X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • marian_the_baby Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdro :P

Malgonia lubi tę wiadomość

Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu

14.12 dwie kreseczki :) ciąża samoistna- my siami :D
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marian_the_baby wrote:
    Zazdro :P

Ja tez :) luczylam, ze poza tylkuem jeszcze cos mi urosnie ;)

Mali84 lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak wywaliło cyce, że w żaden biustonosz nie wchodzę 😩 Ja normalnie mam rozmiar E, a teraz to już masakra. Bez biustonosza ciężko chodzić bo bolą... No cóż, poprzedniego dziecka nie udało się karmić piersią to może teraz się piersi zmobilizowaly 😁😁

relg6iyem5hi69f7.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w ogole nie bolaly. W 1 ciazy zaczelo przechodzic wlasnie w 10 tygodniu. :)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem, czy to takie fajne. Normalnie mam rozmiar C. Po porodzie miseczka w rozmiarze E nie dochodziła mi nawet do sutków i myślałam, że skóra tego nie przetrwa. Wyglądałam jak desperatka po zabiegu powiększenia biustu :p
    Po roku karmienia piersi wróciły stopniowo do wyjściowego rozmiaru. Wolałabym tym razem zostać przy swoim rozmiarze :p
    Poza tym jeszcze Wam urośnie co trzeba;)

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bolą nadal. Jak zaczęły po owulce tak bolą do dziś. Raz mniej , raz tak że nie da się wytrzymać. Staniki już wymieniłam na większe 😏

Nurkowanie lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie bolały w ogóle. Są ciężkie i trochę większe, ale nie bolą ;)

Zazdro tych dużych piersi, u mnie to lupy potrzeba, żeby znaleźć 😂😂

2Rp2p1.png
  • juudi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą zwłaszcza sutki, są bardzo wrażliwe na dotyk.. I pora na zmianę stanika, nie mieszczą się już w prawie żadnym :)

ma6nky9zewfu5ea1.png
    atdchdge5fgohmhe.png
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pierwszej ciąży z rozmiaru miseczki C wskoczyłam w F :) tak zostało. Wątpię zeby teraz były jeszcze większe :) mam lekko nadwrazliwe sutki.
    Bardzo sprawdzają mi się po domu staniki z H&M miekkie koronkowe do karmienia. Trzeba szukać na promo. Ja kupowalam w dwupaku. Biustonoszy z lidla dla mam nie polecam szczegolnie z duzym biustem. Polasilam się na kilka sztuk i tylko jeden był porządny reszta nie trzymala biustu a wrecz gniotła. Są ladne i tanie ale dla pań max do miseczki C. Bo te rozmiary zazwyczaj zniżone.
    A tak wogole w ubieglym tygodniu kupiłam sobie szorty jeansowe na ciąże w lidlu. 35 pln to nie wiele bo przewaznie okolo 100 pln kosztują np w HM. Te z lidla są wygodne tylko jeszcze brzuch muszę miec do nich :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 18:28

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie :)
    Dzidziś ładnie rośnie. Wszystko ma na miejscu, a najwazniejsze, ze nie ma obrzeku wiec nie widac, by cos mialo byc nie tak :)
    Jestem najszczesliwsza na swiecie :)

marian_the_baby, mmalibu, Maxi, AnitaK, Mali84, pola89, Ewe90, Nurkowanie, Muki85, Miodunka, Limonka, Meggi89, hamadriada, olka_sz, magda sz, LadyS, michaga82, Meggs, taka_mama, Monnn, anna23 lubią tę wiadomość

age.png

• MamJuzSyna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi wrote:
    Ja po pierwszej ciąży z rozmiaru miseczki C wskoczyłam w F :) tak zostało. Wątpię zeby teraz były jeszcze większe :) mam lekko nadwrazliwe sutki.
    Bardzo sprawdzają mi się po domu staniki z H&M miekkie koronkowe do karmienia. Trzeba szukać na promo. Ja kupowalam w dwupaku. Biustonoszy z lidla dla mam nie polecam szczegolnie z duzym biustem. Polasilam się na kilka sztuk i tylko jeden był porządny reszta nie trzymala biustu a wrecz gniotła. Są ladne i tanie ale dla pań max do miseczki C. Bo te rozmiary zazwyczaj zniżone.
    A tak wogole w ubieglym tygodniu kupiłam sobie szorty jeansowe na ciąże w lidlu. 35 pln to nie wiele bo przewaznie okolo 100 pln kosztują np w HM. Te z lidla są wygodne tylko jeszcze brzuch muszę miec do nich :)

u mnie w sobote byla sytuacja gdzie na poczatku koszy z tymi wszystkimi rzeczami byly spodnie ciazowe za 45 zl a na koncu na promocji te same spodnie tylko bylo napisane spodnie z elastycznym pasem za 10 zl wzielam jedne bo mowie moze sie pomylily czy jak ale nie ale teraz widze ze moglam zamiast 44 wziąć 42 ale juz nosze bo moje normalne uciskaja mi brzuch a na wieczor tzn juz od okolo 17 mam zaokraglony i widac w piatek pojade na miasto do przychodni dowiedziec sie o badania dla syna to zajade i jak beda wezme jeszcze ze 2 pary.

W sobote mam dodatkowa wizyte u gina bo mnie brzuch boli i jade na 16 nie wiem czy dam od razu znac co i jak bo chcemy grilla zrobic na dzien dziecka mielismy tez jechac do zoo ale jak mam wizyte to nie wiem czy sie wyrobimy

10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
    12.02.2019 (*) aniołek 7t
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam juz syna. Takie promo to ja lubię. :) ale czasem poprostu trzeba trafic bo najgorzej jak się szuka i nie ma :)

Mnie boli brzuch w jednym mniejscu po lewej stronie i czasem złapie mnie taki ból az mi ciemno robi się przed oczami z bolu mnie skręca i jak dotykam brzucha to kest bol nie do opisania. Jest to ból krótkotrwały. Do tej pory 3 razy az tak mocno zabolalo tak to czasem zakuje. Lekarz mówił ze to po cesarce ale taki mocny ból... Na usg nic nie wykazuje... :/

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • MamJuzSyna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi wrote:
    Mam juz syna. Takie promo to ja lubię. :) ale czasem poprostu trzeba trafic bo najgorzej jak się szuka i nie ma :)

Mnie boli brzuch w jednym mniejscu po lewej stronie i czasem złapie mnie taki ból az mi ciemno robi się przed oczami z bolu mnie skręca i jak dotykam brzucha to kest bol nie do opisania. Jest to ból krótkotrwały. Do tej pory 3 razy az tak mocno zabolalo tak to czasem zakuje. Lekarz mówił ze to po cesarce ale taki mocny ból... Na usg nic nie wykazuje... :/

Ja nie miałam cesarki i mnie boli po prawej stronie. A my tak przypadkiem zajechalismy po krotkie spodenki ciazowe bo cieplo idzie a nic takiego nie mam a tu niespodzianka

Maxi lubi tę wiadomość

10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
    12.02.2019 (*) aniołek 7t
  • Ewk@ Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, wszystko ok... Uffff

Muki85, Miodunka, Meggi89, Maxi, Ewe90, Limonka, hamadriada, olka_sz, MamJuzSyna, Mali84, magda sz, AnitaK, marian_the_baby, Malgonia, LadyS, pawojoszka, michaga82, Nurkowanie, taka_mama, Monnn, mmalibu, Madera2000, anna23 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bolą czasem raz a dobrze że tak powiem, w 1 ciazy po 20 tyg do końca ciąży czułam jakbym mi tunele metra drążyli, ale za to karmienie było bezbolesne, od kilku dni czuje w nocy coś podobnego ale mniej boli niż ostatnio.
    Kurcze prycham coś i kicham i deszcze :(

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w dzień piersi nic nie bolą, chociaż w pierwszej ciąży parę tygodni bolały. Za to w nocy, jak się obudzę, to czasem czuje w nich mrowienie i trochę już urosły. Na razie czuje się z nimi dobrze, ale ze z natury mam mały biust, to przy karmieniu piersią i wielkim biuście czułam się jak w innym ciele, i jeszcze jedną pierś miałam ponad rozmiar większą niż drugą.. Po karmieniu wróciłam do rozmiaru mini i teraz mam nadzieję, że tak dużo nie urosna 🙂

• Meggs Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia super 😊 kiedy następna wizyta? Wizytujesz co tydzień narazie?

Malgonia lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Nurkowanie Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wieczór wróciło czucie piersi, ale niezbyt mocno.
    Do tego czuję spore rozpychanie w macicy, nie wiem do czego to porównać. Jakby była wyżej.

OM 27.03.2019
    Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
    Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
    Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]
  • taka_mama Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bolą praktycznie od owulacji. W staniki się jeszcze mieszcze ale nie wiem co zrobię jak zaczną rosnąć bo teraz noszę 75G. Znając życie w żadnych lidlach i hm nie będzie takich rozmiarów i bede musiała płacić miliony monet 😢 w pierwszej ciąży wyjściowo miałam 75E skończyłam na 75G, nie wyobrażam sobie co będzie teraz...

08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jakby biust urosl o 3 rozmiary to dalej nie bylby wielki ;) no licze, ze jak nie w ciazy to przy karmieniu urosnie. Teraz to nie wiem jak ten dzidek mialby zlapac za piers ;)

Meggs teraz proba cierpliwosci, bo az 2 tygodnie przerwy ;)

Meggi dopisalabys mnie na liste na 25.12?

age.png

‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ