Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja Was podziwiam, ze chodzicie do pracy. Nie dalabym rady. Az mi sie nie chce wierzyc, ze ciaza tak drenuje z sil. No ciekawe, czy tak kompletnie inna, niz poprzednia, ciaza, oznacza inna plec.
Witaj Malotka!
Zozo, co za problem? Przeprowadzka i mieszkasz nad morzem. -
nick nieaktualny
-
malotka wrote:Hej, mam podejrzenie, że ta grupa będzie mi pasowała, wg oficjalnych wyliczeń coś jakoś 19 grudnia termin, wg mniej oficjalnych być może wcześniej
Jestem z Wrocławia.
Obecnie siedzę na L4 z synkiem (wiecznie zakatarzony żłobkowicz).
Ja sobie też wyliczyłam na 19 grudnia 😁 ciekawe jak lekarz wyliczy 😅 powiedzcie mi czy ginekolog może dac l4 czy trzeba iść do rodzinnego ? -
nick nieaktualny
-
Karmelova23 wrote:Ja sobie też wyliczyłam na 19 grudnia 😁 ciekawe jak lekarz wyliczy 😅 powiedzcie mi czy ginekolog może dac l4 czy trzeba iść do rodzinnego ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 14:30
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
malotka wrote:Wielkość z USG nie zgadza się z tym co wychodzi z daty okresu, rozbieżność max dwóch tygodniAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
nick nieaktualnypola89 wrote:A miałaś nieregularne cykle? Bo mnie to zawsze zastanawiało na jakiej podstawie jest wyznaczona taka data z pomiarów 😜 w moim przypadku, jeśli różnica byłaby 2 tygodnie, to musiałabym zajść w 1 dniu okresu 😂😂😂
Właśnie niby regularne, ale pęcherzyk duży jak na 7 tydzień, a z miesiączki ledwo 5 Ciąża nieplanowana, poszłam do lekarza z zupełnie innego powodu a tam taka niespodzianka No i generalnie ja swoim jajnikom nie wierzę, bo są pęcherzykowate jakby miały PCOS.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 14:37
-
malotka wrote:Właśnie niby regularne, ale pęcherzyk duży jak na 7 tydzień, a z miesiączki ledwo 5 Ciąża nieplanowana, poszłam do lekarza z zupełnie innego powodu a tam taka niespodzianka No i generalnie ja swoim jajnikom nie wierzę, bo są pęcherzykowate jakby miały PCOS.Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
No dobra A jeśli u mnie w pracy szykuje się ciężkie 2 tygodnie dzwigania to ginekolog może mi wypisać l4 tylko na te 2 tygodnie czy nie bardzo jak to wygląda? I co mam mu powiedzieć żeby dostać to l4, że przez te 2 tygodnie będzie w chuu..steczke dzwigania i mi tak po prostu wpisze?
-
Pewnie, ze moze. Nie jest tak, ze jak wezmiesz l4 to juz musi byc do konca ciazy.
Karmelova23 lubi tę wiadomość
-
Karmelova23 wrote:No dobra A jeśli u mnie w pracy szykuje się ciężkie 2 tygodnie dzwigania to ginekolog może mi wypisać l4 tylko na te 2 tygodnie czy nie bardzo jak to wygląda? I co mam mu powiedzieć żeby dostać to l4, że przez te 2 tygodnie będzie w chuu..steczke dzwigania i mi tak po prostu wpisze?
Powiedz wprost jaka jest sytuacja myślę że da Ci bez problemu. Ja poszłam na samym początku w 5t głównie po leki a jak się dowiedział że pracuje w handlu-biedronka to sam mi powiedział że najlepszą opcją dla mnie jest pójść na l4 tym bardziej że na początku lekko plamilam.Karmelova23 lubi tę wiadomość
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Dziewczyny, bylam wczoraj u ginekologa, wszystko w porządku, wychodzi na to że 5 tydzien, widać już pojawiajace się ciałko żółte. Aczkolwiek martwię się kształtem pęcherzyka. Czy według was jest ok? Po 2 poronieniach już swiruje...
https://naforum.zapodaj.net/735f66857c65.jpg.html
martaszymi, marian_the_baby lubią tę wiadomość
-
Karmelova23 wrote:No dobra A jeśli u mnie w pracy szykuje się ciężkie 2 tygodnie dzwigania to ginekolog może mi wypisać l4 tylko na te 2 tygodnie czy nie bardzo jak to wygląda? I co mam mu powiedzieć żeby dostać to l4, że przez te 2 tygodnie będzie w chuu..steczke dzwigania i mi tak po prostu wpisze?
Karmelova23 lubi tę wiadomość
-
malotka wrote:Wielkość z USG nie zgadza się z tym co wychodzi z daty okresu, rozbieżność max dwóch tygodni
Cieszyłam się, że mdłości mi przeszły, a od wczoraj znowu wróciły. Co do zmęczenia to popołudniu muszę się położyć,razem z córką ucinamy sobie drzemkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 15:11
Chaga lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarmelova23 wrote:No dobra A jeśli u mnie w pracy szykuje się ciężkie 2 tygodnie dzwigania to ginekolog może mi wypisać l4 tylko na te 2 tygodnie czy nie bardzo jak to wygląda? I co mam mu powiedzieć żeby dostać to l4, że przez te 2 tygodnie będzie w chuu..steczke dzwigania i mi tak po prostu wpisze?
A nie możesz powiedzieć pracodawcy, że jestes w ciązy? Wiem, że czasami się nie opłaca przyznawać, ale jednak wtedy kodeks pracy nakazuje ulgowe traktowanie, stąd to pytanie. -
A mnie brzuch ciągle boli jak na @ pocieszcie mnie ze was też bo zamiast wyluzowac to się martwię i tymi plamieniami 😪👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
nick nieaktualny
-
Zozo, mnie boli. Cala pierwsza ciaze mnie tak bolal a na poczatku zwlaszcza. Do tego boli mnie okolica nerek i podbrzusze dodatkowo jakbym miala zakwasy. I okolice jajnikow tez. Chyba malo jest w tym obrebie miejsc, ktore mnie nie bola.