Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A u mnie taki brzusio, moja waga aktualnie 70 kg i rooosnę, leci w górę bo więcej jem. Bardzo szybko robię się głodna do tego stopnia że głośno burczy mi w brzuchu. Także jem ile potrzebuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 21:12
martaszymi, Malgonia, AnitaK, juudi, hamadriada, pawojoszka, kamciaelcia, taka_mama, magda sz, Kindziukowa, Ewk@, Limonka, Maxi, anna23, Muki85, pola89, Kasik, Meggi89, Ewe90, Mali84 lubią tę wiadomość
29 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Dziękuję dziewczyny😘
U mnie jakieś 5 kg, może troszkę więcej, nie ważyłam się od samego początku. Ale nie widzę aż tak bardzo tych kg. Na pewno piersi urosly mi już 3 rozmiary no i brzuszek jak na pierwszą ciążę to dość spory. A co do płci, uparciuch tak się wierci, że moja gin to już całkiem nie może mi nic powiedzieć, nawet sobie nie da zrobić ładnego zdjęcia, także pewnie na połówkowych będzie dopiero wiadomo:) też mam przeczucie że to jednak dziewczynka:)juudi lubi tę wiadomość
29 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Ojej! Ale się brzuchatki dzisiaj poujawniały ❤️❤️ Piękne zdjęcia!
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Mamjuzsyna a leginsy z lidla masz? Zastanawia mnie czy są ok? Ja w 1 ciazy mialam leginsy HM i nikomu nie polecam! 2 pary sie szybko porwaly w udach.
Pawojoszka to chyba ten ciężki charakternawet by się zgadzało
nawet moj maz by ci przytaknal
no ale waga idealnie dziala. Stara ale nie oszukuje.
A ja w 1 ciazy dlugo brzuszka nie mialam i byla dziewczynka. Teraz tez po cichu liczę na dziewczynę...19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Ja w pierwszej ciąży też szybko brzucha nie miałam, dopiero tak w 7 miesiącu się pojawił i urodziła się dziewczynkaStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀 -
Maxi mam ale te ciązowe i ja jestem zadowolona załuje ze nie ma zadnych promo na spodnie ciazowe bo to teraz dla mnie raj w tej chwili bo nic mi nie uciska brzucha wgl jak mam za ciasne spodnie to w miejscu uciskania swedzi mnie skora jak mam zapiete pasy to tam gdzie mi mocniej do mnie dotyka pas to mam uczucie klocia i swedzi.
Ostatnie kilka dni to mnie tak bardzo prawa piers bolala i mialam twardego sutka teraz jest normalny ale bardzo wrazliwy nawet jak zdejmuje stanik i sie uraze to boli ale wczoraj wyszlo za co tak jest - siara zaczea sobie powolutku kapac.10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Dziewczyny, co do jeansów z Lidla zgadzam się są do kitu... Te z HM polecam. U mnie dopiero 0,5 kg na plusie. Jeśli chodzi o jazdę samochodem polecam adapter do pasów. Sama kupiłam ostatnio bo dużo jeżdżę i jestem zachwycona... Zupełnie inny komfort podróży autem. Polecam ten jak coś, sama go mam. (mi poleciła koleżanka) :
https://insafe.store/pl/p/Adapter-pasow-samochodowych-INSAFE-SEATBELT-GUIDE/74?gclid=EAIaIQobChMIzPG1uJys4wIVkMmyCh2bfQPrEAAYASAAEgJoi_D_BwEmagda sz lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!
Śliczne brzuchy u mnie niestety wielki brzuch ale głównie z powodu tłuszczu. Najbardziej to mnie śmieszy, że w okolicy żołądka mam taki wydęty brzuch choć nie obżeram się, ale włąśnie tam ma grubszą tkankę tłuszczową. Do tego oglądałam kiedyś grafiki jak wyglądają organy wewnętrzne u kobiet w różnych etapach ciąży i widziałam , że na tym etapie jelita podsunęły się do góry, potem będzie gorzej bo rosnąca macica ściska i przesuwa wszystko, żołądek i wątroba są takie ściśnięte, że aż boli patrzeć.
CO do spodni ciążowych z Lidla potwierdzam, że są źle wykrojone. Jeśli ten pas dam pod brzuch to krok mam jak MC Hamer prawie w kolanach a jak podciągne gacie żeby krok nie wisiał to ten sztywny pas uciska brzuch zwłaszcza gdy się siedzi więc spodnie odpadają. Muszę na strychu poszukać moich ciążowych spodni z poprzedniej ciąży, bo były super wygodne. Ten Pas na brzuch był z takiego fajnego materiału jak ściągacz w bluzach i trzymał się świetnie nawet na małym brzuchu i nic nie cisnęło. Jedynie nogawki były proste więc sobie teraz zwęziłabym , żeby były bardziej dopasowane. Tylko jak je znaleźć w sosie pudeł z ciuchami??
-
Ewk@ mam ten sam adapter, komfort jazdy dużo lepszy.
Co co spodni to mam z HM, bardzo wygodne są. Z lidl mam ciążówki ale krótkie o te są ok. Chciałam kupić też długie ale pp Waszych komentarzach chyba zrezygnuje. Za to getry z lidla sprawują się super.
Ja mam jeszcze dwie ołówkowe spódnice z carry w normalnym fasonie. Mają szeroką gumę i normalnie są za kolano. Ja je podciągam pod sam biust, nic mnie nie uciska wtedy w brzuch a długość jest do kolana, wyglądają super. Zapłaciłam 35 zł za jedną i są to aktualnie moje ulubione ciuchy do chodzenia.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Adapter również mam ale na szczęście z poprzedniej ciąży. Jest taki https://www.babymama.pl/adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-tummy-shield-p2015# właśnie zobaczyłam , że cenę ma teraz kosmiczną, wtedy kupowaliśmy chyba za 250 zł. Fajne w nim jest to , że ten hak jest metalowy, przez co wydaje mi się, że się nie złamie podczas szarpnięcia przy wypadku. Z drugiej strony przy upałach ta metalowa część się strasznie nagrzewa i jak mam spódnicę to muszę ją sobie tak podkładać, żeby w udo nie parzyło.
Generalnie polecam adaptery bo to i poprawia bezpieczeństwo, ale też komfort jazdy. Miałam znajomą co miała małą stłuczkę w ciąży ( coś koło 7 miesiąca ciąży) i gdy zjawiła się policja na miejscu wypadku od razu mimo, że stłuczka była nieduża i ona się dobrze czuła wezwali karetkę, ze względu na dziecko. Na szczęście nic się złego nie stało, ale trochę się nasłuchała od lekarzy, nt. odklejania łożyska i innych powikłań z powodu wypadku. Ona wtedy nie miała adaptera a dolny pas miała ułożony wysoko pod piersiami, co było niebezpieczne. Na siła uderzenia była nieduża ale strachu się najadła. -
nick nieaktualny