Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
magda sz wrote:Maxi a skąd masz pakiet? Po prostu Enel Med? Ja mam PZU w tym też mam Enelmedy i mam zapis warunków ze 5 dni na specjaliste 2 na interniste.
Z pracy męża jestem dopisana do pakietu. I nie slyszalam o takim zapisie u nas. Natomiast krotko ale jak bylam multi med to taki zapis był i dzwonili do mnie z informacją kiedy wizytę moga zaoferować.19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Teoretycznie w pzu maja 5 dni na umowienie eizyty, ale wtedy nie mozna wybrac lekarza ani placowki. Jak sie juz chce konkretnego to jest gorzej.
Ja tak mialam w Boramedzie. Dzwonilam do nich, wuzyta byla od reki, a w PZU nid chcieli mi jej autoryzowac (mimo, ze Boramed nie widzial przeszkod i wiedzieli, ze chce na PZU przyjsc). -
Malgonia ja w ogóle omijam rejestracje przez pzu jak sie da. Chodze do Warszawskie Centrum zdrowia, po 1 wizycie wiedzieli jaki mam zakres pakietu i umawiam się w rejestracji, a pozniej oni dzwonia do PZU. Czasem cholera mnie bierze jak dzwonie do pzu i to wszystko tyle trwa, ale no takie maja standardy rozmowy telefonicznej.
Malgonia lubi tę wiadomość
-
Byłam dzis w zarze, ustawiam się w kolejce, a kasjerka mnie wywołuje, ze Pani w ciąży ma pierwszeństwo i zaprasza do kasy 😁 wiec chyba brzuchem muszę już świecić 🤣🤣
AnitaK, marian_the_baby, Muki85, taka_mama, Olga_89 lubią tę wiadomość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Ja to w ennel med przez aplikację szukam wolnych wizyt. Tak ciągle poluje na wizyty do mojego dr, zawsze cos sie zwolni, tylko trzeba czasem czesciej sie logowac i obserwowac. Teraz mam ustawione wizyty do pazdziernika, ale muszę byc z paczatkiem sierpnia przed urlopem do gina na dodatkową wizytę i i muszę w nastepnym tygodniu zlapac wizyte najczesciej dzien dwa przed dniem w ktorym chcę iść muszę obserwowac.
Jak bym miala dzwonic do pzu bym zwariowalatakie tam czuby...
I udalo mi sie znalezc juz wizyte do neurologa zwolnilo się na jutro nawet niedaleko to podjadę.
A koomus w nocy puchna rece?
Ja to z bolu az spac nie mogę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 14:26
19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Mi drętwieją nogi
Maxi,
A nie uciskasz ich jakoś przez sen?
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
To mnie dzis facet na poczcie przepuscil. A nie bylo duzej kolejki i mialam gdzie usiasc.. ale powiedzial, ze by zle sie czul i to wbrew jego zasadom zeby ciezarna czekala w kolejce. Od razu mi sie dzien poprawil, mimo ze spokojnue moglam te 10 minut poczekac, ale to taki byl mily gest
Meggs, AnitaK, Kindziukowa, Muki85, taka_mama, Mali84, anna23 lubią tę wiadomość
-
Śpię na boku, lewym lub prawym lub na plecach. Na boku ktorym leżę bardziej boli mnie ręka ale nie ma aż takiej roznicy dwie wielkie jak balony, bol az do ramion jak bym wegiel przezucala bolą. Nie mogę ruszac palcami bo zesztywniale obolale i spuchniete w nocy probuje rozpracowac ręce zeby był lepszy przeplyw krwii ale to dopiero mija jak wstane okolo nawet 2 h... Nawet to samo w czasie drzemki. No nie pamietam normalnej nocy... Teraz biorę akard tylko. Jutro o 11 ten neurolog zobaczymy co on powie.
Dzis bylam na czyszczeniu kamienia nazebnego z fluoryzacja. No zęby jakby nowsze. Nie było bólu. Babka szybko i sprawnie zrobila tylko bola mnie teraz dziasla trochę ucierpialy podobno to normarne. Wyslalam meza po plyn do plukania na dziąsła aby szybciej się zagoily. Jeszcze jedna dziura w zebie do zrobienia i narazie bedzie spokój. Ciaza mnie bardzo motywuje do zrobienia zębów19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Ja jutro mam dentystę
Mam nadzieję, że nic nie znajdzie, ale pewnie coś będzie
Co do obrzęków i żylaków, to moja fizjoterapeutka uciska mi czasami miejsca pod żebrami w celu lepszego krążenia i tym samym prewencji żylaków. Dodatkowo kilka razy dziennie mam robić ćwiczenie rozluźniające: klęk podparty, kręgosłup rozluźniony (pozycja odwrotna do grzbietu kota, im bardziej wypniemy tyłek, tym lepiej rozluźnimy grzbiet) i maksymalnie zwieszamy brzuch. I tak chwilkę. Dzięki temu ostatniemu, przestał mnie pobolewać brzuch. U mnie to prewencyjne ćwiczenia, bo nie mam obrzęków, ale może pomoże.
Ale wiadomo, przyczyny obrzęków są różne i dobrze się skonsultować z lekarzem.
Maxi lubi tę wiadomość
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Wydaje mi się, że też już czuję ruchy
Są zbyt nieregularnie regularne, żeby to było tętno w brzuchu, tiki mięśniowe czy jelita
Malgonia, anna23 lubią tę wiadomość
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
A ja w ogóle czasem się zastanawiam czy to co czuje to na pewno maluszek i też zaczynam się już nakręcić, że może coś jest nie tak, wszystkie już czujecie, niektóre z was nawet kopniaczki. 29 mam połówkowe, to będzie 20+5, myślicie że nie za szybko?25 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Malamia wrote:A ja w ogóle czasem się zastanawiam czy to co czuje to na pewno maluszek i też zaczynam się już nakręcić, że może coś jest nie tak, wszystkie już czujecie, niektóre z was nawet kopniaczki. 29 mam połówkowe, to będzie 20+5, myślicie że nie za szybko?marzec 2018 - puste jajo
-
Malamia wrote:A ja w ogóle czasem się zastanawiam czy to co czuje to na pewno maluszek i też zaczynam się już nakręcić, że może coś jest nie tak, wszystkie już czujecie, niektóre z was nawet kopniaczki. 29 mam połówkowe, to będzie 20+5, myślicie że nie za szybko?
Każda inaczej czuje ruchy. Dzieci też są mniej lub bardziej aktywne. Dwie moje przyjaciółki przez całą ciążę musiały się bardzo koncentrować, żeby poczuć dziecko, więc nie ma reguły (W sumie ich dzieci to z tych spokojnych a moje hiperaktywne;)).
Ja mam jutro połówkowe i też będzie to 20t5d. I nie, nie jest to za wcześnie:)
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Witamy się po polowkowym wszystko wygląda prawidłowo zwłaszcza w kwestii serduszka więc osiagnelam wzgledny spokoj
Małgosia wymiarowi bardzo adekwatnie do wieku . Głowa jak zawsze największą. Całe 351g dziecka
Łożysko na tylnej ścianie bez cech przodowania
Padło pytanie gdzie bede rodzić skoro naszą porodowke zamknęli? Uświadomiłam doktorka że ja jestem trudny przypadek i raczej nikt mnie nie chcę. Ale że rozwazalam i jego szpital(jest tam ordynatorem) . Usmieszek usmieszkiem ale oboje wiemy że tak fajnie nie będzie...
Zdjęć ładnych nie ma-dużo tych z serca
Ale polowkowe na nfz za 2,5 tygodniaMiodunka, Ewe90, hamadriada, taka_mama, Malgonia, Ewk@, Meggi89, martaszymi, AnitaK, Limonka, Maxi, pola89, Kasik, Olza, Muki85, olka_sz, anna23 lubią tę wiadomość
-
Moje maleństwo nie dało mi bardzo popalić w I trymestrze, więc może dlatego i teraz jest takie spokojne:) ale w końcu się doczekamy solidnych kopniaczków.
W takim razie czekam niecierpliwie na wizyty, u mojej gin w czwartek, A poniedziałek połówkowe, już w poniedziałek w końcu wyjdzie na jaw kto tam mieszka. Nie mogę się doczekać
Kamciaelcia gratuluję udanej wizyty :*
kamciaelcia, Mali84, Meggi89, Muki85 lubią tę wiadomość
25 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Po dzisiejszej wizycie nastąpiła rewolucja moja dziewczynka okazała się chłopcem ,muszę się jakoś przyzwyczaić do tej myśli. Nie i mam ładne zdjęcia na pocieszenie.
Limonka, magda sz, Maxi, kamciaelcia, pola89, Meggs, aganieszkam, Meggi89, michaga82, Ewk@, Malgonia, Olza, Miodunka, AnitaK, Ewe90, martaszymi, Muki85, olka_sz, Mali84, Malamia, marian_the_baby, Karolajnos, anna23 lubią tę wiadomość