Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mali
pewnie dlatego ze jestes szczupła-dla ciebie z tej racji jest wyzszy limit przybrania wagi
a wracajac do ketonów-ona na pewno sa z "głodzenia" organizmu a dokładnie chodzi o weglowodany-tych nie moze zabraknac w naszej diecie
i ja-juz trzecia ciaza na paskach diagnostycznych w kierunku ketonow-wiem po sobie ze wpływ ma cały dzień posilkowy a nie tylko ostatnia kolacjaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 07:40
-
Co do ketonów, potwierdzam to co pisze Kamciaelcia.
Już wcześniej opisałam tu taki dzień kiedy od południa nie jadłam węglowodanów, bo zabrakło mi mojego chleba. Było święto mieliśmy gości i grilla więc sporo zjadłam, mięsa i sałatek byłam najedzona nawet bardzo a rano pozom ketonów bardzo wysoki.
Najważniejsze w ciąży (nie w ciąży też) to jeść regularnie min. 5 dobrze zbilansowanych posiłków. Uwaga! tłuszcze też są potrzebne i nie można ich pomijać w diecie (oczywiście w odpowiedniej ilości i postaci). -
U mnie waga to raczej geny mama mówi że ona w ciąży też schudła i ja też chudne ale U mnie to też to że nie mam apetytu jem głównie owoce małe porcje obiadu zero słodyczy i wgl a znów moja kuzynka jadła tylko kebaby i przytyla 40 kg10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Ja z kolei jem nie malo, choc sie nie obzeram. 4 posilki plus dwa razy "przekaski" w postaci owocow. Ciezko mi poeiedziec ile w ciazy przytylam, bo pierwsze wazenie mialam w 8 tygidniu, a czuje, zd moglam poczatkowo stracic troche, bo jesc mi sie w ogole nie chcialo.
Brzuszek sie zaokrakla, ale kilogramow nie przybywa jakos duzo.
Mysle, ze gdybym w ciazy nie byla to juz bym byla na plusieaz mnie dziwi, ze niby dzidzius rosnie, ale tyle energii pochlania, ze ja jeszcze sie trzymam.
Ciekawa jestem jak bedzie za 3 miesiace. -
Ja ważę jakiś kilogram mniej - ale to zasługa braku apetytu na słodycze, chipsy, brak przyjemności typu wino i whisky 😛 jem chyba też mniej niż wcześniej. Ale dziś spojrzałam na kartę poprzedniej ciąży, waga ruszyła tak naprawdę w 3 trymestrze więc wszystko przede mną 🙄
-
kamciaelcia wrote:nie uwierzycie-mialam wlasnie kontrole z zusu
trwała 30 sek. bo tyle trwało podpisanie sie
No to serio jestem zdziwiona.
A masz lezace, czy chodzace zwolnienie? -
kamciaelcia wrote:chodzace
czwarta ciaza
piate l4 w zyciu
No i ciekawe co by bylo, gdyby Cie nie bylo.. moj lekarz mi mowi, ze mam spokojnie eychodzic i o nic sie nie martwic, no ale chyba z nim pogadam na wizycie jak to jest. Niech mi wpisze w karte, ze mam spacerowac, bo mi kregoslup nie dotrwa do porodu jak mnie zamkna w chalupie :p -
byłoby udowadnianie ewentualnie gdzie byłam (apteka czy lekarz) albo ze powinnam chodzic (np zaswiadczenie od diabetologa ze przy cukrzycy ruch wrecz wskazany)
ale co by nie było-mi przyszłoby stawac na głowie co i jak udowodnic-nazwijmy to fatyga
no i zastanawiam sie czyja inicjatywa-zusu czy pracodawcy
kobity ani sie nie legitymowały (myslałam ze maz zartuje mówiac ze do domofonu zadzwonił "zus do pani Kamili"), ani mnie nie legitymowały
byłam , podpisałam, po kontroli -
Kamcia, to całe szczęście, że byłaś w domu! Ja się właśnie bardzo obawiam tych kontroli. Mi też doktor mówi, że skoro chodzące mam zwolnienie, to mam się nie przejmować, ale jak się poczyta i posłucha o różnych przypadkach, to już tak różowo nie jest.
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Ja uwazam, ze w sumie to lekarz powinien informowac co mozna, a co nie i jesli lekarz mowi, ze mozna spacerowac, to Xus powinien to respektowac, bo to w koncu lekarz decyduje o zwolnieniu.
Przyszla moja paczusia ze Smyka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 11:46
Ewe90, Kindziukowa, magda sz, Mali84, marian_the_baby, Meggs, Maxi, AnitaK, pawojoszka, Meggi89, Madera2000, taka_mama, martaszymi, juudi, anna23, Olga_89 lubią tę wiadomość
-
Co do wagi to chyba każdy będzie inaczej tyć w ciąży, dużo zależy od genów. Jestem szczupła i schudłam 4,5kg a teraz przytyłam w końcu 1kg. Ponoć w 2 trymestrze się zazwyczaj najwięcej tyje... Także zobaczymy. W pierwszym trymestrze mdłości i wymioty zrobiły swoje, teraz też mało jem, bo po prostu żołądek się skurczył
.
Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
🍀
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
🍀