Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny.
Czy mogę się przyłączyć? Zaglądam od czasu do czasu tutaj do was bo jestem na pograniczu grudnia i stycznia, ale będąc w środę na połówkowych lekarz powiedział żebym się nie nastawiała na styczeń. Ostateczny termin to 31.12 taki tez wyszedł z OM i lekarz powiedział ze tego się trzymamy.anna23, Maxi, Meggi89, AnitaK, Limonka, pola89, olka_sz, Mali84, Ewe90, magda sz, juudi, Muki85, taka_mama, Miodunka, Ewk@, Karolajnos, Malamia lubią tę wiadomość
19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -
martaszymi wrote:To ja mam kolcka w sobie chyba, moją teraz na wizycie w 22+6 wyliczyła na 670g oO trochę mnie to przeraża, z usg wychodzi starsza o tydzień 😁
martaszymi lubi tę wiadomość
-
U mnie będzie 2,5 roku różnicy i też intensywnie myślę na temat dostawki. Takie siedzące wydają mi się strasznie niewygodne, bo wózek trzeba prowadzić idąc z boku. Zastanawiam się, czy dostawka stojąca będzie wygodniejsza. Pewnie stanie na tym, że na krótkie spacery starszak będzie chodził pieszo, a na dłuższe wyprawy dzidziuś będzie w chuście, a starszy w swoim wózku.
-
nick nieaktualnyZastanawiam się też nad dostawką stojącą, ale chyba poczekam do listopada, czy starszy będzie nadal zainteresowany wózkiem (u mnie różnica będzie 2.5 roku). Teraz korzystam z wózka tylko ja, a jak na codzień syn jest z teściową, to chodzą pieszo albo na hulajnodze.
-
Malineczka ja też myślę o dostawce
Ale jeszcze poczekam, bo córkacoraz częściej chce chodzić pieszo (1,5 roku)Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀 -
Moja Ula będzie mieć w grudniu 1,5 roku i teraz jeszcze nie chodzi do grudnia może znacznie. O dodtawce jeśli w ogóle kupię to myślałam takiej siedzącej ,dokrecanej z boku ,przez co wózek się robi jakby bliźniaczy bo to dla mnie najwygodniej,ale jak ja sobie wymyśliłam wózek za 2500zl plus taka dostawka używana koło 600 kosztuje ,to mnie mój z domu wyrzuci
-
pawojoszka
tylko sprawdz tylko na str producenta czy ta dostawka pasuje do modelu wózka(musi miec w pionie jeden element w stelazu), czy potrzebne adaptery
ja przez ceny uzywek rozwazałam tylko nowa, parodia jak sobie cenia
ale juz pisałam czemu tylko z niej ostatecznie zrezygnowałam
no i u nas dostawka pasowała tylko do jednego modelu (z trzech)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 10:17
-
mnie smieszy do tej pory prowadzenie wózka z dostawka z tylu-czy siedzaca, czy stojaca
na rynku sa tez przedłuzki do raczek wózków-czyli o czyms to swiadczy
a tak szczerze to podgadywałam rodziców"i jak dostawka"
na krótkie dystanse owszem, do sklepu itp
ale przy naszym funkcjonowaniu absolutny kit
z boku tak, ale nie ma to jak wózek dla dwójki -
no i na rynku jest wózek z dostawką "wbudowana", to dla dzieci z wiekszą róznica wieku, rozwazałam z myslą o chłopakach, ostatecznie zrezygnowałam-siedzenie nie odchyla sie na leżąco (czyli ze spaniem kiepsko a u nas i starszak zasypia w wózku)
z noworodkiem to tylko opcja fotelika
a mi chodziło o szybką opcje do przedszkola z trojgiem, zatem nie wykluczyłam jeszcze tego wózka, na nadmiar gotówki nie narzekam, zatem nie szlaję -
Dziewczyny czy Wy też macie tak dużo wydzieliny? Ja już niepamiętam jak to było w pierwszej ciąży ale teraz jest tego sporo. Czasami aż lecę do łazienki żeby zobaczyć co to. Aż zamówiłam dzisiaj wkładki sprawdzające czy to nie wody.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Ja nie planuję kupować dostawki, ani wózka rok po roku. Mój prawie dwulatek uwielbia chodzić, najchętniej sam 😀 Wózek sprawdza się o tak tylko na chwilkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 12:32
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Co do żelaza i tych wszystkich wynikow od miesiąca biorę żelazo kwas foliowy oraz witaminę b complex ze względu na bardzo niska ferrytyne, ale reszta trzymała się na granicy, teraz po miesiącu zrobiłam wyniki i są jeszcze gorsze niż były... jak to możliwe ? Żelazo ferrytyna znikome , hemoglobina hematoryt itd poniżej normy.. martwie się ze coś będzie nie tak , myślałam ze chociaż utrzymają się wyniki w miejscu a nie ze aż tak pogorszą.. na szczęście w poniedziałek mam wizytę i wszystkiego się dowiem ale zmartwiłam się nieziemsko
Do zgagi to jak tylko czuje ze nadchodzi to staram się pic bardzo dużo mleka, nie zawsze pomaga ale czasami daje radea meczy mnie teraz pare razy dziennie chociaż diety nie zmieniam 🤔
-
Karolajnos pamiętaj że ciężarne maja inna normę, hmg 11 dolna granica a hmk 33 z tego co pamiętam. ja właśnie jestem na tej granicy i muszę się za to wziac. Chyba kupię wyciskarka do pomarańczy bo taki sok mogłam pić i pić no i do tego jakoś Biofer i wolowinka
-
Karolajnos, to normalne, że wyniki się pogarszają pomimo suplementacji. Teraz w drugim trymestrze przybywa nam około litra krwi. To znaczy przybywa "wody", a organizm musi wyprodukować dodatkowe krwinki, płytki, czy co tam jeszcze. Dlatego pomimo suplementacji wyniki się nie poprawiają. Normy dla ciężarnych są niższe. Hemoglobina może spadać do 10 z hakiem - oczywiście trzeba suplementować żelazo, ale nie należy panikować. Matka natura sobie poradzi.
W zeszłym tygodniu nie wchodziłam tu wcale, a to oznacza, że nie pochwaliłam się Wam badaniami połówkowymi. Mamy 652 g chłopa, całkiem zdrowegoLekarka była bardzo dokładna, wymieniała organ po organie i za każdym razem mówiła "prawidłowe", a ja za każdym razem czułam się tak, jakbym wygrała w totka. W dodatku każdą część ciała dokumentowała zdjęciem. W rezultacie mam 32 zdjęcia bliżej nieokreślonych części mojego dzidziusia
michaga82, Meggi89, Karolajnos, martaszymi, Maxi, Mali84, olka_sz, juudi, Ewe90, Muki85, Ewk@, pola89, anna23, hamadriada, Limonka, Malamia lubią tę wiadomość
-
Hemoglobina 10,5 hematoryt 33,6 żelazo 32 a ferrytyna 5,2 🙄 to moj pierwsza ciąża i może dlatego tak panikuje ale jeszcze miesiąc temu oprócz ferrytyny wszystko było na granicy normy.. ale skoro tak jest ze mimo suplementacji i tak możesz ubywać to się trochę uspokoiłam , już myślałam ze robię coś nie tak jak powinnam
zobaczymy co powie lekarz jeszcze 2 dni..🙄