Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Agnieszkam ja też mam kłucia, jak robię siku czy dwójkę to mam wrażenie że rodzę, ale lekarz mówił że to jest ucisk dziecka, tam już jest dosyć ciasno, to tego łożysko na dole też swoje robi. Ale warto sprawdzić skąd masz to uczucie.
Jezu jak czytam Wasze historie to naprawdę włos się jeży. Jak można być takim chujemnajgorsi są starsi ludzie, nauczyli sie prlu że żeby coś dostać trzeba być roszczeniowym i bezczelnym i zostało. Wstyd!
-
Ja bym chciała pracować do końca z tym że ostatni miesiąc czy półtora to zdalnie. Teraz przychodzę na 10 do 16, także spokojnie daje radę. W poprzedniej ciązy poszłam odrazu na l4 ale czułam się bardzo zle a dwa atmosfra była beznadziejna, umowa konczyla mi sie kilka mc po porodzie wiec wiedzialam ze nie wrócę i miałam to gdzieś. W obecnej pracy jest super, czuję się tu jak w domu, 95% firmy to faceci więc mamy z dziewczynami dobrze
z dziewczynami jesteśmy zżyte już teraz przezywamy co będzie jak pójdziemy na macierzyńskie. Mam nadzieję że będę miała gdzie wracać bo tyle lat szukałam takiej firmy że nie wyobrażam sobie że muszę szukać czegos nowego. Przez 10 lat trafiałam na szefów idiotów, praca była jak kara
-
taka_mama wrote:Martaszymi, mam nadzieję że szybko Cię wypuszczą. Oszczędzaj się tam.
Ja już po wizycie, szyjka długa i zamknięta. I teraz najlepsze - moja dziewczynka okazała się chłopakiem 😂
Niestety żadnych pomiarów nie miałam bo usg ze sobą względu na badanie szyjki było przepochwowo. Za to mam piękne zdjęcie siusiaka 😁
https://zapodaj.net/e0c14b745a5a5.jpg.html
Ha haU mnie lekarz powiedział, że raczej dziewczynka, ale dupka była pod takim kątem, że mogła zasłonić siusiaka, więc powiedział że jeszcze aż tak nie wiadomo
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
coma wrote:Meggs, ja siedziałam w autobusie i jechałam na wizytę na Karową i podchodzi do mnie facet na oko 60 lat i mówi żebym mu ustąpiła miejsca. Ja mówię, że nie ustąpię bo jestem w ciąży i źle się czuję, a on na cały autobus się wydarł, że chyba dopiero zdążyłam złożyć nogi, że jego żona w 9 miesiącu ciązy truskawki w polu rwała, że on 40 lat pracował żeby teraz gówniary mu miejsca nie ustąpiły, że by się wstydził na moim miejscu, blebleble.
Ja miałam podobną historię. Jakaś starsza, ale jeszcze bardzo na chodzie pani zażądała żebym jej ustąpiła miejsca w autobusie. Ja kulturalnie powiedziałam, że jestem w ciąży i żeby poprosiła kogoś innego. Na co ta z oburzeniem puściła stary tekst, że ciąża to nie choroba. A ja jej na to: starość też nie. Coś tam jeszcze krzyczała, ale założyłam słuchawki na uszy i olałam to.Meggs, delilah11 lubią tę wiadomość
Synek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️ -
Ja pierdziele, jakie to cholera jest smutne powiem Wam... najchętniej człowiek by zaczął ludzi unikać,
Chamstwo i prostactwo
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Przykro mi, że Was to spotkało... Ja jeszcze nie korzystam aż tak z przywilejów, bo dobrze się czuję. Ale ochrzan dostałam w Lidlu, że czekam w kolejce i że następnym razem mam przejść do kasy od drugiej strony jak mnie ludzie nie wpuszczą i mnie skasuje. Na basenie ochroniarz mnie na początku nie wpuścił, bo nie jestem w widocznej ciąży, ale poczekałam 3minutki i chyba się zreflektował, bo mnie wpuścił xD
A w moim laboratorium, żeby skorzystać z przywileju, to trzeba mieć kartę ciąży ze sobą... Chociaż ja wolę przeczekać tych 3 ludzi, bo tak z biegu mi dziwne wyniki wychodzą, bo trzeba niby wchodzić na spokojnie. Tak mnie nawet na studiach uczyli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 11:35
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Meggs masakra ja w poniedziałek byłam w labie na pobraniu to jedna pani zauważyła że jestem w ciąży i na cały głos kazała mi iść na początek bo nie powinnam stać tym bardziej wśród chorych. Nikt nawet się nie sprzeciwił a ja byłam w mega szoku. 😊😊😊
U nas dziś prawdopodobnie nie będzie wyniku posiewu i czekamy do jutra. Ale jest mega wysyp ciężarnych na patologii nie ma już miejsc a ciągle czeka ktoś nowy.Meggs lubi tę wiadomość
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Ja ogolnie też zawsze czekam w kolejkach w sklepie czy gdzies. Ale w szpitalu gdzie jest masa chorych wole skorzystac z pierwszenstwa zeby w tych zarazkach nie siedzieć. I jak sa ze 3 - 4 osoby to czekam, ale 10 to już sporo. Zwłaszcza ze miejsc siedzacych wolnych nie było. A jak stoje to mi słabo sie robi. Do tego do pobrania jestem na czaczo. To tez obciazenie dla organizmu w ciąży.
A ostatnia rzecza dzisiaj do tego było to że byłam określić działanie heparyny i miałam byc 4 h po podaniu zastrzyku. Wiec nie moglam pozwolic sobie na godzine w kolejce. A juz i tak wstawalam o 4 na zastrzyk 🙄 buractwo i tyle. Takich ludzi kultury juz sie niestety nie nauczy. -
Jezu straszne te wasze historie. Co za bezinteresowna zawiść.
Ja już dawno na zwolnieniu a wcześniej i tak jeździłam autem. W labo nie mam problemu bo mieszkam pod miastem i zawsze jest mało ludzi.
Natomiast ostatnio mnie trochę zatkało bo pośrednik od nieruchomości mnie tak nagle wprost zapytała, "a czemu pani jest w 5 miesiącu na zwolnieniu?". Wydukalam że wskazania zdrowotne i to nie był mój wybór, ale potem zaraz sobie pomyślałam że co to w ogóle za pytanie od obcej osoby. Jakim prawem się poczula uprawniona do takich informacji. Co, bo jest kobietą? Bezczelna baba.03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
coma wrote:Meggs, ja siedziałam w autobusie i jechałam na wizytę na Karową i podchodzi do mnie facet na oko 60 lat i mówi żebym mu ustąpiła miejsca. Ja mówię, że nie ustąpię bo jestem w ciąży i źle się czuję, a on na cały autobus się wydarł, że chyba dopiero zdążyłam złożyć nogi, że jego żona w 9 miesiącu ciązy truskawki w polu rwała, że on 40 lat pracował żeby teraz gówniary mu miejsca nie ustąpiły, że by się wstydził na moim miejscu, blebleble.
haha 60lat to tez nie taki dziadek! hola...
ludzie są okropni niestety... jak tylko mogą to wbiją Ci nóż w plecykiedys byla zyczliwosc nawet do obcych a teraz to .. eh.. szkoda gadac
straszne
mi akurat sie juz raz zdarzylo ze ktos mi ustapil miejsca... bylam akurat w takiej sukience przylegajacej ze bylo widac co sie w brzuchu kroifacet mi zwolnił (w zyciu bym nie powiedziala ze taki ktos zwolni sam miejsce, taki typowy drech o niezbyt przyjemnym wyrazie twarzy ale umie sie zachowac jak widac) ale... zeby nie bylo za kolorowo jak tylko zwolnił to miejsce dla mnie to ruszyla jakas babcia (tempem niczym blyskawica) ze ona sobie usiadzie... akurat zle sie nie czulam wiec pomyslalam trudno, nie bede robic rozpierduchy... ale ten gostek ja zatrzymal i powiedzial "ze on zwolnil je dla mnie bo jestem w ciazy, na pocztaku i pewnie mi ciezko... a ona skoro ma sile tak leciec z polowy busa to i ma sile chwile postac"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 12:30
Malgonia, Ewk@, Ewk@, Ewe90, pola89, Malamia lubią tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Ja Wam powiem że mi jest ciężko już, zauważyłam że zaczyna mi się pingwini chód i sapie
mąz dziś mnie w nocy budził że chrapie
co mi się nie zdarzało wcześniej. Jak stoję w kolejce to czuje ten ciężar, już wole chodzić spacerem ale nie stać w miejscu.
-
Strasznie przykre
I kocham teksty, że ciąża to nie choroba. Nie kurde, ale jednak ten stan jest jakoś odmienny i wiele kobiet znosi go naprawdę ciężko. Sama mam raczej lekką ciążę, ale i tak w 20 tygodniu potrafi mnie boleć kręgosłup, puchną nogi i często po prostu jestem bardzo zmęczona i słaba, zwłaszcza po 8 godzinach w pracy. Sama zawsze przepuszczałam kobiety w ciąży w kolejkach, a często nawet zdarza mi się przepuścić kogoś w supermarkecie, jeśli mam pełen wózek zakupów a widzę, że za mną staje człowiek z 2 rzeczami.
Też zaczęłam w nocy chrapać i sapaćW ogóle mam wiecznie zatkany nos i chyba uaktywniły mi się wszystkie alergie świata bo od 2 tygodni ciągle kicham i to takimi seriami po kilka-kilkanaście kichnięć
-
Ja też chrapię, co mi się nigdy nie zdażało. Nawet mnie nagrał bo mu nie wierzyłam 😂
Dzisiaj znowu obudziłam się o 4 rano i koniec spania. Jak tak dalej pójdzie to będę jak zombi.
Dotychczas dwa razy mi się zdążyło że ktoś mnie przepuścił w kolejce w sklepie, w tym raz też taki dres po którym bym się nie spodziewała. Pamiętam jak w poprzedniej (bardzi już zaawansowanej) ciąży jechałam gdzieś autobusem i wsiadałam na przystanku przy uniwerku to nagle wszyscy głowy odwrócili w drugą stronę. Miejsca ustąpił mi facet ok 60 dość głośno komentując zachowanie siedziącej młodzieży.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Ja zazwyczaj stoję w sklepach bo szczerze mówiąc to czuję się super i zapominam że mogę nie stać, ale w labie nie ma zmiłuj dlatego też że u nas ciężarne są przyjmowane od 7 do 8 a lab do 10 więc po co przylaza wcześniej , ostatnio cała poczekalnia więc pytam czy wszyscy do labu ,starsza pani się zgłosiła że ona ostatnia i będę za nią ,ja tylko spytałam czy któraś pani jeszcze w ciąży czeka okazało się że jedna dziewczyna powiedziałam tylko że ja będę po niej. Ona chyba chciała czekać bo nie wyglądała jakby się szykowała do wejścia za to pan około pięćdziesiątki stał już pod drzwiami jak sprinter gotów do startu . Dziewczyna postawiona przed faktem dokonanym weszła ,oczywiście facet przed nią i oczywiście został wyproszony. Obeszło się bez komentarzy ale minę miał świecie oburzonego.
-
Ja już około 2 tygodni sape i jak stoję to mnie wszystko boli od pasa w dół i wolę spacer . Teraz mam jechać wypełnić papiery syna do przedszkola na szczęście na konkretną godzinę i nie muszę stać w żadnej kolejce10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Hej ja już po połówkowych i jest zdrowa dziewczyna waga 309g termin wg Usg idealnie pokrywa się z tym wg OM.
Poza tym wysiedziałam się bo usg na NFZ a lekarz jutro ostatni dzień bo idzie na urlop. Okazało się że w poradni na dyżurze kobiety się wskiekały bo długo szło.Lekarz Był wywoływany na pilne cc. I tak byłam w szpitalu o 12tej a wyszłam o 16.20. Nawet w trakcie badania co chwilę miał telefony czy przygotowywać już kolejna kobietę do cc i przychodziła lekarka z porodówki z raportem ile jest połoznic ile czeka i czy może przyjąć kolejną. Totalny Sajgon był dziś. Na patologie nie mieli miejsc i przyjmowali kobiety na inne piętro gdzie jest ginekologia onkologiczna bo nie chcieli kobiet odsyłać.
Efekt czekania jest taki że z głodu rozbolala mnie głowa ale na szczęście dobre wieści poprawiły mi humor.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 18:18
Maxi, Meggs, pola89, martaszymi, Olza, Ewe90, taka_mama, Miodunka, anna23, pawojoszka, Meggi89, Limonka, Muki85, olka_sz, hamadriada, Ewk@, AnitaK, marian_the_baby, Mali84, Karolajnos, Madera2000 lubią tę wiadomość
-
Ja tez juz po wizycie
200g zdrowej coreczki.
Jestem przeszczesliwaMeggs, pola89, Maxi, martaszymi, michaga82, Olza, Ewe90, Miodunka, anna23, pawojoszka, Meggi89, Limonka, Muki85, olka_sz, hamadriada, Ewk@, AnitaK, taka_mama, marian_the_baby, Mali84, Madera2000 lubią tę wiadomość
-
Ja od dzis na zwolnieniu i chociaz nie ma wskazań, moja przychodniowa ginekolog dała mi leżące. NO NÓŻ MI SIĘ PTWORZYL W KIESZENI!
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Ja dziś też po wizycie, Kubuś ma 260 gram
wyniki wszystkie ok, rozwija się prawidłowo. Byłam zaskoczona bo mimo że na nfz lekarz powiedział że teraz jeszcze 4 tyg między wizytami, a później będziemy spotykać się częściej.
pola89, Limonka, michaga82, Muki85, Miodunka, olka_sz, hamadriada, Malgonia, Olza, Ewk@, magda sz, AnitaK, martaszymi, Maxi, Meggs, taka_mama, marian_the_baby lubią tę wiadomość