Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też wychodzę na dwór ile się da. Nie wytrzymałabym w domu nawet 🙈 właśnie wystawiłam wózek po synu na sprzedaż 😂 bo muszę wymienić na taki ze składaną gondolą, bo inaczej to do auta się na milion procent nie zmieścimy 🤦♀️ a szkoda bo był mega j jest w idealnym stanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 13:54
-
Dziewczyny gratuluje wizyt
Martaszymi, super wiesciTeraz juz tylko chwila i bedziesz w domu!
Meggi, swietnie ulozylo sie
Sa spore obnizki i w sumie nie planowalam zakupow, niemniej skusilam sie na fajne 3-paki z pajacykami (15zl za jeden) i spiworek (35zl) w Smyku:
https://zapodaj.net/e64edbb952b20.jpg.html
Coreczka 11.2019 -
My właśnie w tym miesiący zainwestowalismy w nowego sporego suva. Bo dziecko, fotelik, wózek, do tego 30 kg pies i transporter z kotem plus bagaże i rodzina cyganów się robi 😋 w poprzednim aucie nie było szans zeby sie pomieścić taka ekipa.
marian_the_baby lubi tę wiadomość
-
Limonka wrote:Dziewczyny gratuluje wizyt
Martaszymi, super wiesciTeraz juz tylko chwila i bedziesz w domu!
Meggi, swietnie ulozylo sie
Sa spore obnizki i w sumie nie planowalam zakupow, niemniej skusilam sie na fajne 3-paki z pajacykami (15zl za jeden) i spiworek (35zl) w Smyku:
https://zapodaj.net/e64edbb952b20.jpg.html
Też kupiłam te pajace!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 14:28
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Meggs jaki to duży SUV że tak się zapytam bo ja się kloce z mężem od paru mc. Wg niego każde kombi będzie bardziej pojemne od suva chyba że wchodzimy w minivana. Ja mam suva ale jest mały fakt, takie było też założenie żeby dało się parkować w centrum Wawy, na podróże odpada ale musi y wymienić też męża samochód, ja uwielbiam suvy bo siedzi się wyżej, wygodnie wsiada wysiada i więcej widać jak wyżej się siedzi, nie czuć tak nierównego podłoża.
-
my mamy minivana i przy dwójce ideal
gdyby nie brak kasy to już bym rozwazała inny model-na 3 foteliki z tyłu(i u nas 3 nie wejdą)
na szczęscie tak rodzinnie czesto nie jeżdzimy
ale juz bym tylko wchodziła w minibusaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 14:53
-
Super te pajace ! takie neutralne,są on line? Dzizus mam nadzieje ze w czwartek sie dowiem co mi bryka w brzuchu.
Kamciaelcia no to widzisz jest argument dla mojego męża, moze teraz minivan wydaje sie za duzy ale ja jestm zdania ze od przybytku głowa nie boli. Bardzo podoba mi się Renault Koleos, wydaje sie kolosalnyNie wiem jak tym zaparkować ale kilka wgniotek i się człowiek nauczy.
-
magda sz.
myślenie facetów tez jest totalnie inne niż nasze , zwłaszcza w kategorii motoryzacjia jak maja cos ubzdurane to nie da się nawet przemówić im do rozsądku
i tak mój np nie uznaje francuzów, na renaulta jakiegokolwiek by sie nie zgodził (choc mój kuzyn to miłośnik własnie sceników i ich dyskusje sa jakby...parodią )
mój uznaje japońców , ale nie tych europejskichjapońskie z japońskich fabryk
a ostatnio jednak dał się przekonac na skode (jako drugie auto do pracy)
ale najlepiej zobaczyc samemu auto
bo jesli dla mnie teraz ważna byłaby kwestia trzech fotelików na tylnej kanapie to mniejsze modele aut czasem spełniaja kryterium
jesli chodzi o bagaznik, nie raz widziałam, ze kombii jest pojemniejsze
na szczęscie nie mam dylematów (bo kasy brak) ale juz przerazenie było "jak jeżdzić" zwłaszcza ze serio teraz dzieciątka nie planowaliśmy
zawsze możemy jechać na dwa auta
bo jazda to jazda
lepiej mi jechac tym naszym minivanemWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 15:20
-
magda sz wrote:Super te pajace ! takie neutralne,są on line? Dzizus mam nadzieje ze w czwartek sie dowiem co mi bryka w brzuchu.
Kamciaelcia no to widzisz jest argument dla mojego męża, moze teraz minivan wydaje sie za duzy ale ja jestm zdania ze od przybytku głowa nie boli. Bardzo podoba mi się Renault Koleos, wydaje sie kolosalnyNie wiem jak tym zaparkować ale kilka wgniotek i się człowiek nauczy.
Magda_sz, kupowalam w sklepie stacjonarnym (nie sprawdzalam on-line). Mam tez nadzieje, ze dowiem sie w poniedzialekCoreczka 11.2019 -
magda sz wrote:Meggs jaki to duży SUV że tak się zapytam bo ja się kloce z mężem od paru mc. Wg niego każde kombi będzie bardziej pojemne od suva chyba że wchodzimy w minivana. Ja mam suva ale jest mały fakt, takie było też założenie żeby dało się parkować w centrum Wawy, na podróże odpada ale musi y wymienić też męża samochód, ja uwielbiam suvy bo siedzi się wyżej, wygodnie wsiada wysiada i więcej widać jak wyżej się siedzi, nie czuć tak nierównego podłoża.
-
Ja tak nietypowo w sprawie aut ,dla mnie ideal jeśli chodzi o funkcjonalność to fiat Multipla ,wiem że stare wersje są powodem nieustannych żartów ale te nowsze mają zupełnie inny kształt. Jest krótkie więc nie ma problemu z parkowaniem. Dwa rzędy foteli po 3 miejsca w rzedzie co też ułatwia kwestie pilnowania dzieci w trakcie jazdy dwoje dorosłych po jednym w rzędzie niekt nie musi jechać w bagażniku jak w Zafirze. Każdy fotel osobny więc spokojnie 3 foteliki wejdą i bagażnik naprawdę przyzwoity nie to co w Zafirze gdzie po rozłożeniu wszystkich foteli bagażnik praktycznie nie istnieje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 18:21
-
Coś w tym jest jeżeli chodzi o bagażniki suv, ale kombi no też ciężko mi się przekonać, długie parówki ale mega praktyczne, w pracy mam focusa w kombi i jak jade w dalszą trasę to nie odczuwam, naprawdę jest wygodnie.
Dostałam fotki z sesji brzuszkowej do wyboru bo trochę ich nacykałyśmy, fajna będzie pamiątka, żałuję teraz że nie mam takiej z pierwszej ciąży. W sierpniu czeka nas sesja rodzinna z córą, muszę kupić nam jakieś podobne ciuchy.
Wrzucam jedno na chwilkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2019, 23:08
juudi, pawojoszka, hamadriada, pola89, kamciaelcia, Limonka, AnitaK, olka_sz, Malgonia, Maxi, Kindziukowa, Hazzel, Muki85, Mali84, Olza, Ewk@, Meggi89, aganieszkam, marian_the_baby lubią tę wiadomość
-
To moja trzecia ciąża i obie skończyły się wcześniej, 37 i 38 tydz, miałam założony krążek w drugiej (38)w pierwszej było za późno na założenie. Szyjka skraca się przedwcześnie. Istnieje duże prawdopodobieństwo że będzie tak samo i teraz. Już jestem na luteinie w razie W.