Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Malineczka, faktycznie Cię uspokoił nie ma co, ale faktycznie nawet jeśli byś zaczęła rodzic to maluszek już jest w bezpiecznym okresie, choć życzę wam by jak najdłużej siedział w brzuszku
Naprawdę zaczyna się u nas robić poważnie. Muszę poszukać walizki i zacząć się pakować i to tak już na poważnie co by później nie zostało to mężowi bo kto wie co tam wrzuci do walizki, niby wie co gdzie jest u małej w pokoiku poukładane ale wszystkie wiemy jak to jest z mężczyznami, szczególnie w stresiechoć mój to cały czas wierzy że termin to termin i kupił ostatnio świątecznego pajaca dla małej do szpitala bo skoro mam 6 rodzic to będzie idealny żeby ją tak ubrać jako prezent mikolajkowy 😂😂😂😂😂
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
malineczka
łożysko w 3 stopniu miewałam w poprzednich ciązach i nikt z tego halo nie robiła, było takie do końca, po cc w dobrym stanie
czwarty stopien to problem
tłumaczono mi kiedys (przy sytuacji , że jeden lekarz napisał 2, inny 1.stopien), ze ta kwestia to ocena lekarza a nie jakies medyczne wytyczne
i lepiej jeszcze nie rodzić-jesli suwaczek nie kłamie -
Cześć,
O matko ale akcja Megs trzymam kciuki za łatwy poród i zdrowego dzieciaczka. W sumie już 3 kg było prognozowane więc spokojnie sobie da radę.
Ewe również trzymam kciuki za wyciszenie skórczów i oby dotrzymac do terminu donoszenia. Na pewno dostałaś coś na rozwój płucek w razei "W" więc teraz tylko spokój może pomóc.
Ja wczoraj popełniłam błąd tj. zgłosiłam się na pomoc na wycieczkę przedszkolaków na przedstawienie. Masakra dzieciaki to już 5-cio latki pani nauczycielka była sama na grupę więc pomagałam ja i jeszcze inna mama i to był sajgon./ Pojechaliśmy jeszcze z grupą zerówkową a na miejscu okazało się, że w holu czeka jeszcze 20 takich grup. Mimo że dzieciaki były całkiem zdyscyplinowane to jednak ogarnięcie tego żeby ktoś się nie zgubił. Grupowe wyjście do toalety, potem instalacja dzieciaków w jednym rzędzie nagle zminana planów przez Pana organizatora i przemieszczenie się z dzieciakami do innego rzędu. Przedstawienie " Piotruś Pan" dla mnie nudne i bardzo słabej jakości ale dzieciaki reagowały bardzo żywiołowo i im się podobało. Następnie w tym chaosie ogarnięcie dzieci, pomoc przy ubieraniu ( bo jednemu się rękaw obrócił na lewą stronę, inny nie może ubrać plecak, ktoś inny zgubił plecak....itp. Masakra!! Jeszcze na sali rozbolała mnie głowa apotem to już ledwo żyłam taka byłam zmęczona. Mimo, że dzieciaki kochane to jednak strasznie trudno się je ogarnia. Mąż jeszcze mnie zrąbał, że po co sie tam zgłosiłam ale na porawdę nie było chętnych a dwie osoby ogarwnięcie 20 dzieci było by na prawdę trudne. Do tego pod Kinem( bo to było przedstawienie w kinie) nie ma parkingu na autokary więc wysiadaliśmy i wsiadaliśmy na przystanku MPK gdzie po zakończneiu te 20 grup szukało sojego autokaru trzeba wsiadac szybko kierowcy trąbią bo to centrum Krakowa ruch dużuy a kolejka autokatrów i MPK duża. Nigdy więcej...
-
Kamciaelcia no suwaczek się nie myli, dokładnie 33+4tc. Mam nadzieję, że wytrzymam chociaż do 37 tygodnia. Z jednej strony fajnie, że mi to powiedział, bo psychicznie mogę się do tego zacząć przygotowywać, ale wolę być jednak myśli, że jeszcze mam czas. Tymbardziej, że z córką w ciąży też miałam przeboje. W 32tc trafiłam do szpitala że skurczami, leżałam 3 tyg pod fenoterolem, sterydy na płuca. Po 34tc mnie odłączyli i dociagnelam do 37+5.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:31
-
Meggs trzymamy kciuki :* Obyś już odpoczywała po wszystkim
To ja ten tego...chyba zrobię dzisiaj pranie ubranek
U mnie doszedł dzisiaj katar. Kurde 6 dzień infekcji a zamiast poprawy dochodzą nowe objawy. Lekarz kazał przeczekać i przeleczyć naturalnie, ale ile to się będzie ciągnąćMalgonia lubi tę wiadomość
-
Zaglądam w oczekiwaniu na wieści
Meggs pewnie już po. Ewe jeszcze nie rodzi, uff... Malineczka pakuj torbę i czekaj jeszcze kilka tygodni.
Jedne prawie rodzą, a Michaga w tym czasie ogarnia grupę przedszkolaków. Mnie by te przedszkolaki musiały chyba nosić -
Meggs powodzenia,odezwij się jak będziesz mogła . Widzę że nie dałaś sobie odebrać palmy pierwszeństwa.
Ewe trzymajcie się jeszcze .
I wogole to opanujcie się jeszcze z tymi porodami bo nerwowke wprowadzacie toż to jeszcze czas. Idę dziś szukać torby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 10:55
-
ostatnio takie emocje to miałam przy testowaniu.. no dobra przez pierwsze usg tez
ja wlasnie zrobiłam zamowienia na spiworki i cała resztejaram się jak dziecko. Pochwale się Wam jak przyjdzie, choć pewnie większość z Was to już będzie wtedy zajęta swoimi bobasami
zaraz jade do świata dziecka. sprawdze co kupie tam na miejscu i jeszcze dzis zrobie zamowienie w gemini. i w zasadzie to zostana mi jeszcze te najgrubsze rzeczy jak mebelki, fotelik i remont pokoju
-
Widzę, że Meggs postawiła cześć z nas w gotowości 😁 Ale tak to jest, ktoś musi zacząć. I tak super, że udało nam się tyle wytrwać, żadnych porodów ekstremalnie szybkich itd 😉 Moja siostra była rano u położnej, powiedziała jej że na poród się nie zapowiada, o 18 dostała skurczy, a o 23 urodziła więc jednak nie przewidywalna ta nasza natura 😮
-
No niestety nie przewidzimy kiedy bobasy zechcą wyjść 😆 ja w poniedziałek mam wizytę ciekawą jestem czy dostanę już skierowanie na cc i czy mała rośnie 🙂 dopiero zaczynam zdawać sobie sprawę że to już koniec ciąży 😯kiedy to zleciało 🤔
mmalibu lubi tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
też się wzięłam do roboty
literki wieszam
tak chociaż na przyjemnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 21:14
Malgonia, taka_mama, delilah11, Kasik, martaszymi, pawojoszka, pola89, AnitaK, Maxi, marian_the_baby, Mali84 lubią tę wiadomość
-
Ja z kolei wstałam i od razu zasiadłam do Gemini 😂
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Dzięki dziewczyny. My się jeszcze nie tulimy, bo jak przyszło co do rzeczy to wody odeszły ale szyjka trzymała 🤦♀️ ale jesteśmy już z mężem na pojedyńczej sali porodowej, przy 3 cm rozwarcia podali zzo (cudo, bo po całej nocy ze skurczami krzyżowymi umierałam z bólu), oksy na wzmocnienie włączona , skurcze się pisza i czekamy na akcje 😁
Ewe90, Kindziukowa, taka_mama, Zanes, Malgonia, mmalibu, Limonka, magda sz, martaszymi, pola89, AnitaK, marian_the_baby, Muki85, Madera2000, anna23, Miodunka, Malamia lubią tę wiadomość
-
Meggs dobrze ze już jesteś pod opieka! I jesteś na Karowej, jak planowałaś?
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka