Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przez te kilka dni padam na twarz, ale sama jestem sobie winna: sezon serialu w jeden wieczór/noc i potem poleciało. Fizjoterapia, ból, potem połówkowe na 8 plus normalne obowiązki oczywiście. A jak jestem tak zmęczona to zaraz ból głowy i krew z nosa
Już nie mogę sobie pozwolić na zerwaną nockę, bo mam 2-3 dni w plecy xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 19:38
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Rano bylam z dwójką na wyjazdowej wizycie u lekarza, potem do castoramy bo robimy remonciki, zajechalam z powrotem do znajomej na kawę i w domu wylądowaliśmy po 12, chlopaki zjedli zupę, mąż dojechal z pracy i na działkę. Skosilam 600 m kw. trawy (i przy tym odpoczelam od dzieci bo mama z kosiarka nieciekawa), zakupy i do domku. Dzieci wykapane, najedzone, zaraz do spania
Fizycznie czuję się dobrze
W każdej ciąży
Moja bolaczka jest cukrzyca i stresMaxi, marian_the_baby lubią tę wiadomość
-
marian_the_baby wrote:
Dzisiaj usiadłam i porządkowałam listy zakupowe na wyprawkę- na razie same ciuszki 56 i 62 (pajacyki, body, półśpiochy i spodenki-jeszcze nie mam czapeczek, skarpetek). I idąc po Waszych radach i internetu wyszło mi na rozmiar: pajacyków 7 i 11, body na długi rękaw 8 i 10, półśpiochy i spodenki: 7 i 8. No i wyszła niezła sumka... Oto moje pytania:
-Ile średnio na same ciuszki wychodzi? (zakładając, że nie macie ciuszków po starszakach)
-Kupujecie 2 rozmiary od razu?
-Kupujecie półśpiochy i spodenki? (słyszałam, że uciskają brzuszek)
- Jeśli nie, to same pajace?
Przy córce miama dużo ubranek z rodziny i kupowalam tylko wyprawkę, i to co na promo według potrzeb i zmieniajacych się por roku.
Napewno kupię eiecej niz na dwa rozmiary, jak cos będzie w pronocji a bedzie to np ladne body, czy ladny sweterek to skorzystam z okazji i wezme. Tylko juz nie będę przy dalszych rozmarach kompletowac calego szeregu ubranek.
Polspiochy czy spodenki maja szeroki sciagacz przy pasie, nie trafilam na takie co by mialy uściskać. Fajne byly spodenki z szerokim sciagaczem przy pasie i szerokim sciagaczem przy kostkach. Takie spodenki były dla corki na 6 miesiecy. Bo fajnie się podwijaly i chowaly te sciagacze.
Na ciuszki się trochę wydaje... Niestety nawet jak bedziesz okupywac się w samych promocjach. Dlatego kupuj na spokojnie, najwyzej pozniej dokupisz cos z danego rozmiaru, zobaczysz czy dobrze wam sie to sprawdza, a najwyzej dopelnisz ubranka i garderobe o kolejne ubranka po porodzie. Pamietaj ze 56 szybko dziecko wyrasta.
Ja kupie pajace ale ze to zima będzie to kupie pod spod body takie jak podkoszulka bez rękawów dostepne są w CA czy smyku białe body w trzy paku bez rekawkow.
Nie polecam pajacykow ktore mają napy od ramienia do stopy po skosie. Na kolanku byly przeswity i wkurzalo mnie to bo napy byly co te okolo 2 cm a dziecko jak ruszalo nozkami to takie niedokladnie zamykal material.
Na poczatek od siebie moge polecic nic drogiego ja kupowalam na wyprawke boddy w trzy paku z auchan swietnie sie sprawdzilo 3 body po 30 pln. I kilka niby tzw lepszych kupilam wle te z auchan nie odbiegaly jakością. I
marian_the_baby lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Pola89 mam tak samo! W 1 ciazy full energia w tej brak, czasem puszczam dziecku bajke i sama przymykam oczy... Dla mnie to straszne. Cieszę sie dlatego z urlopu bede poza wszelkimi obowiazkami tylko dla rodziny!19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Ja mam zlecona krzywa cukrowa na wizyte w czwartek 8 sierpnia a robie w ten poniedzialek czyli be bedzie 22tydzien, Dr tak kazal.
Meggs wrote:Moja ciąża jest nieco starsza niż suwaczek. A wyniki miałam mieć na wtorkowa wizytę. -
Ja też mam turbo spadek formy
ale staram się jak najwięcej z synem przebywać, bo strasznie się boję że się poczuje odrzucony :o
Jeju, ja jeszcze nic nie dotknęłam z wyprawki 🙈 znaczy większość mam po synku, ale mimo wszystko jakoś mi się nie spieszy jeszcze.. Może to źle 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 20:09
-
Ja przy synu w przypadku pierwszych rozmiarów posiłkowałan się używanymi ubraniami. Z reguły takie ciuszki nie są mocno wyeksploatowane. Wolałam mieć ich więcej i nie zbankrutować
A co do zakupów na przyszłość, to pamiętajcie że na Nowy Rok będzie kolejna fala promocji, a wtedy większość z Was będzie już wiedziała co się sprawdza u Was w praktyce.
Ja dokupiłam tylko brakujące 50, 56 i 62 a resztę w miarę potrzeby jak już będzie maleństwo na świecie.
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Potwierdzam Hamadriada napisala o promo, smyk zawsze w styczniu rzuca dużo fajnych promocji. Inne sklepy też... Choc w tym roku zauwarzylam ze wyzsze ceny trzymali aż ferii... Nie zmienia to faktu. Ze zawsze cos mozna upolować19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Ja w tej ciąży duuuuzo lepiej niż z córką, wtedy do 17 tyg była warzywem. Teraz rozpiera mnie w energia, naprawdę jedyne co mnie trzyma w ryzach to rozsądek bo bym skoczyła że spadochronem albo pobiegła w runmageddonie, każdy mnie stopuje we wszystkim przypomina że jestem w ciąży. W pierwszej to raz że źle się czułam to dwa bałam się zrobic cokolwiek. Syn będzie chyba kaskaderem albo jakieś sporty wyczynowe jak tak pójdzie
.
Co do ciuszkow to myślę że do 68 max. Z córką miałam do 74 czy nawet 86, w trakcie ile przybyło...połowy nie założyła, za dużo. A to ktoś zprezentował, oddał po swoich czy ja kupowałam, wylewało się z komody. Czasem też nie pasuje na porę roku np. body z długim w lato i odwrotnie.
-
Maxi kupiłam dziś 4pak body w Auchan w promocji były po 16 ziko a w dotyku naprawdę fajne, w ogóle w Gdańsku w Auchanie mieli też mega promocje. Ja dostałam 3 siatki ciuszków w małych rozmiarach, więc póki co dokupuje braki i cieplejsze rzeczy bo rzeczy bo dziecku z kwietnia. Dużo ciuszków kupujemy na promocjach
a teraz muszę się zabrać za te grubsze rzeczy oO. Już mnie to przeraża.
Ja od kiedy przeszłam w zwolniony tryb życia to w dzień muszę sobie uciąć jedna drzemke bo inaczej jestem nieprzytomna 😂Maxi lubi tę wiadomość
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Ja też jeszcze wyprawki nie szykuje ,nie planowaliśmy powiększać rodziny więc oddałam wszystkie chłopięce i neutralne ciuszki zostały same po Uli więc wyjścia są dwa albo zacząć kompletować wszystko od nowa ( co daje dużo radochy ale też bije po kieszeni) albo będzie królewicz chodził w sukienkach.
Co do samopoczucia to powoli włącza mi się syndrom wicią gniazda bo zaczynam przemeblowania ,nowe meble szukać ,do domu wszystko bym kupowała i robiła, w poprzedniej ciąży mieliśmy remont tak że się wyzywalam po całości łącznie z kładzeniem podłogi w salonie w 24 tygodniu na kolanach panele układałam ,teraz jeszcze mi tak nie odwala ale już początki widzę u siebie ,jedyne co to czuję się ciężka ,nic dziwnego po dzisiejszej wizycie 7 kg na plusie aż mnie lekarz opieprzył że źle się odrzywiam .
Co się dowiedziałam dziś od położnej że picie czarnej herbaty utrudnia wchłanianie żelaza ile w tym prawdy nie wiem ale ja nie pije od lat i dziś morfologia w najlepszym porządku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 23:01
-
Ja się nawet niezłe czuje, w sumie identycznie jak w poprzedniej. Generalnie taka zmęczona i leniwa ale raczej nic mi nie doskwiera. Ja już jestem na zwolnieniu bo mam dość stresująca prace. Zbyt długo się staraliśmy i dlatego się bałam nadal się boje. Ale jak już czuje kopniaki to się uspokajam 🙂
marian_the_baby lubi tę wiadomość
-
U mnie też samopoczucie gorsze, ale z wyników wczorajszych badań wynika że jestem na granicy anemii więc nic dziwnego 😕 spać chodzę po 21, no ale po 5 pobudka. W poniedziałek połówkowe, w kolejny poniedziałek moja lekarka, zobaczymy co powie.
Ja się wybieram na zwolnienie w połowie września. Już powiedziałam w pracy. -
kamciaelcia wrote:Rano bylam z dwójką na wyjazdowej wizycie u lekarza, potem do castoramy bo robimy remonciki, zajechalam z powrotem do znajomej na kawę i w domu wylądowaliśmy po 12, chlopaki zjedli zupę, mąż dojechal z pracy i na działkę. Skosilam 600 m kw. trawy (i przy tym odpoczelam od dzieci bo mama z kosiarka nieciekawa), zakupy i do domku. Dzieci wykapane, najedzone, zaraz do spania
Fizycznie czuję się dobrze
W każdej ciąży
Moja bolaczka jest cukrzyca i stres
WowDla mnie WanderWoman
Proponuję zmianę avataru:
kamciaelcia, Olza, Maxi, Limonka, Alassea, Mali84 lubią tę wiadomość
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
dziś dzieci wczesniej wstały tzn 6
więc mieliśmy do wyboru: wyjazdowo sala zabaw w galerii albo spacer-remoncik
woodstock wyeliminowałam z planów przez pogode (za goraco)
tak więc od 8 działamy remontowo-niebrudzącotzn wieszamy półki w nowej sypialni, dziecko za sciana spi hihi
potem spacer
pewnie pizze zamówimy i dalej w chacie podziałamy
za to jak w nocy wzorowo spię