Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Pawjoszka, super, ze sa nizsze wyniki poziomu glukozy
Pewnie kwestia jest bardziej indywidualna po czym podskakuje.
Ewe, ciekawe co doradzi osteopata
hamadriada wrote:
Coraz częściej czuje się słabo, tzn. napina się i boli brzuch, poza tym ogólne zmęczenie i senność wróciły i w związku z tym zaczynam się zastanawiać, czy by powoli nie ruszać z tematem prania i prasowania pierwszych ubranek. Kiedy się za to bierzecie?
Hamadriada, a sprawdzalas ostatnio morfologie? Mnie lapala sennosc i zmeczenie jak mialam slabszy wynik morfologii (hemoglobina/hematokryt). Na napinajacy sie brzuch pomaga magnez.Coreczka 11.2019 -
U syna jedyne oparzenia się pojawiły właśnie po pampersach, jak wprowadzili nowe premium z siateczką, matko... Od tamtej pory kupowałam dadę z biedry i to był najlepszy pomysł 😁 Teraz do szpitala kupiłam małą paczuszkę oryginalnych pampersow i zobaczymy.
Ewe90 lubi tę wiadomość
-
prac miałam teraz (nie prasuje) przy pieknej pogodzie, masie sił i nowym pokoju
i...
pokój ostatecznie nie ukończony-stoi w nim wersalka, której jednak się pozbywam, za grosze, ale jeszcze stoi, a więc reszta mebli nie ustawiona, nie powieszona...
najpóźniej do 25.wyniosę ją na śmietnik i już(gabarytowe wtedy wywożą)
no i pogody brak-trzy lata z rzedu wrzesien był piekny i upalny, teraz lepiej czekać na włączenie ogrzewania w mieszkaniu (co stanie sie na dniach)
najwięcej i najtrudniejszej pracy miałam przy pierwszym dziecku
przy drugim dorobiłam sie nowego żelazkaale wyprasowałam tylko ten pierwszy raz
przy drugim dostałam super deske do prasowania
teraz zafundowałam sobie suszarke do wieszania prania hihi -
magda sz wrote:I mnie coś bierze, gardło mnie w nocy bolało, katar mam i od 3 tyg jak smarkam to krew na chusteczce. Ale czuję się słabiej więc muszę się wygrzać.
Magda_sz, moga byc oslabione naczynka stad krew na chusteczce. Sprobuj wit. C lub ewentualnie zapytaj o cyclo3fort.
Coreczka 11.2019 -
U nas ten pampersy premium się nie s po sprawdzily ale cały czas uzywalismy tych zwykłych teraz też są nowe chyba pure czy jakoś tak ale nie dorwalam ich jeszcze bo były od 2Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Kamcia u nas wrzesień jest ładny ,słonko świeci ,pranie ciągle jeszcze suszę na podwórku . Maluszka ciuszkow ,po pierwsze jeszcze nie mam ale jak już będę mieć to nie prasuję ,do szpitala nie biorę ciuszkow bo tam dają szpitalne i ciuszki i kocyki,czy rożki takie mają przepisy ,tylko na wyjście jeden komplet jest potrzebny ,po domu ciuszkow nie prasuję ,to są przeważnie body ,czy spioszki z bawełnianej dzianiny ,tego się raczej nie prasuje. Można jak komuś bardzo się nudzi mi raczej nie.
-
Wrzesień był ładny kiedy noworodka w krótkich bodach w wózku wozilam 🤔
Teraz staram się trafic z pogodą na pranie
Ale pranue wychodzi nam codziennie 🤣
W tym tyg na pewno włącza już ogrzewanie
Ja nic nie prasuje
A do prania mam to co po chlopakach. Nawet przygotowane. Oni nosili różowe więc i Malgosi autka nie syraszne 🤣 wystroje ja na wiosnę/lato A takie zakupy zrobiłam na wyprzedazach
Niech tylko biorą tę wersalkę A ruszę z robotą -
Ja się wezmę za pranie jak wyzdrowieje bo słabo się czuje jeszcze odebrałam syna z przedszkola i Panie mi mówią że się dusil non stop także byliśmy u lekarza i stwierdził że wirus mamy syrop a tak to domowe sposoby więc się trzeba kurowacSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
U nas jest jakaś masakra z chorobami. Dzisiaj byliśmy z młodym u pediatry i przebadał też mnie i męża :p taki fajny się trafił. Okazało się, że młody ma zapalenie oskrzeli, mąż wirusówkę, a ja anginę. Niezłe komboSynek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️ -
Alassea wrote:U nas jest jakaś masakra z chorobami. Dzisiaj byliśmy z młodym u pediatry i przebadał też mnie i męża :p taki fajny się trafił. Okazało się, że młody ma zapalenie oskrzeli, mąż wirusówkę, a ja anginę. Niezłe kombo
noooo
combo niezle -
Zanes wrote:Nawet nie będę wam opowiadać o tym usg 3 trymestru które trwało 10 min i dr wydrukował gotowca dopisujac moje imię i nazwisko po prostu paranoja. W czwartek idę prywatnie bo tu nic nie sprawdził i wiek ciąży mi źle wpisał nawet. Ehh w każdym bądź razie córka i tak za mała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 14:14
03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Mali brak słów na niektórych lekarzy!
Vanilka lubi tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Ewe90 wrote:Karolajnos dawaj znać jak tam, trzymamy kciuki 🤞
Zanes strasznie to smutneale do czwartku już niedaleko, na pewno malutka rośnie 🤞
Ja mam w środę osteopate, bo moje bóle spojenia nie malejąchoć teraz podejrzewam jednak rwę kulszową 🤦♀️ wczoraj jak usiadłam z synem na podłodze to nie mogłam wstać 😮 nie wspominając o chodzeniu czy zmianie pozycji do spania... 😂
Wczoraj miałam wizytę, szyjka nadal ok. 28 mm więc nic się nie skróciła przez 3 tygodnie więc jestem szczęśliwa. Mały ok. 1200 gram, wszystko dobrze. Pytałam o to USG III trymestru czy robimy teraz czy na następnej wizycie to mi gin powiedział, że to takie trochę przereklamowane sformułowanie, bo on mi na każdej wizycie sprawdza przepływy, organy itd 😊
A co do ruchów, w ostatnich tygodniach najpier czułam codziennie po dobrych kilka razy, potem duże wyciszenie, ruchy rzadkie i słabe, a od tygodnia znowu intensywne. Na wizycie okazało się że dziecko fiknelo koziołka i z ułożenia miednicowego głową do góry obróciło się głową w dół i tyłem do brzucha. Tak więc na pewno dużo z tymi ruchami zależy od aktualnego ułożenia. A miejsca dzieciaczki teraz jeszcze mają dużo i różnie się ukladaja.03.2018 (*) 8 tydzień
-
magda sz wrote:I mnie coś bierze, gardło mnie w nocy bolało, katar mam i od 3 tyg jak smarkam to krew na chusteczce. Ale czuję się słabiej więc muszę się wygrzać.
My do pupy stosowaliśmy sudocrem, penaten, alantan plus ale tylko jak się coś działo. Raz posmarowalam linomagiem i skończyło się na maści z antybiotykiem bo tak uczulił, pamiętam że wtedy i krochmalilam pupę i zaspywalam mąka. Zasypek nie stosowałam w ogóle ani oliwki to z takich rzeczy które kupiłam i wyrzuciłam a nigdy nie użyłam.
Czekam właśnie w kolejce do gina, mam nadzieję że zrobi mi USG te 3 trym.03.2018 (*) 8 tydzień