Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Moj urlop dobiega konca.
Podczytuje was, nie mniej jednak poza lubie to, brakuje mi tu innych ikonek emocji typu super, wow, czy wrrrr 😊 nie zawsze mam czas napisac.
Dostawki do wozka nie kupuje, w grudniu corka bedzie mieć 2 lata i 7 mc. Wystarczt Rowerek, spacerek ect... Nigdy wozkowa nie była. Zaczęła chodzić w wieku 10 mc, a gdy miala rok lepsze były auto-nogi niz wozek, ktory byl sporadycznie uzywany. Zeby bylo smiesniej to zabralam wozek na wszelki na urlop i odkryła zalety swojej rikszy 🙂 teraz krzyczy moj wózek! A wczesniej codziennie przed spacerem pytalam wózek...? To krzyczala nie, nie, jak bralam do sklepu na wszelki wozek to tylko po to by wiezc zakupy. A na urlopie nowe odkrycie wózka, ma to swoje zalety bo nawet nauczyla sie w nim zasypiac dzieki temu do domu nie bieglismy na drzemke. Jednak myślę gdy przyjdzie czas ze pojawi sie 2 dzidziuś to wózek nie będzie przydatny dla córki. Gdyby jednak stwierdzila corka ze nie fukcjonuje bez wozka, wtedy ewentualnie rozwaze dostawke. Obecnie mysle o wyprawce.
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Patrzałam właśnie na te dostawki ,dla mnie coś takiego jak Black BuggyPod Lite ,będzie raczej pasować do większości wózków bo ma regulowane mocowania no i jak jest niepotrzebna można ją złożyć ,w razie jak dziecko się zmęczy w czasie spaceru rozkładam i jest wózek dla dwojga i ta dostawka nie wygląda na jakąś bardzo szeroką. Widziałam używkę już za 400
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 18:16
-
Kamcia chyba niekoniecznie z adapterem widziałam przymocowaną z tyłu do jakiejś poziomej chyba to byla jakaś rurka od bagażnika w każdym razie do wózka jaki ja planuję powinna pasować a tych z tyłu poprostu nie lubię bo są bardzo niewygodne nawet te stojące a te z siodełkiem wydają się jeszcze większe .
Ja też rok temu miałam podobny dylemat tylko w tedy było lato i jak kupiłam podwójna spacerówkę to mi wystarczyło w sumie służyła tylko kilka miesięcy jak nie tygodni ,teraz będzie zimai jednak potrzebować będę gondoliWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 20:20
-
Pawojoszka
Dostawka świetna
Już prawie kupilam. Tych na tył absolutnie nie bralam pod uwagę za prowadzenie wózka.
A jakby spojrzeć całościowo to i tak spacerowalismy na dwa wozki 🤣
Ba ich stronie sprawdzisz listę kompatybilnych wózkówWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 20:26
-
Ja sobie uzmyslowilam, że 4 wypłaty zostały do porodu, a ja w czarnej d... 😂 Miałam co miesiąc kupować coś. Muszę pokupić dla siebie te higieniczne rzeczy, strasznie giga podpaski (jak to się nazywało? 🤷♀️), podkłady i maść na sutki.. - te mniej przyjemne zakupy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 21:07
-
Ewe90 wrote:To ja mam wrażenie, że jestem w ciąży już milion lat a jeszcze drugi milion przede mną 😂 sama jestem w szoku, że tak na chillu do tego podchodzę. Z synem byłam już a etapie prania ciuszków 🙈😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 23:06
Ewe90 lubi tę wiadomość
-
Ja juz skompletowalam sporo pajacykow i bodziaczkow
. Na razie piore i ukladam w pojemnikach z Ikea bez prasowania. Mam tez kosz mojzesza, dzis jedziemy do znajomych pozyczyc wozek Bogaboo. We wrzesniu chyba 13-14 sa targi w Akpolu i Pati i Maks, beda znizki i chce kupic porzadny fotelik do auta z bazą. Muszę zabrać stelaż żeby dopasowali taki, który będzie dobrze się wpinał. Myślę o takim rozkładanym na płasko poza autem np Cybex cloud Z i ta obrotowa baza.
Pod koniec sierpnia robimy remont z malowaniem, nowymi meblami, lóżkiem itd. Jak wszystko będzie już na gotowo to dokupię łóżeczko, mam upatrzone firmy Woody.
Bardzo mi sie podobają te dzianikowe kocyki, rozglądam się gdzie kupić.
No i pozniej pazdziernik lidtopad zrobie nadal na Gemini i zamowie ze wszystkie higieniczne produkty jak podklady, wkladki laktacyjne, kremy itd -
Ja trochę rzeczy mam dla małej teraz remont pokoju robić mamy ale czekam aż mąż wróci
a tak to próbuje ogarnąć wyprawkę dla syna bo idzie do przedszkola i jak na razie jestem tym bardziej przerażona niz on
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Madera2000 wrote:Ja juz skompletowalam sporo pajacykow i bodziaczkow
. Na razie piore i ukladam w pojemnikach z Ikea bez prasowania. Mam tez kosz mojzesza, dzis jedziemy do znajomych pozyczyc wozek Bogaboo. We wrzesniu chyba 13-14 sa targi w Akpolu i Pati i Maks, beda znizki i chce kupic porzadny fotelik do auta z bazą. Muszę zabrać stelaż żeby dopasowali taki, który będzie dobrze się wpinał. Myślę o takim rozkładanym na płasko poza autem np Cybex cloud Z i ta obrotowa baza.
Pod koniec sierpnia robimy remont z malowaniem, nowymi meblami, lóżkiem itd. Jak wszystko będzie już na gotowo to dokupię łóżeczko, mam upatrzone firmy Woody.
Bardzo mi sie podobają te dzianikowe kocyki, rozglądam się gdzie kupić.
No i pozniej pazdziernik lidtopad zrobie nadal na Gemini i zamowie ze wszystkie higieniczne produkty jak podklady, wkladki laktacyjne, kremy itd
Co do fotelika to sprawdź czy do auta Ci będzie pasował. Poczytaj sobie na FB grupę Osiem Gwiazdek. Nie każdy fotelik, nawet ten z bazą dobrze pasuje do każdego samochodu.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Tak mówicie o tych dostawkach do wózka czy będą pasować czy nie.. Byliśmy w czwartek w zoo i kobitka do spacerówki miała na trytytkach płytę osb i jechało to na kółkach z deskorolki
ja czekam co wyjdzie w praniu, najwyżej kupimy coś na szybko na olx. Nam Adaś zaczął teraz chodzić, ale pierwszy raz od października/listopada zasypia nam w spacerówce więc jednak jest trybem dupowozuMalgonia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, ja po wizycie kontrolnej, serduszko słyszałam u położnej, więc lekarz tylko sprawdził szyjke, że jest ok. A 25 września mam usg 3 trymestru już! Będzie prawie 31 tydzień, ale lekarz dziś chyba był bez kawy, bo powiedział, że do niego mam przyjść 29 września i będzie 28 tydz skończony, a to akurat wypada w niedzielę
i będzie już po 31
mam nadzieję, że nie za długa przerwa między badaniami, ale tak kazał.
Na żelazo mam brać tardyferon i Wit B, po 2 tabletki.
Poradził też, żeby po 28 tygodniu zaszczepić się na krztusiec i blonice, żeby przeciwciala przeszły przez łożysko do dziecka. To mnie zdziwiło, w pierwszej ciąży lekarz mi nic takiego nie mówił, ciekawe ile ta szczepionka kosztuje.
Mam mocne postanowienie, żeby do kolejnej wizyty mieć ogarnięta wyprawkę, oprócz higienicznych rzeczy, bo te w aptece Gemini w październiku planuje kupić.
Miłego tygodnia dziewczyny i powodzenia na kolejnych wizytach!aganieszkam, martaszymi, taka_mama, AnitaK, pola89, Limonka, Maxi, hamadriada, Miodunka, olka_sz lubią tę wiadomość
-
Hej, nie jestem w stanie się wgryźć w historie, wiec odkopię wątek jeszcze raz.
Co stosujecie na infekcje intymna? Nie miewam takich rzeczy, swędzi mnie na zewnątrz i jakby przy wejściu do pochwy, śluz jest normalny ale to swędzenie już zaczyna mnie irytowac bo trwa od kilku dni. Może miałyście te same objawy i lekarz Wam coś przepisał dostępnego nie na receptę? Wizytę mam dopiero za tydzień i chyba zwariuje, tym bardziej ze dla
Dzidzi te infekcje chyba nie są obojętne?
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka