Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam wynik.
70,9 według kalendarzyka 4 tydzień 6 dzień ciąży chyba wskaznik bety potwierdza 4 tydzień? Czy tak?Madera2000 lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Madera2000 wrote:Anita pytam bo ja mialam usg w ten dzien co beta mi wyszla 39,5 ale jeszcze nie bylo widocznego nawet pecherzyka lekarz powiedzial ze to za wczesnie 4t1d i mam przyjsc 24.04 to juz moze bedzie nawet serduszko. Ja generalnie mam pozno owu ok 19dc. Staram sie nie schizowac ale wiadomo jak jestStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Madera2000 wrote:Anita moze beda w nim 2 zarodki
marian_the_baby lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Maxi, z bety wychodzi Ci ciaza. Jasne, ze USG wszystko rozstrzyga ale przyrost bety tez cos tam mowi o wczesnej ciazy. Jednoczesnie te badania sa bardzo stresujace (tzn czekanie na wynik) i pewnie najlepiej cierpliwie czekac ale ja np. nie umiem.
Bylam na wizycie. W macicy sam pecherzyk, bez cialka zoltego i zarodka. Niby tak moze byc ale teraz mam dwa tygodnie nerwow przed soba.. -
Muki85 wrote:U mnie tydzień temu na usg w 4t5d beta wyszła 1210 a pęcherzyk miał 7,3 mm ale nie znam się czy to duży czy normalny... Za tydzień mam wizytę u ginekologa to dowiem się więcej 😁Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Fermina wrote:Maxi, z bety wychodzi Ci ciaza. Jasne, ze USG wszystko rozstrzyga ale przyrost bety tez cos tam mowi o wczesnej ciazy. Jednoczesnie te badania sa bardzo stresujace (tzn czekanie na wynik) i pewnie najlepiej cierpliwie czekac ale ja np. nie umiem.
Bylam na wizycie. W macicy sam pecherzyk, bez cialka zoltego i zarodka. Niby tak moze byc ale teraz mam dwa tygodnie nerwow przed soba..Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Madera2000 wrote:Anita pytam bo ja mialam usg w ten dzien co beta mi wyszla 39,5 ale jeszcze nie bylo widocznego nawet pecherzyka lekarz powiedzial ze to za wczesnie 4t1d i mam przyjsc 24.04 to juz moze bedzie nawet serduszko. Ja generalnie mam pozno owu ok 19dc. Staram sie nie schizowac ale wiadomo jak jest
Mi ginekolog powiedziała, że pęcherzyk ciążowy jest widoczny najwcześniej koło bety 700-1000, więc na pewno było wtedy za wcześnie żeby go zobaczyć.
Ja podczas wizyty miałam taką wartość, pęcherzyka brak, a jestem dobrej myśli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 20:16
Madera2000 lubi tę wiadomość
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Karmelova23 wrote:A macie też czasami takie ciągnięcia w podbrzuszu? Jakby na okres ale niekoniecznie? nawet czasami na pachwine wchodzą takie uklucia.
Mam tak, szczególnie jak długo posiedzę i wstanę albo dłużej pochodzę mówiłam o tym ginowi i mówił że to normalne macica się rozciąga i tak będzieKarmelova23 lubi tę wiadomość
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
marian_the_baby wrote:A Wy jesteście już po terminach swoich @? Bo mi lekarz kazał robić testy w 28dc, a mam 32dniowe. Czyli moja @ odpukac wypada pojutrze i trochę się martwię... wiem,że bóle jak na okres są normalne, tym bardziej, że to są takie krótkie fale,ale wiecie, pierwsza ciąża... mialyscie tak w swoich pierwszych ciazach lub teraz?
Mnie nadal boli brzuch (szczególnie w drugiej połowie dnia), w pierwszej ciąży też mnie cały czas bolał (przez kilka pierwszych tygodni, a na dalszym etapie po byle wysiłku, spacerze) tylko wówczas o wiele, wiele mocniej + skurcze.
Jak widać kobiety są różne i u każdej inaczej organizm w ciąży funkcjonuje.
Alarmującym na pewno byłby silny ból brzucha i skurcze.marian_the_baby lubi tę wiadomość
2015 Aniołek
2017 Synuś -
hamadriada wrote:Mi ginekolog powiedziała, że pęcherzyk ciążowy jest widoczny najwcześniej koło bety 700-1000, więc na pewno było wtedy za wcześnie żeby go zobaczyć.
Ja podczas wizyty miałam taką wartość, pęcherzyka brak, a jestem dobrej myśli.Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Co do pracy to w pierwszej ciąży dostałam od razu zwolnienie leżące i pamiętam, że to były moje najgorsze i najdłuższe tygodnie. I generalnie czas na zwolnieniu wlókł się strasznie wolno. Dla mnie traumą było, że wypadłam z pracy i normalnego funkcjonowania.
Teraz mimo że lubię swoją pracę i siedzę za ciepłym biurkiem inaczej patrzyłabym na zwolnienie chociażby z tego względu, że mam syna, któremu mogłabym poświęcić więcej uwagi i czasu. Póki co jednak zamierzam popracować przynajmniej do sierpnia, ale czas pokaże jak będzie.
Ps. Dzisiaj powiedziałam przełożonej w pracy o ciąży i powiem szczerze, że tak ciepłego przyjęcia to się nie spodziewałam - popłakałyśmy się obie ze wzruszenia i w dodatku powiedziała, że w najbliższych dniach wystąpi o awans dla mnie(!). A ja się tak tego obawiałam...AnitaK, aganieszkam, juudi, aneta.be, Meggi89 lubią tę wiadomość
2015 Aniołek
2017 Synuś -
nick nieaktualnyAnitaK wrote:Ni ja dzisiaj na pewno bety 700 nie miałam bo wczoraj miałam wynik 117 a pecherzyk jednak był przy 1000 bety to zarodek powinien być widoczny
Przy becie 1000 to może, ale nie musi być widać pęcherzyk ciążowy i to nic złego jeszcze nie oznacza.
Bardzo dużo zależy od sprzętu usg, jaki ma lekarz w gabinecie.Malgonia lubi tę wiadomość
-
AnitaK wrote:Ni ja dzisiaj na pewno bety 700 nie miałam bo wczoraj miałam wynik 117 a pecherzyk jednak był przy 1000 bety to zarodek powinien być widoczny
Powtarzam tylko jej słowa. Ale w takim razie to zmartwiłam się bardzo
https://www.znanylekarz.pl/pytania-odpowiedzi/brak-pecherzyka-ciazowegoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 20:34
2015 Aniołek
2017 Synuś -
sunshine03 wrote:Nie strasz dziewczyn niepotrzebnie!!! pęcherzyk ciążowy czasem widać dopiero przy becie 5000. A do zarodka jeszcze daleka droga.
Przy becie 1000 to może, ale nie musi być widać pęcherzyk ciążowy i to nic złego jeszcze nie oznacza.
Bardzo dużo zależy od sprzętu usg, jaki ma lekarz w gabinecie.Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Ja wieczorem tak po godzinie leżenia przed tv, kiedy wstanę ogarnia mnie ból jak na @, czasami w ciągu dnia też jak leżę z kompem i wstanę. A jak się ruszam to nie boli. Mam nadzieję, że to normalneCórcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczki ciąża samoistna- my siami -
U mnie też czasem pojawiają się lekkie bóle "miesiączkowe", pamiętam że przejmowałam się nimi w pierwszej ciąży ale nic z nich złego nie wynikało i teraz już nie zwracam uwagi.
AnitaK, mój pęcherzyk, niestety, był dość duży - 15,8 mm, ale lekarz twierdzi, że tak może być a ufam mu. Wg MamyGinekolog, pewność, że jest puste jajo płodowe jest jeżeli pęcherzyk ma 25 mm i nie ma ciałka żółtego, więc jeszcze jest czas.
AnitaK lubi tę wiadomość