Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie mam problemu z ubrankami, bo po synu (a miałam wszystko totalnie uniwersalne
) ładnie posegregowałam rozmiarami i czeka w pudełkach na strychu
więc czeka mnie tylko pranie i szperanie po perełkach, żeby się rozczulać 🤪
A ja wciąż czekam na wynikdziś już 10 dzień roboczy i oby w końcu był!!!
Malgonia, mmalibu, Mali84 lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj jadę po szafę do sypialnie i zaczynam też przeglądać ukladac rozmiarami rzeczy po córce
Ewe90 lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
Ja pierwsze i jak na razie jedyne ubranko kupiłam zaraz po prenatalnych. Kolor neutralny, bo płeć jeszcze na 100% nie pewna. Mieszkamy na wsi i kochamy zwierzęta, więc stąd ten wybór 🐄🐖🐔
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a30d0781a58.jpgkamciaelcia, anna23, mmalibu, Martek&M, taka_mama, Mali84, pawojoszka, pola89, michaga82 lubią tę wiadomość
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Muki85 wrote:Ja pierwsze i jak na razie jedyne ubranko kupiłam zaraz po prenatalnych. Kolor neutralny, bo płeć jeszcze na 100% nie pewna. Mieszkamy na wsi i kochamy zwierzęta, więc stąd ten wybór 🐄🐖🐔
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a30d0781a58.jpg
sooo sweetMuki85 lubi tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Muki jalie slodkie. Ja mojej krolewnie tez dzis zrobilam maly zakup.. bilam sie po lapach bo tyyyyle bylo pieknych rzeczy. No ale zakladam, ze jesli sie okaze krolewiczem to bede co najwyzej te 25 ziko w plecy a nie wiecej
Mam nadzieje, ze na nadtepnej wizycie dalej bedzie dziewczynkom. To juz bedzie 17 lub 18 tydzien. Byle sie ulozyla ladnue bo wczoraj wisiala do gory dupciaMuki85 lubi tę wiadomość
-
Malamia wrote:Dziewczyny ja mam poważne zmartwienie. Dziś byłam u endokrynologa. Moja gin na ostatniej wizycie kazała mi się udać. Powiedziała że mam się nie martwić, ale żebym się umowila na najbliższy termin. Powiem szczerze ze nie mam na ten temat zielonego pojecia. Moje tsh 2,730. Mówiła że w ciąży ten próg jest nieco inny i dlatego trzeba zacząć brać leki. Ale nie mam sie czym martwić. Dziś endokrynolog powiedział mi że woli jak tsh nie przekracza 2, A na dodatek powinnam miec zrobione dodatkowo TPO bo samo tsh nie Jest do konca obiektywne. Dostałam leki i mam się zgłosić za 6 tygodni. Dodatkowo walnął takim tekstem "to tsh musi być uregulowane bo inaczej kubusiowi będzie później trudniej w szkole". Może inaczej skonstruowal to zdanie, ale zmartwił mnie, nie wiem co mam o tym myśleć...
hej, ja jestem w miarę w temacie i chyba mogę Cię uspokoić. przed ciążą moje tsh wynosiło ponad 3, co jest całkowicie normalne i nie świadczy o żadnej chorobie tarczycy -- ale i tak musiałam zrobić ft3, ft4 i różne dodatkowe wskaźniki, żeby na wszelki wypadek wyeliminować ryzyko. dostałam od endo euthyrox 25 w dawce 1/2 tabletki na dzień, czyli chyba najniższej możliwej, z uwagi na starania o ciążę. dwa tygodnie później zaciążyłam z tym tsh ponad 3 i wszystko jest ok, a tak straszą, że za wysokie tsh to bankowe poronienie. biorę teraz pełną dawkę, jestem w 16 tc i mam tsh 2.71, więc na kolejnej wizycie u endo prawdopodobnie dostanę ciut więcej hormonu. w ciąży ten wskaźnik po prostu się niektórym podnosi. są dziewczyny, którym skacze do ponad 10 i one mają problem... poniżej 3 to raczej dmuchanie na zimne. uszy do góry, najprawdopodobniej nic Wam nie jest!
(jak coś -- nie jestem lekarzem, a Ty bezwzględnie powinnaś być pod kontrolą endo) -
Mogłabym rzec że i ja mam pierwsze nowe kupione ubranko. Z celem było dla kuzynki którą odwiedzę na miesiąc przed porodem. I znalazlam pajac lekko ocieplany piękny koloru jeans rozm. 68 (był jeszcze 56) ale to na krótko starczy a innych rozmiarow nie było. Z wyprzedaży smyk z 90 pln na 30. Tylko jak odebralam paczkę okazalo sie w domu że jeden zamek się zacina( na dwa zamki z przodu) i na poczatku nie moglam nawet go otworzyć. Mąż mowi że oddać a ja mówię że sobobie naświecuje zamek a w razie co to jeden zamek do wkladania bobo też wystarczy. Taka mega cena pajac naprawdę ladny kolor uniwersalny wiec jestem zdania że zostawie dla mojego maluszka a kuzynki synkowi kupię coś innego.19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
To nie do końca z tym tsh tak jest. Wynik 3 wcale nie jest do końca ok ani w ciąży ani bez niej. U każdej osoby też tsh jest inaczej odczuwalne. U Ciebie 3 będzie ok a u drugiej osoby będą wypadac włosy garściami i wielkie problemy z kilogramami i milion innych objawów. Tak samo zajscie w ciaze. Dla niektorych kobiet wiem sama po sobie tsh mialo olbrzymie znaczenie i zbicie go do poziomu okolo 1.5 -1 bylo bardzo wazne.Nie stwierdza si3 też choroby po samym tsh tylko wykonuje się przecież też inne badania. Akurat kw3stia tarczycy i chorob z nią związanych jest dość poważna i bardzo skomplikowana i dobrze mieć mądrego lekarza a przy takich wynikach konieczna jest opieka endokrynologia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 14:04
Madera2000 lubi tę wiadomość
Haschimoto.niedoczynność tarczycy
7cs szczesliwy
❤Hania 🧡 Franek
-
kamciaelcia wrote:Kindziukowa
Dla mnie twój wynik to na pewno nie jest ryzyko wysokie. Równocześnie mnie po "pesejsciach" trzycyfrowe już by nie usatysfakcjonowaly...lekarze też są różni. Pomysl na spokojnie co chcesz robić dalej aby jednak ta ciąża była dla Ciebie(wzglednym)spokojem i radością.
Ja do tej pory mam skierowanie na amnio jako osobistą przestroge...03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Mali
Wtedy na usg była dyskusja na temat kości nosowej
Lekarka nie była zadowolona z obrazu, pozycji, dla niej była to hipoplastyczna kość nosowa, mimo że drugi obecny lekarz nie mial zastrzeżeń i inni mowili że ważne że jest
Wpisanie wyniku"hipoplastyczna" jest traktowane jako jej brak. Ryzyko podstawowe już mialam okolo 1:300,-skorygowane-mimo dobrej krwi-1:108
Robilam wtedy nifty-byłam po wielkim krwotoku(przyczyny nie znaleziono wówczas)w trakcie plamien, bałam się amnio