X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • marian_the_baby Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez te kilka dni padam na twarz, ale sama jestem sobie winna: sezon serialu w jeden wieczór/noc i potem poleciało. Fizjoterapia, ból, potem połówkowe na 8 plus normalne obowiązki oczywiście. A jak jestem tak zmęczona to zaraz ból głowy i krew z nosa :/ Już nie mogę sobie pozwolić na zerwaną nockę, bo mam 2-3 dni w plecy xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 19:38

Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu

14.12 dwie kreseczki :) ciąża samoistna- my siami :D
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie ma lepszego uczucia od tego, kiedy po ciężkim dniu pracy kładę się do łóżka, a maleństwo wierci się i kopie.... Uwielbiam 😁🥰❤️

Malamia, magda sz, AnitaK, marian_the_baby lubią tę wiadomość

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano bylam z dwójką na wyjazdowej wizycie u lekarza, potem do castoramy bo robimy remonciki, zajechalam z powrotem do znajomej na kawę i w domu wylądowaliśmy po 12, chlopaki zjedli zupę, mąż dojechal z pracy i na działkę. Skosilam 600 m kw. trawy (i przy tym odpoczelam od dzieci bo mama z kosiarka nieciekawa), zakupy i do domku. Dzieci wykapane, najedzone, zaraz do spania
    Fizycznie czuję się dobrze
    W każdej ciąży
    Moja bolaczka jest cukrzyca i stres

Maxi, marian_the_baby lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanes wrote:
    Już miałaś? Mi dr kazał robić w 24 tyg
    Moja ciąża jest nieco starsza niż suwaczek. A wyniki miałam mieć na wtorkowa wizytę.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marian_the_baby wrote:

Dzisiaj usiadłam i porządkowałam listy zakupowe na wyprawkę- na razie same ciuszki 56 i 62 (pajacyki, body, półśpiochy i spodenki-jeszcze nie mam czapeczek, skarpetek). I idąc po Waszych radach i internetu wyszło mi na rozmiar: pajacyków 7 i 11, body na długi rękaw 8 i 10, półśpiochy i spodenki: 7 i 8. No i wyszła niezła sumka... Oto moje pytania:
    -Ile średnio na same ciuszki wychodzi? (zakładając, że nie macie ciuszków po starszakach)
    -Kupujecie 2 rozmiary od razu?
    -Kupujecie półśpiochy i spodenki? (słyszałam, że uciskają brzuszek)
    - Jeśli nie, to same pajace?

Przy córce miama dużo ubranek z rodziny i kupowalam tylko wyprawkę, i to co na promo według potrzeb i zmieniajacych się por roku.
    Napewno kupię eiecej niz na dwa rozmiary, jak cos będzie w pronocji a bedzie to np ladne body, czy ladny sweterek to skorzystam z okazji i wezme. Tylko juz nie będę przy dalszych rozmarach kompletowac calego szeregu ubranek.
    Polspiochy czy spodenki maja szeroki sciagacz przy pasie, nie trafilam na takie co by mialy uściskać. Fajne byly spodenki z szerokim sciagaczem przy pasie i szerokim sciagaczem przy kostkach. Takie spodenki były dla corki na 6 miesiecy. Bo fajnie się podwijaly i chowaly te sciagacze.
    Na ciuszki się trochę wydaje... Niestety nawet jak bedziesz okupywac się w samych promocjach. Dlatego kupuj na spokojnie, najwyzej pozniej dokupisz cos z danego rozmiaru, zobaczysz czy dobrze wam sie to sprawdza, a najwyzej dopelnisz ubranka i garderobe o kolejne ubranka po porodzie. Pamietaj ze 56 szybko dziecko wyrasta.
    Ja kupie pajace ale ze to zima będzie to kupie pod spod body takie jak podkoszulka bez rękawów dostepne są w CA czy smyku białe body w trzy paku bez rekawkow.
    Nie polecam pajacykow ktore mają napy od ramienia do stopy po skosie. Na kolanku byly przeswity i wkurzalo mnie to bo napy byly co te okolo 2 cm a dziecko jak ruszalo nozkami to takie niedokladnie zamykal material.
    Na poczatek od siebie moge polecic nic drogiego ja kupowalam na wyprawke boddy w trzy paku z auchan swietnie sie sprawdzilo 3 body po 30 pln. I kilka niby tzw lepszych kupilam wle te z auchan nie odbiegaly jakością. I

marian_the_baby lubi tę wiadomość

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola89 mam tak samo! W 1 ciazy full energia w tej brak, czasem puszczam dziecku bajke i sama przymykam oczy... Dla mnie to straszne. Cieszę sie dlatego z urlopu bede poza wszelkimi obowiazkami tylko dla rodziny!

19.05.2017r Córeczka 🧡
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zlecona krzywa cukrowa na wizyte w czwartek 8 sierpnia a robie w ten poniedzialek czyli be bedzie 22tydzien, Dr tak kazal.
    Meggs wrote:
    Moja ciąża jest nieco starsza niż suwaczek. A wyniki miałam mieć na wtorkowa wizytę.

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam turbo spadek formy :/ ale staram się jak najwięcej z synem przebywać, bo strasznie się boję że się poczuje odrzucony :o

Jeju, ja jeszcze nic nie dotknęłam z wyprawki 🙈 znaczy większość mam po synku, ale mimo wszystko jakoś mi się nie spieszy jeszcze.. Może to źle 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 20:09

2Rp2p1.png
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy synu w przypadku pierwszych rozmiarów posiłkowałan się używanymi ubraniami. Z reguły takie ciuszki nie są mocno wyeksploatowane. Wolałam mieć ich więcej i nie zbankrutować ;)
    A co do zakupów na przyszłość, to pamiętajcie że na Nowy Rok będzie kolejna fala promocji, a wtedy większość z Was będzie już wiedziała co się sprawdza u Was w praktyce.
    Ja dokupiłam tylko brakujące 50, 56 i 62 a resztę w miarę potrzeby jak już będzie maleństwo na świecie.

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam Hamadriada napisala o promo, smyk zawsze w styczniu rzuca dużo fajnych promocji. Inne sklepy też... Choc w tym roku zauwarzylam ze wyzsze ceny trzymali aż ferii... Nie zmienia to faktu. Ze zawsze cos mozna upolować :)

19.05.2017r Córeczka 🧡
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciąży duuuuzo lepiej niż z córką, wtedy do 17 tyg była warzywem. Teraz rozpiera mnie w energia, naprawdę jedyne co mnie trzyma w ryzach to rozsądek bo bym skoczyła że spadochronem albo pobiegła w runmageddonie, każdy mnie stopuje we wszystkim przypomina że jestem w ciąży. W pierwszej to raz że źle się czułam to dwa bałam się zrobic cokolwiek. Syn będzie chyba kaskaderem albo jakieś sporty wyczynowe jak tak pójdzie :D.
    Co do ciuszkow to myślę że do 68 max. Z córką miałam do 74 czy nawet 86, w trakcie ile przybyło...połowy nie założyła, za dużo. A to ktoś zprezentował, oddał po swoich czy ja kupowałam, wylewało się z komody. Czasem też nie pasuje na porę roku np. body z długim w lato i odwrotnie.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • martaszymi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi kupiłam dziś 4pak body w Auchan w promocji były po 16 ziko a w dotyku naprawdę fajne, w ogóle w Gdańsku w Auchanie mieli też mega promocje. Ja dostałam 3 siatki ciuszków w małych rozmiarach, więc póki co dokupuje braki i cieplejsze rzeczy bo rzeczy bo dziecku z kwietnia. Dużo ciuszków kupujemy na promocjach :) a teraz muszę się zabrać za te grubsze rzeczy oO. Już mnie to przeraża.
    Ja od kiedy przeszłam w zwolniony tryb życia to w dzień muszę sobie uciąć jedna drzemke bo inaczej jestem nieprzytomna 😂

Maxi lubi tę wiadomość

29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
    17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
    30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
    I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
    II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze wyprawki nie szykuje ,nie planowaliśmy powiększać rodziny więc oddałam wszystkie chłopięce i neutralne ciuszki zostały same po Uli więc wyjścia są dwa albo zacząć kompletować wszystko od nowa ( co daje dużo radochy ale też bije po kieszeni) albo będzie królewicz chodził w sukienkach.

Co do samopoczucia to powoli włącza mi się syndrom wicią gniazda bo zaczynam przemeblowania ,nowe meble szukać ,do domu wszystko bym kupowała i robiła, w poprzedniej ciąży mieliśmy remont tak że się wyzywalam po całości łącznie z kładzeniem podłogi w salonie w 24 tygodniu na kolanach panele układałam ,teraz jeszcze mi tak nie odwala ale już początki widzę u siebie ,jedyne co to czuję się ciężka ,nic dziwnego po dzisiejszej wizycie 7 kg na plusie aż mnie lekarz opieprzył że źle się odrzywiam .
    Co się dowiedziałam dziś od położnej że picie czarnej herbaty utrudnia wchłanianie żelaza ile w tym prawdy nie wiem ale ja nie pije od lat i dziś morfologia w najlepszym porządku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 23:01

cf409fc7e7.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nawet niezłe czuje, w sumie identycznie jak w poprzedniej. Generalnie taka zmęczona i leniwa ale raczej nic mi nie doskwiera. Ja już jestem na zwolnieniu bo mam dość stresująca prace. Zbyt długo się staraliśmy i dlatego się bałam nadal się boje. Ale jak już czuje kopniaki to się uspokajam 🙂

marian_the_baby lubi tę wiadomość

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też samopoczucie gorsze, ale z wyników wczorajszych badań wynika że jestem na granicy anemii więc nic dziwnego 😕 spać chodzę po 21, no ale po 5 pobudka. W poniedziałek połówkowe, w kolejny poniedziałek moja lekarka, zobaczymy co powie.
    Ja się wybieram na zwolnienie w połowie września. Już powiedziałam w pracy.

• Meggs Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja muszę przyznać że czuję się naprawdę fajnie i dobrze 😊 co prawda znacznie szybciej się męczę i wybudzam mnóstwo razy w ciągu nocy ale poza tym nie mam absolutnie na co narzekać 😊

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u MamJuzSyna. Dawno się nie odzywała

Mali84 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hamadriada wrote:
    Ciekawe co u MamJuzSyna. Dawno się nie odzywała
    Wczoraj o tym samym pomyślałam :)

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀
  • marian_the_baby Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Rano bylam z dwójką na wyjazdowej wizycie u lekarza, potem do castoramy bo robimy remonciki, zajechalam z powrotem do znajomej na kawę i w domu wylądowaliśmy po 12, chlopaki zjedli zupę, mąż dojechal z pracy i na działkę. Skosilam 600 m kw. trawy (i przy tym odpoczelam od dzieci bo mama z kosiarka nieciekawa), zakupy i do domku. Dzieci wykapane, najedzone, zaraz do spania
    Fizycznie czuję się dobrze
    W każdej ciąży
    Moja bolaczka jest cukrzyca i stres

Wow :D Dla mnie WanderWoman :D Proponuję zmianę avataru:

8d551cebf022.jpg

kamciaelcia, Olza, Maxi, Limonka, Alassea, Mali84 lubią tę wiadomość

Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu

14.12 dwie kreseczki :) ciąża samoistna- my siami :D
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś dzieci wczesniej wstały tzn 6 ;)
    więc mieliśmy do wyboru: wyjazdowo sala zabaw w galerii albo spacer-remoncik ;)
    woodstock wyeliminowałam z planów przez pogode (za goraco)
    tak więc od 8 działamy remontowo-niebrudząco XD tzn wieszamy półki w nowej sypialni, dziecko za sciana spi hihi
    potem spacer
    pewnie pizze zamówimy i dalej w chacie podziałamy
    za to jak w nocy wzorowo spię

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ