Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, też się wybieram na przegląd i wybrać się nie mogę. A to brak czasu a to samochód zepsuty.
Właśnie młoda ( lub młody ) harcuje w brzuchu. Zjadłam obiad i czuję już takie konkretne puknięcia. W poniedziałek było tylko takie plumkanie i kotłowanie a teraz już poważne pukanie, którego nie da się pomylić z jelitami. Ale mi się gęba cieszy.AnitaK, Limonka, marian_the_baby, taka_mama, Meggi89, Kindziukowa, pola89, pawojoszka, Madera2000, magda sz, Mali84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, przypomniałyście mi, że wypadałoby pójść na przegląd do dentysty..
A polówkowe mam 19 lipca, to już będzie skończony 20 tydz
Cały czas wyczekuje na ruchy dziecka, ale chyba drugi raz z kolei mam delikatnego malucha i jeszcze nie puka za mocno.
Jeśli planujecie urlopy, to ten moment ciąży chyba jest idealny. U mnie się sprawdzaW podróży nic za bardzo nie doskwiera, można jeszcze długo spacerować bez zadyszki i bawić się z dzieckiem w piachu
-
Dziewczyny żyjecie jako w ten upał, bo ja ledwo dycham....
Ja na połówkowe zapisałam się na 8.08.
Co do ruchów to czuję je od kilku dni. Nie są to kopniaki ale takie kotłowanie i przepychanie. Pamiętam to uczucie z pierwszej ciąży i nie da się tego pomylić z jelitami.
Dzisiaj miałam mieć dentystę ale zdecydowałyśmy z dentystką że przełożymy to na później bo bezpieczniej coś robić 2-3 trymestr. W ogóle to nienawidzę dentystów, taka trauma z dzieciństwa ale w końcu udało mi się znaleźć takiego przy którym nie mam odruchu ucieczki na widok fotela.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Chyba muszę podnieść nieco kaloryczność dań, bo zleciało mi pół kilo, pierwszy raz mam ten rodzaj problemów
a do 10 czerwca waga była taka sama ciągle... ale może jeszcze odbije
byłam pewna,że będzie kilo więcej
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Marian the baby u mnie tez spadek.. az mnie to zdziwilo, bo robie sie pulchna
Polowkowe umowilam na 20.08
Jeszcze milion latmarian_the_baby lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:Spadkiem wagi bym się nie przejmowala, nic nie znaczy, dziecię swoje urośnie
Wy też 😂
He he, dziękiDlatego kupię sobie lody na wieczór, tylko magnum czy haagen dazs, bo widziałam w lidlu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 15:29
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Z polowkowymi u mnie jest smiesznie, poniewaz tym razem zadzwonilam 1,5 m-ca wczesniej aby umowic sie do tego polecanego miejsca gdzie maja dobre usg (na prenatalne dzwonilam 1 m-ac wczesniej i bylo juz za pozno
). Okazalo sie, ze w tym terminie kiedy najlepiej wypada polowkowe (20t-21t) maja zmiane harmonogramu i na razie zapisali mnie na liste. Maja dzwonic okolo 10 lipca, to powinnam dowiedziec sie kiedy mam polowkowe
Caly czas Was czytam, tylko glownie z komorki stad mniej pisze, jestem na urlopieCoreczka 11.2019 -
Ja muszę iść do dentysty bo dostałam skierowanie na przegląd na ostatniej wizycie u gina. Raczej nie mam nic do zrobienia ale nigdy nie wiadomo. Co do dentysty to u nas nie jest źle znieczulenie dają bez problemu i ostatnio kamień udowalam normalnie na NFZ.
Natomiast chodzą słuchy że oddział położniczy i porodowy mają zawieszac ,czy nawet likwidować ,tak że Kamcia łącze się w bólu. Faktem jest że nasz lekarz neonatolog ,który robił CC zwolnił się . -
Ja mam połówkowe 14 sierpnia, znów u mojego doktora numer jeden. Też trzeba skierowanie, pomimo że było się już ze skierowaniem na prenatalnych? Ja byłam z synem na basenie dziś, ale krytym. Przeciorał mnie po tych zjeżdżalniach rurach, matko... Ale teraz czuję się już jak nie w ciąży więc mogę latać 🤪 Przebieram nogami do wyników sanco, po cichu liczę, że może w sobotę, bo jak nie to już poniedziałek... No, ale to i tak szybko więc nie mam co marudzić 😉
-
Wiecie biorę cyklo3fort i myślałam że to takie pic na wodę jak to wszystkie leki dla ciężarnych ale naprawdę pomagają , wcześniej strasznie mi żylaki dokuczały a teraz mimo upałów żadnej opuchlizny ,nic nie boli i nawet mniej widoczne się zrobiły.
Kamcia nie wiem kto zarządza u nas i nie wiem czy to tylko pogłoski czy przesądzona sprawa ,trochę się obawiam bo u mnie te porody ostatnio idą ekspresowo i jak mi przyjdzie dojechać do szpitala nawet te 30 km zimą to może nie być ciekawieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 19:13
-
Kochane mam wyniki krwi wolne B-hcg 1,667 MoM PAPP-A 1,385 MoM w tym ryzyko podstawowe trisomia 21 1:919 skorygowane 1:2502 trisomia 18 1:2235 skorygowane 1:9721 i trisomia 13 1:7013 skorygowane < 1:20000 podpisane jako kiepskie ryzyko wad genetycznych teraz tylko wizyta u gin po skierowanie na echo serca troszkę jestem spokojniejsza oby nasza niedomykalność zastawki sama naprawila się ❤️
AnitaK, pola89, Meggi89, Malgonia, pawojoszka, Limonka, taka_mama, Ewk@, magda sz, Mali84 lubią tę wiadomość
-
Ja miałam dzisiaj wizytę ale lekarz nie robił usg stwierdził że nie dawno było więc na następnej wizycie zrobimy. Sprawdził ciśnienie, wagę (1 kg mniej od ostatniej wizuty) szyjke i macice i stwierdził że wszystko dobrze. Także muszę czekać do kolejnej wizyty aby zobaczyć maleństwo
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀