie: pracować, kontynuować aktywności. Dobrze to wpływa na głowę, ale też na ciało i dziecko (na przykład ruch).
Dlatego jak lekarz potwierdzi, że wszystko ok, to chce wrócić do biegania. W pierwszej ciąży jużz dużym brzuchem wracałąm z pracy do domu pieszo, codziennie, koleżanki były w szoku, ale ja to uwielbiałam. Potem pilnowałam, żeby codziennie iść na 1,5h na spacer.
AnitaK lubi tę wiadomość
-
W moim laboratorium jest ogłoszenie na tablicy, że aby skorzystać z przywilejów ciężarnych trzeba mieć zaświadczenie o ciazy i w którym jest się tygodniu.Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczki ciąża samoistna- my siami -
Ja na szczęście mam wolny zawód przy komputerze i mogę zrobić sobie wolne kiedy chce, z tym wiaze sie brak l4 i brak macierzynskiego potem, ale na szczęście dzięki mężowi nie musimy aż tak martwić się finansami😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 10:41
aneta.be, AnitaK lubią tę wiadomość
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
marian_the_baby wrote:A w okolicach Trójmiasta pada śnieg 😖29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
A Wy jesteście już po terminach swoich @? Bo mi lekarz kazał robić testy w 28dc, a mam 32dniowe. Czyli moja @ odpukac wypada pojutrze i trochę się martwię... wiem,że bóle jak na okres są normalne, tym bardziej, że to są takie krótkie fale,ale wiecie, pierwsza ciąża... mialyscie tak w swoich pierwszych ciazach lub teraz?Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
Ja robiłam test 3 dni przed terminem @ a cykle mam 31-32 dni, w terminie miesiączki dostałam plamień, ale po duphastonie i luteinie przeszło. Lekki ból brzucha jak przed miesiączka miałam cały czas i na kilka dni przed terminem mega wrażliwe piersi.
marian_the_baby lubi tę wiadomość
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018