Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mmalibu wrote:Kamciaelcia a masz duży zakład pracy? Ja wybieram się teraz na kilka dni do rodziny do Warszawy i w sierpniu na tydzień na wakacje więc będzie się działo jak przyjdą...
teraz nie umiem odp na to pytanie
było pow. 20 pracowników, od stycznia macierzyński jednak wypłacał zus(czyli ponizej 20)...teraz jeszcze nic nie wiemzakład państwowy
-
Ja na wish widziałam fajny spiworek za 50 zl ale nie umiem tam zamówić a może być do wózka lub na łóżku dziecko w nim położyć zamiast rozka czy kucyka. I do tego fajny komplet na święta za około 20 zl ale dupa wyszła z tego. Ja kontroli jeszcze nie miałam a na l4 jestem od stycznia10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Ka osobiscie tez nie znam nikogo kto by mial kontrole z zusu na zwolnieniu, ale jak widac zdarzaja sie
Moze w Warszawie maja wiecej innych chorych niz ciezarne ktorym ciezko cokolwiek udowodnic. -
Przyjaciółka dostała wyniki Sanco, taki expres
wszystko jest w najlepszym porządku i na 100% syn
ciekawe w końcu co u mnie, jak też synek to moja córcia będzie miała przerąbane
Malgonia, kamciaelcia, pawojoszka, Limonka, taka_mama, mmalibu, anna23 lubią tę wiadomość
-
Oto mój "brzuszek"
Na żywo wydawał mi się większy, ale porównując moją ogólną szerokość, to mało wystaje
kamciaelcia, Maxi, AnitaK, Ewk@, pawojoszka, magda sz, pola89, Limonka, Meggi89, Muki85, taka_mama, mmalibu, juudi, Malamia, Kindziukowa, anna23, Ewe90, Mali84 lubią tę wiadomość
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Mariam moj jest podobny, a jak go ubiore to sie robi wielki
Magda super, ze dobre wiesci.
Ile u nas dziewczyn czeka na sanco?marian_the_baby lubi tę wiadomość
-
Mój brzuch 17 tc. Oprocz otylosci jeszcze go nie widzę. Waga - 4 kg od początku ciąży.
Tez nie znam nikogo kto by mial kontrolę w ciąży.
Ja mialam wezwanie na długotrwałym L4 do zusu (nie bylam wtedy w ciazy).
Nie umiem poprawnie wstawic zdjecia😣Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 19:06
magda sz, kamciaelcia, marian_the_baby, pola89, Limonka, Muki85, pawojoszka, juudi, Malamia, Kindziukowa, anna23 lubią tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
babki z zusu podniosły mi ciśnienie samą swoja obecnością, co jednak mnie ta obecność nie dziwi-pis sciga na zwolnieniach bardziej (tzn zus teraz)
to moja czwarta ciąza na zwolnieniu, ale kontroli spodziewałam się w 2016-bo wtedy równoczesnie sądziłam się z zusem o zasiłki z pierwszej ciązy
na zasiłku chorobowym wypłacanym juz przez zus (chyba zus) jestem od nastu dni, moje aktualne zwolnienie wypisane jest do jutra wiec w sumie jestem skkontrolowana 2 dni przed końcem zwolnienia
wiec jedyna różnica-poprzednio wypłacał pracodawca, teraz zus płaci na konto
może stad bardziej maja mnie widoczną w bazie danychogólnie to nie śmieszne
i czuje że nie pierwszy i nie ostatni raz -
W 1 ciazy tez tak mnialam. Brzucha dlugo widac nie bylo. Bym musiala odkopac swoja bibliotekę zdjec z pierwszej ciazy bo na komorce mam jedno przodem i tam to taka wychudzona bylam i tez bez brzucha.
Wieczorami mam wiekszy brzuch. Nie wiem co to za zaleznosc ze rano nic a na wieczor coś... Spodnie ciążowe jeszcze nie zdają egzaminu bo spadają. Roznica taka ze w pierwszej ciazy wedlug karty ciazy juz mialam pierwsze 2 kg na plusie a teraz zastanawiam się czy rozwoj dziecka idzie prawidlowo. Przede mna urlop a po urlopie polowkowe. W piatek mam wizyte u gina. On ma tylko usg podgladowe. Dzis robilam badania krwii i moczu wszystko w normie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 16:02
marian_the_baby lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Maxi, ja też nie widzę tych Twoich 90kg
Ja mam od początku 800g na plusie i z dzidzią wszystko ok
Dzisiaj spytałam ochroniarza na basenie czy puści mnie do kasy bez kolejki, bo jestem w ciąży, a on powiedział że tylko w widocznej ciąży... Nie znam jeszcze polityki obiektu co do pierwszeństwa, ale spytam następnym razem. Powiedziałam mu, że to już początek 5 miesiąca i że jestem wysportowana, to coś więcej będzie pewnie widać ok.7-8Nie pyskowałam byłam miła, bo nie miałam karty ciąży ze sobą, ale po 3 minutach mnie wpuścił
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 16:07
Maxi lubi tę wiadomość
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Ja wczoraj w enelmedzie bardzo pozytywnie się zaskoczyłam bo ustawiłam się na koniec kolejki i pacjenci którzy stali (może 10 osób..) kazali mi iść na początek kolejki, babki z rejestracji miały w dupie a tu pacjenci sami także szok.
Zrobiłam wczoraj porządki w garderobie bo szukając codziennie ciuchów zrobiłam taki bajzel że wypadało z półek. Jak było ciepło to nie było problemu bo sukienka i brzuch się mieścił a jak chłodniej to mam 3 pary ciążówek spodnie wszystkie koszulki za krótkie- sięgają może do pępka więc wyglądam co najmniej śmisznie. No i 95% ciuchów mogę sobie schować na za rok. Mam taki bębenek że zaczyna być ciężko założyć buty, chodzić po schodach, próbowałam na rowerze jezdzić no ale walę kolanami w brzuch.
-
Wczoraj tez mialam wizyte, wszystko w porzadku 18+0 i synus wazy 189gr. Wszystkie parametry w normie, morfologia l, glukoza i mocz spoko 🥰😍👍
Maxi, taka_mama, Muki85, Meggi89, mmalibu, marian_the_baby, Malgonia, michaga82, magda sz, pawojoszka, hamadriada, Limonka, kamciaelcia, Meggs, pola89, AnitaK, Ewk@, anna23, olka_sz, Ewe90, Mali84 lubią tę wiadomość
-
Maxi zmień wagę ,twoja się zepsuła ,niemożliwe żebyś ważyła 90 kg no chyba że masz ciężki charakter.
Co do brzuszków to jest zazwyczaj tak że w pierwszej ciąży jeśli spodziewamy się chłopca to brzuszka długo nie ma a potem nagle wyskakuje piłeczka. Ja w piątym miesiącu szłam do ślubu i miałam sukienkę z gorsetem ,byłam plasciutka jak deska a potem nagle z dnia na dzień wszystkie spodnie przestały się dopinać,moje obie bratowe miały tak samo.
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i zdrowych maluszków, leci nam ten czas niesamowicie,ja brzuszek już mam spory ale rowerkiem jeszcze jeżdżę od czasu do czasu. My wizytuje my w piątek może dowiem się jaka płeć ,jak nie to idę poszukać USG prywatnie bo na NFZ to jest jak jest ,no i może czegoś się dowiem o tym oddziale położniczym u nas.marian_the_baby, AnitaK lubią tę wiadomość
-
Ja tez mam 90 na dzień 13 czerwca startowalam z 95. Kupiłam w Lidlu ciazowe i bardzo mi pasują bo zwykle mnie upijaly i w tym miejscu swedzi mnie skóra teraz.spokoj ale schudłam i mi ciazowki lecą z dupy w Lidlu muszę kupować 42 bo 44 za dużo. Jutro gin więc zobaczymy czy dalej jedziemy w dół czy w górę. I jak wszystko będzie dobrze to dzwonię w piątek do Łodzi i bardzo mni3 ciekawi czy jajka są czy odpadly
Maxi lubi tę wiadomość
10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t