Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Madera, barwią się na niebiesko. W poprzedniej ciąży obudziłam się pewnego rana z wielką plamą pod pupą, spanikowana pobiegłam do Gina - byłam pewna, że wody. Okazało się, że obfity wodnisty śluz właśnie, więc kupiłam sobie wkładki na wszelki wypadek, żeby mieć w przyszłości spokój. W tej ciąży kupiłam już na początku, z tego samego powodu, żeby móc sprawdzić, jakby co. To jest opakowanie, chyba 30 wkładek czy coś, myślę że na całą ciąże starczy.
-
Co do basenu i infekcji. Tak jak kiedys tu pisalam juz dlugo do mnie nie wracają infekcje.
w listopadzie ubieglego roku mialam przez miesiąc rehabilitacje: fitnes, rowerek wodny i płetwy i czulam się fantastycznie. Kiedyś pani dr ktora wyleczyla mnie z infekcji powiedziala ze przed wejsciem na basen wkładać tampon i odrazu po wyjsciu wyjąć uniknie się infekcji. I to kiedys bylo dla mnie bardzo skuteczne. Jezeli dr pozwoli mi chodzic na basen to moze tak aplikowac ten tampon przed basenem nie za gleboko aby uniknac w ciazy infekcji kiedy to organizm bardziej podatny.
Ja w tej ciazy nie mam zadnych sluzow wyciekow i ect... Od poczatku bez zadnej wkładki. W 1 ciazy mialam jednorazowo sluz grudkowaty.19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Fermina wrote:Ja mam od czasu do czasu taki "wodnisty" śluz w ciąży. Też wygląda jak woda po prostu, ale płodowe to nie są bo mam w domu wkładki, wykrywające wyciek wód płodowych i sprawdzałam. Jeżeli się niepokoisz to wizyta jest najlepszym rozwiązaniem, trzymam kciuki, żeby to było "nic".
Delilah ja plamie od 6 tygodni03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Mysle, ze po stosunku moze wyplywac płyn, ktory maja czasami kobiety podczas orgazmu. Kiedys mialam takie, ze szklanke bym zapelnila. Nie jest to mocz ani sluz tylko wlasnie jak woda bezbarwny. Moze w ciazy o taki wytrysk kobiecy latwiej.OM 27.03.2019
Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]
-
Dobrze wiedzieć że jest takie coś kupię sobie w późniejszej ciąży bo z synem.lezalam 5 dni po i wody mi przebijali bo same nie odeszły ale przy poronieniu po lekach właśnie chlusnela ze mnie taka ciepła woda i po tym się wszystko zaczelo. Więc mogłabym się za dobrze albo nie pierwsza myśl nie skapnac że to wody znając męża on by szybciej się zorientowal pierwsza ciążę on pierwszy zdiagnozowal bo po stosunku stwierdził że mam dziwne piersi a to już brodawki się powiekszyly i ciemne robily i po ten gi stwierdził że Wojtuś ma 12 tugodni10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Ufff... Już po prenatalnych. Maleństwo ma 5,7cm, FHR - 168, doktor doliczył się wszystkich części ciała, także chyba wszystko ok. Termin porodu przesunął się z 13.12 na 09.12. Czekamy jeszcze na wyniki testu Pappa, bo dziś krew mi pobierali.
Aaaa, i najprawdopodobniej będzie dziewczynka 😍hamadriada, AnitaK, LadyS, Maxi, martaszymi, Ewe90, magda sz, kamciaelcia, marian_the_baby, Miodunka, pawojoszka, mmalibu, pola89, taka_mama, Muki85, Limonka, Karolajnos, anna23 lubią tę wiadomość
-
Ah czyli do statystyk odnośnie krwawień jeszcze nadrzerki trzeba dopisać ehhh...
Ciekawe sprawa z tymi wkładkami, faktycznie widzę że w aptekach są. Fajny wynalazek szczerze mówiąc...
Ewka kciuki za wizytę ✊ -
Mnie raz lekko pobolewają ale najczęściej mam spokój. Są tylko większe i lekko nabrzmiale29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Mnie najmocniej bolaly 5-6 tydzien. Teraz czasem z rana a czasem z wieczora, ale nie jakos mocno.
Tez mnie to stresuje, ale poki co wszystko bylo ok. -
Moje tak od 10tc trochę odpuściły rano jak się budzę to kłują, na brzuchu nie ma mowy spać, ale w ciągu dnia jak nie noszę stanika to zapominam, że mam cycki. No i wcale jakoś mi nie urosły (może odrobinkę), na co miałam nadziejęCórcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczki ciąża samoistna- my siami