Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewe90 ja go mam tylko bez tego futra, dobrze się go prowadzi po każdej powierzchni. Jednym palcem właściwie. Ale skaldanie go do samochodu i upychanie w bagażniku to mordega. Na przyszla wiosnę kupie napewno lżejsza wersje spacerówki. Jeszcze kwestia fotelika do samochodu, mam po córce maxi cosi nosidełko, maxi Cosi milofix dla córy muszę kupić większy bo milofix do 18 kg, waży 15 ale na zimę nie upchne jej już mimo że pewnie nie będzie ważyć więcej niż 15.5. A tak to młody będzie miał foteliki po córci.
-
Witam się oficjalnie w 4 miesiacu i II trymestrze
mmalibu, magda sz, michaga82, marian_the_baby, Meggi89, Malgonia, Muki85, Kindziukowa, Martek&M, Madera2000, Mali84, pawojoszka, taka_mama lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
AnitaK wrote:Witam się oficjalnie w 4 miesiacu i II trymestrze
Ja też, ja też
Meggi89, michaga82, Malgonia, magda sz, AnitaK, Kindziukowa, Martek&M, pola89, Mali84, anna23, pawojoszka, taka_mama lubią tę wiadomość
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
magda sz wrote:Ewe90 ja go mam tylko bez tego futra, dobrze się go prowadzi po każdej powierzchni. Jednym palcem właściwie. Ale skaldanie go do samochodu i upychanie w bagażniku to mordega. Na przyszla wiosnę kupie napewno lżejsza wersje spacerówki. Jeszcze kwestia fotelika do samochodu, mam po córce maxi cosi nosidełko, maxi Cosi milofix dla córy muszę kupić większy bo milofix do 18 kg, waży 15 ale na zimę nie upchne jej już mimo że pewnie nie będzie ważyć więcej niż 15.5. A tak to młody będzie miał foteliki po córci.
No ja spacerówke lekka mam po synu, więc to spokoa jakie masz auto jak można wiedzieć? Bo ja mam mały bagażnik i boję się czy mi się stelaż zmieści. Plus tego wózka jest taki, że ma składana gondole i łatwiej wcisnąć że stelażem, tak myślę
-
U mnie ze względu, że to pierwsza ciąża to wiedza nt. wózków, ubranek,kosmetyków itp jest praktycznie zerowa. Uczę się dopiero rozróżniać spiochy od pajacyka, body czy rampersów 🤔
Ewe90, Malgonia, Meggi89 lubią tę wiadomość
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Muki zdziwisz się jak szybko ogarniesz jak już Bobo będzie na świecie
Ja przed synem nawet nie trzymałam dziecka poniżej 2 roku życia na rękach, a o tym w co się dzieci ubiera wiedziałam dosłownie nic. Instynkt zadziałał już przy kompletowaniu wyprawki - wszystko proste, naturalne, bez miliona sznaureczków i innych pierdół - samo przyszło
A jedyny problem miałam przy pakowaniu torby do szpitala, a to dlatego że zaczęłam niespodziewanie rodzić w 32 tygodniu i wszystko 'pakowałam' rękami męża przez telefon 😂 biedny latał po sklepach jeszcze, ale dał radę na 200 %Muki85 lubi tę wiadomość
-
Cześć,
tak zaczęłyście pisać o wózkach, że aż zaczełam szukać co my za wózek mamy. Wózek jest na strychu a wspinać się po drabinie nie zamierzam więc wyśledziłam w necie.
Nasz wózek był kupoiony 5 lat temu nazywał się Bebetto (chyba nico z miękką gondolą) i był super. Był tani ale miał fajne koła i amortyzację. Stelarz składał sie fajnie do całkiem małego. Był w miarę lekki a gondola duża.
Wózek sprawdzał się w zimie, do tego do wózka były osłonki na koła gdy wróciłam ze spaceru łatwo było zachować czystość bo piach z kół nie roznosił się po mieszkaniu.
Ja wtedy musiałam wózek z 1 piętra znosić i wnosić. Więc patent miałam taki, że najpierw znosiłam stelaż i sprowadzałam psa( bo chodziłam z psem na spacery), a potem znosiłam gondolę (jak torbę za rączkę) Często młody usypiał na spacerze więc wygodnie było go z całą gondolą wnosić do domu.
Duża gondola sprawdzała nam się podczas wyjazdów bo chyba do 8-9 miesiąca na wyjazdach młody spał w niej obok naszego łóżka na podłodze, więc nie bałam się że wypadnie. Potem dopiero przeszliśmy na łóżeczko turystyczne i spacerówkę parasolkę.
Parasolkę mamy inglesina Trip i z ręką na sercu polecę ją każdemu. Jeździliśmy z nią na wakacje i spokojnie po żwirkowych drogach śmigała. Rozkładała się na płasko do spania i podnóżek się wyprostowywało więc młody spał w niej nawet na spacerach. Nawet przypomniało mi się, że ciągałam ją po zaśnieżonej plaży we Władysławowie gdy młody miał już 3 lata. Wózek nie do zdarcia kupiłam taki sam chrześniakowi i też mu długo posłużył i od razu bratanek był przekładany z gondoli do inglesiny ( bo brat ) nie miał wózka 2w1.
A fotelik to już inna sprawa tym się zajmował mój mąż . Wiem , że mieliśmy cybex (nie pamiętam modelu) który był wpinany w podstawę wsadzoną w isofix. To tez było fajne rozwiązanie. Bo fotelik był łatwy w montowaniu i bezpieczny. DO tego był całkiem spory więc mlody do 14 m-cy w nim pojeździł. -
Ewe gondola się całkowicie "spłaszcza" więc to jest plus, ale ze spacerówką już tak kolorowo nie jest.
Wcześniej miałam Clio to nawet nie było szans zmieścić, teraz mam suva ale nie wiem czy się zmieści, jak podłogę wyjmę to moooże wejdzie. Mąż do bagażnika w sedanie musiał zdejmować koła ze stalaża. Myślę że nie chodzi że stelaż od Baby Design jest duży- one wszystkie są prawie identyczne na wymiar te 2 w 1. Czasem trzzeba stelaż do bagażnika a druga część wózka do samochodu.
Ewe90 lubi tę wiadomość
-
A ktory mieliscie stelaz? Bo widzialam ze jest kilka roznych w tym jeden wlasnie ponoc terenowy.
Monnn wrote:Teraz użytkujemy cybex priam i szczerze nie polecam! No chyba ze do jazdy po galerii albo drogach niczym tafla szkła. Ten wózek owszem ma fajny wygląd, duża gondole, ale amortyzacji nie ma w ogóle. Zdarzało się, na spacerze nosiliśmy wózek (w którym spała córka), żeby jej głowa nie odpadła 😅 On w ogóle nie pracuje "góra-dół".Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 12:44
-
Spacerówke to pewnie do auta już będę wrzucała tylko ta lekką, także to już mniejszy problem 😁 dziękuję za podpowiedzi! ❤️
Ja też mam suva, xlander wchodził bez problemu, tylko właśnie gondola zawsze jeździła jak pasażer 😂😂
Co do fotelików to ja się zdałam na 8*. Tam mi do auta dobrali najpierw maxi cosi cabriofix, a teraz brittax Romer i-size i jestem bardzo zadowolonalupinka została i czeka na małą
-
U mnie po wczorajszej wizycie już wiadomo na pewno, że będzie chłopak. Mały ma 10 cm i wszystko wygląda dobrze. Tylko nastawiałam się na dziewczynkę, już nawet imię miałam wybrane i teraz mi jakoś tak nieswojo.
Meggs a jak twoja wizyta?Karolajnos, magda sz, olka_sz, Ewe90, Meggi89, pawojoszka, pola89, AnitaK, hamadriada, Muki85, taka_mama, martaszymi, Maxi, Meggs, Nulka, kamciaelcia, michaga82, Ewk@ lubią tę wiadomość
03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Mali miałam tak ostatnio, tyle że byłam pewna że chłopak a jak mi lekarz powiedział że dziewczynka to nie moglam uwierzyć, marzyłam o córce więc nie mogło to do mnie dojść. W tej ciaży płeć jest mi obojętna, niby chciałam drugą córkę ale cieszę się że będzie odmiana
Najważniejsze że zdrowe
-
W temacie wózków to my od 17 miesięcy używamy espiro next avenue, bardzo polecam. Nie mieszkam w dużym mieście także wyprawa przez pole czy krawężniki,a wózek daje radę.
Mam pytanie do dziewczyn które mają dzieci które jeżdżą jeszcze w wózkach, kupujecie wózek podwójny?
Ja walczę z wymiotami od tygodnia, jest to ucìążliwe bo jestem na diecie cukrzycowa i jak za mało zjem to rano mam ketony w moczu. -
Mali84 wrote:U mnie po wczorajszej wizycie już wiadomo na pewno, że będzie chłopak. Mały ma 10 cm i wszystko wygląda dobrze. Tylko nastawiałam się na dziewczynkę, już nawet imię miałam wybrane i teraz mi jakoś tak nieswojo.
Meggs a jak twoja wizyta? -
6,20cm człowieka, płeć nieznana. Serducho bije, wszystko wygląda ok. Jutro na prenatalnych dowiem się pewnie więcej 😉❤️
Ewe90, Nulka, hamadriada, Malgonia, AnitaK, magda sz, Meggi89, taka_mama, pawojoszka, anna23, Madera2000, Maxi, Muki85, michaga82, martaszymi, Ewk@, Mali84 lubią tę wiadomość
-
Melduje się po prenatalnych 😍
Maleństwo ruchliwe i zdrowe ❤️ NT 1,3 CRL 63mm 😍 No i słyszałam serduszko ❤️ Biło jak dzwon całe 151 uderzeń na minutę 😊
Płeć nieznana choć jak widać na zdjęciu maleństwo dość nieśmiałe, wiec to misi być dziewczyna 😂😉
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f965d3adf25.jpg
Mnie za to drugi dzień strasznie boli żołądek i nie wiem czemu 🤷🏻♀️hamadriada, Ewe90, juudi, kamciaelcia, magda sz, Meggi89, taka_mama, mmalibu, pawojoszka, anna23, AnitaK, Limonka, Maxi, Muki85, michaga82, martaszymi, Ewk@, Mali84 lubią tę wiadomość