Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A teraz przed świętami to powinien ten tydzień szybko zlecic i będziemy już na wizytach ♥️
Hazzel, pola89 lubią tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Karmelova, skąd ja to znam. Też z drżeniem ściągam majtki,jak idę siku, bojąc się co zobaczę. To silniejsze ode mnie..
Martaszymi - powodzenia na wizycie!
Ja mam w tym roku 33.
Mi się pojawił ten sam objaw co w pierwszej ciąży. Nie mam ochoty jeść. O czymkolwiek pomyślę, albo zjadam, jest dla mnie jak z kartonu. Nie mam na nic apetytu. Pewnie znowu mi się schudnie w pierwszym trymestrze.
Anna, w pierwszej ciąży jadłam w sumie same ziemniaki przez pierwszy trymestr, tylko to się jakoś trzymało!
Ależ się będzie działo tego 24go! Ja wizytuję dzień później.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 21:14
martaszymi, Hazzel, Karmelova23, marian_the_baby lubią tę wiadomość
-
Ja mam objawy takie same jak byłam z córka w ciąży i zastanawiam czy może to świadczyć o tym, że teraz też będzie córkaStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
A właśnie, mamy bardziej doświadczone. Są jakieś objawy które świadczą o tym ze będzie dziewczynka lub chlopiec? Mówi się np ze dziewczynka zabiera urodę, chłopiec dodaje. Ciekawa jestem czy teorie tego typu maja przełożenie na to jak to jest w rzeczywistości czy to typowe zabobony
-
Jeszcze kształt brzucha, zachcianki: słodkie/słone, czy starszak najpierw powie "mama" czy "tata". Gorzej jak komuś będą wychodziły sprzeczne wynik. To co wtedy, bliźnięta?
Swoją drogą, ciekawe czy będzie wśród nas podwójna mama. -
Typowe zabobony. nikt ci raczej nie powie że brzydko wyglądasz tylko powie ooo jak ślicznie wyglądasz pewnie będziesz miała chłopaka👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Ja zawsze chciałam mieć bliźniaki hehe u mojego w rodzinie dużo jest. Ale to niby kobieta dziedziczy. Jednak tak na trzeźwo nie dałabym rady z bliźniakami córka i psem. Mój tylko jesy na week. Musiałabym mieć chyba jakaś nianke.👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
U nas raczej nie ma po kim ale powiedziałam, że jak będą bliźniaki, to Mąż ogarnia pracę z domu i siedzi ze mną.
-
Ja w ciąży z córka jadłam kiszoną kapustę, ogórki kiszone, na słodkie nie mogłam patrzeć i ślicznie wygladalam
marian_the_baby lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Fermina wrote:Ależ się będzie działo tego 24go! Ja wizytuję dzień później.
Mi też marzyły się bliźnięta, ale pęcherzyk ciążowy jest tylko jeden więc chyba nic z tego.Fermina lubi tę wiadomość
-
U mnie niby wszyscy mówili że super wyglądam itd i że będzie chłopiec no i się potwierdziło :p kolega na pierwszych prenatalnych leżał ze sprzętem wystawionym heloooooł patrzcie co mam!
Nam się marzy ta córcia do kompletu, ale znając życie na marzeniach się skończy :p -
Mi też się zawsze bliźniaki marzyły 😁 Moja babcia miała bliźniaki, więc jakieś szanse są moja teściowa też ma siostrę bliźniaczkę 😁 A ta ciąża była stymulowana i pękły prawdopodobnie dwa pęcherzyki, więc nic nie wiadomo 😂 Zobaczymy w środę, bo wtedy idę podglądnąć ilość pęcherzyków prywatnie 😁
Co do zabobonów ciążowych, to u mnie przez pierwsze 3 miesiące nie mogłam patrzeć na słodkie (chłopiec), za to brzuch rozlany (dziewczynka), więc sprzeczne informacje 😂😂😂 Urodził się chłopiec i takie miałam od początku przeczucia Teraz też wyczuwam chłopca, ale co jakiś czas wydaje mi się, że jednak dziewczynka 😂 zobaczymy czy się sprawdzi 😁 A może jednak te bliźnięta? 😜😂marian_the_baby lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Mnie wczoraj bolaly okolice nerki i tez promieniowalo na noge, dzis od rana podbrzusze. Teraz te przerozne bole sa w wiekszosci normalne, macica sie rozszerza i robi miejsce na malucha.
marian_the_baby lubi tę wiadomość