Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
kazdy wiek ma swoje zasady
5 lat nie znaczy lzejtyle jest u sasiadki
pomijam charakterki, klade nacisk na nature dziecka jako dziecka
karmienie chlebkiem? pól biedy
u nas teraz na topie karma kota i kamyczki
zaden nie narzeka
przy szogunach nawet to łózeczko/kołyska/wózek nie sa bezpieczne
niech załaczy sie zazdrosc(to juz starsze) a sie załaczy, to dochodza inne problemy
dla mnie podłoga to majodpowiedniejsze miejsce dla dziecka, ale na pewno nie jest to rozwiązanie w pierwszych miesiącach
bo z pokoju trzzeba czasem wyjsc na kilka sekund, a kilka sekund dla dziecka to szmat czasu
trzeba sobie ułatwiac gadzetami, dla mnie wzystko-z umiarem-jest do przyjecia(lezaczki, bujaczki, kojce, łózeczka itd itp), ale co podpasuje to zalezy od dziecka
a dziecko to dziecko-nie spodziewajmy sie uwagi na czyms po kilkanascie minut...5 min to sukces
wiec ja bym ta kategoria nie oceniała przydatnosci rzeczy
np chustawka przy starszym srednio-dla młodszego lepiej bo brat "zabawiał", ale 10 minut to sukcesWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 11:26
-
Michaga od 12 lat do roczku,pełen przekrój no i pies do kompletu ,niby ułożony ale jak zaczynają zabawę z nim to nie patrzy gdzie leci.
Kocia ja myślałam że sobie grzecznie razem leżą zorientowałam się jak mi się dziecko zaczęło krztusićWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 11:51
-
No to z serii dziwnych pokarmów.
Razu pewnego ja składam pranie dziecko na macie pies gania po domu za muchą co Piotrka niezmiernie cieszyło. Nagle zdziwienie - pies złapał muchę w locie i przynosi dziecku dumny pokazać swoje trofeum a młody haps i do buzi muchę zanim się oglądnęłam mucha już połknięta. Dziecko szczęśliwe, pies szczęśliwy a ja w konsternacji.
AnitaK, taka_mama, LadyS lubią tę wiadomość
-
Też mam psa i wiem, że takich niespodzianek się nie uniknie, choćby nie wiem jak pilnować.
Ja chyba kupię bujaczek dopiero po narodzinach, o ile zajdzie taka potrzeba, a w innym przypadku podłoga- i zobaczymy, co się będzie działo
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Tak czytam te wasze opowieści i jakbym widziała moja córkę
karma dla psa jest na porządku dziennym a dziś też dopadła muchę
na szczęście jej nie smakowała i wypluła
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
Mój pełzający maluch dorwał się do nocnika z zawartością po starszym bracie ,zanim zdążyłam go zabrać część zawartości była już na nim a nawet w buzi to był jeden z tych widoków ,których się nie zapomina.
Moje też grzebią w psiej misce ,dzieci tak bardzo się nie różniąWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 13:30
-
O masakra jakie macie przygody! Ja mam dwa koty, aż strach pomyśleć co to się będzie działo 🤦♀️🤦♀️
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Ja też mam dwa koty, na dodatek długowłose... Z jednej strony jak sobie poczytałam opinie fizjoterapeutów na temat bujaczków/leżaczków to wolałabym nie kupować, ale z drugiej kładzenie na macie na podłodze to ciągły kontakt z sierścią. Bo nie łudzę się że będę w stanie nadążyć z miotłą za ich produkcją 😉
Inna kwestia boję się trochę jak kotki zareagują na maleństwo. To są dwie 10-letnie kocice, które dłuższego kontaktu z dziećmi nigdy nie miały. A jak czasem zdarzało się że wpadali do nas znajomi z dziećmi to uciekały do drugiego pokoju i ewentualnie z oddali syczały.
-
Olka, od sierści nie odseparujesz w 100% dziecka. Przynajmniej mi się to nie udawało mimo codziennego odkurzania. I prawda jest taka, że jeśli zwierzęta są zdrowe, odrobaczone to w tym kontekście nie stanowią dla malucha jakiegoś zagrożenia.
2015 Aniołek
2017 Synuś -
My też mamy kocurka roczniaka i jestem bardzo ciekawa jak zareaguje na maleństwo w domu. Póki co jest moim oczkiem w głowie i trochę się obawiam że może być zazdrosny. Dostałam go od męża w zeszłym roku po drugiej nieudanej ciąży i dostał cała moja miłość29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Akurat sierścia kompletnie się nie przejmuje, codziennie albo co dwa dni przelatuje mieszkanie odkurzaczem i tyle
a do niedawna był jeszcze kot i pies w domu jednocześnie. Nasz kot mimo że miał rok jak pojawiło się dziecko to i tak się z dzieckiem nie zaprzyjaźnił. Daje się mu dotknąć, ucieka przed nim. Chyba że Adaś go za bardzo męczy to odgania się łapka
Adam był od 12 tyg życia ciągle na macie na podłodze. I nigdy ani kot ani pies go nie zdeptali mimo że nie były nauczone kontaktu z dziećmi. Kubusia też będę chciała szybko dawać na brzuszek na mate ale tylko jeśli będę na 100% przy nich i nigdzie się nie będę ruszać -
Za to mój pies kocha dzieci
jak Liwia była malutka to zanim ja ją usłyszałam pies przyszedł mi "oznajmić", że Liwia się obudziła. Po dziś dzień pilnuje ją jak śpi i uwielbiają się razem bawić
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
A propo kotów, mój Franek tygodni kilka 😁
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/75594046d367.jpgtaka_mama, Muki85, martaszymi, magda sz, anna23, Kindziukowa, Limonka, Olza, pola89, Mali84, hamadriada, juudi, olka_sz, pawojoszka, LadyS lubią tę wiadomość
-
My rosniemy 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 07:06
Muki85, mmalibu, martaszymi, magda sz, AnitaK, anna23, Kindziukowa, Limonka, Olza, marian_the_baby, pola89, Mali84, taka_mama, hamadriada, juudi, olka_sz, Madera2000, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, po trachykardii puki co nie widać ani śladu
malutka wygląda bardzo dobrze, wszystkie parametry w normie ❤️ cały czas dziewuszka
My nie mamy zwierząt w domu bo jest ich dużo u dziadkówmamy za to emerytowanego konia
ale z nim nie ma problemu, bo jest w stajni 🤪😂
mmalibu, martaszymi, aganieszkam, Muki85, magda sz, AnitaK, anna23, Limonka, pola89, hamadriada, pawojoszka, Ewk@, LadyS lubią tę wiadomość