Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja tez wstałam z bolacami piersiami taki nasz urok. Mam nadzieję że jeszcze trochę i jakiś czas będzie spokoju. Mnie boli krocze pewnie wszystko się rozpycha. Ja mam z natury duże piersi i nie chce żeby już rosły bo wpadnę w depresję lubię sobie kupić bluzke koszulowa ale każda rozpina się w biuście i mnie to wkurza10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Cześć wszystkim Chciałam się pochwalić, że udało mi się pierwszy raz znaleźć serduszko przy pomocy mojego detektora ❤️ Co do wszelkich objawów, to u mnie powoli ustępują,co mnie baaardzo cieszy 😁 W pierwszej ciąży piersi mi sporo urosły, bo z rozmiaru 70/75 C/D w okresie poczatkowego karmmienia wskoczyłam w 75 H 😮 i nie czułam się z tym dobrze. Teraz na szczęście jeszcze jakoś bardzo nie urosły, ale za to ja cała jakoś się poszerzyłam 😂
marian_the_baby, magda sz lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Pola utwierdzasz mnie w przekonaniu, ze sie wstrzymam z detektorek. Gdybym teraz nie znalazla i miala czekac 2 tygodnie na weryfikacje to bym osiwiala
Powiem Wam, ze jeszcze to do mnie nie dociera, ze to dzieciatko naprawde moze sie urodzic.pola89 lubi tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Pola utwierdzasz mnie w przekonaniu, ze sie wstrzymam z detektorek. Gdybym teraz nie znalazla i miala czekac 2 tygodnie na weryfikacje to bym osiwiala
Powiem Wam, ze jeszcze to do mnie nie dociera, ze to dzieciatko naprawde moze sie urodzic.Malamia lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Zawsze miałam mały biust i kochałam go, bo chciałam mały, duże piersi w ogóle mi się nie podobają. Niestety w ciąży urósł jak głupi i podczas karmienia też nie zmalał, więc już nie liczę, że wróci. Temu obecnemu nic nie brakuje, tylko rozmiar jak na mój gust, nie ten.
Wczoraj wpadłam w niemałą panikę, bo po stosunku zauważyłam na papierze dwie kropelki jasnoróżowej krwi. Mam nadzieję, że to tylko wynik ciążowego rozpulchnienia i większej wrażliwości pochwy na otarcia. Nie powtórzyło się, na szczęście, nic mnie nie boli, ale obawa została. W poniedziałek mój Gin, więc spytam.
Malgonia, do mnie doatarło po prenatalnych a i tak nie do końca. Może uwierzę czując ruchy a może dopiero jak mi je dadzą po porodzie. Chociaż w Syna nie wierzyłam nawet jak już był na świecie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 08:19
-
Mnie piersi powoli przestają boleć. Ale sporo urosły i jak na mój gust więcej mogły by już nie rosnąć. Pupa też podobno się powiększyła 😬 ogólnie to już chyba z 3 kg mi przybyło. Przed ciążą schudłam te 3 kg a teraz już wróciły. Najgorzej, że mam non stop głoda. Budzę się w środku nocy na siku, a w żołądku czuję jakby mi dziurę ktoś wiercił.
U nas dziś święto, a ja i tak do pracy iść muszę ehh
Miłego dnia i powodzenia na wizytach.
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Ja chyba tez zrezygnuje z detektora. Jak musialam kilka godzin czekac na bete to mnie trzeslo, a mowa jakbym kilkz dni nie mogla znalezc serca. Poza tym u mnie dosc czesto usg, mi tak co 2 tyg wypada, a Wam co ile usg robia?OM 27.03.2019
Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]
-
Ja mam usg co miesiąc, takie szybciutkie z podstawowymi pomiarami.
O ile jak pierwszy raz byłam w ciąży, to nie brałam do wiadomości, że z ciąża może dziać się coś nie tak i liczyłam się z 3-4 usg na całą ciążę.
W poprzedniej mieliśmy przygodę z hipotrofią brzuszka i nie wyobrażam sobie, co by było, gdybym nie miała dodatkowych usg, bo problemy zaczęły się już po usg 3. trymestru. A tak mogliśmy zainterweniować zawczasu.
2015 Aniołek
2017 Synuś -
olka_sz wrote:Mnie nie bolą, ale za to cały czas są mega ciepłe jakbym miała gorączkę ale tylko w cyckach.
ciekawe czy można dodać objaw "gorące piersi" xD
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Ja jestem po dzisiejszej wizycie i to był fall start Dzidziuś jeszcze za mały, zabrakło mu 3mm do pomiarów ale wiek jest zgodny z OM, więc wszystko w porządku. Mój lekarz dał mi takie widełki do zapisania się na to badanie. Czyli prenatalne przesunięte na za tydzień Plus jest taki, że nie będę za nie płacić, bo dzisiaj zapłaciłam, zobaczyłam nasze maleństwo i pójdę z wynikami pappa, więc nie rozpaczam
pola89, Malgonia, Mali84 lubią tę wiadomość
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczki ciąża samoistna- my siami -
Meggi89 wrote:Już dzisiaj ktoś wizytuje?
Ja wizytuję na 16:00 - wizyta na której już powinno być widać zarodek z serduszkiem. Stresuje się.Malgonia, AnitaK, Mali84 lubią tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Martek&M wrote:Ja wizytuję na 16:00 - wizyta na której już powinno być widać zarodek z serduszkiem. Stresuje się.Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
Wlasnie dzis myslalam sobie, ze to obezwladniajace zmeczenie mi na szczescie przeszlo, nie jestem zadnym wulkanem energii ale nie robi mi sie slabo na mysl o spacerze z Synkiem. W czasie jego drzemek juz normalnie sprzatam/gotuje a nie leze pod kocem i gapie sie w serial. Okropne to bylo, nie moglam siebie zniesc takiej.
-
Malamia ja to bym raczej uprzejma nie byla... ale na glupote ludzi nic nie poradzisz. Zawsze beda jakies stare plotkary. To taki punkt obowiazkowy kazdego budynku.
Olej i juz. Najwazniejsze, ze z dzidkiem wszystko dobrze.juudi, Mali84 lubią tę wiadomość
-
Malania nienormalna to jest ta sąsiadka ,ja bym zapytała czy jej numer dać na tą policję,do godziny 22 każdemu wolno robic co mu się podoba . A temu staremu moherowi bym powiedziała żeby pilnowała swojego nosa a nie sąsiadów podsłuchuje bo jej myszy naslesz jak się nie odczepi. Z takimi ludźmi trzeba stanowczo bo jak zobaczy że się przejmujesz to ci spokoju nie da.