Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Super zdjęcie ja na obiad dziś robie naleśniki z dzemem na szybko bo nie chce mi sie nic gotowac a od tesciowej na obiad nie mam co liczyc nawet nie chce bo smakuje jakby przypraw w sklepie nie bylo, myslici ze dzem da rade zeby bobas byl bardziej energiczny na usg czy jeszcze sie czyms poczestowac ???
Suepr wiesci z wizyt ja pewnie wieczorem zdam relacje bo mam na 17 dopiero .... Dzis po raz pierwszy maz z synem wejda do gabinetu na cala wizyte maly nie moze sie doczekac zobaczyc dzidziusia.. Mam koszule po synu do karmienia gdzie na brzuchu jest narysowane dziecko jak spi na podusi takie bardziej bajkowe dzicko i wczoraj na wieczor ukradl mezowi chipsy i mowi dam Adasiowi i polozyl na brzuchu do buzi tej lalce10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Gratuluję udanych wizyt!
Jak tam, czujecie już ruchy? Ja jestem zdziwiona, że tak szybko od subtelnych ruchów dziecię przeszło do solidnych kopniaczków wyczuwalnych przez skórę. Miałam się zdrzemnąć, a tu w brzuchu imprezaAnitaK, Madera2000 lubią tę wiadomość
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Kindziukowa prześliczne zdjęcia!
Właśnie u mnie coś ostatnio słabo z ruchami i zaczynam się martwić. W tamtym tygodniu czułam i byłam pewna że to juz to A od kilku dni jakoś tak prawie nic. Niby czasem coś czuję ale nie mam pewności czy to na pewno maleństwo:/25 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
No właśnie ja dzisiaj też zaczęłam swirowac, że leżę spokojnie i nic ale na szczęście po drzemce poczułam delikatne ruchyStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
5cs po poronieniu chybionym ( w sumie 18 cs) 🍀🍀🍀 -
Ja chyba nie czuję, chyba, bo jakieś pukania są, ale zaraz czuję coś takiego gdzie indziej. Lekarz mówi, że raczej jeszcze to jelita.Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Ja wczoraj poczulam pierwszego kopniaczka.. a w zasadzie dwa.
Poki co czuje jakies takie smyrania w brzuchu, ale takie, ze to moze byc wszystko, choc nigdy wczesniej takich smyran nie czulam.. marze o tym by byly regularne zebym byla spokojniejsza. -
My już po wizycie dzidzia ma 190 gram lekarz szukał co ma między nogami ale lezalo dupka i miało złozone nóżki więc na razie potwierdzenia że to chłopak nie ma. Jutro dzwonię umówić się na polowkowe na nastepna wizyte mamy glukoze do zrobienia j jako że mama schudła kolejne 2 kg to jesteśmy w kfc
Malgonia, Maxi, hamadriada, AnitaK, Muki85, Ewe90, anna23, pola89, Limonka lubią tę wiadomość
10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
My już po połówkowych 😊
Wszystko super. Żadnych nieprawidłowości, wszystkie parametry w normie. Anatomicznie wszystko bardzo dobrze. Przepływy prawidłowe.
No i mamy kawał chłopaka - 413 g 🤩
Malgonia jeszcze raz dziekuje za rozmowe z dr W , dziś przenieśliśmy do niego prowadzenie ciąży 😊
Nasz uparciuch 😊
aganieszkam, marian_the_baby, Maxi, taka_mama, pawojoszka, michaga82, hamadriada, AnitaK, Malgonia, Muki85, Ewk@, Zanes, Ewe90, anna23, pola89, olka_sz, Limonka, Meggi89, Kindziukowa, Mali84, Madera2000, Olga_89 lubią tę wiadomość
-
Ja wczesnie czułam ruchy. Czasem cos poczuje nie są to mocne kopniaczki raczej delikatne wiertki lub delikatne puk puk... W pierwszej ciazy córa byla bardziej aktywna.
Tu najczęściej w nocy czuję wiercenie się dzidziusia.19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Ja jestem zdziwiona że w tej ciąży tak szybko czuje ruchy , ostatnio dość często ,u mnie jak zwykle masa roboty ,więc biegam jak mały automacik a jak tylko usiądę zaraz czuje maleństwo. My wizytuje my jutro rano. Dziś się dowiedziałam że jednak porodówki nie zamykają tylko nie mają pediatry bo nasz lekarz się zwolnił ,mam nadzieję że do grudnia rozwiążą te problemy i oddziału jednak nie zamkną, nie widzi mi się jeździć do Kędzierzyna albo opola
-
Pawojoszka dobrze, ze jeszcze jest czas. Trzeba liczyc, ze bedzie ok, ale na wszelki wypadek przygotuj sie na jakas sytuacje awaryjna.
Meggs ciesze sie bardzo ze sie dogadaliscieno i ze wizyta przebiegla pomyslnie, a wiesci dobre.
Pol kilo dziecka.. to az mi sie w glowie nie miesci. Moje polowkowe za 6 tygodni...Meggs lubi tę wiadomość
-
Meggs wrote:Malgonia ale wcześniej masz jeszcze jakiś podgląd kropeczki swojej?
Tak, w srode
Potem po 4 tygodniach kolejna wizyta i dopiero polowkowe. Chyba ze W zechce mi sam na wizycie zrobic to bede miala dwa
Meggs lubi tę wiadomość
-
Ale piękne fotki! Cieszę się że wszystko ok! Mam nadzieję że teraz już tylko takie będą
Ja dziś też wizytowalam, wszystko ok, lekarz pochwalił za morfologie, wymacał mi brzuch bo ciągle gdzieś te bliźniaki mu chodzą po głowie bo macicę mam dosyć wysoko no i wielkość brzuszka jest większa niż powinna. 25 połówkowe a 27 kolejna wizyta u niego gdyz nie chciał mi dać zaświadczenia że mogę lecieć samolotem 2 tyg przed, więc o 9 rano mam wizytę u niego na dyżurze a o 17 samolot, wykupiłam ubezpieczenie od rezygnacji ale mam nadzieję że nie będę musiała z tego korzystać. A jutro jadę na kajaki firmowe o ile się zmieszczę w kajak...to może być dobry widok.
AnitaK, Maxi, Limonka, Meggs, Malgonia, Ewk@, hamadriada, Ewe90, Meggi89, michaga82, pawojoszka, Mali84, taka_mama lubią tę wiadomość
-
Ja już wczoraj po połówkowych i..... będziemy mieć chłopca! Trochę to przeżyłam, bo jednak do ostatniej chwili miałam nadzieje, ze powie, ze dziewczynka
ALE będę mama chłopca i trochę to jeszcze do mnie nie dociera
Żegnajcie piękne sukienki witajcie samochody!
Maluch ma 339 g, a ja szyjkę macicy 31 mm, trochę mnie lekarz wystraszył i dziś rano byłam już na kontrolnej wizycie w ginekologa, nie mojego prowadzącego ale nie wiem czy się do niego nie przeniosę..
Za dwa tyg idę na kolejne oglądanie dziecka i żeby sprawdzic ta szyjkę, a póki co odpuszczam cwiczenia ale za to spacery codziennie, No i w końcu się położę na kanapie na kilka h dzienniea co, jak odpoczywać to odpoczywać!
Fajnie, ze się wyklarowało z płcią, co prawda od zawsze marzyłam o dziewczynce i po prostu muszę się przyzwyczaić do chłopca.
Ale powiem Wam, ze od samego początku miałam przeczucie, ze to będzie chłopiec. Promienny wygląd cery, odstawienie słodyczy - a byłam slodyczoholikiem, mały przyrost wagi.aganieszkam, AnitaK, magda sz, hamadriada, Ewk@, Malgonia, michaga82, pawojoszka, Ewe90, Muki85, Mali84, Limonka, Meggi89, taka_mama, anna23 lubią tę wiadomość
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
U mnie ładna cera, zero ochoty na słodycze i mały przyrost wagi wskazywał w poprzedniej ciąży na dziewczynkę
Ewk@ lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
5cs po poronieniu chybionym ( w sumie 18 cs) 🍀🍀🍀