Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już tez po wizycie , 736g zdrowego chłopca ❤️ Ale zlosliwiec tak się ruszał na dodatek obrócił pupka, ze nawet nie dostałam fotki 😅 Co do żelaza mam brać dalej co brałam a wyniki nawet w porzadku, bo krwinki czerwone maja większa objętość wiec mam się nie przejmować
wiec wizytę uważam za udana , pomimo ze nastepna dopiero za 5 tygodni 😰😟
Muki85, pola89, AnitaK, juudi, Malamia, Limonka, Kasik, martaszymi, magda sz, Maxi, hamadriada, Ewe90, Meggi89, Miodunka, olka_sz, Ewk@, Mali84, anna23 lubią tę wiadomość
-
Kasik wrote:Ja na infekcje od razu dostawałam nestatynę, a na problemy z pęcherzem monural. Lekami bez recepty może być ciężko w przypadku większej infekcji, ja bym próbowała clotrimazolum.
Kilka dni temu zauważyłam kawałek galeretkowatego śluzu, dzisiaj to samo ale mniejsza ilość. Czy to może być już czop lub jego fragment? To chyba jeszcze za wcześnie:( Wizytę u gin mam w środę jednak trochę panikuję..W pierwszej ciąży też mi się taki zdarzał.
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Ja miałam konkretne swedzenia i twarozkowy śluz i mnie pomógł Clotrimazolum plus lacibios Femina oraz kapsułki dopochwowe lactovaginalStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀 -
Clotrimazol od niedawna jest bez recepty. Cala "mlidosc' latalam do gina po redepty. Mi czesto zycue ratowal, bo przez zapalenia pecherza ciagle bralam antybiotyki.
-
Kindziukowa wrote:Hej, nie jestem w stanie się wgryźć w historie, wiec odkopię wątek jeszcze raz.
Co stosujecie na infekcje intymna? Nie miewam takich rzeczy, swędzi mnie na zewnątrz i jakby przy wejściu do pochwy, śluz jest normalny ale to swędzenie już zaczyna mnie irytowac bo trwa od kilku dni. Może miałyście te same objawy i lekarz Wam coś przepisał dostępnego nie na receptę? Wizytę mam dopiero za tydzień i chyba zwariuje, tym bardziej ze dla
Dzidzi te infekcje chyba nie są obojętne?
Tamtum rosa na przemywanie okolic intymnych, Clotrimazol, laktovaginal kapsułki.19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Clotrimazolum i kwas mlekowy a jak to nie pomoże to trzeba coś na receptę.
Dziewczyny czy macie pomysł co można na urodziny 4 latce? Robię listę dla rodzinki bo męczą mnie pytaniami, mówiłam że lego, gry rodzinne, kostium elzy itp. a może macie coś sprawdzonego? Kuchnie, rowery, hulajnogi ma, baby born z wózkiem też ma. No ciężko w tym roku naprawdę nie mam pojęcia -
Kto znalazl co zawiera paczka mlodego warszawiaka? Znalazlam ogólnie opisane, a szegolowy co tam jest? Chcę wiedzieć do kiedy projekt i co nie kupowac do wyprawki. Wiec szukam tej listy.
Magda sz 4 latce hymmm... W listopadzie czekaja mnie kupienie czegos dla 4 latki ktora wszyyyssstttkkoo ma! Nie lubię dopychania dziecka zabawkami, a ubranek ma setki... Mialam problem w ubieglym roku i jak co rokuw ubieglym roku kupilam posciel masza i niedzwiedz i recznik pepa. A tak to cos z ubranek kupuje np bo zbliza sie zima to porządną czapkę i szal. Z zasady szukam tez cos z ubranek np sukienki w zestawie w tk maxx sa po okolo 100 pln i sa np kamizelka sukienka i rajstopki czy jjakies inne zastawy. Lubię tez kupowac książki z ulubionymi bohaterami. Jak patrzę na corke siostry to 4 latki lubia malowac rysowac lepic z plasteliny tego wiecznie brakuje. Fajne tez sa tablice w ikea z jednej strony kreda z drugiej na flamastry. Do tego miejsce na rolke papie do rysowania.
Ja osobiscie dla swojej 2 l corki szukam zawsze na cos praktycznego. Ostatnio kupilam z budzetu urodzinowego polki na ksiazki i pojemnik na zabawki drewniany.19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Fermina i Aneta.be juz dawno nie pisaly, ciekawe co u nich slychac.
W piatek planuje zaliczyc glukoze. Ktos jeszcze planuje pic ten wybitnie smakowity trunek lub wizytuje w tym tygodniu?
Dla zainteresowanych w Krakowie tez jest wyprawka: https://kkr.krakow.pl/dla_rodzin/226727,1827,komunikat,krakowska_wyprawka_dla_nowo_narodzonych_krakowian_.html
aganieszkam lubi tę wiadomość
Coreczka 11.2019 -
Ja mam w środę kontrolę u gin i też dostanę skierowanie na glukoze, już mi się płakać chce na samą myśl, robiłam jakiś rok temu jak nie byłam w ciąży i ledwo dałam radę, teraz pewnie będzie jeszcze gorzej. Kupię sobie w aptece cytrynowa może mi pozwolą taka wypić29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Dziewczyny, które chodzą jeszcze do pracy: kiedy wybieracie się na zwolnienie? Ja planuję jakoś za miesiąc, ale czuję się codziennie rano przy wstawaniu bardzo zmęczona, to samo, jak wracam z pracy... Bez krótkiej drzemki ledwo żyję...Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Ja wizytuję w czwartek i wtedy też dostanę skierowanie na glukozę.
7 rano, leżę w łóżku, a teściowa podchodzi odsłania mi brzuch i mnie po nim głaszcze. Dobrze, że nie mam ciśniomierza ze sobą, bo pewnie skali by zabrakło 😠Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 11:09
Mama_Zuzia lubi tę wiadomość
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Muki85 wrote:Ja wizytuję w czwartek i wtedy też dostanę skierowanie na glukozę.
Co do pracy, to będę pracować do 32 tc czyli połowy października. Dłużej w Austrii nie można, bo ciężarna jest "pod ochroną", a o L4 tu ciężko.
7 rano, leżę w łóżku, a teściowa podchodzi odsłania mi brzuch i mnie po nim głaszcze. Dobrze, że nie mam ciśniomierza ze sobą, bo pewnie skali by zabrakło 😠
Nie wierzę!!!!! Jak ja nienawidzę jak ktoś dotyka mój brzuch (poza mężem i synkiem). Okropność. Zabiłabym teściową chybaSynek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️