Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi tak wywaliło cyce, że w żaden biustonosz nie wchodzę 😩 Ja normalnie mam rozmiar E, a teraz to już masakra. Bez biustonosza ciężko chodzić bo bolą... No cóż, poprzedniego dziecka nie udało się karmić piersią to może teraz się piersi zmobilizowaly 😁😁
-
No nie wiem, czy to takie fajne. Normalnie mam rozmiar C. Po porodzie miseczka w rozmiarze E nie dochodziła mi nawet do sutków i myślałam, że skóra tego nie przetrwa. Wyglądałam jak desperatka po zabiegu powiększenia biustu :p
Po roku karmienia piersi wróciły stopniowo do wyjściowego rozmiaru. Wolałabym tym razem zostać przy swoim rozmiarze :p
Poza tym jeszcze Wam urośnie co trzeba;)
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Ja po pierwszej ciąży z rozmiaru miseczki C wskoczyłam w F tak zostało. Wątpię zeby teraz były jeszcze większe mam lekko nadwrazliwe sutki.
Bardzo sprawdzają mi się po domu staniki z H&M miekkie koronkowe do karmienia. Trzeba szukać na promo. Ja kupowalam w dwupaku. Biustonoszy z lidla dla mam nie polecam szczegolnie z duzym biustem. Polasilam się na kilka sztuk i tylko jeden był porządny reszta nie trzymala biustu a wrecz gniotła. Są ladne i tanie ale dla pań max do miseczki C. Bo te rozmiary zazwyczaj zniżone.
A tak wogole w ubieglym tygodniu kupiłam sobie szorty jeansowe na ciąże w lidlu. 35 pln to nie wiele bo przewaznie okolo 100 pln kosztują np w HM. Te z lidla są wygodne tylko jeszcze brzuch muszę miec do nichWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 18:28
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Ja juz po wizycie
Dzidziś ładnie rośnie. Wszystko ma na miejscu, a najwazniejsze, ze nie ma obrzeku wiec nie widac, by cos mialo byc nie tak
Jestem najszczesliwsza na swieciemarian_the_baby, mmalibu, Maxi, AnitaK, Mali84, pola89, Ewe90, Nurkowanie, Muki85, Miodunka, Limonka, Meggi89, hamadriada, olka_sz, magda sz, LadyS, michaga82, Meggs, taka_mama, Monnn, anna23 lubią tę wiadomość
-
Maxi wrote:Ja po pierwszej ciąży z rozmiaru miseczki C wskoczyłam w F tak zostało. Wątpię zeby teraz były jeszcze większe mam lekko nadwrazliwe sutki.
Bardzo sprawdzają mi się po domu staniki z H&M miekkie koronkowe do karmienia. Trzeba szukać na promo. Ja kupowalam w dwupaku. Biustonoszy z lidla dla mam nie polecam szczegolnie z duzym biustem. Polasilam się na kilka sztuk i tylko jeden był porządny reszta nie trzymala biustu a wrecz gniotła. Są ladne i tanie ale dla pań max do miseczki C. Bo te rozmiary zazwyczaj zniżone.
A tak wogole w ubieglym tygodniu kupiłam sobie szorty jeansowe na ciąże w lidlu. 35 pln to nie wiele bo przewaznie okolo 100 pln kosztują np w HM. Te z lidla są wygodne tylko jeszcze brzuch muszę miec do nich
u mnie w sobote byla sytuacja gdzie na poczatku koszy z tymi wszystkimi rzeczami byly spodnie ciazowe za 45 zl a na koncu na promocji te same spodnie tylko bylo napisane spodnie z elastycznym pasem za 10 zl wzielam jedne bo mowie moze sie pomylily czy jak ale nie ale teraz widze ze moglam zamiast 44 wziąć 42 ale juz nosze bo moje normalne uciskaja mi brzuch a na wieczor tzn juz od okolo 17 mam zaokraglony i widac w piatek pojade na miasto do przychodni dowiedziec sie o badania dla syna to zajade i jak beda wezme jeszcze ze 2 pary.
W sobote mam dodatkowa wizyte u gina bo mnie brzuch boli i jade na 16 nie wiem czy dam od razu znac co i jak bo chcemy grilla zrobic na dzien dziecka mielismy tez jechac do zoo ale jak mam wizyte to nie wiem czy sie wyrobimy10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Mam juz syna. Takie promo to ja lubię. ale czasem poprostu trzeba trafic bo najgorzej jak się szuka i nie ma
Mnie boli brzuch w jednym mniejscu po lewej stronie i czasem złapie mnie taki ból az mi ciemno robi się przed oczami z bolu mnie skręca i jak dotykam brzucha to kest bol nie do opisania. Jest to ból krótkotrwały. Do tej pory 3 razy az tak mocno zabolalo tak to czasem zakuje. Lekarz mówił ze to po cesarce ale taki mocny ból... Na usg nic nie wykazuje...19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Maxi wrote:Mam juz syna. Takie promo to ja lubię. ale czasem poprostu trzeba trafic bo najgorzej jak się szuka i nie ma
Mnie boli brzuch w jednym mniejscu po lewej stronie i czasem złapie mnie taki ból az mi ciemno robi się przed oczami z bolu mnie skręca i jak dotykam brzucha to kest bol nie do opisania. Jest to ból krótkotrwały. Do tej pory 3 razy az tak mocno zabolalo tak to czasem zakuje. Lekarz mówił ze to po cesarce ale taki mocny ból... Na usg nic nie wykazuje...
Ja nie miałam cesarki i mnie boli po prawej stronie. A my tak przypadkiem zajechalismy po krotkie spodenki ciazowe bo cieplo idzie a nic takiego nie mam a tu niespodziankaMaxi lubi tę wiadomość
10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Ja już po wizycie, wszystko ok... Uffff
Muki85, Miodunka, Meggi89, Maxi, Ewe90, Limonka, hamadriada, olka_sz, MamJuzSyna, Mali84, magda sz, AnitaK, marian_the_baby, Malgonia, LadyS, pawojoszka, michaga82, Nurkowanie, taka_mama, Monnn, mmalibu, Madera2000, anna23 lubią tę wiadomość
-
Mnie piersi bolą czasem raz a dobrze że tak powiem, w 1 ciazy po 20 tyg do końca ciąży czułam jakbym mi tunele metra drążyli, ale za to karmienie było bezbolesne, od kilku dni czuje w nocy coś podobnego ale mniej boli niż ostatnio.
Kurcze prycham coś i kicham i deszcze -
nick nieaktualnyMnie w dzień piersi nic nie bolą, chociaż w pierwszej ciąży parę tygodni bolały. Za to w nocy, jak się obudzę, to czasem czuje w nich mrowienie i trochę już urosły. Na razie czuje się z nimi dobrze, ale ze z natury mam mały biust, to przy karmieniu piersią i wielkim biuście czułam się jak w innym ciele, i jeszcze jedną pierś miałam ponad rozmiar większą niż drugą.. Po karmieniu wróciłam do rozmiaru mini i teraz mam nadzieję, że tak dużo nie urosna 🙂
-
Na wieczór wróciło czucie piersi, ale niezbyt mocno.
Do tego czuję spore rozpychanie w macicy, nie wiem do czego to porównać. Jakby była wyżej.OM 27.03.2019
Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]
-
Mnie piersi bolą praktycznie od owulacji. W staniki się jeszcze mieszcze ale nie wiem co zrobię jak zaczną rosnąć bo teraz noszę 75G. Znając życie w żadnych lidlach i hm nie będzie takich rozmiarów i bede musiała płacić miliony monet 😢 w pierwszej ciąży wyjściowo miałam 75E skończyłam na 75G, nie wyobrażam sobie co będzie teraz...08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Mi jakby biust urosl o 3 rozmiary to dalej nie bylby wielki no licze, ze jak nie w ciazy to przy karmieniu urosnie. Teraz to nie wiem jak ten dzidek mialby zlapac za piers
Meggs teraz proba cierpliwosci, bo az 2 tygodnie przerwy
Meggi dopisalabys mnie na liste na 25.12?